zotya975 Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Megvan az új középdob.Hol remélem fel is fog kerülni.A középdob elején tűzkarika van ugye?Remélem sikerül megmenteni. Igen úgy hívják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Kipufogó sikeresen kicserélve.Köszönöm mindenkinek a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Kipufogó sikeresen kicserélve.Köszönöm mindenkinek a segítséget. Sima ügy volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Sima ügy volt? A hátsó dobot azt könnyen le tudtam szedni nem volt rárohadva.A középső dob elejénél a két csavart azt el kellett felxelni.Az nem volt egyszerű.De akkor már lejött az egész.Csak le kellett vennem a két rugós csavart is és katalizátort is mert ahogy elvágtam a két csavart benne maradt a helyén.És a földön nem tudtam kiütni.Ezért levettem és a satuba kiütöttem.Az összerakás már könnyebb volt. Hátul az Ubilincs sem úszta meg.Az is eltört. De sikerült minden.Szép hangja van.Nem fúj ki sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 A hátsó dobot azt könnyen le tudtam szedni nem volt rárohadva.A középső dob elejénél a két csavart azt el kellett felxelni.Az nem volt egyszerű.De akkor már lejött az egész.Csak le kellett vennem a két rugós csavart is és katalizátort is mert ahogy elvágtam a két csavart benne maradt a helyén.És a földön nem tudtam kiütni.Ezért levettem és a satuba kiütöttem.Az összerakás már könnyebb volt. Hátul az Ubilincs sem úszta meg.Az is eltört. De sikerült minden.Szép hangja van.Nem fúj ki sehol. Akkor gyóvan ügyi vagy! :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Akkor gyóvan ügyi vagy! :icon13: Köszi. És te hogy haladsz a led panellel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Köszi. És te hogy haladsz a led panellel? Sehogy még mindíg nem tudtam eldönteni hogy a lakásban használjam fel és egyben hagyjam vagy a kocsiba szereljem be és felszabdaljam 3-felé. De a beledezett rendszámtábla világítás egész szépen megvilágítja mögöttem az utat, és a másodszori váltó oldal ablak tömítési kísérlet sem sikerült már cseppen a bölcsőre megint. Egyenlőre hagyom ahogy van úgyis le akarom majd szedni a váltót szimeringezni akkor kezdek majd vele valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kriza Elküldve Július15, 2013 Megoszt Elküldve Július15, 2013 Üdv! A kérdésem az lenne, hogy hol van a külső hőmérő helye? Arra a szenzorra gondolok, ami az "utca" hőmérsékletét méri. 2002-es Classic F Astra ködlámpás (fekete) lökhárítóval (X14NZ, kerekhátú). Pár hete vettem észre, hogy lóg valami szenzor a motortérből két szál vezetéken. Kiderült, hogy a külső hőmérő az, de sajnos nem találom a helyét. Gondolom a lökhárítóban kellene keresnem, de hiába feküdtem a kocsi alá, nem találom. A motortérből nézve esélyem sincs. A vezeték elég hosszú ahhoz, hogy nagy területet kelljen átkutatnom. Azt sem értem egészen, hogy hogyan eshetett ki. :huh: Elég pontosan mért, hiéányzik ez az extra. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Július15, 2013 Megoszt Elküldve Július15, 2013 Üdv! A kérdésem az lenne, hogy hol van a külső hőmérő helye? Arra a szenzorra gondolok, ami az "utca" hőmérsékletét méri. 2002-es Classic F Astra ködlámpás (fekete) lökhárítóval (X14NZ, kerekhátú). Pár hete vettem észre, hogy lóg valami szenzor a motortérből két szál vezetéken. Kiderült, hogy a külső hőmérő az, de sajnos nem találom a helyét. Gondolom a lökhárítóban kellene keresnem, de hiába feküdtem a kocsi alá, nem találom. A motortérből nézve esélyem sincs. A vezeték elég hosszú ahhoz, hogy nagy területet kelljen átkutatnom. Azt sem értem egészen, hogy hogyan eshetett ki. :huh: Elég pontosan mért, hiéányzik ez az extra. :unsure: ha jól rémlik akkor a vezetőoldalon a lökhárító aljában van egy kb 1cm átmérőjű lyuk abba van beledugva felülről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kriza Elküldve Július15, 2013 Megoszt Elküldve Július15, 2013 ha jól rémlik akkor a vezetőoldalon a lökhárító aljában van egy kb 1cm átmérőjű lyuk abba van beledugva felülről. Felülről? És hogy férek hozzá? Le kell szednem a lökhárítót, vagy elég hozzá egy ügyes kéz? Arra is gondoltam, hogy odakötegelem valamelyik kiálló részhez a lökösben belül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július15, 2013 Megoszt Elküldve Július15, 2013 A kerék előtt bal elöl az alsó peremben van a helye. Alulról simán hozzáférhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Sziasztok! Kipufogó dob csere előtt állok én is (középső és hátsó). Találtam nagyon jó áron 11000ft körül a kettőt online Kovácsautó alkatrész a márka Sigam. Kérdésem hogy valaki ismeri e ezt a márkát, megbízható-e főleg ennyiért stb. (hátsó 5000ft 40%kedvezmény, középső 6500ft 40% kedvezmény). előre is köszönöm. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
orultmax Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Sziasztok! Üdvözlök minden fórumozót!Lenne egy olyan kérdésem,hogy astra 1.6 93 évjárat-nál a váltóba lehet e a tolatólámpa gombánál olajat tölteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Sziasztok! Üdvözlök minden fórumozót!Lenne egy olyan kérdésem,hogy astra 1.6 93 évjárat-nál a váltóba lehet e a tolatólámpa gombánál olajat tölteni? Sokkal egyszerűbb a tetején a műanyag kupakos csavart kitekerni, és ott önteni bele. A szintellenőrző csavar a váltó bal első kerék felőli oldalán van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
orultmax Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Ok!Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Sziasztok! Kipufogó dob csere előtt állok én is (középső és hátsó). Találtam nagyon jó áron 11000ft körül a kettőt online Kovácsautó alkatrész a márka Sigam. Kérdésem hogy valaki ismeri e ezt a márkát, megbízható-e főleg ennyiért stb. (hátsó 5000ft 40%kedvezmény, középső 6500ft 40% kedvezmény). előre is köszönöm. Üdv Sajnos az utángyártott dobok zöme 2-4 évet bír, aztán csere. A gyártástechnológiájuk miatt van ez. Hiába csinálják megfelelő anyagból, ha egyszerűen vágni, összeépíteni nem tudják úgy, hogy az illesztések ne korhadjanak el. A legtöbb dob belseje idővel szétesik, szétrohad, mert áll benne a víz. A hosszú távon használt autók kipufogója valamivel tovább bírja, bár ott meg a hőhatás miatt ég ki a lemez. Ha olcsó vedd meg! Legfeljebb nem lesz olyan csendes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Sajnos az utángyártott dobok zöme 2-4 évet bír, aztán csere. A gyártástechnológiájuk miatt van ez. Hiába csinálják megfelelő anyagból, ha egyszerűen vágni, összeépíteni nem tudják úgy, hogy az illesztések ne korhadjanak el. A legtöbb dob belseje idővel szétesik, szétrohad, mert áll benne a víz. A hosszú távon használt autók kipufogója valamivel tovább bírja, bár ott meg a hőhatás miatt ég ki a lemez. Ha olcsó vedd meg! Legfeljebb nem lesz olyan csendes...Köszönöm a választ. Valami hasonlót gondoltam én, is a hang meg annyira nemzavar csak tudja a dolgát(gyakorlatilag féláron jutok hozzá).üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július18, 2013 Megoszt Elküldve Július18, 2013 Sziasztok! Kipufogó dob csere előtt állok én is (középső és hátsó). Találtam nagyon jó áron 11000ft körül a kettőt online Kovácsautó alkatrész a márka Sigam. Kérdésem hogy valaki ismeri e ezt a márkát, megbízható-e főleg ennyiért stb. (hátsó 5000ft 40%kedvezmény, középső 6500ft 40% kedvezmény). előre is köszönöm. Üdv Én is most cseréltem középdobot:Én is 6500Ft-ért vettem kedvezménnyel és ASSO márkájú. Feltettem és egész csendes lett tőle a verda.Elődje is egy utángyártott dob volt a márkáját azt nem tudom de 3évet bírt.Összesett a közepe és zörgött. Ha anyagi helyzeted ugy engedi akkor vedd meg nyugodtan. Te cseréled majd ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Július18, 2013 Megoszt Elküldve Július18, 2013 Én is most cseréltem középdobot:Én is 6500Ft-ért vettem kedvezménnyel és ASSO márkájú.Feltettem és egész csendes lett tőle a verda.Elődje is egy utángyártott dob volt a márkáját azt nem tudom de 3évet bírt.Összesett a közepe és zörgött.Ha anyagi helyzeted ugy engedi akkor vedd meg nyugodtan.Te cseréled majd ki?Köszi! Igen én cserélem ki, kb féléve egy kisebb műtéten esett át a középső dob vége a találkozásnál szétrohadt (flex+toldás+kis festés) de most cserélem mind a ketőt. És mivel a múltkor megúsztuk a csavar szakítást befújtuk réz sprayvel most aránylag könnyű dolgom lesz. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Köszi! Igen én cserélem ki, kb féléve egy kisebb műtéten esett át a középső dob vége a találkozásnál szétrohadt (flex+toldás+kis festés) de most cserélem mind a ketőt. És mivel a múltkor megúsztuk a csavar szakítást befújtuk réz sprayvel most aránylag könnyű dolgom lesz. üdv Nekem hátúl az Ubilincs nem úszta meg.mikor szedtem le eltört.Ugyhogy kellett egy új bilincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
EDani Elküldve Július20, 2013 Megoszt Elküldve Július20, 2013 Sziasztok! Kipufogó dob csere előtt állok én is (középső és hátsó). Találtam nagyon jó áron 11000ft körül a kettőt online Kovácsautó alkatrész a márka Sigam. Kérdésem hogy valaki ismeri e ezt a márkát, megbízható-e főleg ennyiért stb. (hátsó 5000ft 40%kedvezmény, középső 6500ft 40% kedvezmény). előre is köszönöm. Üdv Szerinted? 5 ezerért?! Egyszer tettem fel egyet ,többet nem vennék, ferde is volt ,szívás is volt (végül is majdnem pont olyan volt mint amilyen kellett volna ,csak egy kicsit volt más :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 Úgy néz ki tegnap megadta a magát a kp-záram. Egyszerűen csak nem működött, szétszedtem(nem voltam otthon így nagy bontást nem tudtam csinálni) sem a vezérlő nem működik sem a 4 ajtóban lévő zármotor nem reagáll közvetlen 12Voltra. A csomitartóban lévőt ki is kellett szerelnem mert bezárva adta meg magát ha kézzel visszanyomtam a zármotort újra kiugrott a rúd, Igy nem tudtam kulcsal sem nyitni az ajtót,mindíg a tárcsa elé jött a rúd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Július22, 2013 Megoszt Elküldve Július22, 2013 Sziasztok! Kipufogó dob csere előtt állok én is (középső és hátsó). Találtam nagyon jó áron 11000ft körül a kettőt online Kovácsautó alkatrész a márka Sigam. Kérdésem hogy valaki ismeri e ezt a márkát, megbízható-e főleg ennyiért stb. (hátsó 5000ft 40%kedvezmény, középső 6500ft 40% kedvezmény). előre is köszönöm. Üdv Én most cseréltem a hátsót és Én is ezt a Sigamot vettem 6500-ért. Előtte Bosal volt, de az se bírt csak 3 évet és ráadásul hangos is volt. Úgy gondolom 3 évet ez is ki fog bírni. Nagyon szép hangja lett az autónak és feltenni sem volt nehéz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július22, 2013 Megoszt Elküldve Július22, 2013 Úgy néz ki tegnap megadta a magát a kp-záram. Egyszerűen csak nem működött, szétszedtem(nem voltam otthon így nagy bontást nem tudtam csinálni) sem a vezérlő nem működik sem a 4 ajtóban lévő zármotor nem reagáll közvetlen 12Voltra. A csomitartóban lévőt ki is kellett szerelnem mert bezárva adta meg magát ha kézzel visszanyomtam a zármotort újra kiugrott a rúd, Igy nem tudtam kulcsal sem nyitni az ajtót,mindíg a tárcsa elé jött a rúd. az meg hogy a csöcsbe? nem lehet hogy reteszelve maradt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 az meg hogy a csöcsbe? nem lehet hogy reteszelve maradt? Ugye a zármotorok csak impulzussal működnek, pár tized másodpercnyi ideig bírják a feszkót. Szerintem beragadt nyitáskor vagy záráskor a relé és szépen leétette a motorokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts