Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

1. A bal első ajtóban van egy állandó kopogás-ropogás (amitől lassan agyvérzést kapok), ami szerintem maga az ajtó, mivel a kárpitot. stb leszedtem, és azalatt biztos minden rendben. És nem akkor hallatja ezt a hangot, amikor ráz az út, hanem amikor kicsit "csavarodik" a kasztni (pedig a zsanérok alig ereszkedtek meg). ???

Ez a kopogás-ropogás nekem is megvan és ugyanígy a bal első ajtónál!Az szokott segíteni ha fújok egy kis wd-40-et at ajtó kitámasztó pánthoz.Ilyenkor egy ideig elhallgat,de aztán újra kezdi.Szedtem már én is le a kárpitot,de egyszerűen nem tudom hogy mitől van,az az érdekes hogy a kitámasztónál nem találtam semmit.Mégis akkor hallgat el egy időre ha oda fújok.Arra is gondoltam hogy ahogy ott lefolyik,ott ken valamit és ezért jó egy ideig....:(Valami végleges megoldás engem is érdekelne...NAGYON!

Megosztás:

"Minden csavar a helyén van?"

Igen, minden csavar a helyén van rendesen meghúzva... de két patentot minden pirosnál állandóan visszapattintgatok :lol:

Amúgy a rádióm kivettem (apámnak volt astra rádióhoz célszerszáma, így kb fél perc alatt kiszedtem!!!, pedig azt hittem nehéz lesz...), szétszedtem, és a poti forrasztásai a nyáklapon (8 ponton) megrepedtek. Ezeket újramelegítettem forrasztóval, és most tökéletes minden!

Ja! És nem kért kódot, miután visszatettem! Ennek külön örültem.

Leftwitch! Ugye milyen idegesítő tud lenni?! Ma nekem se nagyon csinálta, mert kicsit megzsíroztam, de tudom, hogy újra fogom hallani...

Megosztás:

Ez a kopogás-ropogás nekem is megvan és ugyanígy a bal első ajtónál!Az szokott segíteni ha fújok egy kis wd-40-et at ajtó kitámasztó pánthoz.Ilyenkor egy ideig elhallgat,de aztán újra kezdi.Szedtem már én is le a kárpitot,de egyszerűen nem tudom hogy mitől van,az az érdekes hogy a kitámasztónál nem találtam semmit.Mégis akkor hallgat el egy időre ha oda fújok.Arra is gondoltam hogy ahogy ott lefolyik,ott ken valamit és ezért jó egy ideig....:(Valami végleges megoldás engem is érdekelne...NAGYON!

Nekem is csinálja... de nekem elégé lötyög már az ajtóm. Arra gondoltam, hogy kicserélem a sarkokban a csapszegeket. Amugy ha fakalapácsall megutögetem a csapszegeket és ezek elmozdulnak felfelé vagy lefelé, akkor egy darabig elhalgat. Lehet vajon kapni külön csapszeget?

Megosztás:

Szerintem így is úgyí is nyekeregni fog egy idő után. A leggázosabb a kombi és a sedan, mert még hosszabb a kaszni, és ez a hang a csavarodás miatt van, ergó ezeknél mégy jelentősebb a csavarodás... de jó is lenne egy toronymerevítő garnitúra ::roll:

Megosztás:

Szerintem így is úgyí is nyekeregni fog egy idő után. A leggázosabb a kombi és a sedan, mert még hosszabb a kaszni, és ez a hang a csavarodás miatt van, ergó ezeknél mégy jelentősebb a csavarodás... de jó is lenne egy toronymerevítő garnitúra ::roll:
[-X

[-X csak csavarodik a nyekergésnek oka kell hogy legyen

Megosztás:

Nekem is csinálja... de nekem elégé lötyög már az ajtóm. Arra gondoltam, hogy kicserélem a sarkokban a csapszegeket. Amugy ha fakalapácsall megutögetem a csapszegeket és ezek elmozdulnak felfelé vagy lefelé, akkor egy darabig elhalgat. Lehet vajon kapni külön csapszeget?

Igen lehet kapni, nekem már ki is lett cserélve a vezetőoldali ajtóban!

2 emberes a munka, egyik kiüti a csapszeget, a másik az ajtót tartja :wink:

Megosztás:

Én anno azt olvastam, hogy a lépcsőshátú autók torziós merevsége jobb, mint a csapotthátú társaiké... szal elvileg kevesebbet csavarodik...

Megosztás:

Nekem sem volt jó se a hátsó ablaktörlő, se a mosó.

Mosót megcsináltam, természetesen a cső szakadt el a csomtér ajtónál. azt kibányásztam, és összeraktam. Eddig ok.

Az ablaktörlőnek meg be volt állva a tengelye. Kiszedtem a motort, felfúrtam a szegecseket, kiütöttem a tengelyt, megzsíroztam, ok, vissza.

És most se jó, mert áramot se kap. A csomtérnél lévő csatlakozóig se jut áram, a biztosítékok jók (a nagy kék dobozka is, a bizt. tábla felett).

Ilyenkor mi van, hol keressem???

:x

Megosztás:

Nekem sem volt jó se a hátsó ablaktörlő, se a mosó.

Mosót megcsináltam, természetesen a cső szakadt el a csomtér ajtónál. azt kibányásztam, és összeraktam. Eddig ok.

Az ablaktörlőnek meg be volt állva a tengelye. Kiszedtem a motort, felfúrtam a szegecseket, kiütöttem a tengelyt, megzsíroztam, ok, vissza.

És most se jó, mert áramot se kap. A csomtérnél lévő csatlakozóig se jut áram, a biztosítékok jók (a nagy kék dobozka is, a bizt. tábla felett).

Ilyenkor mi van, hol keressem???

:x

Gondolom van relé valahol az is rossz lehet. (vagy az a kék dobozka?)

Elvileg a felső relésor balról harmadik.

A relé után közvetlen kellene vhol rámérni ha ott nincs fesz akkor az a rossz.

Vagy a csomagtér ajtóra ahol átmegy a vezeték ott lehet még megtörve. Ha tudod melyik vezetéket kell nézni akkor beleszúrsz egy gombostűt és megméred ott van-e fesz így megnézheted még pár helyen utastérben is. A gombostűvel vigyázz nehogy kasztnihoz érjen és rövidzárat csinálj. Ja és ahol megszúrtad lehet egy kis szigszalagot is rátekerni biztos ami biztos.

Ha a vezeték szakadt akkor így talán be lehet határolni,hogy hol.

Ha hülyeséget írtam akkor javítsatok "szakik"

Megosztás:

Nem hülyeség, én a multiméter mérőzsinórjának a hegyét használom ilyen célokra, az elég erős. Perzse nem célszerű fél méterenként megszurkálni a vezetéket, megnézed előbb a végeinél, és lehet hogy előrébb lesz a hiba (relé).

Wzsolt: neked hogy néz ki az autód, és hol vagy Fehérváron belül?

Megosztás:

Wzsolt: neked hogy néz ki az autód, és hol vagy Fehérváron belül?

Az én autóm sötét bordó sedan. (ezért csak tippelgetek kombi és hátsó ablaktörlő ügyben) Fehérváron csak dolgozom (Videoton) meg korábban laktam de most már Pesten lakom de még lejárok melózni.

Két hónapja van meg az autó most már időszerű lenne egy-két fotót csinálni róla :lol:

Többiektől bocs az OFF ért.

Megosztás:

:x Sikerült elcsesznem a belső-levegőkeringtetőt!

Gondoltam, hogy hajnali 4-kor nekiállok kicserélni a középkonzol izzóit, ennek érdekében kivettem a keringtető gombot is. Amikor visszaraktam és kipróbáltam, nem hallottam azt a vákumos hangot, amit korábban hallani lehetett a kikapcsolásakor.

Tudja valaki, hogy mit csesztem el?

Megosztás:

Rendesen beakad a gomb amikor benyomod a keringtető kapcsolót? Ha megfigyeled bekapcsolt állapotban a gombnak egy kissé beljebb kell lennie. Ha nem akad be rendesen egy kis réz kütyüt kihagytál belőle, nagyon kicsi kerek alakú és a gomb belső rögzített helyzetéért felelős. Elsőre nekem is kimaradt, aztán jól szétnézve ott volt a szőnyegen. Ja és csak járó motornál fülelj, mert ugye álló motornál nincsen vákum...

Megosztás:

Esetleg az elektromos csatit nem tetted vissza rendesen? Ha a vákumcső csúszott volna le azt hallanád sziszegni szerintem kapcsolgatáskor. Ez inkább elektromos bibi lehet.

Egyábként minek vetted ki a keringetőkapcsolót? Én is nemrég cseréltem izzót de nekem nem kellett ahhoz a kapcsolóhoz nyúlnom és még útba sem bolt.

Megosztás:

Amikor én cseréltem a belső levegőkeringtető gomb mögötti izzót, nekem nem volt semmilyen rézlemezke, meg rugó meg ilyenek, én simán kipattintottam a gombot, amin belül van egy lapos műanyag, alatta egy sárga plexivel, ami kilátszik a gomb elején. Az izzót egy kis fogóval kihúztam a helyéről, bele az újat és kész. Nekem ott semmilyen rézlemezke, meg ilyesmi sem volt... :roll:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.