Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Tudna segíteni valaki abban, hogy mostanában befagynak az autó ajtajai. Mit lehet tenni ellene? Mikor lerakom az autót akkor letörlöm a vizet az ajtó belsejéről. de valahol mégis marad benne annyi nedvesség, hogy ne tudjam kinyitni az ajtót.

Fújd be szilikonnnal a gumit! De a WD40 is segít. :icon1:

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! 1.7-es Isuzu motoros Astrámhoz kéne nekem főtengely végi ékszíjtárcsa, amit használtan nem találok sehol, újonan baromi sokba kerül, 30 ropit nem ér meg! Ami most van rajta, az ferdén jár, rángatja az ékszíjat, és féltem miatta a generátor és a főtengely csapágyazását is!

Tudnátok ötletelni, hol találok ilyet olcsón,, és főleg használhatót!

Előre is köszönöm!!!!

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! 1.7-es Isuzu motoros Astrámhoz kéne nekem főtengely végi ékszíjtárcsa, amit használtan nem találok sehol, újonan baromi sokba kerül, 30 ropit nem ér meg! Ami most van rajta, az ferdén jár, rángatja az ékszíjat, és féltem miatta a generátor és a főtengely csapágyazását is!

Tudnátok ötletelni, hol találok ilyet olcsón,, és főleg használhatót!

Előre is köszönöm!!!!

A pesti Opel-bontókat felhívtad már? Szerintem ott nincs olyan, hogy nincs...

Megosztás:

Már majd az összeset végigpróbáltam! Ezek szerint hiánycikk! Ahol van, a ronggyá rohadt, rozsdás, szétkopott, kifényesedett tárcsa 10 - 15 - 20 ezer forint.

Ha ilyen drága, én inkább gyártatnék vazsbúl! :D Nemrég esztergáltattam az öcsém részére egy totoja kerékagyat formázó tárcsát menetes furatokkal, illesztett átmérőkkel 4000-ért Tárnokon. (anyagos ár)

Megosztás:

Ha ilyen drága, én inkább gyártatnék vazsbúl! :D Nemrég esztergáltattam az öcsém részére egy totoja kerékagyat formázó tárcsát menetes furatokkal, illesztett átmérőkkel 4000-ért Tárnokon. (anyagos ár)

Ez marha jól hangzik! De a gumi betétet is bele tudják húzni szerinted?

Megosztás:

Sziasztok!

Mi lehet a probléma? Adott egy F Classic, és egy: menet közben megállt hátsó ablaktörlő. Házilag javítható?

Attól függ, hogy mi a hiba. Ha a motor halt meg, akkor az cserés. Lehet hogy csak kontakt hiba van, vagy vezeték szakadás valahol, vagy a kapcsoló hibásodott meg, vagy csak a biztosíték ment ki. Ki kell mérni, vagy méretni, hogy hol van a hiba.

Megosztás:

Sziasztok!

Mi lehet a probléma? Adott egy F Classic, és egy: menet közben megállt hátsó ablaktörlő. Házilag javítható?

Az enyém is így kezdte. Aztán a végén már meg sem mozdult. Kivettem, rákötöttem a villanyt,és meg sem mozdult. Én vettem inkább egy újat. Szétszedtem, de semmi különöset nem láttam rajta.

Megosztás:

Sziasztok!

Jó eséllyel berohadt a tengely a házba. Ha szerelgetős hajlamú vagy, és vannak szerszámaid, szétszedheted a szerkezetet, én megtettem. Szegecselve van a háza, le kell fúrni, aztán kiütni a tengelyt a házból (a végén a menetre vigyázni), csiszolóvászonnal rozsdamentesre pucolni, meg amennyire tudod a perselyt is, ahová bemegy, jól megzsírozva összerakni, a szegecsek helyett csavarokkal.

Megosztás:

Sziasztok.

Hosszú ideje böngészem a fórumokat, de most segítséget szeretnék kérni.Van egy 93évjáratú F NZ motorkódú Astrám. Decemberbe vásároltam, és azóta előjött egy jelenség, mégpedig az alapjárat probléma.Fogtam kiszedtem az alapjárat motort az Egr-t és kipucoltam.Na jo is volt ugy 5 km-ig de azóta melegen 2000 et pörög, valamikor viszont lemegy 1500-re. Indításkor viszont rendes értéken pörög míg nem lépek rá a gázra, mert utána egyből ismét 2 ezer a fordulatszám.A másik jelenség ha bekapcsolom a fűttő ventilátort akkor még 200-al emelkedik a fordulat, de viszont ezt nem mindig csinálja.Elhihetitek már jó párszor kiszedtem az alapjárat motort, de semmi.Ha valakinek volt hasonló tapasztalata kérem segítsen.Sok pénzem nincs, ezért nincs lehetőségem kísérletezni az új alkatrészekkel.

Megosztás:

Sziasztok.

Hosszú ideje böngészem a fórumokat, de most segítséget szeretnék kérni.Van egy 93évjáratú F NZ motorkódú Astrám. Decemberbe vásároltam, és azóta előjött egy jelenség, mégpedig az alapjárat probléma.Fogtam kiszedtem az alapjárat motort az Egr-t és kipucoltam.Na jo is volt ugy 5 km-ig de azóta melegen 2000 et pörög, valamikor viszont lemegy 1500-re. Indításkor viszont rendes értéken pörög míg nem lépek rá a gázra, mert utána egyből ismét 2 ezer a fordulatszám.A másik jelenség ha bekapcsolom a fűttő ventilátort akkor még 200-al emelkedik a fordulat, de viszont ezt nem mindig csinálja.Elhihetitek már jó párszor kiszedtem az alapjárat motort, de semmi.Ha valakinek volt hasonló tapasztalata kérem segítsen.Sok pénzem nincs, ezért nincs lehetőségem kísérletezni az új alkatrészekkel.

Két ötletem van: meg kéne próbálni egy másik ugyanolyan motorú autóból átrakni az alapjárati motort egy próbára, ill. nem lehet, hogy a gázbowdened akadt fenn?

Megosztás:

A gázbowden az tuti nem, már néztem.Sajna nincs ismerősöm akinek opel-e lenne.

Vedd ki az alapjárati mocit, a csatit hagyd rajta, kösd össze a diag csati két pinjét mintha hibakódot villogtatnál és adj gyujtást. Az alapjárati mocinak így kell viselkednie akadás nélkül:

Persze ettől még lehet a kúp, vagy maga a tengely kopott és ezért kotyog az alapjárat meg ingadozik. A nagy hidegekben egy-két reggel egyáltalán nem volt alapjáratom.

Úgy általában minden fogyasztó bekapcsolása befolyásolja a motorfordulatszámot főleg a ngyobbak, távolsági fényszoró, hátsóablakfűtés stb. Általában először kicsit leesik mejd az ECU-korrigál, sokszor megemelkedik majd beál a normál alapjáratra. Lehet hogy a fűtőventit szorul néha ezért vesz fel induláskor nagy áramot.

Megosztás:

Vedd ki az alapjárati mocit, a csatit hagyd rajta, kösd össze a diag csati két pinjét mintha hibakódot villogtatnál és adj gyujtást. Az alapjárati mocinak így kell viselkednie akadás nélkül:

Persze ettől még lehet a kúp, vagy maga a tengely kopott és ezért kotyog az alapjárat meg ingadozik. A nagy hidegekben egy-két reggel egyáltalán nem volt alapjáratom.

Úgy általában minden fogyasztó bekapcsolása befolyásolja a motorfordulatszámot főleg a ngyobbak, távolsági fényszoró, hátsóablakfűtés stb. Általában először kicsit leesik mejd az ECU-korrigál, sokszor megemelkedik majd beál a normál alapjáratra. Lehet hogy a fűtőventit szorul néha ezért vesz fel induláskor nagy áramot.

Köszi, de már ezt is próbáltam.Annyi különbség van az enyémen, hogy nekem nem megy ennyire be, fől le mozog, de úgy 0,75 mm-ert.Próbáltam már tisztítani, a fórumba leirtak alapján, de semmi.Meg még annyi, hogy a kúpos fejen van egy kis kopás egyik oldalt.A fűtőventilátorom akkor ezek szerint szorul, amúgy is elég hülye hangja van néha.

Megosztás:

Köszi, de már ezt is próbáltam.Annyi különbség van az enyémen, hogy nekem nem megy ennyire be, fől le mozog, de úgy 0,75 mm-ert.Próbáltam már tisztítani, a fórumba leirtak alapján, de semmi.Meg még annyi, hogy a kúpos fejen van egy kis kopás egyik oldalt.A fűtőventilátorom akkor ezek szerint szorul, amúgy is elég hülye hangja van néha.Kisit próbálgattam álló helyzetbe alapjáraton a tütűt, és közben figyeltem az alapjáratot meleg motornál.Jelenség a következő volt fordulat 1200 ráadtam a hátsó ablakfűtést és felment 1700-re, lekapcsoltam és lassan visszaállt 1200-re ezt követően bekapcsoltam a fűtést na ekkor megint felment, majd lekapcsolásnál visszaállt, de elég változékony volt, gondolt egyet és fölment 1400-re majd lement 800-ra adtam egy kis gázt ekkor felment 2000-re majd lassan vissza 1500-re.Gondoltam benyomom a féket ekkor megint megemelkedett, majd vissza.Hát ez van ennek az autónak tényleg van önálló akarata, nem igazán engedelmeskedik. :icon1:

Megosztás:

Köszi, de már ezt is próbáltam.Annyi különbség van az enyémen, hogy nekem nem megy ennyire be, fől le mozog, de úgy 0,75 mm-ert.Próbáltam már tisztítani, a fórumba leirtak alapján, de semmi.Meg még annyi, hogy a kúpos fejen van egy kis kopás egyik oldalt.A fűtőventilátorom akkor ezek szerint szorul, amúgy is elég hülye hangja van néha.

A kopás nekem is megvan meg oldalra mozgatva kotyog a tengelye, szokott is rosszalkodni felpörög 3000-ig meg -15-fokban egyáltalán nem volt alapjárat. Innen akarok rendelni:http://cromax.hu/index.php?katid=49507893&termek_al_id=34103&katnev=C14NZ,%20X14NZ persze ugye ez nem prémium minőség ennyi pénzért.

Megosztás:

A kopás nekem is megvan meg oldalra mozgatva kotyog a tengelye, szokott is rosszalkodni felpörög 3000-ig meg -15-fokban egyáltalán nem volt alapjárat. Innen akarok rendelni:http://cromax.hu/ind...=C14NZ,%20X14NZ persze ugye ez nem prémium minőség ennyi pénzért.

Akkor szereinted is alapjárati motor lesz a bűnős.Nagyon jól hangzik ez az árkategória.Köszönöm a linket.Csak azt nem tudom hogy az 16Nz motorkódhoz jó.

Megosztás:

Akkor szereinted is alapjárati motor lesz a bűnős.Nagyon jól hangzik ez az árkategória.Köszönöm a linket.Csak azt nem tudom hogy az 16Nz motorkódhoz jó.

Hát igazából nem nagy pénz és még akkor is megéri szerintem ha más a baj, van egy tartalékba...azt nem tudom jó-e hozzá rá kell kérdezni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.