FPepe Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 azt tudom,csak h a fedélzetin irja ki ugye? A motor hibakódjait azon sem írja ki. Csak kivillogtatni vagy szervizműszerrel kiolvastatni lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 A motor hibakódjait azon sem írja ki. Csak kivillogtatni vagy szervizműszerrel kiolvastatni lehet. csak mert olvastam h házilag is meglehet csinálni,segítenél h pontosan hogyan kellene?meg lenne még pár kérdésem a fedélzetivel kapcsolatban is:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 csak mert olvastam h házilag is meglehet csinálni,segítenél h pontosan hogyan kellene?meg lenne még pár kérdésem a fedélzetivel kapcsolatban is:D 1 oldallal előrébb linkelte Pepe a kivillogtatás módját. Bár igencsak eldugta 1 szó alá. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Legion Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Ha te nem tudod kiolvasni, Opel szervízben Tech műszerrel 1 perc alatt kiolvassák 1 - 2 ezerért. Ez nem azt jelenti amit írtál, hogy "számítógépre tették", mert ez egy kis kézi műszer. Nagyon esélyes a lambda szonda. Ha cserélni kell, csak gyári minőséget, semmi mást, mert rövidesen megbánod és a pénzed is bánja. Igaz, a gyári nem olcsó, de 150 - 180 ezer km-t kibír. NGK Delphi Bosch, NGK és Bosch kétféle. Ezekből tudnék választani. Gondolom Bosch...? Mind "prémium" kategóriában szűk 10-től bő 20 ig. Esetleg Meyle, de az nem tom mennyiért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Sziasztok! C14NZ-s motor+váltóhoz milyen áttételü kmóra kell? Jelenleg 1111-es van benne és 50 helyett 80-at mutatott, ezt megoldottam hogy arrébb tettem a mutatóját ,beállítottam, de a km számláló ígyis gyorsan megy... na most akkor a váltót cserélték a kocsiba vagy az órát? Fordulatszámmérősre cserélésnél csak rákell dugni ugyanúgy a csoportot vagy kell bekötni +ba valamit? Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play :lol: Meg a váltódon van valahol egy szám, beütve (valószínű a kosztól nem látszik), azt szerintem írd le és az alapján valaki majd megmondja jó-e a 1111-es órához Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Sziasztok! C14NZ-s motor+váltóhoz milyen áttételü kmóra kell? Jelenleg 1111-es van benne és 50 helyett 80-at mutatott, ezt megoldottam hogy arrébb tettem a mutatóját ,beállítottam, de a km számláló ígyis gyorsan megy... na most akkor a váltót cserélték a kocsiba vagy az órát? Fordulatszámmérősre cserélésnél csak rákell dugni ugyanúgy a csoportot vagy kell bekötni +ba valamit? Megzizzent az órád. Cseréld ki, ha már úgyis azt tervezed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play ;) Meg a váltódon van valahol egy szám, beütve (valószínű a kosztól nem látszik), azt szerintem írd le és az alapján valaki majd megmondja jó-e a 1111-es órához Ha dízelből van a motorja akkor igen. :lol: A tévhittel ellentétben, benzinesnél az ECU szolgáltatja a fordulatszámjelet a műszeregységnek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play :) Meg a váltódon van valahol egy szám, beütve (valószínű a kosztól nem látszik), azt szerintem írd le és az alapján valaki majd megmondja jó-e a 1111-es órához Hát elég nehéz lesz megkeresni azt a számot ... de megpróbálom :lol: Kiakarom cserélni mindenképp csak elöször tudnom kéne az áttételt. C14NZ nehezen lehet dízel szóval akkor az ECU-rol?! .. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 sziasztok,ac-és benzinszűrő közé rakhatok átlátszó benzincsövet?? még egy kérdés:gyujtás elosztó mögött van egy "vákum doboz" 3 csöcs van rajta,nekem csak az egyiken van cső,a másik kettőn nem kellene lennie? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 sziasztok,ac-és benzinszűrő közé rakhatok átlátszó benzincsövet?? még egy kérdés:gyujtás elosztó mögött van egy "vákum doboz" 3 csöcs van rajta,nekem csak az egyiken van cső,a másik kettőn nem kellene lennie? Csinálj egy képet róla. Hibakódolvasást csináltál már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Csinálj egy képet róla. Hibakódolvasást csináltál már? még nem,mert nem jöttem rá hogy kell villogtatni,vagy mi a fene:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
IGIPOP Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Üdvözletem mindenkinek! Ma reggeli indulásnál, röviddel elindulás után felpörögött a motor, nem is kicsit...és ez csak akkor szűnt meg mikor kivettem sebességből...? Ezmiez? Újabban érezni kis berregést is... :lol: Ezt már máskor is eljátssza. Hozzá teszem a kuplung pedált is elég kinyomni, "meg nem nagyon érezni hol kezd el fogni". Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 NGK Delphi Bosch, NGK és Bosch kétféle. Ezekből tudnék választani. Gondolom Bosch...? Mind "prémium" kategóriában szűk 10-től bő 20 ig. Esetleg Meyle, de az nem tom mennyiért. Ne a cserével kezd, hanem előbb a pontos diagnosztikával! Sokan ha maguk nem tudnak valamit kijavítani, akkor elkezdenek alkatrészeket cserélgetni, ami nem olcsó. Előbb mérni vagy méretni, aztán cserélni! Ha a lambdaszonda a hibás, akkor csak gyárit, amit vagy Opel szakszervizben, vagy a Csergőnél kaphatsz, esetleg máshol is, de ne ugorj be igéretnek, hogy ez vagy az gyári! Igaz, hallottam már itt is az értő kollégáktól, hogy a Bosch az eredeti beszállítója az Opelnak. Erről kellene itt a fórumon valakinek felelősséggel nyilatkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 sziasztok,ac-és benzinszűrő közé rakhatok átlátszó benzincsövet?? még egy kérdés:gyujtás elosztó mögött van egy "vákum doboz" 3 csöcs van rajta,nekem csak az egyiken van cső,a másik kettőn nem kellene lennie? én nem tennék. Oda azért kell a két rétegű szövet erősített rendes benzinálló gumi benzincső illetve a gyári kemény műanyag cső. Ezek az átlátszó polietilén csövek nem bírnák sokáig és talán még a 3-bar nyomás sem tetszene neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 én nem tennék. Oda azért kell a két rétegű szövet erősített rendes benzinálló gumi benzincső illetve a gyári kemény műanyag cső. Ezek az átlátszó polietilén csövek nem bírnák sokáig és talán még a 3-bar nyomás sem tetszene neki. 6 mm-es 20 bar nyomású benzinálló gumicsövet kapsz autósboltban (én Budafokon vettem) 1 métert 600 forintért. Nem érdemes kockáztatni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ph0enx Elküldve December10, 2011 Megoszt Elküldve December10, 2011 Hello! 1-2 honapja azzal a problemaval fordultam hozzatok, hogy rossz az alapjaratom es hidegben, rovid autokazas utan ha benyomom a kuplungot a motor megall es nem indul vissza, csak ha kulcsolom. Kaptam egy olyan tanacsot, hogy nezzem meg az alapjarat vezerlo motromat. En meg is tettem, kicsereltem, de meg mindig a hiba fennall. Ha valakinek van valami otlete, szeretettel varom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December10, 2011 Megoszt Elküldve December10, 2011 Hello! 1-2 honapja azzal a problemaval fordultam hozzatok, hogy rossz az alapjaratom es hidegben, rovid autokazas utan ha benyomom a kuplungot a motor megall es nem indul vissza, csak ha kulcsolom. Kaptam egy olyan tanacsot, hogy nezzem meg az alapjarat vezerlo motromat. En meg is tettem, kicsereltem, de meg mindig a hiba fennall. Ha valakinek van valami otlete, szeretettel varom. Fogadni mernék 1 kocka sörben hogy vákumcső probléma :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ph0enx Elküldve December10, 2011 Megoszt Elküldve December10, 2011 Fogadni mernék 1 kocka sörben hogy vákumcső probléma :lol: Allom. Ha tenyleg az. De hogyan fogom megtudni, hogy melyik? Kicserelem az egeszet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December10, 2011 Megoszt Elküldve December10, 2011 Allom. Ha tenyleg az. De hogyan fogom megtudni, hogy melyik? Kicserelem az egeszet? A tömítetlenséget akarsz gyorsan és hatékonyan keresni, akkor vegyél egy flakon féktisztító spray-t és járó motornál kezd el óvatosan(!) fújkálni a vizsgálandó helyeket. Ahol tömítetlenség van ott a fújás hatására a motor kissé fel fog pörögni, majd vissza alapra. Nem csak csöveket lehet vele vizsgálni, hanem szívósor tömítést, fojtószelepházat, stb. Milyen motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ph0enx Elküldve December10, 2011 Megoszt Elküldve December10, 2011 A tömítetlenséget akarsz gyorsan és hatékonyan keresni, akkor vegyél egy flakon féktisztító spray-t és járó motornál kezd el óvatosan(!) fújkálni a vizsgálandó helyeket. Ahol tömítetlenség van ott a fújás hatására a motor kissé fel fog pörögni, majd vissza alapra. Nem csak csöveket lehet vele vizsgálni, hanem szívósor tömítést, fojtószelepházat, stb. Milyen motor? x16sz 1994-es evjarat, benzines. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy az olajteknő tömítését mivel szokás feltenni? Kell valami ragasztó anyag hozzá vagy csak simán tisztítás után felrakni? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy az olajteknő tömítését mivel szokás feltenni? Kell valami ragasztó anyag hozzá vagy csak simán tisztítás után felrakni? Köszi Kend meg tömítővel mert szivárogni fog az olaj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MetaImi Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Hali Furcsa jelenség van az Astrámmal. Hidegben indítás után tökéletesen működik, de amint felmelegszik elkezd rángatni. Szóval ha pl dugóban ülök, eléri a 100 fokot, beklapcsol a venti és visszahűti. Addig nincs is különösebb probléma. De utána minden induláskor úgy rángat, mintha bénán engedném fel a kuplungot. Csak akkor nem, mikor tényleg nagy gázzal indulok. Meg kettes és hármas aljánál fura hangot ad néha néha, mintha valami koppana párat. Volt már diagnosztikán, ott azt mondták, hogy a motornak nincs semmi baja. A másik szerelő kuplungot cserélt rajta. A harmadik szerelő megtalálta, hogy a váltó tartó bak le van szakadva és azt kicserélte. Ezzel tényleg sokat javult a helyzet, de még nem tökéletes (kicsit rángat még mindig induláskor). Úgy érzem, hogy a váltótartó bak csak okozat volt, tehát azért szakadt le mert rángatott, és azért rángatott jobban mert a bak is szétment már. Találkoztatok ilyennel már? Vagy ismertek valakit aki ért hozzá? Szerk: 98-as, 1.6, 16 szelepes 100 LE, klímás 5 ajtós :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Kend meg tömítővel mert szivárogni fog az olaj! Sziloplaszt jólesz vagy erősebb kell? Köszi:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December11, 2011 Megoszt Elküldve December11, 2011 Sziloplaszt jólesz vagy erősebb kell? Köszi:) Olaj-és hőálló tömítőpaszta kell, kimondottan ehhez valót vegyél inkább, és a tömítés mindkét felét kend be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts