Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Ha te nem tudod kiolvasni, Opel szervízben Tech műszerrel 1 perc alatt kiolvassák 1 - 2 ezerért. Ez nem azt jelenti amit írtál, hogy "számítógépre tették", mert ez egy kis kézi műszer.

Nagyon esélyes a lambda szonda. Ha cserélni kell, csak gyári minőséget, semmi mást, mert rövidesen megbánod és a pénzed is bánja. Igaz, a gyári nem olcsó, de 150 - 180 ezer km-t kibír.

NGK Delphi Bosch, NGK és Bosch kétféle. Ezekből tudnék választani. Gondolom Bosch...? Mind "prémium" kategóriában szűk 10-től bő 20 ig. Esetleg Meyle, de az nem tom mennyiért.

Megosztás:

Sziasztok!

C14NZ-s motor+váltóhoz milyen áttételü kmóra kell? Jelenleg 1111-es van benne és 50 helyett 80-at mutatott, ezt megoldottam hogy arrébb tettem a mutatóját ,beállítottam, de a km számláló ígyis gyorsan megy... na most akkor a váltót cserélték a kocsiba vagy az órát? Fordulatszámmérősre cserélésnél csak rákell dugni ugyanúgy a csoportot vagy kell bekötni +ba valamit?

Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play :lol:

Meg a váltódon van valahol egy szám, beütve (valószínű a kosztól nem látszik), azt szerintem írd le és az alapján valaki majd megmondja jó-e a 1111-es órához

Megosztás:

Sziasztok!

C14NZ-s motor+váltóhoz milyen áttételü kmóra kell? Jelenleg 1111-es van benne és 50 helyett 80-at mutatott, ezt megoldottam hogy arrébb tettem a mutatóját ,beállítottam, de a km számláló ígyis gyorsan megy... na most akkor a váltót cserélték a kocsiba vagy az órát? Fordulatszámmérősre cserélésnél csak rákell dugni ugyanúgy a csoportot vagy kell bekötni +ba valamit?

Megzizzent az órád. Cseréld ki, ha már úgyis azt tervezed.

Megosztás:

Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play ;)

Meg a váltódon van valahol egy szám, beütve (valószínű a kosztól nem látszik), azt szerintem írd le és az alapján valaki majd megmondja jó-e a 1111-es órához

Ha dízelből van a motorja akkor igen. :lol: A tévhittel ellentétben, benzinesnél az ECU szolgáltatja a fordulatszámjelet a műszeregységnek. :)

Megosztás:

Általában be van kötve a fordulatszámmérőhöz a vezeték, ha mégsem, akkor a generátortól kell egy szálat húznod a műszeregységig. A többi az plug-and-play :)

Hát elég nehéz lesz megkeresni azt a számot ... de megpróbálom :lol:

Kiakarom cserélni mindenképp csak elöször tudnom kéne az áttételt.

C14NZ nehezen lehet dízel szóval akkor az ECU-rol?! .. ;)

Megosztás:

sziasztok,ac-és benzinszűrő közé rakhatok átlátszó benzincsövet??

még egy kérdés:gyujtás elosztó mögött van egy "vákum doboz" 3 csöcs van rajta,nekem csak az egyiken van cső,a másik kettőn nem kellene lennie?

Csinálj egy képet róla. Hibakódolvasást csináltál már?

Megosztás:

Üdvözletem mindenkinek!

Ma reggeli indulásnál, röviddel elindulás után felpörögött a motor, nem is kicsit...és ez csak akkor szűnt meg mikor kivettem sebességből...? Ezmiez? Újabban érezni kis berregést is... :lol: Ezt már máskor is eljátssza. Hozzá teszem a kuplung pedált is elég kinyomni, "meg nem nagyon érezni hol kezd el fogni".

Megosztás:

NGK Delphi Bosch, NGK és Bosch kétféle. Ezekből tudnék választani. Gondolom Bosch...? Mind "prémium" kategóriában szűk 10-től bő 20 ig. Esetleg Meyle, de az nem tom mennyiért.

Ne a cserével kezd, hanem előbb a pontos diagnosztikával! Sokan ha maguk nem tudnak valamit kijavítani, akkor elkezdenek alkatrészeket cserélgetni, ami nem olcsó. Előbb mérni vagy méretni, aztán cserélni!

Ha a lambdaszonda a hibás, akkor csak gyárit, amit vagy Opel szakszervizben, vagy a Csergőnél kaphatsz, esetleg máshol is, de ne ugorj be igéretnek, hogy ez vagy az gyári! Igaz, hallottam már itt is az értő kollégáktól, hogy a Bosch az eredeti beszállítója az Opelnak. Erről kellene itt a fórumon valakinek felelősséggel nyilatkozni.

Megosztás:

sziasztok,ac-és benzinszűrő közé rakhatok átlátszó benzincsövet??

még egy kérdés:gyujtás elosztó mögött van egy "vákum doboz" 3 csöcs van rajta,nekem csak az egyiken van cső,a másik kettőn nem kellene lennie?

én nem tennék. Oda azért kell a két rétegű szövet erősített rendes benzinálló gumi benzincső illetve a gyári kemény műanyag cső. Ezek az átlátszó polietilén csövek nem bírnák sokáig és talán még a 3-bar nyomás sem tetszene neki.

Megosztás:

én nem tennék. Oda azért kell a két rétegű szövet erősített rendes benzinálló gumi benzincső illetve a gyári kemény műanyag cső. Ezek az átlátszó polietilén csövek nem bírnák sokáig és talán még a 3-bar nyomás sem tetszene neki.

6 mm-es 20 bar nyomású benzinálló gumicsövet kapsz autósboltban (én Budafokon vettem) 1 métert 600 forintért. Nem érdemes kockáztatni!

Megosztás:

Hello!

1-2 honapja azzal a problemaval fordultam hozzatok, hogy rossz az alapjaratom es hidegben, rovid autokazas utan ha benyomom a kuplungot a motor megall es nem indul vissza, csak ha kulcsolom. Kaptam egy olyan tanacsot, hogy nezzem meg az alapjarat vezerlo motromat. En meg is tettem, kicsereltem, de meg mindig a hiba fennall.

Ha valakinek van valami otlete, szeretettel varom.

Megosztás:

Hello!

1-2 honapja azzal a problemaval fordultam hozzatok, hogy rossz az alapjaratom es hidegben, rovid autokazas utan ha benyomom a kuplungot a motor megall es nem indul vissza, csak ha kulcsolom. Kaptam egy olyan tanacsot, hogy nezzem meg az alapjarat vezerlo motromat. En meg is tettem, kicsereltem, de meg mindig a hiba fennall.

Ha valakinek van valami otlete, szeretettel varom.

Fogadni mernék 1 kocka sörben hogy vákumcső probléma :lol:

Megosztás:

Allom. Ha tenyleg az. De hogyan fogom megtudni, hogy melyik? Kicserelem az egeszet?

A tömítetlenséget akarsz gyorsan és hatékonyan keresni, akkor vegyél egy flakon féktisztító spray-t és járó motornál kezd el óvatosan(!) fújkálni a vizsgálandó helyeket. Ahol tömítetlenség van ott a fújás hatására a motor kissé fel fog pörögni, majd vissza alapra. Nem csak csöveket lehet vele vizsgálni, hanem szívósor tömítést, fojtószelepházat, stb.

Milyen motor?

Megosztás:

A tömítetlenséget akarsz gyorsan és hatékonyan keresni, akkor vegyél egy flakon féktisztító spray-t és járó motornál kezd el óvatosan(!) fújkálni a vizsgálandó helyeket. Ahol tömítetlenség van ott a fújás hatására a motor kissé fel fog pörögni, majd vissza alapra. Nem csak csöveket lehet vele vizsgálni, hanem szívósor tömítést, fojtószelepházat, stb.

Milyen motor?

x16sz 1994-es evjarat, benzines.

Megosztás:

Hali

Furcsa jelenség van az Astrámmal. Hidegben indítás után tökéletesen működik, de amint felmelegszik elkezd rángatni. Szóval ha pl dugóban ülök, eléri a 100 fokot, beklapcsol a venti és visszahűti. Addig nincs is különösebb probléma. De utána minden induláskor úgy rángat, mintha bénán engedném fel a kuplungot. Csak akkor nem, mikor tényleg nagy gázzal indulok. Meg kettes és hármas aljánál fura hangot ad néha néha, mintha valami koppana párat.

Volt már diagnosztikán, ott azt mondták, hogy a motornak nincs semmi baja. A másik szerelő kuplungot cserélt rajta. A harmadik szerelő megtalálta, hogy a váltó tartó bak le van szakadva és azt kicserélte. Ezzel tényleg sokat javult a helyzet, de még nem tökéletes (kicsit rángat még mindig induláskor). Úgy érzem, hogy a váltótartó bak csak okozat volt, tehát azért szakadt le mert rángatott, és azért rángatott jobban mert a bak is szétment már. Találkoztatok ilyennel már? Vagy ismertek valakit aki ért hozzá?

Szerk: 98-as, 1.6, 16 szelepes 100 LE, klímás 5 ajtós :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.