Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Még nem tudom, le van húzva pár vákumcső, talán ettől egyenetlen az alapjárat, a szívócső le van szerelve ez meg ugye a hangját másítja...ha nem találok semmit összerakom és elviszem valahova beállítani szkóppal rendesen.

Na ez az! Ezt kellene csinálni. De akkor úgy tűnik végülis meglett a gond.

Megosztás:

Még nem tudom, le van húzva pár vákumcső, talán ettől egyenetlen az alapjárat, a szívócső le van szerelve ez meg ugye a hangját másítja...ha nem találok semmit összerakom és elviszem valahova beállítani szkóppal rendesen.

Én annak idején a négykarikáson, fülre állítottam a gyújtást. Beindítottam a motort, megvártam még üzemmeleg lett. A gyújtáselosztót elkezdtem csavarni addig amíg a legnagyobb alapjáratot elértem. És amikor legnagyobb volt az alapjárat akkor egy picit vissza tekertem a gyújtáselosztót, hogy az alapjárat picit csökkenjen.

Megosztás:

Na ez az! Ezt kellene csinálni. De akkor úgy tűnik végülis meglett a gond.

Én annak idején a négykarikáson, fülre állítottam a gyújtást. Beindítottam a motort, megvártam még üzemmeleg lett. A gyújtáselosztót elkezdtem csavarni addig amíg a legnagyobb alapjáratot elértem. És amikor legnagyobb volt az alapjárat akkor egy picit vissza tekertem a gyújtáselosztót, hogy az alapjárat picit csökkenjen.

Csak éppen nem hagy nyugodni hogy mitől-hogyan mászott el, amikor fizikalilag ott van ahol volt és nem mozdult el.

Megosztás:

Nem szkóp kell hozzá, csak egy stroboszkóp, ami minden autószerelőnek van. Szerviz módban kell beindítani (a hibakód-kivillogtatáshoz hasonlóan, csak ezúttal be is kell indítani), és az 1.es hengerre csatlakozva figyelni a jeleket, az "Így csináld..." könyv írja, azt hiszem. Egyébként a Hall-jeladót nézted az elosztóházban, nincs leszabadulva a helyéről?

Megosztás:

Zotya, próbáld ki a régi rotorral.

Azt már cserélgettem oda-vissza, az elosztóval együtt a leállás előtt jó volt a régivel-újjal is.

Nem szkóp kell hozzá, csak egy stroboszkóp, ami minden autószerelőnek van. Szerviz módban kell beindítani (a hibakód-kivillogtatáshoz hasonlóan, csak ezúttal be is kell indítani), és az 1.es hengerre csatlakozva figyelni a jeleket, az "Így csináld..." könyv írja, azt hiszem. Egyébként a Hall-jeladót nézted az elosztóházban, nincs leszabadulva a helyéről?

A Hall jeladó szemre ép és a helyén van. Ha szervízmódban indítom akkor nem veszi figyelembe az ECU a jeladók értékeit, ezzel egyben ki is szűrhetem őket nem?

Megosztás:

Azt már cserélgettem oda-vissza, az elosztóval együtt a leállás előtt jó volt a régivel-újjal is.

A Hall jeladó szemre ép és a helyén van. Ha szervízmódban indítom akkor nem veszi figyelembe az ECU a jeladók értékeit, ezzel egyben ki is szűrhetem őket nem?

Így van, ilyenkor a beállított alap értékekkel indul el a kocsi, nem korrigál az ECU az oktánszám, fordulatszám, stb. alapján.

Megosztás:

Így van, ilyenkor a beállított alap értékekkel indul el a kocsi, nem korrigál az ECU az oktánszám, fordulatszám, stb. alapján.

Tegnap összeraktam, reggel meg lemerült az akku amikor megpróbáltam beindítani. Mondjuk nem tudom mit vártam, egy kilómétert mentem vele elektromos üzemmódban, meg nyegtetem már két hete. :D

Megosztás:

Mentem egy próbakört, jött egy szép tengeralatjáróm 44-es hibakóddal, csak nem tudom hogy a szonda halódik, vagy az eltekert gyujtáselosztó miatt érzi szegénynek a keveréket, bár szerintem nem....néha fullad, rángat, de megy.

Próbáld meg járó motornál csavargatni a gyújtáselosztót, addig amíg a legnagyobb alapjáratot eléred, és utána egy picit csavard vissza.

Megosztás:

Próbáld meg járó motornál csavargatni a gyújtáselosztót, addig amíg a legnagyobb alapjáratot eléred, és utána egy picit csavard vissza.

Vagy pedig ha tudnál kérni valakitől, egy próba erejéig egy gyújtáselosztót. Mert akkor ki is lehetne zárni a gyújtáselosztó hibát, ha a kölcsön elosztóval is ugyanezt csinálná. Vagy pedig ha azzal jó, akkor meg egyértelműen az a hibás.

Most voltam vele Győrben, hol rángatva megy, hol normálisan, alapjáraton szinte mindíg leáll. A gyujtáselosztó csak egy bizonyos helyzetében jár a motor, hiába tekerem csak rosszabb lesz, amúgy 2 van mindkettővel csinálja, és előtte mindkettővel jó volt. Kimértem a kétvezetékes motorhőfok jeladót 367Ohm üzemi hőfokon , csak most nem találom a táblázatot....

Megosztás:

Most voltam vele Győrben, hol rángatva megy, hol normálisan, alapjáraton szinte mindíg leáll. A gyujtáselosztó csak egy bizonyos helyzetében jár a motor, hiába tekerem csak rosszabb lesz, amúgy 2 van mindkettővel csinálja, és előtte mindkettővel jó volt. Kimértem a kétvezetékes motorhőfok jeladót 367Ohm üzemi hőfokon , csak most nem találom a táblázatot....

Az kb. jó.

Megosztás:

Az kb. jó.

Aha akkor az legalább kilőve , kimérem a trafót, így azt is ki tudom szűrni, marad a hall-jeladó, gyujtásmodul, a gyujtásoldalon, szonda a keverékképzésnél. Meg szűrőt cserélek, mert volt ugyan az etanolozás kezdete óta, de párszáz forint, annyit megér. Meg talán átrakom a pumpát, bár nem sok értelmét látom, de pénzbe nem kerül.

Megosztás:

Tudja valaki, hogy mire jók ezek a lyukak az első ajtók alján? Már azon kívül, hogy bemegy a mocsok és a víz az ajtókárpit mögé. :D

Valami hiányzik onnan? Van ott valami műanyag takaró? Levettem a kárpitot és ki lehet látni a csukott ajtón!

Ha ezek nem lennének akkor rohadna az ajtó belülről mert itt folyik ki a párából adódó víz .

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.