atis c14se Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 1. 19 éves F Astrámon a tető borításának ragasztása az első szélvédőnél elengedett, ezért a vezető oldalon és az utasoldalon is egy darabon eláll a tető szigetelésétől. Mivel lehetne ezt visszaragasztani? 2. az utasoldali napellenzőm tartója eltört, ezért csak a jobb oldali "pánt" tartja. Hogyan lehetne oda új rögzítőt varázsolni? Csavart nem láttam... A napellenző tartóját elviekben csavarnak kéne tartania. Nézzél szét jobban, meglesz az a csavar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Aha oks köszi a választ!! Torpanás az van hirtelen gázadásnál néhanéha írtam feljebb... a pumpát tudom valahogy ellenőrizni? Mert a modul gondolom csak cseréléssel próbálható, gondolom méréssel annyira nemtudom ellenőrizni. Helló a torpanás nálam is jelentkezett egyszer nekem végül a lambda szonda volt a hibás bár nem írttki semmilyen hiba kódot sőt műszer sem jelzet hibát aztán itt olvastam ,hogy akár okozhat ilyen dolgot és rápróbáltam ki cseréltük az 1-ik haveréval és meglett a hiba . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Értem, a képen mi az amit ott a cső végén bekarikáztál? Akkor nekem ac cserét akár telitanknál is meglehet oldani? Csak lecsavarom azt a pár csavart és kihuzom? Nézegettem képeken ac-t valami műanyagházas hengeralaku cucc gondolom akkor az lesz a "bele" nézegettem elég húzos az ára... bontóba nemnagyon érdemes venni mi? Amit bekarikáztam azt be kell dugni az AC-alatti dobozba az a visszafolyó ág. Hát ha teljesen fent van akkor talitanknál is, annyira nem vagyok képben a sedan/ötajtós tankjával, biztos hogy az AC--nyílás után nem megy"felfele" a tank? Kitekered a 6 csavart és szépen kihúzod a pumpát.Igen az a műanyag henger a pumpa 8400-tól kábé 40 ezerig. Nekem a legolcsóbb van benne 2 éve, de középkategóriás sokaknak megy már évek óta. Bontott gyáriak 10ezer körül vannak, és ugye lutri lehet elmegy 100kilómétert lehet csak 10-et. ja ma reggel szépen indult nem volt hibajelenség... érdekes. De a balhátsó keréknél éreztem benzinszagot mikor elmentem mellette... azt a tömitést hogy kell kicserélni? Ha az ac a gond akkor az folyamatosan csinálja a gondot nem? Az a tömítés a pumpa kiszedése után simán lehúzható a 6 csavarról, olyan 800forintért vettem. A pumpa lehet szakaszosan is hibás, pölö nekem akadozott, de ha már megindult nem állt le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Amit bekarikáztam azt be kell dugni az AC-alatti dobozba az a visszafolyó ág. Hát ha teljesen fent van akkor talitanknál is, annyira nem vagyok képben a sedan/ötajtós tankjával, biztos hogy az AC--nyílás után nem megy"felfele" a tank? Kitekered a 6 csavart és szépen kihúzod a pumpát.Igen az a műanyag henger a pumpa 8400-tól kábé 40 ezerig. Nekem a legolcsóbb van benne 2 éve, de középkategóriás sokaknak megy már évek óta. Bontott gyáriak 10ezer körül vannak, és ugye lutri lehet elmegy 100kilómétert lehet csak 10-et. Az a tömítés a pumpa kiszedése után simán lehúzható a 6 csavarról, olyan 800forintért vettem. A pumpa lehet szakaszosan is hibás, pölö nekem akadozott, de ha már megindult nem állt le. Aha a legolcsóbb (amit írtál is) az pontosan milyen tipus nemtudod? Ha más nem arra gondoltam hogy veszek egyet a csomagtartóban elfér aztán ha gáz van akár útszélén kicserélem ha télleg iylen egyszerű mint ahogy írtad. A tömítést célszerű minnélhamarabb lecserélni vagy akkora gebasz azért nem lehet belőle(értem azt, hogy elmegy még kb 1 hónapot?) Egyébként az az olcsó is sípol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Aha a legolcsóbb (amit írtál is) az pontosan milyen tipus nemtudod? Ha más nem arra gondoltam hogy veszek egyet a csomagtartóban elfér aztán ha gáz van akár útszélén kicserélem ha télleg iylen egyszerű mint ahogy írtad. A tömítést célszerű minnélhamarabb lecserélni vagy akkora gebasz azért nem lehet belőle(értem azt, hogy elmegy még kb 1 hónapot?) Egyébként az az olcsó is sípol? Igen az olcsó is sípol, a tömítést végülis csak akkor kell cserélni ha tényleg ereszt. Én innen rendeltem:Klikk. Szépen kiválasztod a kocsit típus, évszám, motorszám...stb szerint, ha nem volt áremelés kidob egy 8400-as pumpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Igen az olcsó is sípol, a tömítést végülis csak akkor kell cserélni ha tényleg ereszt. Én innen rendeltem:Klikk. Szépen kiválasztod a kocsit típus, évszám, motorszám...stb szerint, ha nem volt áremelés kidob egy 8400-as pumpát. Hát az egyik csavar tetején áll a benzin... meg nyirkos tehát valamennyire ereszt... érdemes akkor vagy várjak még kicsit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Hát az egyik csavar tetején áll a benzin... meg nyirkos tehát valamennyire ereszt... érdemes akkor vagy várjak még kicsit? Hát jobb nem lesz.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Hát jobb nem lesz.... mármint ugyértem érdemes akkor most kicserélni vagy pár hónapig még ráér??? Amúgy nézegettem az igy csináld-ot ott láttam hogy végülis hova kerül ez a pumpa van a tetején 2 saru az akkor nemis ér a tankba? Sajna élőbe szétszerelve nemláttam még így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 mármint ugyértem érdemes akkor most kicserélni vagy pár hónapig még ráér??? Amúgy nézegettem az igy csináld-ot ott láttam hogy végülis hova kerül ez a pumpa van a tetején 2 saru az akkor nemis ér a tankba? Sajna élőbe szétszerelve nemláttam még így. Hát ahogy lötyög a benzin biztos hogy kapnak a saruk is, az enyém ilyen: De tökmindegy mert az egész pumpa benzinben úszik, szénkeféstől-kommutátorostól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Hát ahogy lötyög a benzin biztos hogy kapnak a saruk is, az enyém ilyen: De tökmindegy mert az egész pumpa benzinben úszik, szénkeféstől-kommutátorostól. wov és itt nemgáz a szikra?(mármint a saru meg villany mindenhol..) Szerinted akkor kikéne cseréljem most azt a tömítést pár héten belül vagy egyelőre ráér? Másik akkor ez miatt érzeka kocsi mellett benzinszagot néha vagy az normális? Meg a tank hogy nagymelegbe mikor indítok ilyen horpado hangot hallok a tanktol de csak wegy pillanatra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 wov és itt nemgáz a szikra?(mármint a saru meg villany mindenhol..) Szerinted akkor kikéne cseréljem most azt a tömítést pár héten belül vagy egyelőre ráér? Másik akkor ez miatt érzeka kocsi mellett benzinszagot néha vagy az normális? Meg a tank hogy nagymelegbe mikor indítok ilyen horpado hangot hallok a tanktol de csak wegy pillanatra? Nem gáz, mert a tankban nincs levegő/oxigén az égés egyik feltétele. De pont ez miatt nem szabad a pumpát a benzinből kiemelve tesztelgetni, bár én sem robbantam fel. Nézted a csavart nincs meglazulva? Lehet csak húzni kell rajta egy picit és megszűnik a szivárgás. Igazából a benzinnek egyáltalán nem szabad szívárogni, mert ugye tűzveszélyes, de mivel ki tudja mióta van a csavarnál a kis folt gond nélkül szerintem pár hetet ráér. A benzinszag lehet pont innne jön. Mondjuk amikor tegnap a kocsi alatt fetrengtem, én is éreztem a szesszagot, de ez lehet az indítás első pár másodpercében égés nélkül távozó etanol is. Mivel csak pár métert mentem a kocsival, és a kipuffgáz nem vitte ki a dobból. A benzin ugye melegben tágul a tankszellőztetés meg szerintem csak járó motornál működik, mert akkor van vákum ami nyitja a szelepet, ezért lehet a horpadó hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 Nem gáz, mert a tankban nincs levegő/oxigén az égés egyik feltétele. De pont ez miatt nem szabad a pumpát a benzinből kiemelve tesztelgetni, bár én sem robbantam fel. Nézted a csavart nincs meglazulva? Lehet csak húzni kell rajta egy picit és megszűnik a szivárgás. Igazából a benzinnek egyáltalán nem szabad szívárogni, mert ugye tűzveszélyes, de mivel ki tudja mióta van a csavarnál a kis folt gond nélkül szerintem pár hetet ráér. A benzinszag lehet pont innne jön. Mondjuk amikor tegnap a kocsi alatt fetrengtem, én is éreztem a szesszagot, de ez lehet az indítás első pár másodpercében égés nélkül távozó etanol is. Mivel csak pár métert mentem a kocsival, és a kipuffgáz nem vitte ki a dobból. A benzin ugye melegben tágul a tankszellőztetés meg szerintem csak járó motornál működik, mert akkor van vákum ami nyitja a szelepet, ezért lehet a horpadó hang. Köszi a rengeteg infót! 7végén megpróbálok egy csavar húzást mert a 6csavarból 1nél van csak ez a gond szerintem ha szétmenne a tömítés akkor nemcsak 1 csavarnál okozna hibát. Amúgy ha a tank nincs teljesen tele akkor van benne levegő nem? Tömítéscsere gondolom nem egy nagymeló. Ha csavarhúzás után is szóraázik akkor csere lesz... az olcsó pumpa az csak hangos vagy azért eléggé lehet hallani? Mert gondolom nekem akkor valami ilyesmi lehet mert mitóa megvettem a kocsit azóta fütyül kb 1,5éve... a tulaj mondta egyszer volt cserélve, de hogy milyenre azt nemmondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 Köszi a rengeteg infót! 7végén megpróbálok egy csavar húzást mert a 6csavarból 1nél van csak ez a gond szerintem ha szétmenne a tömítés akkor nemcsak 1 csavarnál okozna hibát. Amúgy ha a tank nincs teljesen tele akkor van benne levegő nem? Tömítéscsere gondolom nem egy nagymeló. Ha csavarhúzás után is szóraázik akkor csere lesz... az olcsó pumpa az csak hangos vagy azért eléggé lehet hallani? Mert gondolom nekem akkor valami ilyesmi lehet mert mitóa megvettem a kocsit azóta fütyül kb 1,5éve... a tulaj mondta egyszer volt cserélve, de hogy milyenre azt nemmondta. Hát igazából ha nincs tele a tank akkor is inkább benzingőz van benne, ha jut is bele valamennyi levegő, akkor sem robban mert ugye csak egy bizonyos benzin-levegő arány tud égni, nem is tudom talán 1kiló benzinhez 15kiló levegő kell vagy valami ilyesmi. Én az olcsó pumpát alapjáraton is hallom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 Hát igazából ha nincs tele a tank akkor is inkább benzingőz van benne, ha jut is bele valamennyi levegő, akkor sem robban mert ugye csak egy bizonyos benzin-levegő arány tud égni, nem is tudom talán 1kiló benzinhez 15kiló levegő kell vagy valami ilyesmi. Én az olcsó pumpát alapjáraton is hallom. Az igaz... én is hallom főleg ha fal mellé állok :lol: de menet közben is lehet hallani sőt ha felemelem a szönyeget és leveszem azt a műanagkupakot akkor üvölt-sikít szinte akkor bazihagnos :lol: De megy.. most 2 napja mintha misem történt volna lehet hogy amikor piszkáltam azt a csavart a csatlakozott megmozgathattam... és kontakthibás lett. Másra nemtudok gondolni. Ja és kb 3 hete voltam autopályán hosszu távon nagyobb sebességnél sem rángatott meg ilyenek sőt azelőtt 2 héttel ugyanazt a távot megjártam még1x. És hibátlanul ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 Az igaz... én is hallom főleg ha fal mellé állok :lol: de menet közben is lehet hallani sőt ha felemelem a szönyeget és leveszem azt a műanagkupakot akkor üvölt-sikít szinte akkor bazihagnos :lol: De megy.. most 2 napja mintha misem történt volna lehet hogy amikor piszkáltam azt a csavart a csatlakozott megmozgathattam... és kontakthibás lett. Másra nemtudok gondolni. Az is előfordulhat, nekem is volt olyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember17, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2011 Köszi a rengeteg infót! 7végén megpróbálok egy csavar húzást mert a 6csavarból 1nél van csak ez a gond szerintem ha szétmenne a tömítés akkor nemcsak 1 csavarnál okozna hibát. Amúgy ha a tank nincs teljesen tele akkor van benne levegő nem? Tömítéscsere gondolom nem egy nagymeló. Ha csavarhúzás után is szóraázik akkor csere lesz... az olcsó pumpa az csak hangos vagy azért eléggé lehet hallani? Mert gondolom nekem akkor valami ilyesmi lehet mert mitóa megvettem a kocsit azóta fütyül kb 1,5éve... a tulaj mondta egyszer volt cserélve, de hogy milyenre azt nemmondta. De a pumpa az egy zárt eszköz és a pumpában benzin van. A benzinbe meg nem tud levegő jutni, csak a párolgó benzingőz elegyedik a levegővel, ami viszont már berobbanhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Az is előfordulhat, nekem is volt olyan. Ma ráhúztam egy kicsit a csavarokra sőt azt az egyet kivettem és olyan volt mintha a menetnél jött volna ki az anyag bekentem ilyen opelos szerelő gumipasztabizbasszal majd kiderül.. ha nemjavul akkor tömítéscsere. Mondtad anno, hogy "bugyog" neked is a radiátorod éshogy majd nyáron kiszeded a motort vagy mi és utánnajársz mi okozza. Találtál valamit? Én kimostam a trutyit a fűtőradiátorból és egy ideig jó lett csak inditákor fortyogott kicsit. Azóta már megint van ez a jelenség az nemlehet, hogy esetleg kipufgáz jut a renszerbe vagy annak mik a jelei? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Ma ráhúztam egy kicsit a csavarokra sőt azt az egyet kivettem és olyan volt mintha a menetnél jött volna ki az anyag bekentem ilyen opelos szerelő gumipasztabizbasszal majd kiderül.. ha nemjavul akkor tömítéscsere. Mondtad anno, hogy "bugyog" neked is a radiátorod éshogy majd nyáron kiszeded a motort vagy mi és utánnajársz mi okozza. Találtál valamit? Én kimostam a trutyit a fűtőradiátorból és egy ideig jó lett csak inditákor fortyogott kicsit. Azóta már megint van ez a jelenség az nemlehet, hogy esetleg kipufgáz jut a renszerbe vagy annak mik a jelei? Egy jó ideig nekem is bugyogott a víz a fűtőradiátorba. Én állandóan légtelenítettem a rendszert, amíg jó nem lett, legalább vagy 5-6x légtelenítettem. De utána jobb lett a fűtésem is. (legalább is én úgy éreztem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Egy jó ideig nekem is bugyogott a víz a fűtőradiátorba. Én állandóan légtelenítettem a rendszert, amíg jó nem lett, legalább vagy 5-6x légtelenítettem. De utána jobb lett a fűtésem is. (legalább is én úgy éreztem) Hát nekem már 1 éve bugyorog :lol: hol légtelenítetted? Gondolom hideg motor mellett. Másik kérdésem ha már fűtés... van az a vastag cső (ha szembeálloka kocsival) jobb oldalt hűtőn felül.. üzemmelegen annyira felkeményedik alig tudom benyomkodni az normális? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Hát nekem már 1 éve bugyorog :lol: hol légtelenítetted? Gondolom hideg motor mellett. Másik kérdésem ha már fűtés... van az a vastag cső (ha szembeálloka kocsival) jobb oldalt hűtőn felül.. üzemmelegen annyira felkeményedik alig tudom benyomkodni az normális? A kocsi hűtő rendszere egy túlnyomásos rendszer, ezért nem forr fel és tud 100C fölé is menni a hűtővíz hőmérséklete. Ha üzemmeleg motornál lecsavarnád a hűtősapkát leesik a rendszer nyomása és ezért forr fel a hűtővíz pár másodperc alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Ma ráhúztam egy kicsit a csavarokra sőt azt az egyet kivettem és olyan volt mintha a menetnél jött volna ki az anyag bekentem ilyen opelos szerelő gumipasztabizbasszal majd kiderül.. ha nemjavul akkor tömítéscsere. Mondtad anno, hogy "bugyog" neked is a radiátorod éshogy majd nyáron kiszeded a motort vagy mi és utánnajársz mi okozza. Találtál valamit? Én kimostam a trutyit a fűtőradiátorból és egy ideig jó lett csak inditákor fortyogott kicsit. Azóta már megint van ez a jelenség az nemlehet, hogy esetleg kipufgáz jut a renszerbe vagy annak mik a jelei? Még nem vettem ki a mocit, mondjuk most hogy mondod mostanában nem tűnt fel a bugyogás. A kipufgáz akkor juthat a rendszerbe ha valahol összeszakad a víz és az égéstér , pölö HF-tömítés, repedt HF, vagy blokk. Ilyenkor a vízcsövek kökemények és gyakran el is durrannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Hát nekem már 1 éve bugyorog :lol: hol légtelenítetted? Gondolom hideg motor mellett. Másik kérdésem ha már fűtés... van az a vastag cső (ha szembeálloka kocsival) jobb oldalt hűtőn felül.. üzemmelegen annyira felkeményedik alig tudom benyomkodni az normális? Légteleníteni én úgy tudom, hogy meleg motornál kell. Amikor már a termosztát is nyitva van. Tehát meleg járó motornál, az egyvezetékes hőgombát, (ami az órának adja a jelet) kitekered majdnem teljesen. Csak annyira, hogy a víz tudjon jönni kifelé. Amikor már elviekben levegő nem jön csak víz akkor jó. De én is megcsináltam 5-6x mire nem bugyogott. Nekem is állandóan előjött a bugyogás. Addig addig légtelenítettem amíg egyszer csak megszűnt a bugyogás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Légteleníteni én úgy tudom, hogy meleg motornál kell. Amikor már a termosztát is nyitva van. Tehát meleg járó motornál, az egyvezetékes hőgombát, (ami az órának adja a jelet) kitekered majdnem teljesen. Csak annyira, hogy a víz tudjon jönni kifelé. Amikor már elviekben levegő nem jön csak víz akkor jó. De én is megcsináltam 5-6x mire nem bugyogott. Nekem is állandóan előjött a bugyogás. Addig addig légtelenítettem amíg egyszer csak megszűnt a bugyogás. na majd ezt kipróbálom köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Még nem vettem ki a mocit, mondjuk most hogy mondod mostanában nem tűnt fel a bugyogás. A kipufgáz akkor juthat a rendszerbe ha valahol összeszakad a víz és az égéstér , pölö HF-tömítés, repedt HF, vagy blokk. Ilyenkor a vízcsövek kökemények és gyakran el is durrannak. Gondolom akkor forralná a vizet is nem? Annak gondolom vannak más jelei is nemcsak a csőpuffadás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Gondolom akkor forralná a vizet is nem? Annak gondolom vannak más jelei is nemcsak a csőpuffadás. Nem biztos, hogy forralná a vizet, mert a vízkörben még nagyobb a nyomás mivel beledolgozik a moci, és pont ezért nem is forr fel. Igen, ennek más tünetei is vannak, általában amikor nem jár a motor azon a résen ahol a kipufgáz bejut a vízkörbe a víz szokott beleszivárogni a hengerbe, ugye víz fogy a henger nem jár, vagy ha működik is erősen fehér füstöt ereget a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts