zotya975 Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 az mitől lehet hogy feltöltöttem a hűtővizet maxig és most a tartály 3/4ig van mitől párolog el? vajon más találkozott már vele? Valamennyi fogyás normális, a tartály sapkáján a szelep ki és beengedi a nyomást ha kell. De ez nem sok, mittudomén havi egy deci. Jobbik esetben valamelyik bilincsnél, estleg a hűtőnél szivárgás van, rosszabbik esetben átégett a HF-tömítés víz kerül az égéstérbe, ha nagyon nincs szerencséd akkor maga a HF-repedt meg. De általában csak tömítetlenség szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 az mitől lehet hogy feltöltöttem a hűtővizet maxig és most a tartály 3/4ig van mitől párolog el? vajon más találkozott már vele? Valamennyi fogyás normális, a tartály sapkáján a szelep ki és beengedi a nyomást ha kell. De ez nem sok, mittudomén havi egy deci. Jobbik esetben valamelyik bilincsnél, estleg a hűtőnél szivárgás van, rosszabbik esetben átégett a HF-tömítés víz kerül az égéstérbe, ha nagyon nincs szerencséd akkor maga a HF-repedt meg. De általában csak tömítetlenség szokott lenni. Vagy pedig kicsit levegős volt a rendszer és most kitudta dolgozni magából a levegőt... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 az mitől lehet hogy feltöltöttem a hűtővizet maxig és most a tartály 3/4ig van mitől párolog el? vajon más találkozott már vele? Azért remélem,hogy nem a tartályt töltötted maxig és most az van háromnegyedig. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 Valamennyi fogyás normális, a tartály sapkáján a szelep ki és beengedi a nyomást ha kell. De ez nem sok, mittudomén havi egy deci. Jobbik esetben valamelyik bilincsnél, estleg a hűtőnél szivárgás van, rosszabbik esetben átégett a HF-tömítés víz kerül az égéstérbe, ha nagyon nincs szerencséd akkor maga a HF-repedt meg. De általában csak tömítetlenség szokott lenni. ha a hf tömítés átengedi a vizet akkor az olajnak olyan krémszínűnek kellene lenni de nekem semmi ilyen nincsen.ha szivárog azt lehet látni valahol hogy csöpög a víz vagy nem? mert nekem semmi nem csöpög. kicsit se. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 Azért remélem,hogy nem a tartályt töltötted maxig és most az van háromnegyedig. :D de abba töltöttem maxig és az van pontosan 3/4 ig. az baj hogy azt töltöttem fel fagyállóval maxig?? elvileg azért van a jelölés nem hogy a méretig töltsem vagy nem jól tudom.remélem nem csináltam ezzel bajt.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 de abba töltöttem maxig és az van pontosan 3/4 ig. az baj hogy azt töltöttem fel fagyállóval maxig?? elvileg azért van a jelölés nem hogy a méretig töltsem vagy nem jól tudom.remélem nem csináltam ezzel bajt.:D A max jelig még lehet tölteni, de igazából melegen azért feljebb megy a szint, ezért jobb ha hidegen valahol félúton van. Csak fagyálló van benne? Nem is keverted deszt vízzel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 A max jelig még lehet tölteni, de igazából melegen azért feljebb megy a szint, ezért jobb ha hidegen valahol félúton van. Csak fagyálló van benne? Nem is keverted deszt vízzel? ez bekevert fagyálló volt zöld szinű Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Június17, 2011 Megoszt Elküldve Június17, 2011 ez bekevert fagyálló volt zöld szinű Van kismillió gyártású. A max jelig raktad és nem a kupakig remélem, a kiegyenlítő-tartályban kell hely a levegőnek is. Viszont az a jó hír, hogy fagyálló mindig kell bele-az keni a vízpumpát és véd a korróziótól, meg valamelyest a vízkőtől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Igy van. Kiszeded a motort megtakarít visszatesz és kipróbál. Nem tudm milyen helyre viszed vizsgáztatni. Erre mifelénk elég rugalmasak a biztos urak. Fék kormány futómű legyen rendben meg mondjuk működjön a vas és már meg is van a vizsga A sötétítés sem tui bukta arra is van megoldás. Nem tudom amúgy mennyi a gyári alapjárat érték valami olyan emlékem van hogy 850- 950-ig. Alapjárati co lehet magas kb kismillió dologtól. Levegőszűrő,gyertya, Kábelek, esetleg vákumcsövek. Rotror elosztófedél ha van. Köszönöm neki is állok :D Átnézek mindent remélem jó lesz.... nálunk nem valami rugalmasak az urak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 ez bekevert fagyálló volt zöld szinű Van zöld, kék, piros... Van kismillió gyártású. A max jelig raktad és nem a kupakig remélem, a kiegyenlítő-tartályban kell hely a levegőnek is. Viszont az a jó hír, hogy fagyálló mindig kell bele-az keni a vízpumpát és véd a korróziótól, meg valamelyest a vízkőtől. Ha fagyállót tesz bele, és deszt vizet, akkor hogyan kerül bele vízkő? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Sziasztok! Valószínüleg kezd haldokolni a vízpumpám, vagy a feszitő görgő. Kérdésem a következő. Szabad-e csak a vízpumpát vagy, csak a feszítő görgőt cserélni? Vagy cseréljem a komplett vezérlést? Azért kérdezem, mert még csak 12ezer kilóméter van a vezérlésbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 de abba töltöttem maxig és az van pontosan 3/4 ig. az baj hogy azt töltöttem fel fagyállóval maxig?? elvileg azért van a jelölés nem hogy a méretig töltsem vagy nem jól tudom.remélem nem csináltam ezzel bajt.:D Jól csináltad. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Sziasztok! Valószínüleg kezd haldokolni a vízpumpám, vagy a feszitő görgő. Kérdésem a következő. Szabad-e csak a vízpumpát vagy, csak a feszítő görgőt cserélni? Vagy cseréljem a komplett vezérlést? Azért kérdezem, mert még csak 12ezer kilóméter van a vezérlésbe. Szerintem lehet simán csak ezeket cserélni de mivel a vezérlésből már csak a szíj marad, és talán ez a legolcsóbb ésszerűbb lenne cserélni azt is, és el lehet felejteni egy darabig az egészet. Amúgy is van aki azon az állásponton van, hogyha már egyszer fel van lazítva a szíj nem szabad visszarakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Szerintem lehet simán csak ezeket cserélni de mivel a vezérlésből már csak a szíj marad, és talán ez a legolcsóbb ésszerűbb lenne cserélni azt is, és el lehet felejteni egy darabig az egészet. Amúgy is van aki azon az állásponton van, hogyha már egyszer fel van lazítva a szíj nem szabad visszarakni. Pont azért kérdeztem, mert mintha már olvastam volna, hogy szíjat még egyszer nem szabad vissza tenni. Amúgy nem biztos hogy kell mind a kettőt cserélni. Nem tudom, hogy a feszítőnek, vagy a pumpának van hangja. De az biztos, hogy valamelyik hangot ad. És azért gondoltam, hogy nem kéne mindent cserélni, mert még csak 12ezer kilóméter van a vezérlésbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Pont azért kérdeztem, mert mintha már olvastam volna, hogy szíjat még egyszer nem szabad vissza tenni. Amúgy nem biztos hogy kell mind a kettőt cserélni. Nem tudom, hogy a feszítőnek, vagy a pumpának van hangja. De az biztos, hogy valamelyik hangot ad. És azért gondoltam, hogy nem kéne mindent cserélni, mert még csak 12ezer kilóméter van a vezérlésbe. OKé, de honnan tudod melyik a rossz? Meg ha elméletileg egyszerre voltak cserélve, és most rossz az egyik, akkor meddíg lesz még jó a másik? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 OKé, de honnan tudod melyik a rossz? Meg ha elméletileg egyszerre voltak cserélve, és most rossz az egyik, akkor meddíg lesz még jó a másik? :D Ez is igaz Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Csak a 16 szelepes motoroknál nem szabad visszatenni a használt szíjat. :D A nyolcszelepesnél nem olyan kritikus, főleg ha csak ennyi kilométer van benne... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Csak a 16 szelepes motoroknál nem szabad visszatenni a használt szíjat. :D A nyolcszelepesnél nem olyan kritikus, főleg ha csak ennyi kilométer van benne... :D De mi az oka a különbségnek? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 De mi az oka a különbségnek? :D A 16 szelepes motornál sokkal több helyen hajlik a szíj, ergo nagyobb az igénybevétel... :D 16V: 8V: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 A 16 szelepes motornál sokkal több helyen hajlik a szíj, ergo nagyobb az igénybevétel... :D 16V: 8V: Tegnap raktunk össze egy 16xel-t kisebb generál után. Tök szépen járt... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 A 16 szelepes motornál sokkal több helyen hajlik a szíj, ergo nagyobb az igénybevétel... :D 16V: http://kepfeltoltes.hu/110618/_00027_00027...ltoltes.hu_.jpg 8V: http://kepfeltoltes.hu/110618/_00027_00027...ltoltes.hu_.jpg Ez logikusnak tűnik, de akkor miért nem rövidebb a csere intervallum? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Ez logikusnak tűnik, de akkor miért nem rövidebb a csere intervallum? Na erre nem tudom a választ... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Csak a 16 szelepes motoroknál nem szabad visszatenni a használt szíjat. :D A nyolcszelepesnél nem olyan kritikus, főleg ha csak ennyi kilométer van benne... :D Ez logikusnak tűnik, de akkor miért nem rövidebb a csere intervallum? 46 ezer kilométeres vezérlést raktuk vissza a motoromra. :D Amúgy a 16 szelepes szíj tapintva is kicsivel másabb, szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 46 ezer kilométeres vezérlést raktuk vissza a motoromra. :D Amúgy a 16 szelepes szíj tapintva is kicsivel másabb, szerintem. Én azt már tuti nem raktam volna vissza... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Én azt már tuti nem raktam volna vissza... :D Majd úgyis lebontja termosztátcseréhez :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts