Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

az AC pumpához hogy lehet hozzáférni? ugye nem az van az ülések alatt a nagy fekete kupak alatt? ( sedan )

ha az ami alul van, akkor le kell engedni a benzint?

De ott van, olyan fél-háromnegyed tankszint alatt már kivehető. Mondjuk ez caravánon volt. Működö pumpával ki tudod nyomatni a benzin pölö a benzinszűrőnél megbontva és az AC-relé 30-87-es kapcsait összekötve. Ha nem műkszik a pumpa, akkor a tanknyíláshoz menő vékonyabb csövet kell a tankról lekötni, annak a csonkján át le lehet szívni a benyát.

Megosztás:

sziasztok!

tudtok nekem küldeni egy képet hogy az AC relé lábairól, konkrétan hova és melyik (milyen színű vezetékek mennek) kábelek mennek?

az a problémám hogy egyszer csak gázadásra elvette a fordulatot, lejtette 500-ra majd bedadogott, dobott hiba jelzőt utána meg be se indult (most se) eccer fél éve eljátszotta már ezt akkor volt gyertya, kábel, olosztófedél...stb csere de a végén AC relé csere megoldotta, sztem most is ez lesz a ludas...csak biztire akarom tudni h melyik kábel hova megy mert a foglalatból kicsúsztak a vezetékek..... :D

vagy várom az ötleteket h mi lehet!!! (benzinszűrő csere 2 hónapja volt, fals levegőt nem szív,vákumcsövek is 2 hónpaja lettek átnézve/cserélve!)

azt kihagytam hogy c16sei motor de c20ne kábelköteg + computer+lambda+légtömegmérő....!

köszönöm!

Megosztás:

Hello!

Tudnátok segíteni, hogy szervóolajnak milyen a megfelelő és mennyi kell belőle? Repsol 80W90 van is nekem, ez jó-e, akkor nem kéne vennem.

Az nem jó bele, mert az sima hajtóműolaj, neked pedig automataváltó olaj kell, ATF Dexron legyen, a márkanév mindegy.

Megosztás:

sziasztok!

tudtok nekem küldeni egy képet hogy az AC relé lábairól, konkrétan hova és melyik (milyen színű vezetékek mennek) kábelek mennek?

az a problémám hogy egyszer csak gázadásra elvette a fordulatot, lejtette 500-ra majd bedadogott, dobott hiba jelzőt utána meg be se indult (most se) eccer fél éve eljátszotta már ezt akkor volt gyertya, kábel, olosztófedél...stb csere de a végén AC relé csere megoldotta, sztem most is ez lesz a ludas...csak biztire akarom tudni h melyik kábel hova megy mert a foglalatból kicsúsztak a vezetékek..... :D

vagy várom az ötleteket h mi lehet!!! (benzinszűrő csere 2 hónapja volt, fals levegőt nem szív,vákumcsövek is 2 hónpaja lettek átnézve/cserélve!)

azt kihagytam hogy c16sei motor de c20ne kábelköteg + computer+lambda+légtömegmérő....!

köszönöm!

hány vezetékes lambaszonda van benne? mert ha nem fűtött akkor amíg a motor hideg addig nemveszi figyelembe a szondát

Megosztás:

üdv

olyan problémám lenne hogy amikor jobbra fordulok az autó alól jön valami fura hang, nem mondanám ropogásnak, inkább kissé mintha feszülne valami vagy nem is tudom hogy megfogalmazni .. fogjuk rá hogy recseg.

nem vagyok jártas ebben a féltengely témában esetleg annak a kezdetleges hangja lenne .. ?!

ennyit tudok mondani róla hogy csak amikor jobbra fordulok, mikor balra nem, és inkább a jobban alászedős kanyarokban, és ilyen recsegősféleség hang jön az autó alól.

helyileg nem nagyon tudom betájolni .. közvetlenül jobbra alólam vagy talán kicsit előrébb.

remélem valaki betudja azonosítani .. :D

Megosztás:

üdv

olyan problémám lenne hogy amikor jobbra fordulok az autó alól jön valami fura hang, nem mondanám ropogásnak, inkább kissé mintha feszülne valami vagy nem is tudom hogy megfogalmazni .. fogjuk rá hogy recseg.

nem vagyok jártas ebben a féltengely témában esetleg annak a kezdetleges hangja lenne .. ?!

ennyit tudok mondani róla hogy csak amikor jobbra fordulok, mikor balra nem, és inkább a jobban alászedős kanyarokban, és ilyen recsegősféleség hang jön az autó alól.

helyileg nem nagyon tudom betájolni .. közvetlenül jobbra alólam vagy talán kicsit előrébb.

remélem valaki betudja azonosítani .. :D

Ha álló helyzetben kitekered jobbra a kormányt, akkor nem hallható? Ha így is hallod, akkor toronycsapágy lesz.

Megosztás:

Szevasztok!

Egy olyan problémám lenne,hogy mikor kinyomom a kuplung pedált akkor ilyen pattogó hangot hallok!És azt már megnéztem,hogy a váltó tetején ahol be van akasztva a kuplungbovden ott ráteszem a kezem a bovdenre és ott érzem a pattogást!Ha kicsit elfeszítem a bovdent akkor abbamarad a pattogás!

Szerintetek bovden csere,Vagy mit lehet vele csinálni?

Ez egy X16XEL motorú astra f!

Előre is köszönöm!

Üdv.:zozo

Megosztás:

Szevasztok!

Egy olyan problémám lenne,hogy mikor kinyomom a kuplung pedált akkor ilyen pattogó hangot hallok!És azt már megnéztem,hogy a váltó tetején ahol be van akasztva a kuplungbovden ott ráteszem a kezem a bovdenre és ott érzem a pattogást!Ha kicsit elfeszítem a bovdent akkor abbamarad a pattogás!

Szerintetek bovden csere,Vagy mit lehet vele csinálni?

Ez egy X16XEL motorú astra f!

Előre is köszönöm!

Üdv.:zozo

Szerintem nem a bowdennel, inkább a kuplungszerkezettel lesz a gond.

Megosztás:

De rátettem a kezem a bowdenre és azon érzem a pattogást!És ha a bowdent megfeszítem akkor gyönyörűen megy!

Végülis a bowden működteti a puplungot, ha valami gond van átadódik a rezgés. Nem akarlak elkeseríteni, de a bowden csak elszakadni szokott nem pattogni. Ez kábé olyan, mint amikor a cangán üt a kerék, és amikor fékezel érezni a fékkaron a ütést, mégsem a bowden a bűnös. De majd jönnek a többiek is mondanak rá valami okosat.

Megosztás:

Végülis a bowden működteti a puplungot, ha valami gond van átadódik a rezgés. Nem akarlak elkeseríteni, de a bowden csak elszakadni szokott nem pattogni. Ez kábé olyan, mint amikor a cangán üt a kerék, és amikor fékezel érezni a fékkaron a ütést, mégsem a bowden a bűnös. De majd jönnek a többiek is mondanak rá valami okosat.

Okés!Köszi szépen!Hátha majd valakinek van még valami ötlete!

Amugy egy kuplung szerkezet meg kinyomo csapágy meg minden kompletten az ugy milyen árban lehet?

Megosztás:

Lenne egy pár problémám egy F Astrával. Ez egy Sedan, 1.4-es, 44kw-os gép. Pár dologra megtaláltam a GYIK-ban a választ, de van amire nem. Az egyik, hogy valami gond van a tankszellőzéssel, mert autópályán már kétszer halt be az AC, illetve mostanában már baromi nagyot szív a tanksapka levételekor, illetve pukkan egyet már a tank is, gondolom akkor ugrik vissza eredeti állapotába. Most ilyen 10km-nként kinyitom, de jó lenne, ha segítenétek, hogy mit nézzek meg, hol kell ennek szellőzni.

A másik, hogy hol tud befolyni víz a lábtérbe? A hűtővíz nem fogyik, ellenben mindkét oldalt elöl facsarni lehet a vizet a szőnyegekből.

A harmadik, hogy az alapjárat össze-vissza dolgozik, leginkább magasan marad, és bőg a motor. Alapjárati motor már új van rajta, de ugyanúgy rossz... Ebben tudnátok segíteni?

Előre is köszönök minden segítő választ. :D

Megosztás:

Lenne egy pár problémám egy F Astrával. Ez egy Sedan, 1.4-es, 44kw-os gép. Pár dologra megtaláltam a GYIK-ban a választ, de van amire nem. Az egyik, hogy valami gond van a tankszellőzéssel, mert autópályán már kétszer halt be az AC, illetve mostanában már baromi nagyot szív a tanksapka levételekor, illetve pukkan egyet már a tank is, gondolom akkor ugrik vissza eredeti állapotába. Most ilyen 10km-nként kinyitom, de jó lenne, ha segítenétek, hogy mit nézzek meg, hol kell ennek szellőzni.

A másik, hogy hol tud befolyni víz a lábtérbe? A hűtővíz nem fogyik, ellenben mindkét oldalt elöl facsarni lehet a vizet a szőnyegekből.

A harmadik, hogy az alapjárat össze-vissza dolgozik, leginkább magasan marad, és bőg a motor. Alapjárati motor már új van rajta, de ugyanúgy rossz... Ebben tudnátok segíteni?

Alapjárat probléma már nekem is volt, hogy mintha felakadt volna a gáz. Kb 2-2500-as fordulaton bőgött a motor alapjáraton. De volt amikor jó volt, és volt amikor csak bőgött a motor. Nekem akkor a folytószelep érzékelő volt a ludas. Járó motornál húzd le róla a vezetéket és ha akkor beáll normálisra az alapjáratod, akkor valószinűleg az lesz a hibás.

Megosztás:

A beázással kapcsolatban nem cseréltél mostanában pollen szűrőt?Mert nekem is ugyan igy beázott az autóm!És ott a pollennél van egy műanyag amit ki kell venni,ha pollent cserész és az a müanyag nincs jól visszarakva!Egy ilyen kis nútba kell betolni!Nekem is ez volt a baj vele!És azóta nem ázik be!

Megosztás:

-Lehet küzdeni a rendes tankszellőztető rendszer hibakeresésével, de talán gyorsabb és egyszerűbb ha a tanksapkát cseréled. A gyári sapka teljesen zárt. Venni kell rá egy gagyi univerzálisat, olyat ami szellőzős. Vagy a beöntőnyak tetejét egy picit megigazítani valamivel (pl. egy nútot bemunkálni), hogy amikor ráteszed a gyári sapkát, akkor az ne tudjon teljesen lezárni a felfekvő felület teljes egészében.

-Locsolj egy kis vizet a szélvédőre, majd utána nézd meg a pollenszűrőt, hogy vizes-e. Ha igen, akkor előfordulhat, hogy felűről ázik be. Ha száraz, akkor ellenőrizd alul a gumidugókat, hogy megvannak-e.

-Át kell nézni a vákuumcsöveket, mert lehet bekavar valahol egy kis fals levegő.

Megosztás:

A beázással kapcsolatban nem cseréltél mostanában pollen szűrőt?Mert nekem is ugyan igy beázott az autóm!És ott a pollennél van egy műanyag amit ki kell venni,ha pollent cserész és az a müanyag nincs jól visszarakva!Egy ilyen kis nútba kell betolni!Nekem is ez volt a baj vele!És azóta nem ázik be!

Vagy épp a szélvédő és a levélrács közti gumitömítés engedte el magát és azért ázik be a pollenszűrőn keresztül. Én kiküszöböltem úgy, hogy egy műpadlódarabot a pullenszűrő fölé raktam ívesen, így lefolyik a víz a levélrácsra.

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap vettem egy opel astra 1.4 classicot 99évj kérdés hogy ehhez van e kezelési könyv és javításai könyv.

meg hogy ez már az eco teches vagy melyik kivitel mert a papíron forgalmiban 1.4 f van írva.

köszi előre is.

Nézd meg a forgalmiban a motorszám első 5 karakterét, abból kiderül. Ha X14XE, akkor Ecotec, ha X14NZ, akkor sima 8-szelepes Euro2-es. Apropó, milyen színű a környezetvédelmi matricád a hátsó rendszámtáblán?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.