NorbertoBaggio Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Ha úgy van kötve, mint nekünk a corsa, akkor be tudod tolni. Az egy dolog, hogy világítanak, de nem halványulnak el egyáltalán, ha próbálsz indítózni? Pattintsd ki azt a kis ablakot a kormány alatt, és azon benyúlva mozgasd meg a kábeleket a gyújtáskapcsolón, közben próbálj indítózni. Amúgy hogy érted, hogy a riasztó nem kapcsol ki? B) Nagyon pici elhalványodást tapasztalok, persze nem olyan mikor forog az önindító de picit halványodik. A riasztó kikapcsol, de hátha valami immo baj van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Nagyon pici elhalványodást tapasztalok, persze nem olyan mikor forog az önindító de picit halványodik. Akkor a bendix esélyes. Kiskalapáccsal ütögesd meg az önindítót, majd próbálj indítózni. Be szokott jönni :D B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NorbertoBaggio Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Köszönöm a segítséget Breki, Zotya és Dáwid! Betoltuk,elmentünk vele a szerelőhöz meglátjuk a leszerelés után mit mond. Megállás után próbáltam indítózni, de a probléma még mindig fentállt. Olyan egyszerűen nem pattan az ki B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Nekem első alkalommal csak a talpas érintkező volt koszos anno. Második neminduláskor szétszedtem az indítót és láss csudát...az egyik mágnes ragasztása elvált és beszorult. 10-ért vettem egy bontósat és a kettőből csináltam egy nagyon jót! B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Köszönöm a segítséget Breki, Zotya és Dáwid! Betoltuk,elmentünk vele a szerelőhöz meglátjuk a leszerelés után mit mond. Megállás után próbáltam indítózni, de a probléma még mindig fentállt. Olyan egyszerűen nem pattan az ki B) Kettő darab csavar, valamint a kalapácsolós módszert igazán megcsinálhattad volna. Ezt bárki megtudja. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Kettő darab csavar, valamint a kalapácsolós módszert igazán megcsinálhattad volna. Ezt bárki megtudja. :D Talán nem... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Talán nem... B) Dehogynem, még én is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Talán nem... B) Jah, dízelen sz.r elérni a leömlő alatt :D (De azért valahogy mégis levettem, kicseréltem, ütögettem... jah nem, azt kivétel után ütöttem :( :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 http://pics.coldline.hu/pics/222359-20110430-oLmtW3.jpg Sziasztok! Valaki árulja el nekem legyen szíves,hogy a jelölt cső micsoda,vagyis mi célt szolgál,és mekkora gond hogy a képen látható bilincs nincs rajta. Van valami köze az alapjárathoz??Csak mert az enyémen nincs bilincs és elég lötyögős..... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 http://pics.coldline.hu/pics/222359-20110430-oLmtW3.jpg Sziasztok! Valaki árulja el nekem legyen szíves,hogy a jelölt cső micsoda,vagyis mi célt szolgál,és mekkora gond hogy a képen látható bilincs nincs rajta. Van valami köze az alapjárathoz??Csak mert az enyémen nincs bilincs és elég lötyögős..... B) Háát ha lecsúszik akkor picit trutyis lessz ott minden :D . Amúgy a "kartergáz" (lehet rosszul irom....) azon megy vissza a némi kenés és elégetés céljából a fojtószelepházba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Háát ha lecsúszik akkor picit trutyis lessz ott minden B) . Amúgy a "kartergáz" (lehet rosszul irom....) azon megy vissza a némi kenés és elégetés céljából a fojtószelepházba. A kartergázcső az a másik, ami a nívópálca mellett megy fel a karterből. Amit Te mutatsz, az pedig nem tudom mire szolgál, de meleglevegőt biztos ad... Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 A kartergázcső az a másik, ami a nívópálca mellett megy fel a karterből. Amit Te mutatsz, az pedig nem tudom mire szolgál, de meleglevegőt biztos ad... ........És van hatása az alapjáratra?.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Ha falsot szív, akkor van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Jajj bocsiiii! Igy jobban hangzik: Amúgy a vezérműházból (lehet rosszul irom....) azon megy vissza az olajgőz némi kenés és elégetés céljából a fojtószelepházba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Jajj bocsiiii! Igy jobban hangzik: Amúgy a vezérműházból (lehet rosszul irom....) azon megy vissza az olajgőz némi kenés és elégetés céljából a fojtószelepházba. Akkor lehet hogy ezért húzgálja afordulatszámot még új alapjárati mocival is?.... Na majd holnap megkukkantom. Amúgy az alapjárati moci melyik része felel a helyes fordulatszámért,a mechanikus vagy az elektonyikus?... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 ........És van hatása az alapjáratra?.... Ha falslevegőt szív, akkor biztos. Nekem is volt vele gondom, de kicseréltem a csövet és raktam mindkét végére bilincset B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Akkor lehet hogy ezért húzgálja afordulatszámot még új alapjárati mocival is?.... Na majd holnap megkukkantom. Amúgy az alapjárati moci melyik része felel a helyes fordulatszámért,a mechanikus vagy az elektonyikus?... :D Hát a motorvezérlő elektronikusan szabályozza a mechanikus alapjárati szelepet. :) Legalábbis nálam így van. Egy kis villanymotor mozgat ki-be egy kúpot. Tényleg mit szabályoz, levegőt, vagy benyát? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Hát a motorvezérlő elektronikusan szabályozza a mechanikus alapjárati szelepet. :) Legalábbis nálam így van. Egy kis villanymotor mozgat ki-be egy kúpot. Tényleg mit szabályoz, levegőt, vagy benyát? B) az csak levegőt szabályoz, mivel az injektor csak utána van ha központis akkor is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Hát a motorvezérlő elektronikusan szabályozza a mechanikus alapjárati szelepet. :) Legalábbis nálam így van. Egy kis villanymotor mozgat ki-be egy kúpot. Tényleg mit szabályoz, levegőt, vagy benyát? B) http://pics.coldline.hu/pics/222499-20110501-T5sc9h.jpg http://pics.coldline.hu/pics/222498-20110501-sydtiK.jpg Az én alapjáratim így néz ki,két részből áll,ezért kérdeztem hogy melyik fele szabályoz,vagyis melyik hajlamosabb a meghibásodásra.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 http://pics.coldline.hu/pics/222499-20110501-T5sc9h.jpg http://pics.coldline.hu/pics/222498-20110501-sydtiK.jpg Az én alapjáratim így néz ki,két részből áll,ezért kérdeztem hogy melyik fele szabályoz,vagyis melyik hajlamosabb a meghibásodásra.. B) Ez csak úgy szabályoz, hogy végrehajtja az ECU által küldött utasításokat! Növeli a megkerülő levegő mennyiségét vagy csökkenti. Aszerint, hogy épp mi a szükséges. Ha csökken a fordulatszám, akkor kicsit rányit, ha nő akkor meg zár egy kicsit. A hozzá szükséges benzin mennyiségét pedig a lambda-szonda jele alapján számítja az ECU. Ahová a vezetékek csatlakoznak, ott van egy elektromotor, ami a másik mechanikus szelepet mozgatja. Meghibásodásra mindkét rész hajlamos lehet. Az elektromotor zárlatos lehet vagy hasonló bajok, míg a másik rész a trutyiktól szorulhat... Bár nem vagyok szakértő, én így gondolom a folyamatot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Ez csak úgy szabályoz, hogy végrehajtja az ECU által küldött utasításokat! Növeli a megkerülő levegő mennyiségét vagy csökkenti. Aszerint, hogy épp mi a szükséges. Ha csökken a fordulatszám, akkor kicsit rányit, ha nő akkor meg zár egy kicsit. A hozzá szükséges benzin mennyiségét pedig a lambda-szonda jele alapján számítja az ECU. Ahová a vezetékek csatlakoznak, ott van egy elektromotor, ami a másik mechanikus szelepet mozgatja. Meghibásodásra mindkét rész hajlamos lehet. Az elektromotor zárlatos lehet vagy hasonló bajok, míg a másik rész a trutyiktól szorulhat... Bár nem vagyok szakértő, én így gondolom a folyamatot. B) THX!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Ez csak úgy szabályoz, hogy végrehajtja az ECU által küldött utasításokat! Növeli a megkerülő levegő mennyiségét vagy csökkenti. Aszerint, hogy épp mi a szükséges. Ha csökken a fordulatszám, akkor kicsit rányit, ha nő akkor meg zár egy kicsit. A hozzá szükséges benzin mennyiségét pedig a lambda-szonda jele alapján számítja az ECU. Ahová a vezetékek csatlakoznak, ott van egy elektromotor, ami a másik mechanikus szelepet mozgatja. Meghibásodásra mindkét rész hajlamos lehet. Az elektromotor zárlatos lehet vagy hasonló bajok, míg a másik rész a trutyiktól szorulhat... Bár nem vagyok szakértő, én így gondolom a folyamatot. B) Akkor eszerint, ha a lambdaszonda rosszul működik, akkor még túlfogyasztás is lehetséges? Meg az alapjáratimotor mechanikus részét sem árt időközönként kitakarítani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Akkor eszerint, ha a lambdaszonda rosszul működik, akkor még túlfogyasztás is lehetséges? Meg az alapjáratimotor mechanikus részét sem árt időközönként kitakarítani. B) Igyvan, nemis kevés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Igyvan, nemis kevés. A legutóbbi teletank óta mentem 500 km-t, de ezt mind városi forgalomban. Így sacc/kb 10 L-t falt be 100-on. Városban azért ez nem annyira sok egy 1.8-asnak. Csak az én pénztárcámnak... Próbáljak ki egy másik lambdát esetleg, hátha azzal kevesebbet enne? Bár még sosem volt cserélve mióta nálam van az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Május1, 2011 Megoszt Elküldve Május1, 2011 Sziasztok! 2 db kérdésem lenne. 1. Agila könyvében olvastam, hogy ha ráadod a gyújtást, akkor kivillan az ABS visszajelző. Ennek F Astra-n is így kell(ene) működnie? Family feszereltségű, 97-es kocsinkon megvan az ABS visszajelző, jobbról a 4. az alsó sorban, de sose villog-ég. 2. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a 75 000 km-es szervíz esetében miket kell megnézni, mit kellene cserélni stb. jelenleg 74 248 km. Ha tudna valaki válaszolni, ezekre, azt nagyon megköszönném. Üdvözlettel, Cosso B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts