Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Üdv Mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy a vizem mutatója már majdnem a pirosban van vagy a piros határán táncol és csak utána kapcsol be a ventilátor. Normális? Eddig mindig olyan 100 fok körül már bekapcsolt, de az is lehet, hogy rosszul emlékszem...

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy a vizem mutatója már majdnem a pirosban van vagy a piros határán táncol és csak utána kapcsol be a ventilátor. Normális? Eddig mindig olyan 100 fok körül már bekapcsolt, de az is lehet, hogy rosszul emlékszem...

Lehet hogy a hőgomba halódik, ami a hűtőbe van beletekerve, az indítja a ventit.

Én raktam bele 20.000-t!De ki tudja mióta van benne!Nem tom,hogy az előző tulaj mennyit rakott bele!

Úgy rémlik a Gyík-ben van egy gyertyakatalógus, bár én csak bementem az Ople bótba és kértem gyertyát.

Megosztás:

Én raktam bele 20.000-t!De ki tudja mióta van benne!Nem tom,hogy az előző tulaj mennyit rakott bele!

ezzel én is így vagyok csak én már 30.000km-rel ,ismerősöm már 3-éve ki akarta velem cseréltetni, és azóta is gond nélkül megy, Na és most hallgattam volna rá, dobtam volna ki a jót?

Megosztás:

Úgy rémlik a Gyík-ben van egy gyertyakatalógus, bár én csak bementem az Ople bótba és kértem gyertyát.

Gm-et vettél?Vagy milyet ajánlasz bele?esetleg valami sport gyertya?

Szia!

Én NGK-t vettem kétpólusút. Az előző GM volt. Azzal se volt gondom, mert óra szerint 74000-rel vettem az autót és én cseréltem gyertyát 96000-nél. Őzbarna volt az is. De már ki tudja mióta lehetett benne... NGK-val is tökéletes nekem. Kinek mi válik be. <_<

Megosztás:

Szia!

Én NGK-t vettem kétpólusút. Az előző GM volt. Azzal se volt gondom, mert óra szerint 74000-rel vettem az autót és én cseréltem gyertyát 96000-nél. Őzbarna volt az is. De már ki tudja mióta lehetett benne... NGK-val is tökéletes nekem. Kinek mi válik be. <_<

Nekem is NGk kétpólusú van benne!Ugy semmi baja mert jól indul!Csak nem tom mióta van benne!Meg mindegyiknek fehér a vége!

Megosztás:

A levegő-üanyag keverési arányát az ECU-állítja be a lambdaszonda, vízhőfok jeladó értékei alapján, belenyúlni nem lehet. Ha amúgy nincs baj a kocsival, szerintem ne foglalkozz a gyertya színével.

Nincs vele semmi baj!Tök jól megy meg télen is simán indult!csak kondoltam kicserélem,mert ki tudja mennyi méter van már benne!Azért köszönöm a segitséget!

Megosztás:

Szia!

Azt el tudod dönteni, hogy melyik olajfajta?

A képek alapján nekem elsőre szervó folyás ugrott be, nem motorolaj (főleg a motortartó konzolnál lévő folyásnyom és csepp alapján).

A színe és a szaga alapján 99,99%, hogy motorolaj. Bár továbbra sem értem a gravitációt meghazudtoló viselkedését <_<

Átnézem ma alaposabban amig még világos van!

Megosztás:

ezzel én is így vagyok csak én már 30.000km-rel ,ismerősöm már 3-éve ki akarta velem cseréltetni, és azóta is gond nélkül megy, Na és most hallgattam volna rá, dobtam volna ki a jót?

A gyertyacsere periódus 30000 km.

Lehet vele menni többet is, de akkor már nem teljesít a gyertya 100%-osan.

Bármikor előjöhet indítási nehézség, főleg télen, ami túlterheli az önindítót, többlet fogyasztást okozhat stb.

Megéri ez azt a 3600 forint spórolást 30 ezer kilométerenként?

Szerintem vastagon NEM!

Megosztás:

A színe és a szaga alapján 99,99%, hogy motorolaj. Bár továbbra sem értem a gravitációt meghazudtoló viselkedését <_<

Átnézem ma alaposabban amig még világos van!

Lehet érdemes egy picit bontani is hozzá.

Megosztás:

Lehet érdemes egy picit bontani is hozzá.

Igen, de Te ha jól emlékszem egypólusúakat használsz. Annál ez így is van.

Az opel a GM-es kétpólusúakra 60ekm-es csereperiódust ír elő.

Viszont a gyár nem a csere gyertyát részesíti előnybe, hanem azt, hogy mielőtt eljönne a csereperiódus ideje, vegyél egy új Opelt, a másikat meg add el, vagy add be a bontóba <_< Persze ez a jó Magyar keresetek mellett nehezen megvalósítható. Ezért kell áldozni egy keveset a gyertyára :angry:

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert lassan agyhúgykövet kapok napokon belül... :angry:

1.4-es 16V F Astra (1998, X14XE):

Jó 1 éve egyre erősödő jelenséget figyeltem meg: kihagy egy henger, nincs erő a motorban, hovatovább ingadozik az alapjárat és nem ritkán piros lámpánál állva leáll. Ez után 1-2 percet várnom kell (kellemes, 6szólamú kürtoratóriumokat hallgatva). Az autó vezethetetlen, most már szinte állandóan 3 henger megy csak, nem lebecsülve őket, de Trabantok előzgetnek játszi könnyedséggel.

Amit tettem eddig: (előre elnézést a hülyeségekért, nem értek az autószereléshez, de igyxem érthető lenni)

Nem szakszervízbe vittem, hanem hozzáértő autószerelőhöz. Haver haverja, tényleg jófej, de nem találjuk a hibát.

Kezdetben megállapítást nyert vala, h rossz a gyújtástrafó (kicsi gőzpárát permeteztünk oda, és lefulladt az egész autó). Csere. Nem lett jobb. Átnézte az összes vezetéket, mértek, tisztogattak. Kapott a motor egy - asszem így hivják - gőzborotvás tisztítást (mondván ha van még vmi repedés, kontakthiba, akkor jöjjön ki). Nem volt. De a hiba nem mult el.

Gyertyák újak, alap h megnéztük, olajcsere volt, friss. Minden szűrő, köztük a benzin szűrő is max. 4 hónapos.

Uj ötlet: AC pumpa - merthogy biztosan nem kapja meg a szükséges naftát a motor. Csere, de a probláma nem mult.

Mért kompressziot. Kiderült, hogy a 3. henger a turpis, az nem megy - általában. Teljesen össze-vissza hol megy, hol nem.

Akkor jött a vezérlőegység. Szereztünk egyet, beletettük, mentem vele, és 2 km után megint elillant az erő, megint döcögött, leállt, őszültem. Vissza az eredetit. Elmélyedtem a szakirodalomban, és azt gondoltam megvan a hiba: EGR. Betettünk egy másik kocsiból egyet. 3 órán keresztül jó volt, aztán semmi. Másik szaki mondta, h újat kell bele tenni, mert biztos a csere darab is szar volt. Kaptam kölcsönbe egy ujat. Amikor az autó épp meghalt (értsd lefulladt, nem ment a henger és sírvafakadtam), nos akkor magam cseréltem ki a #2-es számú EGR-t egy zsír ujra. Indításkor még mindig 3 henger, sőt 500 méter után az első kanyarban lefulladt. Szóval vagy nem EGR, vagy EGR és még valami. Gondolom én.

Tegnap este leesett az eső, és azóta mintha menne az autó. Érzésre húz, már tudtam 100-zal is menni - kicsordult a könnyem a boldogsátol. És akkor itt vagyok a mai napomon. Tudom, h még mindig szar a kocsi, mert hát semmit nem nyultunk hozzá. De vajon mi lehet? A hibajelenséget produkálja hidegen, melegen egyaránt. Tegnap este és ma egész nap ugy indítottam, h vártam beindítás után 1 percet (amig az a porszívó (vmi előmelegítő v mi?!)) zúgása elhallgat. Amikor így teszek, eddig 3ból 3x húzott a kocsi.

A történethez tartozik még, hogy elrohadt a kipufodó hátsó szakasza belül. Talán a kipufogó gáz sem tud rendesen kiáramlani, és ez összezavarhatja az EGR-t. Talán. De ez csak tipp. Illetve a kipufogós ember mondta ma, hogy lambda szonda. Mondták, h lehetne az injektor, ami ilyet okoz, h mindig csak a 3. henger nem megy. Na utóbbiakhoz már semmit sem konyítok, és itt jönnétek Ti a képbe - Ti, akik felcsaptatok regényolvasónak <_<-, kérlek segítsetek, én ehhez hülye vagyok, de ígérem utána járok és beszámolok mindenről!

NAGYON NAGYON KÖSZI MÁR AZ ELOLVASÁST IS, A VÁLASZOKAT ÉS TANÁCSOKAT NEM KÜLÖNBEN!!!!!!!!!!!!!

Ha megfejted, a vendégem vgy egy pár sörre :P

Z

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert lassan agyhúgykövet kapok napokon belül... <_<

Jó 1 éve egyre erősödő jelenséget figyeltem meg: kihagy egy henger, nincs erő a motorban, hovatovább ingadozik az alapjárat és nem ritkán piros lámpánál állva leáll. Ez után 1-2 percet várnom kell (kellemes, 6szólamú kürtoratóriumokat hallgatva). Az autó vezethetetlen, most már szinte állandóan 3 henger megy csak, nem lebecsülve őket, de Trabantok előzgetnek játszi könnyedséggel.

Amit tettem eddig: (előre elnézést a hülyeségekért, nem értek az autószereléshez, de igyxem érthető lenni)

Nem szakszervízbe vittem, hanem hozzáértő autószerelőhöz. Haver haverja, tényleg jófej, de nem találjuk a hibát.

Kezdetben megállapítást nyert vala, h rossz a gyújtástrafó (kicsi gőzpárát permeteztünk oda, és lefulladt az egész autó). Csere. Nem lett jobb. Átnézte az összes vezetéket, mértek, tisztogattak. Kapott a motor egy - asszem így hivják - gőzborotvás tisztítást (mondván ha van még vmi repedés, kontakthiba, akkor jöjjön ki). Nem volt. De a hiba nem mult el.

Gyertyák újak, alap h megnéztük, olajcsere volt, friss. Minden szűrő, köztük a benzin szűrő is max. 4 hónapos.

Uj ötlet: AC pumpa - merthogy biztosan nem kapja meg a szükséges naftát a motor. Csere, de a probláma nem mult.

Mért kompressziot. Kiderült, hogy a 3. henger a turpis, az nem megy - általában. Teljesen össze-vissza hol megy, hol nem.

...

Szia!

A 3. henger hibája pontosan hogyan is derült ki? Kisebb "kompressziót" (sűrítési végnyomást) mértek benne? Az valamilyen mechanikus problémára utal. Ha megvnannak a mérési eredmények, nézd meg a konkrét értékeket, elvileg 1-nél nagyobb eltérés nem illdomos a hengerek között.

Sárga motorkontroll lámpa nem szokott világítani menet közben?

Gyertyakábelek lettek cserélve (a trafót írtad, de a kábelek is ugyanígy reagálnak a vízpárára)?

Amúgy merrefelé lax?

Megosztás:

Szia!

A 3. henger hibája pontosan hogyan is derült ki? Kisebb "kompressziót" (sűrítési végnyomást) mértek benne? Az valamilyen mechanikus problémára utal. Ha megvnannak a mérési eredmények, nézd meg a konkrét értékeket, elvileg 1-nél nagyobb eltérés nem illdomos a hengerek között.

Gyertyakábelek lettek cserélve (a trafót írtad, de a kábelek is ugyanígy reagálnak a vízpárára)?

Amúgy merrefelé lax?

Ha jól tudom trafóhídja van, nincsenek gyujtáskábelek... <_<

Megosztás:

Na ez már érdekes. Mindenképp érdekel, hogy ha nem kábel gyertya, trafó, akkor mi okozza ez.

Esetleg kipufogó szelep, ami a rohadó cső miatt szétégett?(megváltoznak az áramlási viszonyok) És így nincs kompresszió, a keverék szépen kiáramlik dúsításkor. CO mérésnél kibukna, hogy tele van benyával.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert lassan agyhúgykövet kapok napokon belül... :angry:

Szia!

Nekem volt olyan esetem, hogy a szelepfedél tömítésnél szivárgott az olaj és a gyertyafészek tele volt olajjal. Szerencsére jól szigetelt a pipa és nem volt semmi gond. Aztán kiszívattam belőle az olajat, benzinnel átöblítettem, kitöröltem szárazra és hagytam kipárologni. Kipucoltam a pipát is és visszaraktam. Közben kicseréltem a tömítést. Talán meg kéne nézned a 3. hengernél a gyertyafészket. :P De, ha kompressziót mért akkor ez már eleve kizárva <_<

Megosztás:

Szia!

Amúgy merrefelé lax?

A 3. henger hibája úgy derült ki, h mértünk kompressziót. Legalább 4 v 5 volt az eltérés a 3. hengernél. Illetve a gyertyán látszott h eléggé kormos, a többi pedig szép fehér volt.

Sárga motorkontroll nem szokott menet közben világítani, csak amikor leáll alattam a verda. Akkor a teljes karácsonyfa kivillan. Ha menet közben teszi ezt, és leáll a motor, akkor ha még ügyes vagyok és kettőbe be tudom tolni, akkor helyreáll a motor működése, bár továbbra is erőtlenül, 3 hengerrel.

A kábeleket nem cseréltük, de bemérte, sőt az egész motor ki lett "mosva vagy mi", full vizes volt, és utána pöccre indult, minden henger járt. Akkor épp olyan kedve volt. De vizesen, tehát a vezetékeket kizártuk.

From Pest megye, Törökbálint city <_<

Köszi a segítséget!

Megosztás:

Na ez már érdekes. Mindenképp érdekel, hogy ha nem kábel gyertya, trafó, akkor mi okozza ez.

Esetleg kipufogó szelep, ami a rohadó cső miatt szétégett?(megváltoznak az áramlási viszonyok) És így nincs kompresszió, a keverék szépen kiáramlik dúsításkor. CO mérésnél kibukna, hogy tele van benyával.

Holnap viszem délután kipufogót cserélni a hátsó harmadban. Szét van rohadva kivul belül, ezt mondta a szaki. Remélem a középső résszel nem lesz gond, pár éve cserélték. Gondoltam arra, h vki esetleg krumplit gurított a kipufogoba, de elvetettem az ötletet <_<

Köszi a segítséget!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.