Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Most belegondoltam hát ha 5W40 re cserélem az olajat annak is ugyanaz a hideg oldali viszkozitása mint az 5w30nak, szal ugyanúgy kerepelne tőle a motor hidegen. Apám azt mondja ne foglalkozzak vele, de ha egyszer valami kis hibát észreveszek már azon jár az agyam hogyan lehetne kijavítani:)

A hideg igen, viszont a 40 jobban bírja a meleget. Az pedig természetes ha valami szarakodik az ember nem hagyja.

Megosztás:

akkor megnézheted a nyomásszabályzót is :D

Tavasszal olajcserénél lesz bele Metabond 10W40, és cső. De tuti az a baja hogy visszafolyik az olaj.. És minél hígabbat teszek bele, annál jobban vissza tud folyni, szal az sem megoldás. Sűrűbb olajat meg nehezebben kapja fel, de nehezebben is folyik vissza. Ki van ez találva gyerekek.. :)

Megosztás:

Tavasszal olajcserénél lesz bele Metabond 10W40, és cső. De tuti az a baja hogy visszafolyik az olaj.. És minél hígabbat teszek bele, annál jobban vissza tud folyni, szal az sem megoldás. Sűrűbb olajat meg nehezebben kapja fel, de nehezebben is folyik vissza. Ki van ez találva gyerekek.. :D

nem sokból tart megnézni....lehet hogy eltört a rúgó vagy elfáradt ami vissza nyomja a dugattyút

Megosztás:

nem sokból tart megnézni....lehet hogy eltört a rúgó vagy elfáradt ami vissza nyomja a dugattyút

Csak le kell szedni a teknőt. Akna nélkül ez nem egyszerű mutatvány. Amúgy most néztem EPC be fel lehet újítani a szivattyút. és 17ezer az új. Nyáron majd beruházok egyre, és lecseréltetem. Ilyen dolgokkal nem akarok szórakozni :D

Megosztás:

Csak le kell szedni a teknőt. Akna nélkül ez nem egyszerű mutatvány. Amúgy most néztem EPC be fel lehet újítani a szivattyút. és 17ezer az új. Nyáron majd beruházok egyre, és lecseréltetem. Ilyen dolgokkal nem akarok szórakozni :D

nem egyről beszélünk...

én arról ami a szivattyúba van ha van epc... kereső beírod 646042 és akkor fogsz látni egy szereltet és alatta egy robbantott rajzott ,na azon van amit én mondok :)

Megosztás:

nem egyről beszélünk...

én arról ami a szivattyúba van ha van epc... kereső beírod 646042 és akkor fogsz látni egy szereltet és alatta egy robbantott rajzott ,na azon van amit én mondok :)

Ja, hogy ehhez nem kell leszedni a teknőt?:) Azoknak a számát is megtudod mondani amit szerinted ki kell rajta cserélni? :D

Megosztás:

Olajjal nekem sincsen gondom, mert mióta ez van benne simábban jár a motor, és csendesebb is, csak ez a fránya olajnyomás idegesít :D Fel lehet újítani az olajszivattyút? Vagy csak cserélni lehet? Sajna az új 40ezer :)

Egy olajnyomás mérés rögtön megmondja a tutit!

Tényleg lehet, hogy a nagy hidegben az olajgombába "beleköt" az olaj, és nehezen veszi át a rendszernyomást.....

Megosztás:

Egy olajnyomás mérés rögtön megmondja a tutit!

Tényleg lehet, hogy a nagy hidegben az olajgombába "beleköt" az olaj, és nehezen veszi át a rendszernyomást.....

A hidrotőkék meg gondolom figyelik a műszerfalat, ezért halkulnak el ugyanakkor, mikor a lámpa kialszik :) :D Nyomásprobléma lesz az sztem :)

Megosztás:

Sziasztok!Kérlek benneteket,aki tudjon segítsen!A gondom a következő:meleg motornál,főleg autópálya menetben tartós terhelésnél(mikor a pillanatnyi fogyasztás 10 liter felett van tartósan)kigyullad a motorhiba jelző lámpa.Félreállok a parkolóba,leállítom,elalszik.újraindítom nem gyullad ki csak megint akkor ha tartósan 10l fölé megyek,alatta semmi.Nem vettem észre semmi különöset hibajelzés alatt,ugyanúgy megy mint a meszes,nem rángat,húz rendesen.TECH mondja légtömegmérő,de az hülyeség mert az új.A másik gond az alapjárat:kipucolás után(fojtószelep,alapjárati motor),megyek kb 1000 km-ert,és újra rángatja 800 és 1500 között.ha kicsit megkinzom magas fordulaton akkor egy darabig jó de aztán megint kezdi.Ez mitől van?Amúgy megy a vas szépen,nyúlik ahogy mondanánk.....Köszi előre is a segitséget!!!!!!

Megosztás:

Sziasztok!Kérlek benneteket,aki tudjon segítsen!A gondom a következő:meleg motornál,főleg autópálya menetben tartós terhelésnél(mikor a pillanatnyi fogyasztás 10 liter felett van tartósan)kigyullad a motorhiba jelző lámpa.Félreállok a parkolóba,leállítom,elalszik.újraindítom nem gyullad ki csak megint akkor ha tartósan 10l fölé megyek,alatta semmi.Nem vettem észre semmi különöset hibajelzés alatt,ugyanúgy megy mint a meszes,nem rángat,húz rendesen.TECH mondja légtömegmérő,de az hülyeség mert az új.A másik gond az alapjárat:kipucolás után(fojtószelep,alapjárati motor),megyek kb 1000 km-ert,és újra rángatja 800 és 1500 között.ha kicsit megkinzom magas fordulaton akkor egy darabig jó de aztán megint kezdi.Ez mitől van?Amúgy megy a vas szépen,nyúlik ahogy mondanánk.....Köszi előre is a segitséget!!!!!!

Sport légszűrő van benne ?

Megosztás:

Az alapjáratinak a fészkét is kitakarítottad?

Megosztás:

Áááá..., neked nincs is problémád, te csak dicsekszel az autóddal :D

Ha az enyém tudna ennyit...

Bocsi, hogy nem értelmesen szólok hozzá, szilveszter van

Nem dicsekvés,akkor lenne az ha mindezt hibajelzés nélkül tudná.Tényleg gond mert nem tudjuk mitől lehet,és ez bosszantó.

BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT MINDENKINEK!!!! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.