Guest gorbi Elküldve December4, 2010 Megoszt Elküldve December4, 2010 Trafó? Milyen elosztó van rajta? :lol: Ilyen? Amikor nem indul be, akkor kérj meg valakit, hogy indítózzon, te meg húzd le az elosztófedélről a gyertyakábeleket, tartsd majd pár mm-re az éritkezőhöz, és ha hallod a "csattoást", akkor az jó, de ha nem, akkor azzal van a baj! Legelőször a középső kábelt húzd le, mert akkor egyből kiderül, hogy megy-e addig áram! :) Ha nem, akkor trafócsere! :lol: Ha a középső szálon megy áram, de a többin nem / nem mindíg, akkor meg a rotor van elkopva! :D - ez a jobbik/olcsóbbik eset - (Pont most járt így az egyik ismerősöm!) Vagy gy.modul, vagy Hall-jeladó, vagy kontakthiba, vagy ... A rotor nem tud "elkopni". Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December4, 2010 Megoszt Elküldve December4, 2010 Ez a kódja X14NZ02MV1837 Azzal egészíteném ki dieseles cartársam hozzászólását, hogy amennyiben szikra nincs, nem biztos, hogy a trafó rossz, inkább a trafó alatt található fekete gyújtásmodul szokott tönkremenni, ill. van még egy dolog, amit ellenőrizhetsz: indítsd be a kocsit, és a gyújtáselosztótól hátrébb, kicsit lejjebb van egy csatlakozó egy lemezre felfogatva, 1-1 vastagabb és vékonyabb vezetékkel, azt mozgasd meg. Ha ettől leáll, vagy akadozik a motor járása, ez a csati a bűnös (nekem volt ilyen). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December4, 2010 Megoszt Elküldve December4, 2010 Vagy gy.modul, vagy Hall-jeladó, vagy kontakthiba, vagy ... A rotor nem tud "elkopni". A rotor nem, de az elosztó közepén a grafit-szerű áramátadó kopik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dialovo Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 A rotor nem, de az elosztó közepén a grafit-szerű áramátadó kopik. Hát ezt telibe találtad levettem az elosztót a közepén az az áramátadó pöcök be volt ragadva. :lol: Ez okozhat ilyen problémákat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Hát ezt telibe találtad levettem az elosztót a közepén az az áramátadó pöcök be volt ragadva. :lol: Ez okozhat ilyen problémákat? Okozhat, hiszen innen jut el a gyujtószikra a négy szegmenshez, amikhez a gyertyakábelek csatlakoznak. Egy kis rugó van alatta, az nyomja ki, ha bizonytalan a javítása érdemes az egészet cserélni, 2-3 ezer forint körül már kapható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dialovo Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Okozhat, hiszen innen jut el a gyujtószikra a négy szegmenshez, amikhez a gyertyakábelek csatlakoznak. Egy kis rugó van alatta, az nyomja ki, ha bizonytalan a javítása érdemes az egészet cserélni, 2-3 ezer forint körül már kapható. Most szépen indul :lol: de ha makacskodik akkor kukázom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Vagy gy.modul, vagy Hall-jeladó, vagy kontakthiba, vagy ... A rotor nem tud "elkopni". Nekem anno a wartburgban ez kopott el: (a jobb oldalán a képnek az a réz érintkezőcske, az beégett, és mintha le is kopott volna... de lehet csak a beégés volt a bűnös.) :lol: Kicseréltem, azóta is azzal működik még a mostani gazdájánál! :) Azzal egészíteném ki dieseles cartársam hozzászólását, hogy amennyiben szikra nincs, nem biztos, hogy a trafó rossz, inkább a trafó alatt található fekete gyújtásmodul szokott tönkremenni, ill. van még egy dolog, amit ellenőrizhetsz: indítsd be a kocsit, és a gyújtáselosztótól hátrébb, kicsit lejjebb van egy csatlakozó egy lemezre felfogatva, 1-1 vastagabb és vékonyabb vezetékkel, azt mozgasd meg. Ha ettől leáll, vagy akadozik a motor járása, ez a csati a bűnös (nekem volt ilyen). Csak azért írtam, mert pont a napokban volt ilyen gondja heveromnak is - benzines astra - és neki az volt a hiba forrása. Köszi a kiegészítést! :D Megint tanultam valamit! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Nekem anno a wartburgban ez kopott el: (a jobb oldalán a képnek az a réz érintkezőcske, az beégett, és mintha le is kopott volna... de lehet csak a beégés volt a bűnös.) :lol: Kicseréltem, azóta is azzal működik még a mostani gazdájánál! :) Csak azért írtam, mert pont a napokban volt ilyen gondja heveromnak is - benzines astra - és neki az volt a hiba forrása. Köszi a kiegészítést! :D Megint tanultam valamit! :lol: Igazából azért nem kopik, mert nem ér hozzá normál esetben a szegmensekhez, csak elhalad előttük. Beégni viszont be tud, illetve úgy mint a gyertya elektródáit, ezt is fogyasztja az ív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Igazából azért nem kopik, mert nem ér hozzá normál esetben a szegmensekhez, csak elhalad előttük. Beégni viszont be tud, illetve úgy mint a gyertya elektródáit, ezt is fogyasztja az ív. Te vagy az én emberem! :) Érted te miről beszélek! :lol: Tudom, nem valami szép szaknyelven írtam, de ezek szerint a lényeg kivehető volt! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Te vagy az én emberem! :) Érted te miről beszélek! :lol: Tudom, nem valami szép szaknyelven írtam, de ezek szerint a lényeg kivehető volt! :lol: Az volt. :D Éppen ezért ahogy a gyertyát is, a gyujtáselosztót is cserélni kell időnként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Azzal egészíteném ki dieseles cartársam hozzászólását, hogy amennyiben szikra nincs, nem biztos, hogy a trafó rossz, inkább a trafó alatt található fekete gyújtásmodul szokott tönkremenni, ill. van még egy dolog, amit ellenőrizhetsz: indítsd be a kocsit, és a gyújtáselosztótól hátrébb, kicsit lejjebb van egy csatlakozó egy lemezre felfogatva, 1-1 vastagabb és vékonyabb vezetékkel, azt mozgasd meg. Ha ettől leáll, vagy akadozik a motor járása, ez a csati a bűnös (nekem volt ilyen). Olyan alulról csatlakozó kábel nekem is van ha jól láttam, igaz csak 1 vezetékes....de mikor megmozgattam majdnem fulladt az autó....szóval lehet az okozza nekem a rejtélyes leállásokat meg a néha néha egyenletlen járást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Olyan alulról csatlakozó kábel nekem is van ha jól láttam, igaz csak 1 vezetékes....de mikor megmozgattam majdnem fulladt az autó....szóval lehet az okozza nekem a rejtélyes leállásokat meg a néha néha egyenletlen járást? Könnyen lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Ez a vezérműtengely-jeladó véletlenül nem a DIS gyújtásnál van? Vagy van külön még egy jeladó a vezérmű tengelyen? Csak azért, mert ott picit olajos és lehet ez okoz kontakthibát. Ezt ha jól látom még nem válaszolta meg senki. Ez a jeladó a vezérműtengelyek verérlés (zsíj) oladalán van és nem a DIS felől. A fogazott keréken vannak "nyúlványok" azt érzékeli. Első körben vedd le a vezérlés fedelét és nézd meg nem lazult-e fel a rögzítése magának az érzékelőnek (ha beesik a szíj és a fogazott kerekek közé az nem lenne jó) azután a vezetéket követve keresd meg a csatlakozóját nálam (X16xel) a szívósor miatt nehezen hozzáférhető helyen van nem tudom x16sz mennyiven különbözik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Ezt ha jól látom még nem válaszolta meg senki. Ez a jeladó a vezérműtengelyek verérlés (zsíj) oladalán van és nem a DIS felől. A fogazott keréken vannak "nyúlványok" azt érzékeli. Első körben vedd le a vezérlés fedelét és nézd meg nem lazult-e fel a rögzítése magának az érzékelőnek (ha beesik a szíj és a fogazott kerekek közé az nem lenne jó) azután a vezetéket követve keresd meg a csatlakozóját nálam (X16xel) a szívósor miatt nehezen hozzáférhető helyen van nem tudom x16sz mennyiven különbözik. Köszi az infót. Napokon belül vezérlés csere, úgyhogy ezt is megnézzük. Hátha csak valami kontakthiba. Amúgy azóta nem világított a pilács. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Köszi az infót. Napokon belül vezérlés csere, úgyhogy ezt is megnézzük. Hátha csak valami kontakthiba. Amúgy azóta nem világított a pilács. Nem akarok baromságot mondani, de úgy tudom (és az EPC is), hogy csak a 16 szelepes motoroknál van vezérműtengely-jeladó. 8 szelepesnél csak a főtengelyjeladó létezik. Viszont a vezérműtengely-jeladó tényleg a vezérlés oldalon van, ha van. A másik, hogy te 93-as hibát írtál, de a 92-es hibakód a vezérműtengely-jeladó hiba. 93-as a Quad drive module (in ECU). Ezt nem tudom mi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 93-as a Quad drive module (in ECU). Ezt nem tudom mi. Vauxhall fórumon azt mondják, ugyanaz, mint a crankshaft sensor, tehát főtengelyjeladó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Vauxhall fórumon azt mondják, ugyanaz, mint a crankshaft sensor, tehát főtengelyjeladó. Az esélyesebb, mint a vezérműtengely-jeladó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Az esélyesebb, mint a vezérműtengely-jeladó. :lol: De ott is csak találgatnak, úgy látom, a legtöbb külföldi fórumon a 93-as hibakódra nem is tud senki semmit mondani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Nem akarok baromságot mondani, de úgy tudom (és az EPC is), hogy csak a 16 szelepes motoroknál van vezérműtengely-jeladó. 8 szelepesnél csak a főtengelyjeladó létezik. Viszont a vezérműtengely-jeladó tényleg a vezérlés oldalon van, ha van. A másik, hogy te 93-as hibát írtál, de a 92-es hibakód a vezérműtengely-jeladó hiba. 93-as a Quad drive module (in ECU). Ezt nem tudom mi. Az biztos, hogy 9+3-at villant a pilács és egy ilyen netről lementett hiba listám van: 92 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – rossz jel 93 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl alacsony 94 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl magas Lehet nem is jó listát nézek? Ugyanakkor nem rémlik, hogy a vezérlés burkolat alatt a vezérmű tengelynél lenne valami érzékelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Az biztos, hogy 9+3-at villant a pilács és egy ilyen netről lementett hiba listám van: 92 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – rossz jel 93 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl alacsony 94 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl magas Lehet nem is jó listát nézek? Ugyanakkor nem rémlik, hogy a vezérlés burkolat alatt a vezérmű tengelynél lenne valami érzékelő. GM Multec vezérlőt kell nézni. Innen informálódtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Sziasztok nekem elő szokott ugorni a 95-96-os hibakod a meleginditási szelep feszültségingadozását j Ez a szelep hogy néz ki? Hogy ismerhetem fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs5362 Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre ,hogy az anyós ülés előtt a láb tartó gumira mintha csepegne a víz és benyúltam a műszer fal alatt és ott is középen azon a kis domborulaton vizes a szőnyeg.....Lehet hogy a fűtő radiátorból ereszti a vizet??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre ,hogy az anyós ülés előtt a láb tartó gumira mintha csepegne a víz és benyúltam a műszer fal alatt és ott is középen azon a kis domborulaton vizes a szőnyeg.....Lehet hogy a fűtő radiátorból ereszti a vizet??? Lehet, óvatosan nyald meg, utánna öblítsél, a fagyállónak jellegzetes íze van, mellesleg mérgező. De ha volt cserélve szélvédő vagy csak simán elöregedett a gumicsík a szélvédő alján akkor ott is bejuthat a víz a pollenszűrőn keresztül a fűtésboxba onnan meg a szőnyegre. Nem párásodik gyakran a beltér/szélvédő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs5362 Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Lehet, óvatosan nyald meg, utánna öblítsél, a fagyállónak jellegzetes íze van, mellesleg mérgező. De ha volt cserélve szélvédő vagy csak simán elöregedett a gumicsík a szélvédő alján akkor ott is bejuthat a víz a pollenszűrőn keresztül a fűtésboxba onnan meg a szőnyegre. Nem párásodik gyakran a beltér/szélvédő? A szélvédő az még gyári benne nem volt cserélve, de viszont szokott erősen párásodni a beltér. De lehet hogy ez utóbbi attól is lehet , hogy múltkor kivettem a pollenszűrőt ,mert nedves volt amikor esett a hó és lehet akkor jutott be a fűtés boxba víz és az jelent meg a szőnyegen.De nem biztos hogy az a baj mert már réggebben is szokott párásodni a az ablak elég jól.....:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 A szélvédő az még gyári benne nem volt cserélve, de viszont szokott erősen párásodni a beltér. De lehet hogy ez utóbbi attól is lehet , hogy múltkor kivettem a pollenszűrőt ,mert nedves volt amikor esett a hó és lehet akkor jutott be a fűtés boxba víz és az jelent meg a szőnyegen.De nem biztos hogy az a baj mert már réggebben is szokott párásodni a az ablak elég jól.....:lol: Az a kisebbik baj, hogy párásodik a szélvédő de ha bejut az eső / víz a fűtésboxba , onnan a szönyegre aztán leszivárog a kárpit alatti szivacsra szépen elrohad a taposó. Vedd le a küszöbburkolatot , 3 csavar lent 1 térdmagasságban , nyúlj a kárpit alá , ha vizes a szivacs, akkor ki kel szilózni a szélvédő aljánál a gumicsík illesztését, a szivacsot meg jólenne kivenni kiszárítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts