daykiller Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Hát nagyon köszönöm a választ, akkor vadászok egy másik műszert és méricskélek. Mondjuk egy kicsit zavaró hogy az én műszerem analóg és a skálázás nem túl aprólékos. Valóban jobb lenne két digitális mérőt egyszerre használni a méréskor. A 15 V-t azért mondtam biztosra mert ott pont van egy osztás. :-)) Köszi a választ és további kellemes hétvégét! Üdv kacs. Ugye nem Ganzuniv? :( Amúgy, ha lehet kalibrálni és kalibráltad nyugali állapotban 0-ra, akkor elvileg pontos, de jobb a digitális műszer egyenfeszültség mérésére. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacs Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Ugye nem Ganzuniv? :( Amúgy, ha lehet kalibrálni és kalibráltad nyugali állapotban 0-ra, akkor elvileg pontos, de jobb a digitális műszer egyenfeszültség mérésére. :excl: A típusa C4324. 1986-os gyártmány. Márka passz. Kombinált mérőműszer. Egyébként elég nagy mérési intervallumai vannak ( volt, mA, Ohm. Kohm) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacs Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 A típusa C4324. 1986-os gyártmány. Márka passz. Kombinált mérőműszer. Egyébként elég nagy mérési intervallumai vannak ( volt, mA, Ohm. Kohm) Ja! És kalibráltam nullára. Még arra is érzékeny ha nem vízszintes állapotban van a műszer amikor mérek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Busman Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Mit lehetne csinálni a vezető üléssel, mert nagyon nyikorog a háttámla és egy kicsit ferdén áll. Nem akartam nekiállni, mert nem tudom, hogy mit kellene megnézni. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Mit lehetne csinálni a vezető üléssel, mert nagyon nyikorog a háttámla és egy kicsit ferdén áll. Nem akartam nekiállni, mert nem tudom, hogy mit kellene megnézni. Köszi A nyikorgásra kenés, a ferde állásra meg meg kell nézni, mi az oka, törés, deformálódás...stb. Nálam alattam nyikorog az ülés, de mire hazérek mindíg elfelejtem kivenni megkenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
judarics Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Akkor valószínűleg c14nz ( forgalmiba motorkód ezzel kezdődik, motorblokba be van ütve a nivó mellett jobra a peremén) Menetközbe rántgat néha? Csak miután bemelegedett azután indul nehezen? Eléggé gyujtás gyanus szerintem. (trafó - gyujtásmodul - tekercs.... akár ecu meghibásodás is csinálhat ilyet.) Persze nemvagyok autoszerelő, de én ezell kezdeném. Kikellene méretni mindent. Nem jellemző hogy rángat inkább leáll és nagyon nehezen indul ez főleg a kereszteződéseknél szokott előjönni bemelegedett motornál a forgalmin x14nz van Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Nem jellemző hogy rángat inkább leáll és nagyon nehezen indul ez főleg a kereszteződéseknél szokott előjönni bemelegedett motornál a forgalmin x14nz van Aha menetközbe visszaváltáskor se? Csak mikor megállsz és alapjáratra kéne lemenjen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Nem jellemző hogy rángat inkább leáll és nagyon nehezen indul ez főleg a kereszteződéseknél szokott előjönni bemelegedett motornál a forgalmin x14nz van Nekem c14nz-n (rotoros gyujtás) a gyujtásmodul okozott nehéz indítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Busman Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 A nyikorgásra kenés, a ferde állásra meg meg kell nézni, mi az oka, törés, deformálódás...stb. Nálam alattam nyikorog az ülés, de mire hazérek mindíg elfelejtem kivenni megkenni. Köszi Zoli, akkor majd megnézem mit lehet vele kezdeni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Köszi Zoli, akkor majd megnézem mit lehet vele kezdeni. Cserélni :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacs Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Ugye nem Ganzuniv? :lol: Amúgy, ha lehet kalibrálni és kalibráltad nyugali állapotban 0-ra, akkor elvileg pontos, de jobb a digitális műszer egyenfeszültség mérésére. :( Nakérem! Megtörtént a kontroll mérés digitális fesz-mérővel. 14,55 V a töltés. Hál' istennek az én műszerem csalt egy közel fél voltot. Így már azért majdnem normális az érték. Nem kell megint szerelőhöz mennem. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Nakérem! Megtörtént a kontroll mérés digitális fesz-mérővel. 14,55 V a töltés. Hál' istennek az én műszerem csalt egy közel fél voltot. Így már azért majdnem normális az érték. Nem kell megint szerelőhöz mennem. :excl: Pörgesd meg a motort mérés közben. Motor fordulattól függetlenül 13,8-14,4 között kell lennie. (14.55 is még belefér, ha pörgetve nem megy feljebb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacs Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Pörgesd meg a motort mérés közben. Motor fordulattól függetlenül 13,8-14,4 között kell lennie. (14.55 is még belefér, ha pörgetve nem megy feljebb) Szia! Köszi a tippet, így fogok tenni! Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Lehet hogy korán örültem? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
becu Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Üdv! Vettem 5ajtós F Astrámhoz után-gyártott csomagtér teleszkópot, de sztem nem lehet összenyomni (kézzel próbáltam). Van valami trükkje a teleszkóp összenyomásának, beszerelésének? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Üdv! Vettem 5ajtós F Astrámhoz után-gyártott csomagtér teleszkópot, de sztem nem lehet összenyomni (kézzel próbáltam). Van valami trükkje a teleszkóp összenyomásának, beszerelésének? Köszönöm! Enyémet annó tudtam mozgatni! Bár azért az ajtóval jóval nagyobb erőt tudsz majd kifejteni! :( De azért mozognia kéne... valamennyire legalábbis! :excl: Beszerelés: lepattintod a kis fém pöcköt a teleszkóp végén lévő műanyagról, és ezután le tudod húzni, lent ugyanígy! visszafelé természetesen fordítva: műanyag fel - fém pöcök bepattint! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
becu Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Hát én rátehénkedtem, de semmi... Enyémet annó tudtam mozgatni! Bár azért az ajtóval jóval nagyobb erőt tudsz majd kifejteni! :( De azért mozognia kéne... valamennyire legalábbis! :excl: Beszerelés: lepattintod a kis fém pöcköt a teleszkóp végén lévő műanyagról, és ezután le tudod húzni, lent ugyanígy! visszafelé természetesen fordítva: műanyag fel - fém pöcök bepattint! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Hát én rátehénkedtem, de semmi... Örülj neki így biztos nemfog fejbe, vagy hátba csűrni az ajtó ha felnyitod. És nem neked kell emelni az ajtót úgy fél úttól,hanem onnan megy magától. Nemis kell annak összemeni alattad, hacsak nem vagy megatonna. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 urak , 24-es hibakódra megoldás?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 urak , 24-es hibakódra megoldás?? Sebességjeladó? Motorkód? Esetleg motorvezérlő típusa? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Sebességjeladó? Motorkód? Esetleg motorvezérlő típusa? :excl: én is arra gondolok.... nem tudok semmi infót,betévedett a G-be ....nem is értettem ...24... Nincs ABS ennyit tudok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 urak , 24-es hibakódra megoldás?? útszakasz frekvenciaado-nincsimpulzus vagy az egyik befecskendezőszelep feszültsége nagy a motortipustol függő két variácio a 24-es kodra Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 én is arra gondolok.... nem tudok semmi infót,betévedett a G-be ....nem is értettem ...24... Nincs ABS ennyit tudok... Hátfigy, az F Astrás körökben használt táblázat szerint sebességjeladó probléma, az összes ismert motorvezérlő szerint, amelyik két számjegyű rendszert használ. Szerintem első körben nézd meg, hogy nincs-e valami geb?sz a óraegység hátuljában. Aztán elmegy-e az ECU-ig. De mivel G, abszolút nem ismerem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 De mivel G, abszolút nem ismerem. Félre értetted , F-je van csak a G-be írt ...én meg nem értettem a 24-et....mert ott négy számjegyűek vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Félre értetted , F-je van csak a G-be írt ...én meg nem értettem a 24-et....mert ott négy számjegyűek vannak. Akkor sebességjeladó lesz. Óra egységen meg kell nézni, hogy nem-e csúszott le a csatlakozás, ha az jó, akkor műszerrel kimérni, hogy az ECU-ig nem-e szakadt a sebességjel vezetéke. De azt is meg lehet nézni, hogy a TID kijelzi-e a sebességet (ha TID-je van), hogy hosszan nyomja a két gombot, ekkor az összes szegmens világítani kezd, majd a végén kiírja az aktuális sebességet. Ha 0-t ír, de közben 50-nel megy, akkor nem ad jelet valamiért, vagy nincs bekötve. Ez évjárat függő is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Akkor sebességjeladó lesz. Óra egységen meg kell nézni, hogy nem-e csúszott le a csatlakozás, ha az jó, akkor műszerrel kimérni, hogy az ECU-ig nem-e szakadt a sebességjel vezetéke. De azt is meg lehet nézni, hogy a TID kijelzi-e a sebességet (ha TID-je van), hogy hosszan nyomja a két gombot, ekkor az összes szegmens világítani kezd, majd a végén kiírja az aktuális sebességet. Ha 0-t ír, de közben 50-nel megy, akkor nem ad jelet valamiért, vagy nincs bekötve. Ez évjárat függő is. be tettem az oldal linkjét neki.... köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts