Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Na megjött az újabb hiba jelenség...mentem a kocsival boltnál leparkoltam...kijövök a boltból, inditani akarok, csak kattan, 1szer 2szer 3szor megcsináltam, 4szerre elfordítva tartottam a kulcsot a kattanás után és beindult...ja közben a hűttőventi ment, mivel ugye annyit nem voltam bent a boltban hogy lehűljön.... Haza jöttem kocsi leállít, majd ahányszor újra indítottam indult, igaz volt hogy elég alacsony fordulattal, aztán sokadszorra rendesen felpörögve és normál alapjáratra beállva indult el.

Ez önindító hiba lesz?

Én nagyon erre tippelek. Az én régim is csinált ilyeneket.

Megosztás:

Én nagyon erre tippelek. Az én régim is csinált ilyeneket.

de ha hozávesszük a korábbi alapjárat és elektomos terhelésre ingadozó fordulat tüneteket is....

Persze lehet két független probléma van a háttérben.

Köszi, majd holnap elviszem szerelőhöz, mert ezzel csak tudnak már mit kezdeni, mert azzal a leállós dologgal ami 1 hónapban 1nap előjött azzal eddig semmit nem tudtak.

Megosztás:

termosztátról jut eszembe,

megyek a kocsival egyhuzamba akár 30-40 km is, és ez alatt nem éri el a 80 fokot sem a motor hőmérséklete, az amiatt van hogy már nemjó a termosztát ?

ijenkor ugy tom h ráadja az automataszivatót és többet eszik a kocsi

kb mennyi lenne eggy vezérműszíjszett +termosztát?

egyébként a kocsiba most van 72 e km (tényleg ennyi van benne)

és eddig csak motorolajcsere lett rajta csinálva + olajszűrőcsere +levegőszűrőcsere

mit kellene még rajta elvégezni?

Én 22 ezret fizettem ezekért:

-Termosztát tömítés

-Termosztát (EPS-Facet)

-Vezérműszíj (Gates)

-Hosszbordásszíj (Gates)

-Vezérműszíj feszítő (SKF)

-Fékolaj (K&K DOT4 )

-Vízpumpa (HEPU)

Hol laksz?

Megosztás:

Én 22 ezret fizettem ezekért:

-Termosztát tömítés

-Termosztát (EPS-Facet)

-Vezérműszíj (Gates)

-Hosszbordásszíj (Gates)

-Vezérműszíj feszítő (SKF)

-Fékolaj (K&K DOT4 )

-Vízpumpa (HEPU)

Hol laksz?

szia!

Ha csak vezérműszíj és hozzá feszítő görgő illetve vizpumpa kell abban tudsz segíteni?

Köszi szépen a választ:)

Üdv, Norbi

u.i.: Budapest :o

Megosztás:

szia!

Ha csak vezérműszíj és hozzá feszítő görgő illetve vizpumpa kell abban tudsz segíteni?

Köszi szépen a választ:)

Üdv, Norbi

u.i.: Budapest :o

Heló

Igazából Szombathely-Győr körül tudnék. Annyit nem spórolsz hogy megérje eljönni érte. Max ha futárral feladnám.

Megosztás:

Suliban így tanították. :D Legalábbis nekem és az osztálytársaimnak. :o

Igazából az lett bevett szokás,mert a word hibának dobja ki,de én utáanéztem,eddig nem találtam utalást rá,hogy kellene.

Ha igen,akkor rászokok én is,de azt hiszem ti is jól látjátok,hogy amikért szólok,azokhoz képest ez smafu...

Off vége...

Megosztás:

Nemrég észrevettem, hogy fogy a víz a kocsimba ma láttam meg, hogy a termosztátháznál enged szépen a szélénél. Mit lehet azzal csinálni? Szétkell bombázni mindent és ráhúzni, vagy van valami tömités? Válsazokat előlre is köszi.

Utólagosan rákenni valami tömítést a szélére kívülről, hát... meg lehet próbálni, de szinte nulla a siker esélye. Sajna nem fogsz hozzáférni.

Ott maga a termosztát a tömítés (a rajta lévő gumigyűrű). Meg lehet fejelni egy kis plusz tömítőpasztával a ház illeszkedő peremét felrakáskor.

Megosztás:

Utólagosan rákenni valami tömítést a szélére kívülről, hát... meg lehet próbálni, de szinte nulla a siker esélye. Sajna nem fogsz hozzáférni.

Ott maga a termosztát a tömítés (a rajta lévő gumigyűrű). Meg lehet fejelni egy kis plusz tömítőpasztával a ház illeszkedő peremét felrakáskor.

Igazából úgyis vezérlést kell bontani, akkor már uj tömítés, akár termosztátcsere is, én kentem pasztát a ház alá is körbe.

Megosztás:

Igazából úgyis vezérlést kell bontani, akkor már uj tömítés, akár termosztátcsere is, én kentem pasztát a ház alá is körbe.

Szerintem ezt a gumikarimát csak a termosztáttal együtt lehet kapni.

El kell döntenie, hogy a szivárgás mértéke alapján megéri-e vele foglalkozni. Ha igen, akkor sajna bontania kell.

Megosztás:

El kell döntenie, hogy a szivárgás mértéke alapján megéri-e vele foglalkozni. Ha igen, akkor sajna bontania kell.

Köszi a gyors választ! Nem vészes a fogyás 2000km után töltöttem bele kb 1- 2dl -t, ha nem csináltatom meg akkor nem lesz valami baj? Gondolok ilyenre, hogy jobban elkezd fogyni a fagyálló, esetleg ott egyszercsak megadja magát....? Csak ma láttam, hogy állt ott a blokkon a termosztátház alatt a víz és jobban megnézve járó (üzemmeleg) motornál "bugyborékolt" kifelé az összeillesztésnél.

Megosztás:

Gumitömítés van külön is. Melyik kellene ?

http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=6112

http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=3998

Megosztás:

Szomorú, de van hogy a boltban kiveszik a tömítést a termosztát dobozából, és külön árulják. Tőlem is megkérdezték, hogy kérek-e hozzá, aztán adtak párszáz forintért. :o

Köszi a gyors választ! Nem vészes a fogyás 2000km után töltöttem bele kb 1- 2dl -t, ha nem csináltatom meg akkor nem lesz valami baj? Gondolok ilyenre, hogy jobban elkezd fogyni a fagyálló, esetleg ott egyszercsak megadja magát....? Csak ma láttam, hogy állt ott a blokkon a termosztátház alatt a víz és jobban megnézve járó (üzemmeleg) motornál "bugyborékolt" kifelé az összeillesztésnél.

Nem égetően sürgős, figyeld mindíg a vizet, de persze jobb lenne megcsinál-tatni azért a közeljövőben.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.