Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Miért lóbálna, a kesztyűtartó alatti kábelköteghez fogatod hozzá, azon a 20 centin meg nem lóg sehovase, amíg a középkonzol alatt megy. A másik oldalon megint hozzá tudod fogatni a kábelkorbácshoz. De ha ha féltek, hogy addíg elveszik, hát bontsatok középkonzolt. :wacko:

Én sem bontottam középkonzolt, amikor húztam át az elektromos ablak vezetéket. :D

Ahogy mondod, szépen hozzákötöztem a kábelkorbácshoz, és azon a pár centin nem zavar senkit! :wacko:

(mondjuk ott nem 1 szálról volt szó, az is igez. :D , de már a végére untam az egészet, és hamar túl akartam lenni rajta, nem hiányzott már a bontogatás... :wacko: )

Megosztás:

Igen, aztán frankón áthúzod a kis kábelkorbácsok között és majd az miatt nem tudod kivenni a középkonzolt. Sokkal szebb megoldás, ha odakötegeled az erdeti kábelköteghez, ahol amúgy is mennie kéne. Vagy én vagyok ízlésficamos? :wacko: Az ideiglenes dolgokat szokás úgy megoldani, ahogy Te akarod. :wacko:

Tudod mt mondok erre Day? :D Semmit! :wacko:

Megosztás:

Majd mikor úgy érzed, akkor megdumáljuk és megalkotjuk. De amúgy fehérváron dolgozom a vasútállomáson, akár ott is megejthetjük a dolgot. :D

Nekem nincs hozzá semmim, és azt sem tudom, honnan szerezzek hozzá bármit. Meg hogy konkrétan milyen vezeték kéne. A legcsekélyebb hozzáértést sem tanúsítom. :wacko:

Megosztás:

Nekem nincs hozzá semmim, és azt sem tudom, honnan szerezzek hozzá bármit. Meg hogy konkrétan milyen vezeték kéne. A legcsekélyebb hozzáértést sem tanúsítom. :D

Az probléma. :wacko: Bontóból kéne érintkező a csokikba, ami órára csatlakozik, az ECU-hoz nem tudom milyen kell, meg egyáltalán ki van e vezetve egy külső csokiba (mint pl a BC esetén a fogyasztásjel) majd valaki remélem megmondja. A vezeték meg egy 0,5 vagy 0,75-ös madzag legyen. :wacko:

Megosztás:

Az probléma. :D Bontóból kéne érintkező a csokikba, ami órára csatlakozik, az ECU-hoz nem tudom milyen kell, meg egyáltalán ki van e vezetve egy külső csokiba (mint pl a BC esetén a fogyasztásjel) majd valaki remélem megmondja. A vezeték meg egy 0,5 vagy 0,75-ös madzag legyen. :D

Vettünk volna fordulatszámmérős kocsit inkább... :wacko:

Hát, majd csak meglesz ez egyszer. :wacko: :wacko:

Megosztás:

Az probléma. :wacko: Bontóból kéne érintkező a csokikba, ami órára csatlakozik, az ECU-hoz nem tudom milyen kell, meg egyáltalán ki van e vezetve egy külső csokiba (mint pl a BC esetén a fogyasztásjel) majd valaki remélem megmondja. A vezeték meg egy 0,5 vagy 0,75-ös madzag legyen. :D

Ha kell tudok adni a km óra csatiba is sarut(csatlakozót, Érintkezőt) És a vezérlőnél a kis csatihoz is tudok adni papát-mamát is. Ha kell visiccsatok.

Bár leg egyszerűbb a vezérlőtől el húzni a ződ kábelt. Nekem a motortérből a gyújtótrafóról van húzva. Már terveztem át vezetékelni. Másik. Vezethet valami pontatlansághoz ha lehúztam a ford.szám mutatót? És valahogy vissza tettem, mármint pöcökre támasztottam és vissza nyomtam. De mindig 1ezer és kicsivel fölötte van a mutató.. Lehet hogy a gyújtótrafóról vezetett kábel okozza a pontatlanságot??

Megosztás:

Ha kell tudok adni a km óra csatiba is sarut(csatlakozót, Érintkezőt) És a vezérlőnél a kis csatihoz is tudok adni papát-mamát is. Ha kell visiccsatok.

Bár leg egyszerűbb a vezérlőtől el húzni a ződ kábelt. Nekem a motortérből a gyújtótrafóról van húzva. Már terveztem át vezetékelni. Másik. Vezethet valami pontatlansághoz ha lehúztam a ford.szám mutatót? És valahogy vissza tettem, mármint pöcökre támasztottam és vissza nyomtam. De mindig 1ezer és kicsivel fölötte van a mutató.. Lehet hogy a gyújtótrafóról vezetett kábel okozza a pontatlanságot??

Nincs a tengelyén egy sík felület? A szintjelzőn, és a vízhőfokon van, csak egyféleképpen lehet feltenni öket.

Megosztás:

Helló!

Esetleg benevezhetnék én is egy ilyen km óra csatlakozóba való érintkezőre? :D

Kezd az agyamra menni, hogy ha kedve tartja, elkezd ugrálni 0 és 7000 között tetszőlegesen, aztán gondol egyet és lefekszik, belemegyek egy gödörbe és megint jó :wacko:

Amúgy tegnap meg a sebességmérő játszott olyant, hogy amikor elindultam, nem működött, aztán megnyomtam a két gombot az óra mellett, és kiírta, hogy 14 KMH, aminek kb a duplája reális is volt akkor, tehát az útjeladó mindeközben adta a jeleket, szóval gondolom nem a spirál. Aztán beállt valami konstans 40-re a mutató, és úgy maradt. Ha megálltam, akkor is. Aztán egy idő után megjavult, de érzésre egy olyan 5-tel kevesebbet mutat mint előtte. Lehet rosszul raktam vissza a mutatót? Egy darabka hiányzik már belőle, mert sikerült eltörnie egyszer... Na majd szétkapom, mert a ledezéssel is kéne még játszani kicsit, a 140 nagyon világosra sikeredett.

Ha esetleg lenne egy felesleges érintkeződ légyszi keress meg, mert próbáltam már szerezni, csak eddig nem sikerült.

Üdv

Gábor

Megosztás:

Helló!

Esetleg benevezhetnék én is egy ilyen km óra csatlakozóba való érintkezőre? :D

Kezd az agyamra menni, hogy ha kedve tartja, elkezd ugrálni 0 és 7000 között tetszőlegesen, aztán gondol egyet és lefekszik, belemegyek egy gödörbe és megint jó :wacko:

Amúgy tegnap meg a sebességmérő játszott olyant, hogy amikor elindultam, nem működött, aztán megnyomtam a két gombot az óra mellett, és kiírta, hogy 14 KMH, aminek kb a duplája reális is volt akkor, tehát az útjeladó mindeközben adta a jeleket, szóval gondolom nem a spirál. Aztán beállt valami konstans 40-re a mutató, és úgy maradt. Ha megálltam, akkor is. Aztán egy idő után megjavult, de érzésre egy olyan 5-tel kevesebbet mutat mint előtte. Lehet rosszul raktam vissza a mutatót? Egy darabka hiányzik már belőle, mert sikerült eltörnie egyszer... Na majd szétkapom, mert a ledezéssel is kéne még játszani kicsit, a 140 nagyon világosra sikeredett.

Ha esetleg lenne egy felesleges érintkeződ légyszi keress meg, mert próbáltam már szerezni, csak eddig nem sikerült.

Üdv

Gábor

oké.Igyekszem kibogarászni a hétvégén a csatiból, max jövőhétre lesz belőle valami. Akkor csak a km óra csatiba kell? Bontó is és bárki is egyből neked esik, hogy aaaah kábelköteget nem vágunk vedd meg az egészet. Nekem szerencsém volt 1500é bontóba levágták mind 2csatit tele pinek. Aztán sikerült szereznem ingyen kábel korbácsot amibe aztán van mindenféle csati. Vezérlős km órás rádiós minden, Tehát gondoskodtam az után pótlásról :wacko: Szval akkor majd beszélünk.

Megosztás:

Nincs a tengelyén egy sík felület? A szintjelzőn, és a vízhőfokon van, csak egyféleképpen lehet feltenni öket.

Az így van amit mondasz a viz meg a benga szint azt csak egy félekép lehet. De a ford.szám az simán csak bele megy a tengely és semmi bemetszés kiállás, hogy csak egy módon tudja vissza tenni a paraszt :D Gondolom ez olyan hogy pöcökre fektetted és rá nyomod. De fene tudja már hogy csináltam :/

Megosztás:

Sziasztok!

S.O.S. kuplungcsere előtt állok jelenleg(C14NZ).ugy döntöttem nem viszem szerelőhöz (sok mani),nekiállok egy barátommal.vettem egy komplett szettet(LUK).

Akinek vannak jó tanácsai,tapasztalatai,mire kell figyelni...stb. nagyon szivesen venném.

pl:a váltóból kifolyik az olaj szerelésnél?kell e valamilyen tömítést cserélni?..........

Előre is köszönöm!!!!!

Megosztás:

Üdv mindenki!

Légkulcsal kapcsolatban lenne kérdésem. Nézelődtem neten már 10e-20e körül is van az olcsóbb 300Nm-es a drágább 6-700Nm. Most f astrám van de később ki tudja... A 300Nm-es elég személyautóhoz? Elsősorban a megszorult csavarokhoz kéne mert már meguntam a kínlódást:(

Előre is köszi mindenkinek!!

Megosztás:

oké.Igyekszem kibogarászni a hétvégén a csatiból, max jövőhétre lesz belőle valami. Akkor csak a km óra csatiba kell? Bontó is és bárki is egyből neked esik, hogy aaaah kábelköteget nem vágunk vedd meg az egészet. Nekem szerencsém volt 1500é bontóba levágták mind 2csatit tele pinek. Aztán sikerült szereznem ingyen kábel korbácsot amibe aztán van mindenféle csati. Vezérlős km órás rádiós minden, Tehát gondoskodtam az után pótlásról :D Szval akkor majd beszélünk.

Oké, köszi, majd írj és megbeszéljük a részleteket

Üdv

Gábor

Megosztás:

Az így van amit mondasz a viz meg a benga szint azt csak egy félekép lehet. De a ford.szám az simán csak bele megy a tengely és semmi bemetszés kiállás, hogy csak egy módon tudja vissza tenni a paraszt :D Gondolom ez olyan hogy pöcökre fektetted és rá nyomod. De fene tudja már hogy csináltam :/

Hát akkor fel kell rakni meleg motornál alpjáraton olyan 900-körül, vagy padlógázon a tiltási fordulatszámra. :wacko:

Megosztás:

Üdv mindenki!

Légkulcsal kapcsolatban lenne kérdésem. Nézelődtem neten már 10e-20e körül is van az olcsóbb 300Nm-es a drágább 6-700Nm. Most f astrám van de később ki tudja... A 300Nm-es elég személyautóhoz? Elsősorban a megszorult csavarokhoz kéne mert már meguntam a kínlódást:(

hali és van hozzá kompreszorod? tudod ami tudja egy légkulcs fogyasztását biztositani?

Megosztás:

Üdv mindenki!

Annyi megszorult csavarod van, hogy megéri venni légkulcsot? Én eddíg csak a fötengely ékszíjtárcsa csavarjával nem bírtam, be volt gyárilag ragasztva, gumis lőtte le.

Megosztás:

Az mitől van, hogy ha el akarom tekerni a kormányt, néha egy ujjal is megy, néha meg úgy kell belülről belemarkolnom, hogy el tudjam forgatni? Ugyanolyan guminyomásnál, hőmérsékletben, útviszonyoknál... eddig azt hittem, teljesen véletlenszerű a dolog, ma azonban megint a belemarkolós volt, felálltam egy padkára, és miután lehuppantam róla, "megjavult"...

Van valakinek ötlete? Szervó nincs(, sajnos).

Megosztás:

Üdv mindenki!

Elég a 300-as. Sztem pénzkidobás nagyobbat venni otthoni használatra. :D Az sem baj, ha kicsi a kompresszor. Az enyém 24-es tartály, 180 L/perc teljesítmény. 1 kerék le-fel szereléséhez elég. Amíg átcuccolok a másikhoz újratölt....

Annyi megszorult csavarod van, hogy megéri venni légkulcsot? Én eddíg csak a fötengely ékszíjtárcsa csavarjával nem bírtam, be volt gyárilag ragasztva, gumis lőtte le.

Sok mindenre jó az. Pl. asszonynak cseréltem a bizti öveket, racsnissal kínszenvedés volt kiszedni az átmenő csavarokat, ami alulról alvázvédős volt. Légkulcs meg lekapta pikk-pakk, de elég ha annyit mondok, hogy nálam a téli-nyári átállás max fél óra, abból fele idő a felnik mosogatása. :wacko:

Megosztás:

Az mitől van, hogy ha el akarom tekerni a kormányt, néha egy ujjal is megy, néha meg úgy kell belülről belemarkolnom, hogy el tudjam forgatni? Ugyanolyan guminyomásnál, hőmérsékletben, útviszonyoknál... eddig azt hittem, teljesen véletlenszerű a dolog, ma azonban megint a belemarkolós volt, felálltam egy padkára, és miután lehuppantam róla, "megjavult"...

Nekem ha nem mozog a kocsi, akkor mindig belemarkolós..ha mozog, akkor meg türhető. Ha felemeled az elejét úgy milyen forgatni?

Sok mindenre jó az. Pl. asszonynak cseréltem a bizti öveket, racsnissal kínszenvedés volt kiszedni az átmenő csavarokat, ami alulról alvázvédős volt. Légkulcs meg lekapta pikk-pakk, de elég ha annyit mondok, hogy nálam a téli-nyári átállás max fél óra, abból fele idő a felnik mosogatása. :wacko:

Persze jó, ha van de csak ezért nem veszek kompresszort. :D

Megosztás:

Ránéznék a helyedbe a futóműre, megemelve az autót! :wacko:

Valami csúnyán mozoghat/szorulhat, ha egy "huppanástól" helyrejött. :wacko:

(annó a wartburgnál volt olyan, hogy alsó-felső talpascsere után 2kezes lett a kormány, de az pár km után javult! :wacko: , de nálad nem ilyen van, hanem fordítottja, néha megszorul, néha nem... Gyanús még a kormányszerkezet is! :D )

Megosztás:

Nekem ha nem mozog a kocsi, akkor mindig belemarkolós..ha mozog, akkor meg türhető. Ha felemeled az elejét úgy milyen forgatni?

Hát ha nem mozog, akkor izomerő is kell neki bőven, de én úgy nem szoktam tépkedni a kormányt, mivel tudtommal nem szokás. Legalábbis van egy olyan érzésem, hogy nem tesz jót a kormányműnek. Felemelni meg nem tudom, nekem itt még emelőm sincs, kivéve azt, ami kerékcseréhez van... legközelebbi "autós kolléga" meg Gödöllőn van, konkrétan rokonaim, náluk szoktam bonyolítani az olajcserét is, meg a rugócsere is ott történt... na, nekik van minden, dehát Gödöllő kicsit messze van nekem.

Ránéznék a helyedbe a futóműre, megemelve az autót! :wacko:

Valami csúnyán mozoghat/szorulhat, ha egy "huppanástól" helyrejött. :wacko:

(annó a wartburgnál volt olyan, hogy alsó-felső talpascsere után 2kezes lett a kormány, de az pár km után javult! :wacko: , de nálad nem ilyen van, hanem fordítottja, néha megszorul, néha nem... Gyanús még a kormányszerkezet is! :D )

Nem tudom... néha már azt is gondolom, hogy csak beképzelem magamnak, mert annyira nem durva a különbség. De mégis lehet érezni, hogy kellemesebb a kormányzás, vagy jobban meg kell dolgozni vele. De lehet, hogy ez a huppanás is csak véletlen egybeesés volt?

Megemelés most nem igazán jön össze.

Megosztás:

Hát ha nem mozog, akkor izomerő is kell neki bőven, de én úgy nem szoktam tépkedni a kormányt, mivel tudtommal nem szokás. Legalábbis van egy olyan érzésem, hogy nem tesz jót a kormányműnek. Felemelni meg nem tudom, nekem itt még emelőm sincs, kivéve azt, ami kerékcseréhez van... legközelebbi "autós kolléga" meg Gödöllőn van, konkrétan rokonaim, náluk szoktam bonyolítani az olajcserét is, meg a rugócsere is ott történt... na, nekik van minden, dehát Gödöllő kicsit messze van nekem.

Nem tudom... néha már azt is gondolom, hogy csak beképzelem magamnak, mert annyira nem durva a különbség. De mégis lehet érezni, hogy kellemesebb a kormányzás, vagy jobban meg kell dolgozni vele. De lehet, hogy ez a huppanás is csak véletlen egybeesés volt?

Megemelés most nem igazán jön össze.

Az a poén, hogy ezt a szervósomon is észreveszem, hogy néha könnyebb néha nem. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.