Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok !

Segítségre lenne szükségem.Autóm 1993-as 1.6-os Astra caravan.Kis fordulaton rángat.Cseréltettem kuplungtárcsát,újak a gyertyák,újak a gyertyakábelek.Alapjáraton nem érzek semmi kulönöset rajta,csak ha kis fordulaton megy,vagy motorfékkel.Mi lehet a baj?

Megosztás:

Sziasztok !

Segítségre lenne szükségem.Autóm 1993-as 1.6-os Astra caravan.Kis fordulaton rángat.Cseréltettem kuplungtárcsát,újak a gyertyák,újak a gyertyakábelek.Alapjáraton nem érzek semmi kulönöset rajta,csak ha kis fordulaton megy,vagy motorfékkel.Mi lehet a baj?

Lehet, hogy el van koszosodva a fojtószelepház...

Megosztás:

Azt hogy tudnám kideríteni?

Ha ez a kérdés felmerül benned, akkor szerintem inkább vidd el egy szerelőhöz... (nem bántani akarlak, de nagyot lehet szopni ha az ember először csinál valamit vagy nem ért hozzá (ez úgy általában igaz sztem - tapasztalatból mondom) )

Egyébként úgy, hogy szétszeded és kitakarítod...

Megosztás:

OK csak az egyik szerelő kicseréltette a kuplungtárcsát,a másik meg a gyertyákat meg a kábeleit.Persze mindez nem baj ha új,csak sajnos nem lottón nyerem a pézet.Az autó meg még mindig rángat,csak attól tartok,hogy előbb-utóbb más is szétmegy.

Megosztás:

Jon a meleg, filózóm, h kéne hűsítő berendezés a gépbe. Mivel mostanában ilyen 800ccm-es Dévú Matyizokba is telepítenek légkondit, ezért gondolom az enyémbe is lehetne, ha nem is feltétlen egy régi gyárit.

Tudtok ezzel foglalkozó cégeket ajánlani? Mibe fájhat?

Megosztás:

Jon a meleg, filózóm, h kéne hűsítő berendezés a gépbe. Mivel mostanában ilyen 800ccm-es Dévú Matyizokba is telepítenek légkondit, ezért gondolom az enyémbe is lehetne, ha nem is feltétlen egy régi gyárit.

Tudtok ezzel foglalkozó cégeket ajánlani? Mibe fájhat?

Tipp: 300000-400000 Forint

Megosztás:

Mélykék, újról végképp letettem. :

A www.opelbonto.hu-n van 1.8i-be való kompletten 80 pénzekért. Kérdés, a légkondi mennyire motor specifikus?

Egyáltalán, mi, hogyan hajtja a légkondi kompresszorát?

Ki rakja be nekem, ha egyáltalán belemegy az enyémkébe?

Megosztás:

Semmi sem lehetetlen. Ha gyorsulni akarsz, max kikapcsolod.

Egy ékszíj hajtja a kompresszor tárcsáját állandóan, és egy elektromosan kapcsolható "kuplungszerűség" zárja a hajtást.

Ennél eccerűbben nem tudtam fogalmazni.

Megosztás:

Milyen motor?

Cuccok mikor voltak benne cserélve (gyertya, szűrők (benya is))?

Szia!

Bocs kicsit későn reagálok!

Motor: c14NZ

1 hónapja kapott műszakit... :roll: :roll:

Gyertya, benzinszűrő másfél éve lett cserélve, a többi cserélendő cuccos mostanában.

Tegnap megint berángatott többszőr, ma reggel meg egyszercsak leállt és nem tudtam újra indítani. Két óra múlva (most 8-kor) már mintha semmi nem történt volna, ment rendessen. Ugyan háromban ugrott egyett, de más most nem jött elő. Mikor milyen kedve van... :lol: :D :lol:

Mi lehet a baj, nagy vonalakban??

Megosztás:

Nekem a Vectrában C16NZ van, ott is voltak ilyen gondok. Sok ilyet hallottunk már. Volt akinek tényleg csak gyertyabaja volt, volt akinek lambda szonda, esetleg pillangószelep jeladó, alapjárati motor, de nemrég valakinek komplett kompjútert kellett cserélni. Itt is csak a TECH1 segíthet egy opel szexervízben.

Szerintem. Kontroll lámpa nem ég/égett?

Megosztás:

Semmi sem lehetetlen. Ha gyorsulni akarsz, max kikapcsolod.

Egy ékszíj hajtja a kompresszor tárcsáját állandóan, és egy elektromosan kapcsolható "kuplungszerűség" zárja a hajtást.

Ennél eccerűbben nem tudtam fogalmazni.

Thx az infót. Ha gyorsulni akarok, akkor veszek egy másik kocsit, uis ez nem gyorsul. :lol:

Megosztás:

Butraguano!

Szerintem a gyújtással lesz vmi. Szét kellene szedni a rotort és

az alatta levő részt... Hátha ránézésre is meg lehet találni a hibát.

Ajánlom a rotor és rotorfedél cserét, valamint ajánlatos megnézni

az alatta elhelyezkedő kis tekercset, ami a tengely körül van.

Leslie!

Ha veszel egy bontott légkondit, akkor számolj még rá jópár tízezret,

mirebekerül az autóba és működik! :lol:

Megosztás:

Az nem lehet, hogy a gyújtáselosztó szimeringje kuka? Nem olajos az elosztó alja? Ha igen, ott átmehet az oil és okozhat ilyen gyújtásproblémát. Vagy tévednék? :?:

A másik az AC pumpa. Ha megadja magát (no még nem teljesen) akkor ha kevesebb kraftot szállít mint kéne, hát bizony menni kell valamivel. Csak akkor meg lehet kigyulladna a lámpa... vagy nem... Akkor is csinálja, ha óvatosban, semmi kigyorsítás, lépésben közlekedsz, vagy csak ha intenzíven tempózol a lámpáktól, stb.

Bocs ha hüleséget írtam...

Megosztás:

A tengelytől nem kerülhet olaj a rotorhoz (teljesen külön van).

AC-t kizárnám, mert ha az elkezd haldokolni, akkor utána már sosem

lesz jó, és hamar beadja a kulcsot. És akkor abszolúte nem is menne

jól az autó, függetlenül a terheléstől.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.