J0hnny Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Köszi a segitséget megrendeltük a hőgombát már,nem egy vészes összeg.utána irok hogy mit csinál.kivillogtatni a hibakodot csak az egyémen tudom hogy a-b össze stb.ezen probáltam és nem tudtam más milyen vagy mi a szöszenet van velede ha ebben is segitetek akor franko lenne.de csak néha gyulad ki ha például tartom az a 90-100as tempot egyenletesen de mikkor oda létek vagy leveszem a gázrol a lábam egyböl elalszik de nem mindig csinálja ezt sem csak néha,de szerintem ez nem a högombátol van hanem valami más mert régeben is csinálta ezt de mondom csak ritkán. Ezek alapján lehet haldokló lambda is,pont ilyen tüneteket tud okozni. A villogtatás sokat elárulna. U.i.:Figyelj légyszives a helyesírásodra,köszi! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Okés .irásra figyelek:)csak sz..r ez a vezeték nélküli billentyüzet(technika :rolleyes: néha önálló életre kell azért is volt ilyen piszok drága:)<_<:)3000ft.De hogyan kell kivillogtatni ennél a szörnyetegnél?esetleg tudsz valami képet felrakni hogy melyiket zárjam mert úgy mint az enyémen hogy a-b össze zárva nem megy ez más milyen szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Okés .irásra figyelek:)csak sz..r ez a vezeték nélküli billentyüzet(technika :rolleyes: néha önálló életre kell azért is volt ilyen piszok drága:)<_<:)3000ft.De hogyan kell kivillogtatni ennél a szörnyetegnél?esetleg tudsz valami képet felrakni hogy melyiket zárjam mert úgy mint az enyémen hogy a-b össze zárva nem megy ez más milyen szerintem. 10 pines diag csati esetén A-B pontot kell összekötni 16 pines esetén pedig az ötöst és a hatost kell. Ezután ráadod a gyújtást, nem indítod be (!) és ha hiba van, akkor villogtatja a kódot. Ha nincs, akkor csak a 12-t villogtatja például vagy mint nálam, felvillan és kialszik. Itt találsz segítséget ebben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Okés köszi megpróbálom ha hazaér vele a haver mert melózik és majd jelentkezem hogy mi volt a helyzet vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Okés köszi megpróbálom ha hazaér vele a haver mert melózik és majd jelentkezem hogy mi volt a helyzet vele. Egykollégának c14nz-n Hall-jeladó csere oldotta meg a menet közben véletlenszerűen előjövő rángatást-torpanást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Na megint itt vagyok kisebb méregel.probáltam kivillogtatni ahogy irtátok és erre jutottam 5-6ot zárni gyújtás rá és utána ennyiket villogot ahogy irom nem úgy mint az astrám hogy 3*12 és utána a hiba ha van.Ez egyből 10villogás szünet,1szünet,7szünet,10-10-1-7-10-10-1-7-10-10-1-7 és tovább nem számoltam mert ismétli csak ezeket nem tudom ezek milyen hibakódok.na mindegy hőfokszabályzó még nem jött meg de tetünk egy próbát azzal is ,vezetéket leszedtem róla és inditás beindult szépen járt bár a diagnostika kigyulladt megvártuk még felmegy a víz ahol szórakozni szokot de semmi dadogás rángatás torppanás úgyhogy biztos ez a neces szerintem.Utána mivel hogy kigyulLadt a diagnostika megprobáltam megint milyen kódokat lök ki de ugyan azokat mutatta mint az előbb semmi változás.úgy hogy amig nem jön meg az új igy hőgomba nélkül megy a tesó.Nem lesz igy más gond hogy egyfolytában villágit a diagnostika vagy avval is mi lehet hogy nem mutat más hibát csak ezeket vagy egyáltalán ezek mit jelentenek?halvány fin....om sincs már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Na megint itt vagyok kisebb méregel.probáltam kivillogtatni ahogy irtátok és erre jutottam 5-6ot zárni gyújtás rá és utána ennyiket villogot ahogy irom nem úgy mint az astrám hogy 3*12 és utána a hiba ha van.Ez egyből 10villogás szünet,1szünet,7szünet,10-10-1-7-10-10-1-7-10-10-1-7 és tovább nem számoltam mert ismétli csak ezeket nem tudom ezek milyen hibakódok.na mindegy hőfokszabályzó még nem jött meg de tetünk egy próbát azzal is ,vezetéket leszedtem róla és inditás beindult szépen járt bár a diagnostika kigyulladt megvártuk még felmegy a víz ahol szórakozni szokot de semmi dadogás rángatás torppanás úgyhogy biztos ez a neces szerintem.Utána mivel hogy kigyulLadt a diagnostika megprobáltam megint milyen kódokat lök ki de ugyan azokat mutatta mint az előbb semmi változás.úgy hogy amig nem jön meg az új igy hőgomba nélkül megy a tesó.Nem lesz igy más gond hogy egyfolytában villágit a diagnostika vagy avval is mi lehet hogy nem mutat más hibát csak ezeket vagy egyáltalán ezek mit jelentenek?halvány fin....om sincs már. Nem lesz neki baja, csak azt jelzi, hogy valami nem kóser. Ad neki az ECU egy fix értéket, és az szerint vezérli a motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 OKÉ KÖSZI.És a hiba kód kiolvasáshoz mit szólsz vagy mi ez mert jobb ha tudom hogy hogyan kell meg mik a kódok hozzá.TANULNI SOSEM SZÉGYEN Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 OKÉ KÖSZI.És a hiba kód kiolvasáshoz mit szólsz vagy mi ez mert jobb ha tudom hogy hogyan kell meg mik a kódok hozzá.TANULNI SOSEM SZÉGYEN Ehhez nem tudok hozzászólni, nekem a sima 3X12-vel kezdődő hibakódjaim szoktak lenni. De rémlik, hogy valaki említette, hogy van más fajta is. Amúgy mi úgy szereltünk legutoljára, hogy egymás mellé állítottuk a két kocsit, és addíg cserélgettük a gyujtás alkatrészeket, amíg meg nem szűnt a hiba. Aztán a rossz alkatrésszel csináltunk egy ellenpróbát, beraktuk az enyémbe, a hiba nekem is előjött, ergo megvolt a bűnös. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Na megint itt vagyok kisebb méregel.probáltam kivillogtatni ahogy irtátok és erre jutottam 5-6ot zárni gyújtás rá és utána ennyiket villogot ahogy irom nem úgy mint az astrám hogy 3*12 és utána a hiba ha van.Ez egyből 10villogás szünet,1szünet,7szünet,10-10-1-7-10-10-1-7-10-10-1-7 és tovább nem számoltam mert ismétli csak ezeket nem tudom ezek milyen hibakódok.na mindegy hőfokszabályzó még nem jött meg de tetünk egy próbát azzal is ,vezetéket leszedtem róla és inditás beindult szépen járt bár a diagnostika kigyulladt megvártuk még felmegy a víz ahol szórakozni szokot de semmi dadogás rángatás torppanás úgyhogy biztos ez a neces szerintem.Utána mivel hogy kigyulLadt a diagnostika megprobáltam megint milyen kódokat lök ki de ugyan azokat mutatta mint az előbb semmi változás.úgy hogy amig nem jön meg az új igy hőgomba nélkül megy a tesó.Nem lesz igy más gond hogy egyfolytában villágit a diagnostika vagy avval is mi lehet hogy nem mutat más hibát csak ezeket vagy egyáltalán ezek mit jelentenek?halvány fin....om sincs már. Fuh létezik valami másféle kódolás is. nem csak a sima. Vagy Fpepe vagy Daykiller tudja azt hiszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Na megint itt vagyok kisebb méregel.probáltam kivillogtatni ahogy irtátok és erre jutottam 5-6ot zárni gyújtás rá és utána ennyiket villogot ahogy irom nem úgy mint az astrám hogy 3*12 és utána a hiba ha van.Ez egyből 10villogás szünet,1szünet,7szünet,10-10-1-7-10-10-1-7-10-10-1-7 és tovább nem számoltam mert ismétli csak ezeket nem tudom ezek milyen hibakódok.na mindegy hőfokszabályzó még nem jött meg de tetünk egy próbát azzal is ,vezetéket leszedtem róla és inditás beindult szépen járt bár a diagnostika kigyulladt megvártuk még felmegy a víz ahol szórakozni szokot de semmi dadogás rángatás torppanás úgyhogy biztos ez a neces szerintem.Utána mivel hogy kigyulLadt a diagnostika megprobáltam megint milyen kódokat lök ki de ugyan azokat mutatta mint az előbb semmi változás.úgy hogy amig nem jön meg az új igy hőgomba nélkül megy a tesó.Nem lesz igy más gond hogy egyfolytában villágit a diagnostika vagy avval is mi lehet hogy nem mutat más hibát csak ezeket vagy egyáltalán ezek mit jelentenek?halvány fin....om sincs már. Lambda hibakód lesz az, itt a végén találsz némi segítséget hozzá (J0hnny-é a pont :rolleyes: ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 F Pepe.Kicsit részletesebben nem tudnád elmagyarázni mert megmondom őszintén abszolút elvesztetem a fonalat és hülye vagyok hozzá,mert úgye mondtad a végén van ilyen de nem találom hogy 10+1+7 vagy most mi van,nem tudom értelmezni?Azt se tudom ki kivel van mondom kezdő vagyok az ilyenben de szeretnék tanulni,mint hogy ezreket feleslegesen kidobni a szerelőnek bár nem az enyém a járgány hanem a cimbijé,de még én is járhatok igy :rolleyes::)Ja és akkor hogy levettem a szálat a hőgombáról most hogy hogy jó és ha a lambdaval van gond miért nem jelentkezik a probléma megint vagy valami más.Na tényleg kész vagyok Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 Zotya 975.Okés nekem is eddig ment az astrán igy a kódolás meg meg vannak a hibakódjaim is papiron ha netán gebasz van,de látod a vectra b más pedig a motor detó ugyan az 1,6 16v ecotec x16xel.Meg eddig azt hittem a hőfok a bűnös,de F Pepe meg J0hnny úgy meg kevert a labdával hogy azt sem tudom hogy most mi van pedig hőjeladó nélkül megy.akkor mi van most???????????????????????????:rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Zotya 975.Okés nekem is eddig ment az astrán igy a kódolás meg meg vannak a hibakódjaim is papiron ha netán gebasz van,de látod a vectra b más pedig a motor detó ugyan az 1,6 16v ecotec x16xel.Meg eddig azt hittem a hőfok a bűnös,de F Pepe meg J0hnny úgy meg kevert a labdával hogy azt sem tudom hogy most mi van pedig hőjeladó nélkül megy.akkor mi van most???????????????????????????:rolleyes: Ezt a kódot én sem értem, de csak elmagyarázza valaki. Azért megy lehúzott hőfok jeladó csatival, mert mint mondtam ilenkor kap az érzékelő egy fix értéket, pölö mintha 50-fokos lenne a motor, és az szerint állítgat a motorvezérlő. Így a fogyasztás, teljesítmény nem optimális, de lagalább üzemel a kocsi, el tudsz vele menni . Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Az okés hogy megy igy értem amit mondasz meg hogy beállit egy értéket ez tiszta eddig,csak azt nem hogy lehet hogy ne is ez a rosz ahogy irják F Pepéjék hanem a lambda.nem tudom hogy jön ez ki nekik de ők valamit nagyon tudnak és nem árulják el :rolleyes: mint a kódók értelmezését sem Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 F Pepe.Kicsit részletesebben nem tudnád elmagyarázni mert megmondom őszintén abszolút elvesztetem a fonalat és hülye vagyok hozzá,mert úgye mondtad a végén van ilyen de nem találom hogy 10+1+7 vagy most mi van,nem tudom értelmezni?Azt se tudom ki kivel van mondom kezdő vagyok az ilyenben de szeretnék tanulni,mint hogy ezreket feleslegesen kidobni a szerelőnek bár nem az enyém a járgány hanem a cimbijé,de még én is járhatok igy :rolleyes::)Ja és akkor hogy levettem a szálat a hőgombáról most hogy hogy jó és ha a lambdaval van gond miért nem jelentkezik a probléma megint vagy valami más.Na tényleg kész vagyok Ezt a kódot én sem értem, de csak elmagyarázza valaki. Azért megy lehúzott hőfok jeladó csatival, mert mint mondtam ilenkor kap az érzékelő egy fix értéket, pölö mintha 50-fokos lenne a motor, és az szerint állítgat a motorvezérlő. Így a fogyasztás, teljesítmény nem optimális, de lagalább üzemel a kocsi, el tudsz vele menni . Ezek 4-jegyű Simtec kódok, a linkelt oldal alján megtalálod a hozzá tartozó hibákat. A 10 villogás 0-t jelent, így amit írtál 0170-es hibakód. A táblázatban a 0130-0173-as kódok pedig a lambdához tartoznak (HEGO = fűtött lambdaszonda). Ha cserélitek, csak a gyári javasolt, az utángyártottakkal többen szívtak már. Ha leveszed a szálat a hőgombáról, a motorvezérlő vészüzemben dolgozik, ilyenkor nem nézi az érzékelők jeleit (a lambdáét sem), hanem előre beállított értékekkel működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 okés.igy már valamenyivel tisztában látok.Köszi F Pepe(SZTÁR VAGY:)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Lájkolom ezt a prostituált lambdát! De úgy látom elég sokan szívnak vele, mint ahogy én is! No de sebaj, holnap visszajön a zőccség a fényezőtől és belepasszírozom az új lambdát. Az autotéka2000-s típusú, 6100 Ft-os lambda megy béle. Eléggé eredetinek tűnik, GM matrinya a zacsin, GM felirat a szondán, no meg méd in jueszé. Kíváncsi vagyok már nagyon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Lájkolom ezt a prostituált lambdát! De úgy látom elég sokan szívnak vele, mint ahogy én is! No de sebaj, holnap visszajön a zőccség a fényezőtől és belepasszírozom az új lambdát. Az autotéka2000-s típusú, 6100 Ft-os lambda megy béle. Eléggé eredetinek tűnik, GM matrinya a zacsin, GM felirat a szondán, no meg méd in jueszé. Kíváncsi vagyok már nagyon! Lehet én is veszek egyet tarcsiba, ki tudja, meddig lehet még ennyiért beszerezni :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Lehet én is veszek egyet tarcsiba, ki tudja, meddig lehet még ennyiért beszerezni :rolleyes: Én is azért vettem,de természetesen egyből kicseréltem. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Ha minden jól megy, akkor holnap nekem is meglesz. Remélem kijön az eredeti - eléggé bele lehet gyógyulva, ahogy igy elnézem.. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Ha minden jól megy, akkor holnap nekem is meglesz. Remélem kijön az eredeti - eléggé bele lehet gyógyulva, ahogy igy elnézem.. :rolleyes: Én még elég melegen vettem ki,nem sokat hűlt a motor.Tiszta rozsda volt,de ahoz képest könnyen kijött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
frecsume Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Ha minden jól megy, akkor holnap nekem is meglesz. Remélem kijön az eredeti - eléggé bele lehet gyógyulva, ahogy igy elnézem.. :rolleyes: Én is cseréltem 16 éve ott ohadt benne két csilagkulcs bánta a harmadik volt a nyerő alulrol könyebb hozzáférni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Ha minden jól megy, akkor holnap nekem is meglesz. Remélem kijön az eredeti - eléggé bele lehet gyógyulva, ahogy igy elnézem.. :rolleyes: Mi úgy csináltuk hogy 1 nappal előtte jól befújtuk csavarlazítóval , majd kiszerelés előtt megint és simán kijött! Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Én még elég melegen vettem ki,nem sokat hűlt a motor.Tiszta rozsda volt,de ahoz képest könnyen kijött. Ez biztos jó ötlet? Nem cseszi úgy el a menetet? Én is cseréltem 16 éve ott ohadt benne két csilagkulcs bánta a harmadik volt a nyerő alulrol könyebb hozzáférni.Ó, nem hinném, hogy ez gond lenne! Szerintem fentről is nyugisan hozzáférhető, az enyémnél legalábbis. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts