Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Azért az "érdekesség" rész is mond valamit. Mikor volt benzinszűrő cserélve? Lehet a lambdáddal nem is volt gond csak nem kapott elég neftát, vagy kihagyott a gyújtás és túl dús vagy szegénynek éreztte a keveréket.

Motordiagnosztikáért mennyit fizettél? Mert ingyen is kivillogtathatod otthon.

A régi szonda értékeit nem őrzi meg de mire megtanulja az újat az kis idő lehet, de nem lenne szabad ezt megérezni, szóval ez tuti nem okozhatja a rángatást. (gyári vagy utángyári szonda került bele? Mert az utángyári vagy univerzálisokkal sokaknak volt már gondja, bár ez inkább 16v-seknél jellemző)

A mutató ugrálás meg valami elektronyos gond lehet.

Benzinszűrőt nem cseréltem még, kb 4 hónapja van nálam az autó. Diagnosztikát itthon végeztem, ahogy a kézikönyvben van írva, A meg B összeköt és villogtatás, ekkor jött ki a 13-as kód ami azt mutatja, hogy a nincs fesz.változása a szondának. Utángyári szonda került bele. Elektromos gondokat meg akkor inkább szakemberre bízom, nem akarok nagyobb balhét. :rolleyes:

Megosztás:

Benzinszűrőt nem cseréltem még, kb 4 hónapja van nálam az autó.

Akkor az amúgy sem árt...

ekkor jött ki a 13-as kód ami azt mutatja, hogy a nincs fesz.változása a szondának.

Akkor az tényleg halott volt

Utángyári szonda került bele.

Hát nem túl jó, van akinek működik (nekem kb 3hónaig bírta, azóta gyári 4 éve semmi gond)

Megosztás:

sziasztok

szerintetek ez az antenna belemegy f astra gyári üregébe? (jelenleg a kocsin nincs antenna)

http://www.metroman.addel.hu/detailproduct...9d5b32614050fc2

vagy esetleg még ezen a fajtán gondolkodtam ,ez biztos jó de lehet nem fogja úgy az adókat mint eggy rendes külső antenna

https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=7730

esetleg ti mijen fajtát ajánlotok?

Megosztás:

Érdekesség: Amikor szinte porzik a benzintank, ugrál a mutató. Amikor tankolok bele legalább 10 litert, a hiba mintha nem is létezne. Lehetséges, hogy szutykos a tank???

Lényegtelen mennyi anyag van a tankban, a pumpa mindíg a legalsó pontjáról szívja a benzint egy előszűrőn keresztül.

Megosztás:

Sziasztok!

segítségeteket kérném hátha volt valakinek már hasonló élménye nyár dög meleg hőség a kocsi kinn áll napon elindulok vele és változóan általában 6-10 km megtétele után egyszer csak leáll majd egy kis idő múlva újra beindul és megy gond nélkül. addig 7-8 inditás próbálok de vagy be se indul csak köszörülés vagy beindul és egyből le is hörög. Én tank szellőzésének hiányára gondolok mert amikor ezt csinálja hogy leáll mindig kinyitom a tanksapkát és utánna gond nélkül beindul és gond nélkül megy ismét. illetve azt is észre vettem hogy teli tanknál nem csak fél és az alatt csinálja de azt akkor is amikor dög meleg van és kinn áll a kocsi a napon. (ezért amikor ilyen meleg van már tanksapka nélkül járok és akkor ezt nem csinálja!)

A kérdésem a tankszellőztető aktívszén szűrőt ha ki szedjük megoldást jelenthet e problémára mi az egyáltalán egyszerű szűrő vagy van rajta valami szelep is???

L.

Megosztás:

Bosal és Bosal kipufogó közt mi lehet a különbség, amiket találtam egy forgalmazónál több ezer forint eltérés is van köztük?! Cserés a középső és hátsó dobom! :rolleyes:

http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=2572

Vagy milyen márkák javasoltak?<_<

Én is cseréltem nemrég, valami olcsó olasz gyártmányúra, sztem nem sok értelme van a drágábbnak, ugyanúgy elrohad az is.

Megosztás:

Én is cseréltem nemrég, valami olcsó olasz gyártmányúra, sztem nem sok értelme van a drágábbnak, ugyanúgy elrohad az is.

Pedig pont itt olvastam, hogy valakinek mennyire bevált ez a Bosal. Nem szeretném, ha 1-2 év múlva újra cserélni kellene. :rolleyes: Ami most fennt van, azzal az a legnagyobb problémám, hogy érzésem szerint már nagyon fojtja a motort (legalábbis ebben reménykedem, hogy emiatt van), persze van a középső és hátsó dob közötti csövön egy elég nagy lyuk, ami már vagy 3 éve volt hegesztve, de most már nem lehet vele mit kezdeni.

Megosztás:

Pedig pont itt olvastam, hogy valakinek mennyire bevált ez a Bosal. Nem szeretném, ha 1-2 év múlva újra cserélni kellene. :rolleyes: Ami most fennt van, azzal az a legnagyobb problémám, hogy érzésem szerint már nagyon fojtja a motort (legalábbis ebben reménykedem, hogy emiatt van), persze van a középső és hátsó dob közötti csövön egy elég nagy lyuk, ami már vagy 3 éve volt hegesztve, de most már nem lehet vele mit kezdeni.

Nekem a hátsó dob előtt közvetlenül lyukadt ki, aztán mikor le akartam venni a hátsó dobot, akkor a dob súlyától le is tört.

Megosztás:

Valszeg nem az AC, hanem a tankszintjeladó hibája lesz :D

A szintjeladónak semmi baja. Hibakeresés gyanánt elkezdtem a gyújtáskábelek ellenállását mérni. Meglepett, hogy az egyik kábel nem mutatott semmit, ergo halott <_< . Ismerőstől kértem egy kölcsönkábelt. Azóta nem észleltem ingadozást a ford.számban :) , de nem örülök előre...adok neki egy kis időt -_- Be kell újítanom, egy kábelkészletet :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

segítségeteket kérném hátha volt valakinek már hasonló élménye nyár dög meleg hőség a kocsi kinn áll napon elindulok vele és változóan általában 6-10 km megtétele után egyszer csak leáll majd egy kis idő múlva újra beindul és megy gond nélkül. addig 7-8 inditás próbálok de vagy be se indul csak köszörülés vagy beindul és egyből le is hörög. Én tank szellőzésének hiányára gondolok mert amikor ezt csinálja hogy leáll mindig kinyitom a tanksapkát és utánna gond nélkül beindul és gond nélkül megy ismét. illetve azt is észre vettem hogy teli tanknál nem csak fél és az alatt csinálja de azt akkor is amikor dög meleg van és kinn áll a kocsi a napon. (ezért amikor ilyen meleg van már tanksapka nélkül járok és akkor ezt nem csinálja!)

A kérdésem a tankszellőztető aktívszén szűrőt ha ki szedjük megoldást jelenthet e problémára mi az egyáltalán egyszerű szűrő vagy van rajta valami szelep is???

L.

Ha jól rémlik egy bödön 3 csőcsonkal, és nem bontható.

Megosztás:

Sziasztok bocsi hogy ide irok az astrához és nem a vectra fórumra de ott még senki nem irt vissza.Nekem vagyis az egyik havernak olyan problémája van hogy vectrája 1,6 16v ecotec motorja mikkor eléri az üzemi hőfokot 85-95ig talán,elkezd rángatni nem pörög meg bedadog de amint kicsit pihenteti és lejebb megy a viz megint jó én hőfokjeladóra gondolok de ti nagyobb szakik vagytok talán tudtok segiteni hogy mi lehet ez ja és még annyi hogy van amikor rengeteget kell inditozni hogy elinduljon még hidegen is de ez szerintem meg az ac mert néha nagyon fura hangok jönnek a tankbol és lehet halanni mintha sirna az ac egyszer már kiszedtük megpucoltuk de nem volt koszos nagyon a szürő.Talán ami az ac aján van az a kis golyó vagy mi az nem tudom vissza engedi a nyomást vagy mi a fenne lehet(cseréljük ki az act is).elöre is köszi nektek ja meg bal első ajtóba keres oldalüveget ha ebben is tudtok segiteni hogy hol találunk megköszönénk

Megosztás:

Sziasztok bocsi hogy ide irok az astrához és nem a vectra fórumra de ott még senki nem irt vissza.Nekem vagyis az egyik havernak olyan problémája van hogy vectrája 1,6 16v ecotec motorja mikkor eléri az üzemi hőfokot 85-95ig talán,elkezd rángatni nem pörög meg bedadog de amint kicsit pihenteti és lejebb megy a viz megint jó én hőfokjeladóra gondolok de ti nagyobb szakik vagytok talán tudtok segiteni hogy mi lehet ez ja és még annyi hogy van amikor rengeteget kell inditozni hogy elinduljon még hidegen is de ez szerintem meg az ac mert néha nagyon fura hangok jönnek a tankbol és lehet halanni mintha sirna az ac egyszer már kiszedtük megpucoltuk de nem volt koszos nagyon a szürő.Talán ami az ac aján van az a kis golyó vagy mi az nem tudom vissza engedi a nyomást vagy mi a fenne lehet(cseréljük ki az act is).elöre is köszi nektek ja meg bal első ajtóba keres oldalüveget ha ebben is tudtok segiteni hogy hol találunk megköszönénk

Benzinszűrő volt cserélve mostanában?

Megosztás:

igen volt cserélve szűrő de az ac még csk hagyán probáltuk hogy átraktuk az enyémböl az vadi új de azal is csinálta a rángatást meg bedadogást mitöl lehett ha felmegy a vizüzemire kicsit lehül nem csinálja,olyan mintha az elektronika leszabályozná vagy nem tudom kisérletezgetni nem akarok mert már félig szétszedtem miatta az enyémet is mert a motorom ugyan olyan csak astrám van neki meg vectra?felforni nem szokot annyi hogy az én acémal nem kell sokáig indittani talán tartja a nyomást jobban.külün azt a kis golyott az acéban nem lehet cserélni?

Megosztás:

igen volt cserélve szűrő de az ac még csk hagyán probáltuk hogy átraktuk az enyémböl az vadi új de azal is csinálta a rángatást meg bedadogást mitöl lehett ha felmegy a vizüzemire kicsit lehül nem csinálja,olyan mintha az elektronika leszabályozná vagy nem tudom kisérletezgetni nem akarok mert már félig szétszedtem miatta az enyémet is mert a motorom ugyan olyan csak astrám van neki meg vectra?felforni nem szokot annyi hogy az én acémal nem kell sokáig indittani talán tartja a nyomást jobban.külün azt a kis golyott az acéban nem lehet cserélni?

hőgomba , hall jeladó?

Megosztás:

Kattints az aláírásomra és láthatsz is 1-et.

Eldugult a cső talán, vedd le róla és fúj bele. Ehhez mondjuk le kell bontani az oldalát. :rolleyes:

Köszönöm , kiveszem az egészet kipróbálom úgy milyen elrakom jobb időkre mert az a dög mindig a kánikulában áll le hűvösebb időben tökkkéletes.

Megosztás:

Próbáljátok ki a hőgombacserét (a kétvezetékes, nagyobbikat!). Hibakódot próbáltatok kiolvasni a motorvezérlőből?

Megosztás:

Köszi a segitséget megrendeltük a hőgombát már,nem egy vészes összeg.utána irok hogy mit csinál.kivillogtatni a hibakodot csak az egyémen tudom hogy a-b össze stb.ezen probáltam és nem tudtam más milyen vagy mi a szöszenet van velede ha ebben is segitetek akor franko lenne.de csak néha gyulad ki ha például tartom az a 90-100as tempot egyenletesen de mikkor oda létek vagy leveszem a gázrol a lábam egyböl elalszik de nem mindig csinálja ezt sem csak néha,de szerintem ez nem a högombátol van hanem valami más mert régeben is csinálta ezt de mondom csak ritkán.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.