Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok srácok !!!

Lenne egy kérdésem felétek. ELkezdett a kocsi fogyasztani. Sokat eszik de csak mostanában kezdte el. MA lehúztam a lamdaszonda zsinorját erre a műszerfal nem jelzett vissza semmit. Annak vissza kell jelezni vagy nem? Illetve a lambdaszonda ha elromlik annak kell hogy jele legyen nem? Válaszotok köszi.

Megosztás:

Sziasztok srácok !!!

Lenne egy kérdésem felétek. ELkezdett a kocsi fogyasztani. Sokat eszik de csak mostanában kezdte el. MA lehúztam a lamdaszonda zsinorját erre a műszerfal nem jelzett vissza semmit. Annak vissza kell jelezni vagy nem? Illetve a lambdaszonda ha elromlik annak kell hogy jele legyen nem? Válaszotok köszi.

Nincs visszajelzője, esetleg hibakódot tárol , ha kivillogtatod kiderül.

Megosztás:

MEgkerestem kiolvastattam de a kocsi nem mutatott problémát az létezik?

Létezik, mert a rövid ideig fennáló hibákat nem tárolja. Ha pölö egyet torpan a kocsi, vagy leáll amotor, abból nem valószínű, hogy lesz hibakód, de ha nem indul csak több percnyi köszörülés után abból lehet, ha olyan oka van neki. A fogyasztás növekedést meg nem csak a lambda okozhatja. Volt mostanában beírva pölö a kétvezetékes motorhőfok jeladó ellenállás értékei keresd meg, mérj rá, le tudod ellenőrizni azt is.

Megosztás:

Sziasztok srácok !!!

Szia!

Ha letárolt hibakódot, hibalámpát és ecu vészprogramot akarsz (bár nem értem, hogy miért), akkor nem mindegy, hogy mikor húzod szét a csatit. Próbáld meg üzemmeleg motornál és legalább 1 percen keresztül járasd úgy. Sikerülni fog :)

A lambda hibának vannak előjelei. pl. rángatás, torpanás, leállás, hibalámpa felvillanás különböző forgalmi szituációkban, kormos kipufogóvég, stb...

Ha ezek közül egyik sem indokolja, akkor ne bántsd. Hanem keresd a többi hibalehetőséget ami jelentős fogyasztásnövekedést okozhat.

Nem tudom milyen motor, de pl. ecu motorhőjeladója, MAP, termosztát, vákuumcső kirepedések, eltömődött szűrők, stb. És természetesen tiszta benzinnel mérve a fogyit.

Megosztás:

Sziasztok srácok!!!

Igazából 2 dolgot vettem észre az egyik a fogyasztás kb 1 lityivel eszik többet mint szokott. A másik mész a forgalomban 4.ben hetvennel és érzem a finom kis rángatást. A párom példuál nem veszi észre én igen. Akkor állsz meghallgatod a kipufogót és nem egyenletesen jön ki belőlle a gáz hanem ilyen össze vissza ütemben. Anyáméknak ugyan ilyen autójuk van csak nekik a caravan. Ez enyém egy 93-as 1,6 is 75 pacis gép a c16nz kódos. Anyáméké ugyan ez. NEkik például nem csinálja a kipufi azt és nekik jobban húz is 5-ben 140 ről 150-re könnyebben gyorsul jóval mint az enyém. Még arra tudok gondolni hogy ahol a kipufi össze van illesztve ott nem jó az illesztés. VAgy passz.

Megosztás:

Sziasztok srácok!!!

Igazából 2 dolgot vettem észre az egyik a fogyasztás kb 1 lityivel eszik többet mint szokott. A másik mész a forgalomban 4.ben hetvennel és érzem a finom kis rángatást. A párom példuál nem veszi észre én igen. Akkor állsz meghallgatod a kipufogót és nem egyenletesen jön ki belőlle a gáz hanem ilyen össze vissza ütemben. Anyáméknak ugyan ilyen autójuk van csak nekik a caravan. Ez enyém egy 93-as 1,6 is 75 pacis gép a c16nz kódos. Anyáméké ugyan ez. NEkik például nem csinálja a kipufi azt és nekik jobban húz is 5-ben 140 ről 150-re könnyebben gyorsul jóval mint az enyém. Még arra tudok gondolni hogy ahol a kipufi össze van illesztve ott nem jó az illesztés. VAgy passz.

Ezer dolog okozhat ilyet, de talán célszerű lenne végignézni (vagy kipufogóssal megvizsgáltatni) a kipuf.rendszer állapotát.

Megosztás:

Ma lecseréltem a generátorszíjjat (újra, mert egy kevésbé használt volt fent szükségmegoldásként :) )

A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell megfeszíteni a generátor szíjját, illetve a szervószivattyú szíját? :D

Ha nem elég feszes akkor csúszik, ha meg túl feszes, akkor meg a csapágyat fekteti meg.. :)

Ha tudtok segítsetek plííízzz! :D

Megosztás:

Ma lecseréltem a generátorszíjjat (újra, mert egy kevésbé használt volt fent szükségmegoldásként :) )

A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell megfeszíteni a generátor szíjját, illetve a szervószivattyú szíját? :D

Ha nem elég feszes akkor csúszik, ha meg túl feszes, akkor meg a csapágyat fekteti meg.. :)

A generátorszíjat érzésre szoktam feszíteni, szervóm meg nincs. Ha aggódsz a csapágyért, akkor hagyd kicsit lazábbra, aztán ha csúszik, akkor utánna állítasz.

Megosztás:

A generátorszíjat érzésre szoktam feszíteni, szervóm meg nincs. Ha aggódsz a csapágyért, akkor hagyd kicsit lazábbra, aztán ha csúszik, akkor utánna állítasz.

Köszi! :D

Valahogy így lőttem be én is, a szervó elsőre igen feszes lett, lazítani kellett. :)

A generátor nem túl feszes, de azért nem csúszik... a másikkal fütyűlt mint állat hírtelen gázadásra, mint kiderült a széle teljesen fényesre kopott. :)

Megosztás:

Én is érzésre húzom meg, de érdekes, hogy mindig teljesen meg kell feszíteni, hogy azt a 2 cm-t be lehessen nyomni-elvileg annyit szabadna benyomni a szíjon, de nem szabad szorosabbra húzni, mert akkor meg csapágyas lesz a generátor. Nekem 10x913-as kell.

Megosztás:

Én is érzésre húzom meg, de érdekes, hogy mindig teljesen meg kell feszíteni, hogy azt a 2 cm-t be lehessen nyomni-elvileg annyit szabadna benyomni a szíjon, de nem szabad szorosabbra húzni, mert akkor meg csapágyas lesz a generátor. Nekem 10x913-as kell.

Nah a generátorszíj jó lett, de a szervószivattyúén kellett még feszíteni kicsit, mert mikor ütközésig ki volt tekerve, akkor visított, mint állat :) 2x állítottam rajta egy cseppet, és megszűnt. :)

Megosztás:

Már megint meggyűlik a bajom az Astrával... ma teljesen normálisan ment kb. 250 kilométert, majd egyszer csak mintha elment volna belőle az erő, ha éppenhogy rálépek a gázra, akkor nagyjából megy, ha jobban rálépek, rángatni kezd és szenved, mintha nem kapna benzint... mitől lehet ez?

Most ment el kb. minden pluszban felhasználható pénz a kocsira, mondván, így talán egy ideig nem lesz baja... most pont ez hiányzott...

Megosztás:

Már megint meggyűlik a bajom az Astrával... ma teljesen normálisan ment kb. 250 kilométert, majd egyszer csak mintha elment volna belőle az erő, ha éppenhogy rálépek a gázra, akkor nagyjából megy, ha jobban rálépek, rángatni kezd és szenved, mintha nem kapna benzint... mitől lehet ez?

Most ment el kb. minden pluszban felhasználható pénz a kocsira, mondván, így talán egy ideig nem lesz baja... most pont ez hiányzott...

Ha üresben pörgeted akkor is, vagy csak terhelés alatt? Üanyagszűrő csere volt mostanában?

Megosztás:

Esetleg "összedőlt" a katalizátor.. :) De persze több oka is lehet.

Megosztás:

Le van zárva az AGR szelep? Ha nincs, itt az ideje.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.