Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Opeltudorok!

Érdekelne a véleményetek.

Jelezték, hogy az 50es táblánál nagyon lassan közlekedek, így egy OFF Suzukival ON megpróbáltuk hitelesíteni a kmórát. Amíg ő 50nél kitette a jelzőt, nekem 60at mutatott az óra. :(

Egy ismerősöm azt mondta, hogy az útszámláló ettől még működhet jól. Szerintetek? :roll:

Megosztás:

Valóban csal az óra, mi is bemértük egyszer. Előttem haver ment 90-nel, én meg már majdnem 100zal. Legalábbis az óra szerint :( Ezért is szoktam óra szerint 110 körül közlekedni országúton, mert az még csak 100 körül van, az meg még belefér talán a fotószakkörösöknek is az út szélén :(

Megosztás:

Tapasztalatból:

Opel km-órák 6-10% között csalnak felfelé, gyári méretű kerék esetén.

A km számláló is csal, de nem ennyit. Ott 3-4% az érték eddigi tapasztalatom szerint.

Biztos hogy csal az óra,mert Tomi023-nak Gabi nemrég rakta be a maszek BC-t és megnéztük,amikor az óra 60-at mutat,akkor a BC pont 50-et!

Megosztás:

sziasztok!

problémám a következő:

1.4-es 60LE-s Astrám van.

Gyújtás: ha a jelre állítom, akkor 40 fokot mutat a stroboaszkóp. Ha beállítom a gyári értékre (kb 10 fok, nemtom) akkor az autó max 30-cal tud menni, olyan 2km brutális gyorsulást követően. Nem tudom, hogy most én vagyok a hülye? A főtengelynél a keréken van egy hasítás, meg a vezérműszíj burkolatán egy nyilacska, gondolom ez a jel, de így 40 fokot mutat a gép. Talán már más is találkozott ezzel a problémával, megköszönném a segítségeteket!

Megosztás:

Tapasztalatból:

Opel km-órák 6-10% között csalnak felfelé, gyári méretű kerék esetén.

A km számláló is csal, de nem ennyit. Ott 3-4% az érték eddigi tapasztalatom szerint.

Akkor vége a 10,5-ös gyorsulásomnak is, meg a végsebességnek is. :x

Fel vagyok háborodva! Honnan tudja akkor egy "mezei ember", hogy mennyivel kell menni? A rendőr lehet hogy nem gyors, hanem lassú hajtásért fog megbüntetni? :?

Emlékeztek a 4,6 milliós Mercire? Lehet hogy annak is csalt a km számlálója! :wink:

Megosztás:

sziasztok!

problémám a következő:

1.4-es 60LE-s Astrám van.

Gyújtás: ha a jelre állítom, akkor 40 fokot mutat a stroboaszkóp. Ha beállítom a gyári értékre (kb 10 fok, nemtom) akkor az autó max 30-cal tud menni, olyan 2km brutális gyorsulást követően. Nem tudom, hogy most én vagyok a hülye? A főtengelynél a keréken van egy hasítás, meg a vezérműszíj burkolatán egy nyilacska, gondolom ez a jel, de így 40 fokot mutat a gép. Talán már más is találkozott ezzel a problémával, megköszönném a segítségeteket!

Nincs elrakva 180fokkal a veztengely? Esetleg gyujtókábelek sorrendje OK?

Megosztás:

Boccs, de egy régebbi kérdésre szeretnék ismét válaszolni!

Helló!

Tegnap beraktam a ford. mérőset, de a vízhőfok nem volt hajlandó 85 fölé menni, a másikon jó volt a hőfok.

Arra gondoltam, most hazafelé jövet, hogy hátha ki lehet csak simán ki- és becsavarozva cserélni a kettőt :? !

Azt nem tudom hogy működik a vízhőfok mutató, de azt már tapasztaltam, hogy nekem a számlap szerint a 90 °C magasabban van, mit a szüleim Astrájában. Egyszerűen más a skálázása. Az nem elképzelhető, hogy a műszer azonos, csak a számlap más? Mert akkor jól mér a műszer! :twisted:

Megosztás:

Boccs, de egy régebbi kérdésre szeretnék ismét válaszolni!

Azt nem tudom hogy működik a vízhőfok mutató, de azt már tapasztaltam, hogy nekem a számlap szerint a 90 °C magasabban van, mit a szüleim Astrájában. Egyszerűen más a skálázása. Az nem elképzelhető, hogy a műszer azonos, csak a számlap más? Mert akkor jól mér a műszer! :twisted:

Sajnos a műszer lesz a hibás! :(

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy már egyszer a dudát kicseréltem, de az új se szólt rendesen. Eleinte nem tulajdonítottam fontos szerepet a dolognak, de a múlt héten voltam egy lagziban, és akkor már zavart, hogy nem tudok egy igazit dudálni, mert csak rekettes hangot tud adni.

Volt már valakinek hasonló problémája? Szerintetek mi lehet a hiba?

Új duda?

Kapcsoló?

Kontakt hiba?

Biztosíték?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy már egyszer a dudát kicseréltem, de az új se szólt rendesen. Eleinte nem tulajdonítottam fontos szerepet a dolognak, de a múlt héten voltam egy lagziban, és akkor már zavart, hogy nem tudok egy igazit dudálni, mert csak rekettes hangot tud adni.

Volt már valakinek hasonló problémája? Szerintetek mi lehet a hiba?

Új duda?

Kapcsoló?

Kontakt hiba?

Biztosíték?

Vedd le és kösd rá direkt az akura, akkor meglátod, ha jól szól. Ha igen, akkor lehet keresgélni....

Megosztás:

Csatlakozom a fent szólthoz :wink:

+12 voltot neki, oszt halljuk.. ha ok, akkor valszeg kontakt bibi.. nem megy át a kraft nekije..

Nem tom hogy van megoldva, van-e relézve esetleg, mert ha igen, akkor az is egy hibalehetőség.

Nézd meg a testkábelét, bár nem tom kábelezve van-e,vagy csak csavarozva a kasztnihoz(még nem szereltem :oops: , csak elvi síkon gondolkodom) ha csavarozva, nézdmeg, kap-e rendesen testet.

Aztán jöhet a kürt gomb.. nemtom hozzá lehet-e férni, de ha igen, rövidrezár... és megent hallgatózik, milyen a hang.. hirtelen ezek jutottak az eszembe...

Megosztás:

Sziasztok

Tudnátok segíteni pár dologban?

A vezető ülésem nyikorog. Próbáltam befújni WD40-el alul a mehanikát, de még mindig. :( Olyan, mint ha a háttámla belül nyikorogna.

Más.

A motor csekklámpám néha világít, néha nem. Mondták, hogy sok féle dolog miatt lehet. Tényleg csak egy megoldás van? Opel szerviz?

Semmi kóros jelenség nincs a motor működésében, csak az a lámpa ne világítana.

Megosztás:

...és olyan helyet tudsz, ahol nem kell napokat várnom és ott hagynom az autót, egy ilyen műtéthez?

:(

van 1 Uhuhu nevű user itt keresd meg őt, legjobb tudomásom szerint újra fog praktizálni a danubiában :wink: :idea:

sztem rá számít6sz, legalábbis eddig nekem bmi nyügöm bajom volt (olyan user szintű) mindig türelmesen elmondta mi a stejsssz :wink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.