Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Nem,de akkor ez tényleg csere.

Mondjuk nekem a corsában csak tárcsát cseréltünk,a többi nem volt gázos állapotban.

Motort ki kellett venni? Szerinted cseréljek kuplungszerkezetet vagy csak tárcsát és csapágyat?? Kb mennyi időt vett igénybe???

Elküldve
Motort ki kellett venni? Szerinted cseréljek kuplungszerkezetet vagy csak tárcsát és csapágyat?? Kb mennyi időt vett igénybe???

A motor maradjon inkább a helyén. Ha csak egyszerűen a tárcsa van elkopva, akkor elég szerkezet nélkül csak azt cserélni. Sajnos azonban a szerkezet elfáradása is okozhat csúszást. Senki nem szeretne egy kuplungjavítást rögtön elölről kezdeni. Nézzétek meg ha már kint vannak a cuccok, és ha egy kicsit is kérdőjeles a szerkezet inkább cseréljétek azt is.

Kinyomócsapágyat mindenképp érdemes cserélni.

Elküldve
A motor maradjon inkább a helyén. Ha csak egyszerűen a tárcsa van elkopva, akkor elég szerkezet nélkül csak azt cserélni. Sajnos azonban a szerkezet elfáradása is okozhat csúszást. Senki nem szeretne egy kuplungjavítást rögtön elölről kezdeni. Nézzétek meg ha már kint vannak a cuccok, és ha egy kicsit is kérdőjeles a szerkezet inkább cseréljétek azt is.

Kinyomócsapágyat mindenképp érdemes cserélni.

Akkor motor marad a helyén, csak nem tudtam szét lehet-e úgy húzni mert sok a utóból azzal eggyütt kelll kivenni és csak kint lehet széthúzni. Haver erősködik hogy vegyek szerkezetet is az plussz 8677 magyar forint :lol: senkinek nem volt még ilyen gondja? nagy különbség van a 14 és a 24 fogas tárcsa között?? (minőségre)

Elküldve
Akkor motor marad a helyén, csak nem tudtam szét lehet-e úgy húzni mert sok a utóból azzal eggyütt kelll kivenni és csak kint lehet széthúzni. Haver erősködik hogy vegyek szerkezetet is az plussz 8677 magyar forint :lol: senkinek nem volt még ilyen gondja? nagy különbség van a 14 és a 24 fogas tárcsa között?? (minőségre)

Nekem volt, kb 1-1,5 éve kuplungcserém. Komplett szettet kapott. Nekem még ablakos, nem kellett levenni az egészet :lol:

Elküldve
Nekem volt, kb 1-1,5 éve kuplungcserém. Komplett szettet kapott. Nekem még ablakos, nem kellett levenni az egészet :lol:

Taníts mit jelent az hogy ablakos??? Nem tudsz róla robbantott ábrát????

Elküldve
Taníts mit jelent az hogy ablakos??? Nem tudsz róla robbantott ábrát????

Azt jelenti, hogy a váltó leszedése nélkül cserélhető.

Elküldve
Azt jelenti, hogy a váltó leszedése nélkül cserélhető.

De a kuplung nem a váltó és a motor közt helyezkedik el???? Széthúzni mindenképp szét kell, hogy hozzáférj.

Elküldve
De a kuplung nem a váltó és a motor közt helyezkedik el???? Széthúzni mindenképp szét kell, hogy hozzáférj.

Opeleknél többnyire van lehetőség a cserére széthúzás nélkül is.

Ízlés kérdése, ha a váltó engedi a fenti cserét is. Én azonban inkább leveszem a váltót, számomra így egyszerűbb a csere.

Elküldve

Függ a váltó tipusától.Nekem mindkét gépen F13(CR/WR) van,ezek még ablakos váltók.

Itt nem kell széthúzni a váltót a motortól,ha kuplungot cserélsz,csak a nyelestengelyt kell kihúzni a bal gólyaláb felöl,a váltó oldalburkolatának eltávolítása után.

Ha nem ablakos a váltód,akkor sem kell betojni,a váltót kell lebontani a motorról és azonnal hozzáférhetővé válik a kuplung.Ehhez persze féltengelyek ki,balos gólyaláb lebont annyira,hogy mozdítható legyen(értsd: talpas kiüt,kormányösszekötő leköt) és akkor eltudod annyira tolni a váltót a motortól,hogy ne legyen gond a cserével.

Elküldve
Opeleknél többnyire van lehetőség a cserére széthúzás nélkül is.

Ízlés kérdése, ha a váltó engedi a fenti cserét is. Én azonban inkább leveszem a váltót, számomra így egyszerűbb a csere.

Akkor a váltón fellűröl is kellene lenni egy olyan résznek amit meg lehet bontani?? Az enyémen asszem nem láttam ilyet 1.7 TD (isuzu) amúgy honnan tudom megálapítani a motorkódját (a forgalmiban nincs) talán X 17TD

Elküldve
Akkor a váltón fellűröl is kellene lenni egy olyan résznek amit meg lehet bontani?? Az enyémen asszem nem láttam ilyet 1.7 TD (isuzu) amúgy honnan tudom megálapítani a motorkódját (a forgalmiban nincs) talán X 17TD

A motorszám eleje.

Elküldve
Nincs!

Akkor ezt nem értem :lol: nincs a tetején olyan rész amin ki lehet kivenni a kuplungot de mégsem kell megbontani.

Én már kezdek meghülyülni :lol:

Elküldve
Akkor ezt nem értem :lol: nincs a tetején olyan rész amin ki lehet kivenni a kuplungot de mégsem kell megbontani.

Én már kezdek meghülyülni :lol:

Az alján van!!!!!!!!!!

Elküldve
:lol: semmi bötű nincs az első pár karakterben? (monnyuk ez mehetne inkább egyébbe :lol: )

Tényleg nincs. De inkább hadjuk is, majd inkább elkeresztelem valaminek.

Elküldve
Így van, de egyébként az Opelnél X17DT-nek nevezik, lásd itt :lol:

Hmmm.

A modellt nevezik 1,7DT-nek. Aztán meg az ilyen oldalakon talál az ember annyiféle elnevezést...ki tudja az igazságot? Mind1 végülis. :lol:

Elküldve

Üdv!

Segítsetek!

Már korábban említettem,h alapjárati gondjaim vannak.Hideg-meleg motornál egyaránt.gondol egyet és magától fölmegy 2ezerig a fordulat.nagyon ritkán jelentkezik,tényleg ritkán,h visszaesik(pl piros lámpánál lemegy kb 500ra egy pillanatra,de nem fullad le)

Kitakarítottam az alapjárati motort(tényleg nem volt bonyolult)

de a probléma nem szűnt meg,talán egy picivel jobb mint volt.

Mit tegyek?finoman szólva nagyon zavar.

Köszönöm előre is.

Elküldve
Üdv!

Segítsetek!

Már korábban említettem,h alapjárati gondjaim vannak.Hideg-meleg motornál egyaránt.gondol egyet és magától fölmegy 2ezerig a fordulat.nagyon ritkán jelentkezik,tényleg ritkán,h visszaesik(pl piros lámpánál lemegy kb 500ra egy pillanatra,de nem fullad le)

Kitakarítottam az alapjárati motort(tényleg nem volt bonyolult)

de a probléma nem szűnt meg,talán egy picivel jobb mint volt.

Mit tegyek?finoman szólva nagyon zavar.

Köszönöm előre is.

Ott már nem sokat segít a takarítás. Sajnos alapjáratit kell cserélni, mert nagyon megkopott a tengelye sztem.

Elküldve
Ott már nem sokat segít a takarítás. Sajnos alapjáratit kell cserélni, mert nagyon megkopott a tengelye sztem.

Más gond nem lehet?vagy ez a legvalószínűbb?egyébként nem volt túl piszkos amikor kivettem.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.