Zolek Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Ha 10 éve nem volt a vezérlés cserélve akkor már nagyon itt volna az ideje és ez esetben a termosztátot is erősen ajánlott cserélni 14NZ esetében...arról nem is beszélve, hogy nagy valószinűséggel azzal lesz a probléma...szerintem. :rolleyes: Látom a megvető pillantásokat, mentségemre legyen mondva, még egy éve sem enyém az autó, igaz családban volt korábban is. Viszont csak 82e km-t futott, meglehetősen nyugodt vezetési módban <_< Köszi a segítséget, termosztát csere tuti lesz, és persze a vezérlésre is sor kerül Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Egyelőre azóta nem mentem a járgánnyal, korábban sose volt ilyen probléma. Most olyan tippet kaptam, hogy talán a vezérműszíj is lehet ludas, emiatt most még beindítani se nagyon merem... 10 éves elmúlt, olajon és szűrőkön kívül nem volt semmi cserélve. Holnap muszáj lesz szervizhez fordulnom. Nagyon rendesek vagytok, köszönöm a rengeteg visszajelzést. Ahogyan előttem írták: a vezérműszíj itt nem játszik. És vezérléscserénél új termosztát kell (picit kell csak többet bontani, a nagyját úgy is le kell szedni a szíjcserénél). Ami biztosan csere: vízpumpa, feszítőszerkezet, vez.szíj, termosztát, fagyálló hűtőfolyadék. Állapottól függően: főtengelyszimering, ékszíj. Szakszerű munkánál kell még egy szelepdekni tömítés is. Majd írd meg a tapasztalatokat és a fejleményeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Ahogyan előttem írták: a vezérműszíj itt nem játszik. És vezérléscserénél új termosztát kell (picit kell csak többet bontani, a nagyját úgy is le kell szedni a szíjcserénél). Ami biztosan csere: vízpumpa, feszítőszerkezet, vez.szíj, termosztát, fagyálló hűtőfolyadék. Állapottól függően: főtengelyszimering, ékszíj. Szakszerű munkánál kell még egy szelepdekni tömítés is. Majd írd meg a tapasztalatokat és a fejleményeket. Ehhez annyit, hogy szíjból Gates vagy gyári, és lehetőleg a feszítőgörgőből és a vízpumpából is a gyárit, esetleg SKF-et. Termosztátból a Wahler volt a gyári, úgy tudom, de az is lehet Gates pl, csak nézzétek meg, van-e a csomagjában tömítőgyűrű, szeretik kispórolni belőle, és akkor külön kell megvenni. A szelepfedélhez sztem nem kell hozzányúlni, amíg nem ereszt (ebben az esetben az új tömtést mindkét oldalán pasztával beépíteni!), nekem is azután kezdődtek a problémák, hogy egyszer le lett véve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 A szelepfedélhez sztem nem kell hozzányúlni, amíg nem ereszt (ebben az esetben az új tömtést mindkét oldalán pasztával beépíteni!), nekem is azután kezdődtek a problémák, hogy egyszer le lett véve. Azért írtam a dekni tömítést, mert ha a mester a vezérmű tengelyt kívánja megfogni kulcsal a vezérmű szíjkerék le-fel szereléséhez, akkor a tömítést fel fogják számítani neki. Lehet másképp is, csak ne repedjen el a tengelyház. (az esetek többségében nem szokták levenni a deknit, mert macera van az olajszivárgással ahogy Te is írtad) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Látom a megvető pillantásokat, mentségemre legyen mondva, még egy éve sem enyém az autó, igaz családban volt korábban is. Viszont csak 82e km-t futott, meglehetősen nyugodt vezetési módban <_< Köszi a segítséget, termosztát csere tuti lesz, és persze a vezérlésre is sor kerül Nincs megvető pillantás, csak egy esetleges vezérműszíjszakadás komoly károkat tud okozni a motorban. Valakinek itt a fórumon volt már ilyen gondja. Nem tudom ki volt az. :rolleyes: Nem beszélve a kellemetlenségről ha vontatni kell a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 <_< Ha nem nyit akkor forr a víz, ha nem zár akkor nem melegszik. :rolleyes: De ha félig nyitva szorul meg akkor induláskor nehezen vagy télen akár nem is melegszik rendesen, viszont araszolásnál túlmelegszik mert ugye nincs teljesen kinyílva. Szóval lehet így is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Nincs megvető pillantás, csak egy esetleges vezérműszíjszakadás komoly károkat tud okozni a motorban. Valakinek itt a fórumon volt már ilyen gondja. Nem tudom ki volt az. :rolleyes: Nem beszélve a kellemetlenségről ha vontatni kell a kocsit. Noh, szervizben az ótó, mester szerint is termosztát. Jó, hogy előtte kitanultam itt egy-két dolgot, így hozzá tudtam szólni. Vezérlés csere is lesz, ahogy itt javasoltátok, hogy érdemes, mivel a munkadíj nem több a sok bontás miatt (persze vízpumpa is + hűtőfolyadék csere). A ventillátor azóta sem kapcsol be (szerviz fele menet pirosban a hűtővíz ismét), így azt is megnézik. Elvileg holnapra kész, majd beszámolok. Mint kiderült, 3 évesen azért volt egy vezérműszíj csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 . Mint kiderült, 3 évesen azért volt egy vezérműszíj csere. Akkor nem volt olyan vészes a szituáció. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Mint kiderült, 3 évesen azért volt egy vezérműszíj csere. Na akkor csak 7 év :rolleyes: Azét nagy mázlid van hogy nem szállt el. km mennyi van benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Vezérlés csere is lesz, ahogy itt javasoltátok, hogy érdemes, mivel a munkadíj nem több a sok bontás miatt (persze vízpumpa is + hűtőfolyadék csere). Vezérlésnél nehogy noname legyen a spórolás jegyében mert az nagyon drága lehet a végén. (főleg ha ismét 7 év múlva akarsz cserélni :rolleyes: ) A gyári a tuti, de biztos mondanak még egy-két bevált márkát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Vezérlésnél nehogy noname legyen a spórolás jegyében mert az nagyon drága lehet a végén. (főleg ha ismét 7 év múlva akarsz cserélni :rolleyes: ) A gyári a tuti, de biztos mondanak még egy-két bevált márkát. GATES vezérlést néztünk a UNIXtól, az lesz. 82e km van benne, nem pörgősen, nyugisan. Ha jól emlékszem a szervízes a 97 utáni Astrákra a "nagy könyvből" (nemtom milyenből) 80-120e km közötti vagy 8 éves vezérlés felújítást olvasott ki nekem. Eszerint nem vagyok elkésve. 97 előttiekre 60e-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Bazzze.....amihez hozzátudnék szólni arról lemaradok. Kérdésem nem lehet mert nincs mit kérdezzek (új az autó).....ááááááááááááááááááááá hasznavehetetlen lettem :rolleyes: <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 GATES vezérlést néztünk a UNIXtól, az lesz. 82e km van benne, nem pörgősen, nyugisan. Ha jól emlékszem a szervízes a 97 utáni Astrákra a "nagy könyvből" (nemtom milyenből) 80-120e km közötti vagy 8 éves vezérlés felújítást olvasott ki nekem. Eszerint nem vagyok elkésve. 97 előttiekre 60e-t. Ez csak marketing fogás. Egyetlen szíjgyártó sem vállal garanciát ennyi km-re. A 60 ezer az elfogadott norma. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Mint kiderült, 3 évesen azért volt egy vezérműszíj csere. Számoljuk csak! Most 10 éves az autó. Van benne 87~ 90 e Km. A nagy könyv azt írja, hogy 80~ 120 e Km-nél kell cserélni a vezérlést. Akkóóméécseréztékhároméveseen?? :rolleyes: A kisördög itt ül a vállamon és hülyeségeket beszél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Számoljuk csak! Most 10 éves az autó. Van benne 87~ 90 e Km. A nagy könyv azt írja, hogy 80~ 120 e Km-nél kell cserélni a vezérlést. Akkóóméécseréztékhároméveseen?? :rolleyes: A kisördög itt ül a vállamon és hülyeségeket beszél. Pedigjóóóbeszélaz! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Számoljuk csak! Most 10 éves az autó. Van benne 87~ 90 e Km. A nagy könyv azt írja, hogy 80~ 120 e Km-nél kell cserélni a vezérlést. Akkóóméécseréztékhároméveseen?? :rolleyes: A kisördög itt ül a vállamon és hülyeségeket beszél. És mi a tanulság? Matematikusnak kellett volna menned? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Számoljuk csak! Most 10 éves az autó. Van benne 87~ 90 e Km. A nagy könyv azt írja, hogy 80~ 120 e Km-nél kell cserélni a vezérlést. Akkóóméécseréztékhároméveseen?? <_< A kisördög itt ül a vállamon és hülyeségeket beszél. Hmm, talán mert az első 3 évben megtettek vele 80 ezer kilómétert, a következő 7 évben meg csak a tecsóban jártak vele? :rolleyes: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Hmm, talán mert az első 3 évben megtettek vele 80 ezer kilómétert, a következő 7 évben meg csak a tecsóban jártak vele? :rolleyes: B) ne hülyéskedjetek már fiúk! -_- Astránál nem is lehet tekergetni a KM órát! :D <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 ne hülyéskedjetek már fiúk! :D Astránál nem is lehet tekergetni a KM órát! <_< :rolleyes: Nem tudom ennek mi értelme van, hogy ha nem tudnám honnan van az autó, megijednék, hogy átvágtak, de így csak oktalan ijesztgetés amit csináltok. Említettem, hogy családból van a kocsi, így tekergetés kizárva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Nem tudom ennek mi értelme van, hogy ha nem tudnám honnan van az autó, megijednék, hogy átvágtak, de így csak oktalan ijesztgetés amit csináltok. Említettem, hogy családból van a kocsi, így tekergetés kizárva. Akkor azt a családtagot vágták át anno akivel kicseréltették 3 évesen a komplett vezérlést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Akkor azt a családtagot vágták át anno akivel kicseréltették 3 évesen a komplett vezérlést. Csak vezérműszíjat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Csak vezérműszíjat. Ez egyre rosszabb :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Csak vezérműszíjat. No comment. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolek Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Ez egyre rosszabb :rolleyes: Nem egyre rosszabb, ez tényként volt közölve pár hozzászólással előrébb. De neked is köszi az építő hozzászólást. Megértettem, hogy tanácsos 60ezrenként cserélni, ennyi. A szervizesnek is az a plusz bevétel, ha minél gyakrabban cserélik, mégsem mondott ilyet, és nem kapott a szívéhez, hogy úúristen már 80e van benne, és még nem volt cserelve vezérlés?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Nem egyre rosszabb, ez tényként volt közölve pár hozzászólással előrébb. De neked is köszi az építő hozzászólást. Megértettem, hogy tanácsos 60ezrenként cserélni, ennyi. A szervizesnek is az a plusz bevétel, ha minél gyakrabban cserélik, mégsem mondott ilyet, és nem kapott a szívéhez, hogy úúristen már 80e van benne, és még nem volt cserelve vezérlés?? Ugyan miért mondott volna? Az Ő autója???? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts