Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Opel 1.4 si Astra kombit.

Egy dolgon vacilálok, amiért még nem vettem meg: hátul pneumatikus teleszkóp van benne.

Ez pontosan mit takar és szerintetek hogy bírja egy ilyen autó a hazai gidres-gödrös utakat?

Ha egy ilyen elszáll, mennyi az ára vajon?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Attila

Megosztás:

Sziasztok!

Egy dolgon vacilálok, amiért még nem vettem meg: hátul pneumatikus teleszkóp van benne.

Ez pontosan mit takar és szerintetek hogy bírja egy ilyen autó a hazai gidres-gödrös utakat?

Attila

Az a pneumatikus teló egy ritka és hasznos dolog, érdemes venni olyan autót, amiben van. Nem olcsó, ha elszáll (40e körül van a pár asszem), viszont ha ez bekövetkezne, simán bele lehet tenni a hagyományos telót, tehát semmilyen hatránnyal nem jár ilyet venni. Használod, amíg jó, aztán ha nincs pénzed olyat venni bele, akkor teszel bele sima telót :lol:

Megosztás:

Az a pneumatikus teló egy ritka és hasznos dolog, érdemes venni olyan autót, amiben van. Nem olcsó, ha elszáll (40e körül van a pár asszem), viszont ha ez bekövetkezne, simán bele lehet tenni a hagyományos telót, tehát semmilyen hatránnyal nem jár ilyet venni. Használod, amíg jó, aztán ha nincs pénzed olyat venni bele, akkor teszel bele sima telót :lol:

megkérdezhetem hol láttál ennyiért? az enyém is cserés lenne, de eddig 74ezer/db volt a legolcsóbb amit találtam

ennyit nem ér, de 40-et még adnék érte

Köszönöm a válaszod!

Elvileg németből hozta be a tulaj, ez ezért ilyen (persze ott az utak sem olyanok, mint itt, szerintem ezért nem véletlen, hogy hazánkban nem nagyon szériáznak ilyesmit)

Üdv, Attila

azért nem annyira ritkaság, nekem is az van benne, de ha jól emlékszem EPK-nak is olyan volt

hasznos, ha megpakolod a verdát :lol: már ameddig müxik...

Megosztás:

megkérdezhetem hol láttál ennyiért? az enyém is cserés lenne, de eddig 74ezer/db volt a legolcsóbb amit találtam

ennyit nem ér, de 40-et még adnék érte

azért nem annyira ritkaság, nekem is az van benne, de ha jól emlékszem EPK-nak is olyan volt

hasznos, ha megpakolod a verdát :lol: már ameddig müxik...

Na megnéztem, kicsit drágult azóta, a Csergőben 44829Ft darabja jelenleg. Hozzáteszem, ez nem valami utángyári cucc, gyári GM.

Megosztás:

Utas oldalira gondoltál nem??

A fedél mögöttre gondolok. Mi az a szürke bigyó, kék csövekkel (kábelek)?

Jah persze utasoldalira. :lol: A két kék cső a benzin oda-visszavezetés.

Már mér nincs? A kormány a vezetőoldali légzsák. :lol: Amit mondasz, az az utasoldali. :lol:

Jóvanna, este van már. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Attila

Az nem pneumatikus teleszkóp, hanem felpumpálható lengéscsillapító, amit a terheléstől függően levegővel elő lehet feszíteni, és besegít a rugózás keményítésébe. Ha csak emiatt nem veszel meg egy egyébként jó autót, akkor nagy hibát vétessz!

Ha egy ilyen lengéscsillapító elfáradt már, akkor gond nélkül cserélhető normál lengéscsillapítóra, legfeljebb 4 mázsa szállítása esetén jobban kell vigyáznod a gödrökre.

2 új normál hátsó teló kb. 14 ezer Ft. Ezen nem múlhat egy használtautó vétele.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.