Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Üdv mindenkinek,

ha már a benzintank összeszippantásánál tartunk:

nekem van, hogy szisszen a tank, amikor kinyitom a beöntőnyílást. Ez minek a jele? Mit kell vele tenni?

Köszi

Ezzel én is találkoztam már! De van egy másik dolog, ami ennél sokkal jobban idegesít! Amikor beindítom az autót, érdekes szürcsögő hangot lehet hallani a tank felől. Pont olyan, mint amikor szívószállal iszol és nagyon a végén jársz a pohárnak...

Ez mi a franc lehet? Benzin biztos, hogy van az autóban, sőt a benzintszinttől teljesen függetlenül csinálja!

Köszi:

Mező

Megosztás:

Köszi, remélem nálam is elmúlik...

Megkaptam a PÜ-t., de az, hogy tudjak rá válaszolni meghaladta a képességeimet... :oops:

Úgyhogy most OFF:

Te a 16. ker-ben laksz, ugye? Szívesen átugranék, de még nem tudom a pontos tervet hétvégére. (Nem én hordom a nadrágot :D )

Ahogy kiderül valami, jelzek és köszi, hogy szóltál!

Üdv.:

Mező

Megosztás:

már emléxem, hogy volt szó róla, csak nem találom hogy melyik topicban és mikor

na szóval az a kérdés, hogy kilincs rugója valszeg eltört, mit lehet tenni?

csere az egész kilincs vagy új rugó vagy mi?

Olvastam én is. Asszem a rugót meg lehet tekerni úgy, hogy jó legyen. Gondolom, 1 menetet le lehet róla tekerni, igaz, gyengébb lesz.

Vhogy így emléxem. De hogy merre volt az infó, azt passzolom.

Megosztás:

Én az Igy Csináld-ban kerestem róla valamit, mert nekem is tönkrement a rugó a kilincsben. Már nem emlékszem pontosan, de csak fényképek alapján próbáltam felfogni a dolgot, mert egy szót sem írt erről a problémáról. A képek alapján (nem túl jó minőségű) nem lehet cserélni, mert a rúd, amin a rúgó van, az nem szerelhető ki, de szerintem házilag egy kis barkácsolással meg lehet oldani. Én nem nyúltam hozzá, mert nem igazán zavaró a jelenség.

Megosztás:

Fényszoró magasságot hol tudok állítani a gépemben? Lehet 1általán? Semmi ilyen célt szolgáló elektromos kütyü nincs benne.

A lámpa hátsó részén van egy műa. kütyü, azt kell tekergetni hozzá, de sztem ha van egy villanyász hawer és van hozzá állítóizéje, akkor célszerű lenne sztem vele megjátszani a dolgot.

Megosztás:

Sajna nincs villanyos ismerős aki segítene. Az állítóaparát a burák sárvédő felöli részén van? Nem akarok telhetetlennek tűnni, de nincs esetleg kép? :D Na jó, azért csak megtalálom kép nélkül is. :wink:

A nyakam nem tenném ré, hogy az elektromos mozgatásúak megegyeznek a mechanikussal (LÁMA) de ha igen, akkor a belső, alsó részen kell keresni a megoldást.Bár ha jobban belegondolok, nekem a hűtő felöli oldalon volt, utóbbi idézőjel. :roll:

Megosztás:

na szóval az a kérdés, hogy kilincs rugója valszeg eltört, mit lehet tenni?

csere az egész kilincs vagy új rugó vagy mi?

Én meghajlítottam az eltört rugóból, pár hónapja azóta is tökéletes. Fura hogy hiába lett egy menettel kevesebb nem lett a másikhoz képest érezhetően gyengébb.

Amúgy jártam pár autósboltban sajnos még csak hasonlót sem tudtak mutatni.

Egy bontós pedig azt mondta hogy sehol nem lehet ilyet kapni. /tehát opelkilincshez való rugót/ Szerinte bontott kilincs megvesz rugó kivesz belőle. De egy 1000 forintos rugó szerintem kicsit drága.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.