Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Ha már a hátsó ablakmosónál tartunk, nincs vkinek fényképe egy "kibelezett" (értsd tetőkárpit és belső burkolatok nélküli) 3 vagy 5 ajtós Astráról? Érdekelne, hogy hol megy a cső hátra.

Ennyit tudok segíteni, de gondolom ha itt jön fel a motortérből, akkor ezen az oldalon megy hátra is. <_<

P1030008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Ennyit tudok segíteni, de gondolom ha itt jön fel a motortérből, akkor ezen az oldalon megy hátra is. <_<

http://kepfeltoltes.hu/090508/P1030008_www...ltoltes.hu_.jpg

Erre a csatornára gondoltam, köszi Zotya. Ebből hol jön ki hátul, mert nekem ez lekanyarodik a jobb hátsó ajtó hátsó ívével lefelé a csomitartóhoz, és nem találok semmi lyukat rajta, ahol a cső kijöhetne.

Megosztás:

Erre a csatornára gondoltam, köszi Zotya. Ebből hol jön ki hátul, mert nekem ez lekanyarodik a jobb hátsó ajtó hátsó ívével lefelé a csomitartóhoz, és nem találok semmi lyukat rajta, ahol a cső kijöhetne.

Igazából nem tudom pontosan hol jön ki, mert nekem azt a részt takarta a harmadik oldalablak belső műanyag burkolata, éa ezt nem kellett teljesen levennem a kárpitozáskor, de aztán bemegy az ajtóátvezetőbe.

Megosztás:

Én alul vezettem el a csövet a küszöbnél, nem akartam a tetőt bontani. Így talán ha legközelebb szakad akkor is könnyebb lesz a csere, ja és azt is tudom, hogy ez nem gyári megoldás, de hát a célszerűség sem mindegy. A lámpánál vittem fel, hogy ott is minél kisebb törés legyen szegény csőben.

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy 1995-1998 közötti F-es klímás Astrát. Vásárlásnál mrie érdemes odafigyelni a műszaki állapotot illetően? Ahogy nézegettem 1.4 16V (90le) és 1.6 16V (100le) motorokkal vannak ezek. A 100LE-ről hallottam hogy túlzott olajfogyasztás meg ilyesmi. De a 90LE-s változatról semmi rosszat nem tudok. Ez a 90LE-s ugyan az mint pl egy 2005-ös Astra Classic II-ben ami van? A Twinport előttire gondolok. Mert ilyen van itthon szóval azt ismerem és azzal semmi gond nincs. Klímánál mit figyeljek? Mert nem szeretném ha 1 hónap után tönkremenne mert nem vettem észre valamit.

És még egy olyant szeretnék kérni tőletek, hogy esetleg nincs valakinek egy olyan fájlja amiben le van írva hogy ezek az F-es astrák akkoriban milyen felszereltséggel voltak kaphatók konkrétan mik voltak benne, technikai paraméterek stb. Mert neten sehol nem találok ilyet. Sima Classic I (f) prospektusom van de abban nincs benn a 90le-s motorról semmi meg a felszereltségi adatok sincsenek.

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Én alul vezettem el a csövet a küszöbnél, nem akartam a tetőt bontani. Így talán ha legközelebb szakad akkor is könnyebb lesz a csere, ja és azt is tudom, hogy ez nem gyári megoldás, de hát a célszerűség sem mindegy. A lámpánál vittem fel, hogy ott is minél kisebb törés legyen szegény csőben.

Ha szétdurran a cső,bele az elektromos kábelkötegbe...nem hiszem hogy véletlenül lenne az fent elvezetve.

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy 1995-1998 közötti F-es klímás Astrát. Vásárlásnál mrie érdemes odafigyelni a műszaki állapotot illetően? Ahogy nézegettem 1.4 16V (90le) és 1.6 16V (100le) motorokkal vannak ezek. A 100LE-ről hallottam hogy túlzott olajfogyasztás meg ilyesmi. De a 90LE-s változatról semmi rosszat nem tudok. Ez a 90LE-s ugyan az mint pl egy 2005-ös Astra Classic II-ben ami van? A Twinport előttire gondolok. Mert ilyen van itthon szóval azt ismerem és azzal semmi gond nincs. Klímánál mit figyeljek? Mert nem szeretném ha 1 hónap után tönkremenne mert nem vettem észre valamit.

És még egy olyant szeretnék kérni tőletek, hogy esetleg nincs valakinek egy olyan fájlja amiben le van írva hogy ezek az F-es astrák akkoriban milyen felszereltséggel voltak kaphatók konkrétan mik voltak benne, technikai paraméterek stb. Mert neten sehol nem találok ilyet. Sima Classic I (f) prospektusom van de abban nincs benn a 90le-s motorról semmi meg a felszereltségi adatok sincsenek.

Előre is köszönöm a segítséget.

Szerintem itt olvasgass...

Megosztás:

Sztem cseréld ki a hűtő oldalában levő hőgombát, ami kapcsolja a ventit. De ha mindenképpen akarsz kapcsolót, akkor okvetlenül relézd, mert nem kis áramok folynak a ventin keresztül.

Ehh, Johnny megelőzött <_<

Én egyébként gondoltam már rá, hogy relézni kéne a ventit (persze a hőgomba kapcsolgatná a relét), mert régebben egy barátom OFF Fiestájában sorra haltak meg a hőgombák, a venti áramfelvétele tönkretette az érintkezőiket a gyakori kapcsolgatástól.

Érdeklődnék, hogy milyen relét vegyek hozzá (Astra F), gondolom 12v, de hány Amper?

Válaszokat köszönöm

Megosztás:

Ha szétdurran a cső,bele az elektromos kábelkötegbe...nem hiszem hogy véletlenül lenne az fent elvezetve.

Opszz! Hát ebben igazad van, ez akkor eszembe sem jutott, de szerintem egy átm 6-os szilikoncsövet egy olyan szivattyú azért nem durrant el talán! Akkor maradok a reménynél addig is <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Az F astrámhoz az index relét hol találom helyileg?

Mennyibe kerül egy index relé?

Előre is köszi

Balázs

A biztitáblánál a biztosítékok felett találod, a felső sorban balról a második, ha nincs fűthető tükröd, akkor az első pozíció üres. Felismerhető a feliratáról 2/4x21W (vagy vonóhorgosnál 2/6x21W). A nem vonóhorgoshoz 9000Ft a gyári, a Bosch 4500Ft; vonóhorgoshoz 9700Ft a gyári, utángyári 3400Ft körül.

Megosztás:

A biztitáblánál a biztosítékok felett találod, a felső sorban balról a második, ha nincs fűthető tükröd, akkor az első pozíció üres. Felismerhető a feliratáról 2/4x21W (vagy vonóhorgosnál 2/6x21W). A nem vonóhorgoshoz 9000Ft a gyári, a Bosch 4500Ft; vonóhorgoshoz 9700Ft a gyári, utángyári 3400Ft körül.

Köcce

Megosztás:

NEkem is pont ilyen gondom van, nehéz indulás, plussz keverékképzési hiba állandóan. Gyanús, hogy injektor ereszthet. Ugye jól gondolom, hogy ha leveszem az egész hidat egyben, és minden benyacsövet fenthagyok rajta szabályzóval együtt, majd meghajtom az AC-t, akkor fogom látni, ha valóban ereszt. Valahol olvastam, hogy max 1 csepp/perc jöhet így ki. Gondoltam megnézem mielőtt szétszerelem az egészet, meg kifizetek egy tisztítást kézbe odaszállítva...

Úgytűnik, hogy végre megvan az ok, amiért nehezen indult.

3 hengernél az injektor csöpög, 1 hengernél folyik.

Ultrahangos takarítással megpróbálom kicibálni belőle a szutykot, na persze kap még injektortisztítót is.

Ha nem segít akkor tud valaki megoldást?-mármint a cserén kívül-

Mennyi egy injektorfej?

Megéri-e utángyártottal szórakozni, vagy bontottal?

Megosztás:

Sziasztok!

A központi zárral van egy kis vitám. Eddig működött, nyitott minden ajtót, a hátsót is(Caravan).

Most egy pár napja a hátsó ajtót nem nyitotta. Aztán megint "jó" lett, most pedig a hátsót nem zárja.

Van valami kombináció, hogy mikor zár/nyit mindent illetve nem?

KÖszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

A központi zárral van egy kis vitám. Eddig működött, nyitott minden ajtót, a hátsót is(Caravan).

Most egy pár napja a hátsó ajtót nem nyitotta. Aztán megint "jó" lett, most pedig a hátsót nem zárja.

KÖszönöm!

Elméletileg nincs, mindet zárni-nyitni kellene. Nem kavartál be a csomitér ajtónak kulcsal?

Megosztás:

Elméletileg nincs, mindet zárni-nyitni kellene. Nem kavartál be a csomitér ajtónak kulcsal?

Hát muszáj volt, mert nem nyílt, ezért kulccsal kellett kinyitni, mintha zárva lenne mind és visszacsukás után zárva is maradt.

Azt gondoltam nem kap delejt a zár, majd később utána járok a dolognak. Aztán újra működött, gondoltam valami érintkezési probléma van.

Erre ma meg nem záródott, csak ha kulccsal balra fordítottam a zárat. Ezért gondoltam, hátha van valami trükkje. (kiköpök 3szor délnek és a jobb oldali ajtót zárom nyitott állásnál, stb.) Nem lepődnék meg.

KÖszönöm, holnap nekiállok tesztelni.

Megosztás:

Hát muszáj volt, mert nem nyílt, ezért kulccsal kellett kinyitni, mintha zárva lenne mind és visszacsukás után zárva is maradt.

Azt gondoltam nem kap delejt a zár, majd később utána járok a dolognak. Aztán újra működött, gondoltam valami érintkezési probléma van.

Erre ma meg nem záródott, csak ha kulccsal balra fordítottam a zárat. Ezért gondoltam, hátha van valami trükkje. (kiköpök 3szor délnek és a jobb oldali ajtót zárom nyitott állásnál, stb.) Nem lepődnék meg.

KÖszönöm, holnap nekiállok tesztelni.

A caravánnál ott megy hátra a csomitér jobb második ajtaja mögött, ahol a tankajtó motor van. Nézd meg ott van-e még jel záráskor-nyitáskor.

P7250061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Sziasztok!

KÖszönöm!

Nálam ugyanez dettó 1 hónapja. Jobb hátsó ajtónál már a második alkalommal. Mindkét esetben a zárat működtető motor döglött be, méghozzá annak is a műanyag szerkezete. Tudom, mert szétfeszegettem és megnéztem. Egyszerűen elkopik ennyi idő alatt.

Jobb híjján irány a bontó.... Sajnos az is várományos lehet, de legalább az esetből okulva előtte befújkálom kencével belülről, ott ahol a gumiharang van.

Visszatérve az esetedre, jobb ha még azelőtt kiszeded a működtető motort mielőtt zárva marad, mert csukott ajtónál macerás a kárpit lebontása.

Megosztás:

Német kocsiba olasz alkatrészt tenni, persze hogy nem húzta sokáig. :lol:

Most ha azt hiszed okosat mondtál, nagyon tévedsz!

Az eredeti új gyári dob sem tartott nálam tovább 3 évnél annó ('94) az első új Asztrámon..... Aztán márkaszervízben feltették a másodikat (szintén gyárit), de az sem tartott tovább!

Persze lehet lukas dobbal is autózni, de az nem az én stílusom. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.