Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Hali. Nem tudom, hogy idetartozik- e a kérdés de megkérdezem!! Az a gondom, hogy a vezetőoldalon a napellenzőm egyszerűen nem akar megállni amikor lenyitom. ;) Tehát lehajtom a napellenzőt mondjuk a szélvédőre és visszajön középre!! ;) Szerintetek mit csináljak vele??

Megosztás:

Hali. Nem tudom, hogy idetartozik- e a kérdés de megkérdezem!! Az a gondom, hogy a vezetőoldalon a napellenzőm egyszerűen nem akar megállni amikor lenyitom. ;) Tehát lehajtom a napellenzőt mondjuk a szélvédőre és visszajön középre!! ;) Szerintetek mit csináljak vele??

Szerintem menjél el egy bontóba...ott fillérekért kapsz egy másik napellenzőt, vegyél egyet, de a tartófülekkel együtt! Az a legjobb, mikor épp akkor szerelik le az autóról, mert akkor láttod hogy azon hogy áll ;)

Megosztás:

Sziasztok!

Hát, elég rég jártam erre, volt is privát üzenetem megválaszolatlan ;)

Na, szóval az hozott ide, hogy előjött mostanában egy csomó gond, amiére esetleg tudtok okos megoldást mondani.

Az első "gond", hogy Bp-re költöztem, és itt ugye még nincs kialakult szerelő, stb. Tudtok ajánlani valakit? (F Astra és egy gondos, megbízható, és nem lehúzos szerelőt keresnék ;) )

Aztán a gondok:

- a legbosszantóbb, hogy nem nyílik a jobb egy. Mint ha a reteszelés beragadt volna. Egy ideig csinálta, hogy bezáráskor kb. 1 mp után visszanyitott, de előbb utóbb sikerült bezárni.Aztán egy ideje nem nyílik, sem kintről kulccsal (el sem lehet forgatni), sem bentről a nyitó "pöcökkel". Mi lehet ez? Probléma, mert a burkolatot sem igazán tudom így leszedni az ajtóról, hogy belenézzek....

- tükör. A Bp-i lét "előnye" a halszálkás parkolás, aminek meg a hátránya, hogy a gyalogok mindig leviszik a tükrömet. Az egyik már megment teljesen, vissza sem lehet pattintani. Jó megoldás lehet, ha veszek egy újat, csak hát motoros+színrefújt, meg mi van ha megint legyakják. Nincs ebből behajtható, vagy vmi masszívabb rögzítésű?

- ablakmosó. Ma megszűnt menni. Illetve elsem kezdte. A múltkor még jó volt, ezért arra gyanakszom, hogy a kábel, vagy a biztosíték ment ki, mert előtte nem volt erőltetve a motor, hogy leégjen. Van ötlet, hogyan tudom ezt kideríteni?

Üdv, és köszi,

DaVe

Megosztás:

Sziasztok!

Hát, elég rég jártam erre, volt is privát üzenetem megválaszolatlan ;)

Na, szóval az hozott ide, hogy előjött mostanában egy csomó gond, amiére esetleg tudtok okos megoldást mondani.

Az első "gond", hogy Bp-re költöztem, és itt ugye még nincs kialakult szerelő, stb. Tudtok ajánlani valakit? (F Astra és egy gondos, megbízható, és nem lehúzos szerelőt keresnék ;) )

Aztán a gondok:

- a legbosszantóbb, hogy nem nyílik a jobb egy. Mint ha a reteszelés beragadt volna. Egy ideig csinálta, hogy bezáráskor kb. 1 mp után visszanyitott, de előbb utóbb sikerült bezárni.Aztán egy ideje nem nyílik, sem kintről kulccsal (el sem lehet forgatni), sem bentről a nyitó "pöcökkel". Mi lehet ez? Probléma, mert a burkolatot sem igazán tudom így leszedni az ajtóról, hogy belenézzek....

- tükör. A Bp-i lét "előnye" a halszálkás parkolás, aminek meg a hátránya, hogy a gyalogok mindig leviszik a tükrömet. Az egyik már megment teljesen, vissza sem lehet pattintani. Jó megoldás lehet, ha veszek egy újat, csak hát motoros+színrefújt, meg mi van ha megint legyakják. Nincs ebből behajtható, vagy vmi masszívabb rögzítésű?

- ablakmosó. Ma megszűnt menni. Illetve elsem kezdte. A múltkor még jó volt, ezért arra gyanakszom, hogy a kábel, vagy a biztosíték ment ki, mert előtte nem volt erőltetve a motor, hogy leégjen. Van ötlet, hogyan tudom ezt kideríteni?

Üdv, és köszi,

DaVe

1. talán le tudod venni, ha felfele mozdítod el a kárpitot. Úgyis állandóan lent van a gomb, így könnyebb is. 1-2 centire csak meg lehet emelni az egészet, miután megszabadítottad minden csavartól és az ablaktekerőtől (ha nem elektromos). Valszeg szétesett a zár. Elég bonyolult szerkezet, lehet komplett csere, de lehet inkább csak kiugrott valami pöcök benne.

2. gyárilag nincsen behajtható tükör F Astrához, úgy tudom.

3. Nézd meg a biztosíték táblát, hogy nincs-e kiolvadva biztosíték. Ha nincs akkor vedd le az ablakmosó motorjáról a csatit és műszerrel mérd meg, hogy kap-e villanyt. Ehhez nem árt egy második személy, aki ráadja a gyújtást és működteti az ablakmosást. Száraz időben ajánlatos, hogy az ablaktörlő lapátokat felnyisd, mint ahogy a forgalmi vizsgán is tanítják. ;) Ha ott a villany, akkor a motor halhatott meg valószínűleg. Amúgy a motort a tartály oldalán találod, rajta a csati. :P Az is lehet, hogy csak az érintkezőket kell megpucolni, a csatlakozónál.

Megosztás:

Aztán a gondok:

Üdv, és köszi,

DaVe

Láttom neked is összejöttek a gondok...nem irigyelek ;)

Megosztás:

1. talán le tudod venni, ha felfele mozdítod el a kárpitot. Úgyis állandóan lent van a gomb, így könnyebb is. 1-2 centire csak meg lehet emelni az egészet, miután megszabadítottad minden csavartól és az ablaktekerőtől (ha nem elektromos). Valszeg szétesett a zár. Elég bonyolult szerkezet, lehet komplett csere, de lehet inkább csak kiugrott valami pöcök benne.

2. gyárilag nincsen behajtható tükör F Astrához, úgy tudom.

3. Nézd meg a biztosíték táblát, hogy nincs-e kiolvadva biztosíték. Ha nincs akkor vedd le az ablakmosó motorjáról a csatit és műszerrel mérd meg, hogy kap-e villanyt. Ehhez nem árt egy második személy, aki ráadja a gyújtást és működteti az ablakmosást. Száraz időben ajánlatos, hogy az ablaktörlő lapátokat felnyisd, mint ahogy a forgalmi vizsgán is tanítják. ;) Ha ott a villany, akkor a motor halhatott meg valószínűleg. Amúgy a motort a tartály oldalán találod, rajta a csati. ;) Az is lehet, hogy csak az érintkezőket kell megpucolni, a csatlakozónál.

Köszi!

1. Hát, már próbáltam, de akkor még erőltetem egy picit, majd talán holnap... De lehet, hogy inkább szerelő, talán a rutin többet számít, mert amikor próbáltam, akkor is csak recsegett-ropogott.

2. Az probléma ;) Akkor marad a visszapattintás/ragasztás :P

3. Biztosítéktáblát már nézegettem, de nem volt egyértelmű, hogy melyik az. Ami ablaktörlő -jel kinézetű, azt néztem, de azok rendben voltak. Van erre valahol infó, melyik lehet az? A motort megtaláltam, feszkót majd mérek, ez jó ötlez, csak még valami apparatot kell hozzá kerítenem. Kábel le-föl megoldást már próbáltam, sajnos az nem nyert...

Megosztás:

Láttom neked is összejöttek a gondok...nem irigyelek ;)

Ja, sajnos van most pár így hirtelen, bár az ajtó meg a tükör az már pár hónapos kérdés, csak most hogy jön a jóidő, többet használnám, és nem csak egyedül, szóval meg kell oldani.

Meg sajnalehet, hogy előbb-utóbb el kell adjam, mert válság van - mondják - és tényleg.... Csak lassan 6 éve együtt mozgunk a géppel, úgyhogy eddig nem vitt rá a lélek. Verda megy utolsónak ;)

Megosztás:

Köszi!

1. Hát, már próbáltam, de akkor még erőltetem egy picit, majd talán holnap... De lehet, hogy inkább szerelő, talán a rutin többet számít, mert amikor próbáltam, akkor is csak recsegett-ropogott.

2. Az probléma ;) Akkor marad a visszapattintás/ragasztás ;)

3. Biztosítéktáblát már nézegettem, de nem volt egyértelmű, hogy melyik az. Ami ablaktörlő -jel kinézetű, azt néztem, de azok rendben voltak. Van erre valahol infó, melyik lehet az? A motort megtaláltam, feszkót majd mérek, ez jó ötlez, csak még valami apparatot kell hozzá kerítenem. Kábel le-föl megoldást már próbáltam, sajnos az nem nyert...

A 3-as kapcson van egy 30A-os biztosíték, az védi az ablaktörlőt, de úgy tudom, hogy azóta változott a kiosztás, a könyv meg a régi kiosztás szerint van. Valamint a 23-ason is van egy 30A-os bizti, de azt úgy írja, hogy fényszóró-mosóberendezés. Ha sedan autód van, akkor nincs hátul ablaktörlő, így mosó sem. Ha nem sedan, akkor minden bizonyára van és akkor hátra sem indul meg?

Megosztás:

A 3-as kapcson van egy 30A-os biztosíték, az védi az ablaktörlőt, de úgy tudom, hogy azóta változott a kiosztás, a könyv meg a régi kiosztás szerint van. Valamint a 23-ason is van egy 30A-os bizti, de azt úgy írja, hogy fényszóró-mosóberendezés. Ha sedan autód van, akkor nincs hátul ablaktörlő, így mosó sem. Ha nem sedan, akkor minden bizonyára van és akkor hátra sem indul meg?

Nem, rendes ötajtós van, és hátra sem megy... Azt hiszem ezeket végignéztem (most nincs előttem, mert a tábla fedlapjának hátuljáról néztem, melyik micsoda), de mindegyik rendben lévőnek látszik. Amekkora mákom van, nem úszom meg egy bizticserével ;)

Megosztás:

Szerintem menjél el egy bontóba...ott fillérekért kapsz egy másik napellenzőt, vegyél egyet, de a tartófülekkel együtt! Az a legjobb, mikor épp akkor szerelik le az autóról, mert akkor láttod hogy azon hogy áll ;)

Vagy ha nincs a közelben akkor leszereli, kihúzza a csapot a közepéből, körbetekeri cikcalaggal hogy szoruljon. Ha nem lesz jó, még ott a bontó. ;)

Megosztás:

Nem, rendes ötajtós van, és hátra sem megy... Azt hiszem ezeket végignéztem (most nincs előttem, mert a tábla fedlapjának hátuljáról néztem, melyik micsoda), de mindegyik rendben lévőnek látszik. Amekkora mákom van, nem úszom meg egy bizticserével ;)

Olyan 1000-1500-ért vettem utángyártott ablakmosó motort. A tükörrel nem tudsz mit kezdeni, nem láttam még behajthatót, végülis össze lehet csavarozni a patenet mellett, de akkor is letörik, ha akarják. ;)

Megosztás:

Olyan 1000-1500-ért vettem utángyártott ablakmosó motort. A tükörrel nem tudsz mit kezdeni, nem láttam még behajthatót, végülis össze lehet csavarozni a patenet mellett, de akkor is letörik, ha akarják. ;)

Az enyémet letörték! Apró darabokra.....azt hittem elsírom magam, mikor kijöttem a boltból ;)

Megosztás:

Az enyémet letörték! Apró darabokra.....azt hittem elsírom magam, mikor kijöttem a boltból ;)

Hát, ja, ezért van értelme a behajthatónak. Én amikor megvettem a gépet, kb. egy napra rá először. Én is hasonlóképpéreztem, de akkor még csak kiugrott.

Aztán meglehetős rutint szereztem a visszarakásban ;) Majd miután széttört a tartópöcök, a ragasztásban.

De néhány havonta egyszer biztos megesik. Nem értem, miért nem tudnak jobban figyelni.... Prosztóság a köbön...

Megosztás:

De néhány havonta egyszer biztos megesik. Nem értem, miért nem tudnak jobban figyelni.... Prosztóság a köbön...

És tudod mi az érdekes? Hogy a lesötétített bömösökröl, meg az A8-as dögökről nem törik le a tükröt....azokat nagy ívbe elkerülik, mert tudják, hogy akinek ilyen kocsija van, az nem tiszteséges úton szerezte, így könnyen kilőhetik öket a sorból!

Megosztás:

És tudod mi az érdekes? Hogy a lesötétített bömösökröl, meg az A8-as dögökről nem törik le a tükröt....azokat nagy ívbe elkerülik, mert tudják, hogy akinek ilyen kocsija van, az nem tiszteséges úton szerezte, így könnyen kilőhetik öket a sorból!

Érdemes lenne, egy baseballütőt, meg egy-két fegyvernek látszó tárgyat betenni a hátsó ülésre. Mindenesetre ha egy ilyen vandált elkap az ember megérdemelné ha szilánkosra törné a kezét. ;)

Megosztás:

;) ;) Én a másik viperára gondoltam ;)

Ja gondoltam, nem árt valami önvédelmi eszköz, ahogy Csoki mondaná.: Pisztoly van nálam , na és? Tudod mennyi itt az agresszív hülye barom?! Csak aztán meg ne találják egy közúti ellenőrzéskor. Akkor már inkább kerékkulcs, azt ki lehet magyarárni. Vagy kalapács. Nem húz be a bendix, néha meg kell kocogtatni, van ilyen. :P

Megosztás:

Őőőőő, hát ezt nem tudom. Egyelőre még csak az F Astrával vannak ilyen irányú tapasztalataim. De innen nézve akár még teljesen így is lehet... ;)

Megosztás:

Sztem is próbáld ki a csatimozgatós módszert, az autó menjen alapjáraton, Te pedig a motortérben található csatikat mozgasd meg, amelyiknél a motor megtorpan, lefullad, ott a hiba (a gyújtókábelekhez ne nyúlj!). A gyújtásmodult (a kocsival szemben állva) jobb kéz felé találod, az akksi mögött, a gyújtótrafó alá van csavarozva (amiből egy gyújtókábel megy az elosztóba), egy csati megy bele. Esélyes lehet még a gyújtáselosztó aljába menő kábel csatija is, ill. az elosztó mögött/alatt van egy csati egy fémlemezhez rögzítve, egy vastagabb és egy vékonyabb vezetékpár megy bele. Ha egyik említett csati mozgatására se reagál, akkor lehet még kontakthiba az AC-relénél, ez az anyósülés melletti küszöbburkolat alatt található, vagy esetleg tényleg az AC-pumpa. Sárga motorkontroll-lámpa nem világított a lefulladás előtt/alatt?

Tegnap kipróbáltam a motortérben a leírt csatlakozók megmozgatását... végigmozgattam az összeset, a motor egyik csatlakozó megmozgatására sem torpant meg, vagy fulladt le... igazából örülök is meg nem is. Egyrészről jó hogy a motortérben minden rendben van, másrészről marad a további bizonytalanság a lefulladásokkal kapcsolatban.

Azt hiszem nem marad más, csak az, hogy bejelentkezzek a szerelőmhöz. Vagy van esetleg más ötletetek?

Köszi előre is.

Megosztás:

Tegnap kipróbáltam a motortérben a leírt csatlakozók megmozgatását... végigmozgattam az összeset, a motor egyik csatlakozó megmozgatására sem torpant meg, vagy fulladt le... igazából örülök is meg nem is. Egyrészről jó hogy a motortérben minden rendben van, másrészről marad a további bizonytalanság a lefulladásokkal kapcsolatban.

Azt hiszem nem marad más, csak az, hogy bejelentkezzek a szerelőmhöz. Vagy van esetleg más ötletetek?

Köszi előre is.

Az alapján, amit korábban írtál, én az AC-körben keresném a hibát. Egy tipp: köss be egy kapcsolót az AC-relével párhuzamosan, így ha megint előjön a hiba, és a kapcsolót átbillentve simán indul az autó, egyértelmű lenne, hogy a relé a hibás.

Megosztás:

Köszi előre is.

Az AC-csati a tanknál is megvolt? Nekem az volt kontaktos. FPepe ötlete is jó dolog, de még én is gondolkodom rajta, ne csináljak egy "vészhelyzeti" direkt tápot az AC-nek.

Megosztás:

Lefulladás előtt semmi visszajelzés (se műszerfalon, se az autó viselkedésében), lefulladáskor/után a műszerfalon az összes lámpa világít ami a gyújtás ráadásakor is szokott világítani. Utána próbálok indítani, de a motor egyszerűen nem robban be vagy ha igen, akkor csak dadog 1-2-t és újra lefullad. 4-5 próbálkozás után elindul, alapjárata tökéletes és hangra sem lehet hallani semmi rendellenességet.

A motorháztető alatti eligazítást köszönöm ;)

Persze, ha nem lehet "házilag", akkor természetesen viszem a szerelőmhöz akinek megvannak a műszerei, szaktudása hozzá.

icon11.gif Közben az jutott még eszembe, hogy talán az egyetlen konstans körülmény a lefulladásokkal kapcsolatban az a meleg. Ezt úgy értem, hogy egész télen nem volt a lefulladással problémám, az autó remekül működött. Idén pedig akkor jelentkezett először a jelenség amikor elkezdett melegedni az időjárás. Nem tudom, hogy ez mennyiben változtat a diagnózison, de most jutott eszembe és gondoltam leírom.

Sziasztok!

Nekem indításkor rosszalkodik. és akkor is csak akkor, ha hőmérséklet 10 fok fölött van.

A kulcs elfordításakor én nem hallok semmit a benzinszivattyú felől, (lehet, hogy azért mert új)

Indításkor az indítómotor forog. 2x , 3x kell próbálkozni mikor is berobban, most már az alapjárat is nagyon gyengécske egy pár mp-ig, utána szépen beáll.

Mikor berobban iszonyatos benzinszag.

Néha kínomban eléggé elitélendő módon a gázpedál nyomkodása hoz némi eredményt , de nem mindig.

Én eddig az injektorra gondoltam, de lehet, hogy elektromos jellegű a probélma?

Lehet, hogy a gyujtásmodul a ludas?

A két probléma lehet, hogy ugyanonnan ered?

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem indításkor rosszalkodik. és akkor is csak akkor, ha hőmérséklet 10 fok fölött van.

A kulcs elfordításakor én nem hallok semmit a benzinszivattyú felől, (lehet, hogy azért mert új)

Indításkor az indítómotor forog. 2x , 3x kell próbálkozni mikor is berobban, most már az alapjárat is nagyon gyengécske egy pár mp-ig, utána szépen beáll.

Mikor berobban iszonyatos benzinszag.

Néha kínomban eléggé elitélendő módon a gázpedál nyomkodása hoz némi eredményt , de nem mindig.

Én eddig az injektorra gondoltam, de lehet, hogy elektromos jellegű a probélma?

Lehet, hogy a gyujtásmodul a ludas?

A két probléma lehet, hogy ugyanonnan ered?

H abenzinszag van, akkor az AC-is működik rendesen, akkor szerintem elektromos gond lehet. Nem tudom ha az injektor nem porlaszt, hanem "huggyozik" az okozhat -e ilyen hibát. 1000-1500 az injektor tisztító adalék, ártani nem árthat. Nekem utánna egy kicsit szebb lett a járása.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.