Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Helló Emberek!Valaki segijjen má, hidegen megy a gép mint a barom ,ahogy kezd melegedni elkezd rángatni gázadásnál,finom gázadásra kezd gyorsulni.A gyertyákat,kábeleket,trafót megnéztem,elosztót,gyújtásmodult cseréltem.Ötlet?Valaki találkozott már hasonló problémával?LÉCCI LÉCCI!

Lambda-gyanús, ill. az AGR-szelepet kéne megnézni, próbáld ki, hogy mielőtt elindulsz a kocsival, lehúzod a vákuumcsövet az AGR-szelepről (a csövet dugózd le!), és ha így nem csinálja melegedés után, akkor az a baj. Sárga motorkontroll-lámpa nem világított?

Megosztás:

Lambda-gyanús, ill. az AGR-szelepet kéne megnézni, próbáld ki, hogy mielőtt elindulsz a kocsival, lehúzod a vákuumcsövet az AGR-szelepről (a csövet dugózd le!), és ha így nem csinálja melegedés után, akkor az a baj. Sárga motorkontroll-lámpa nem világított?

Le van neki zárva az AGR. Ha ez segít. Láttam és mondta is.

Lambda-gyanús szerintem is.

Megosztás:

Sziasztok ismét kérdéssel fordulok hozzátok.

Azt vettem észre a kocsin hogy gázadásnál ( kivéve ha nagyon nagyon finoman gyorsítok) valami kis zörgő, hang hallatszik. Nem túl hangosan de ha nem szól a rádió akkor hallható.

(minél magasabb sebességi fokozatban gyorsítok annál jobban hallható, azt hiszem, de mondjuk ez nem biztos mert ahogy mondtam elég halk és nem tudom rendesen megállapítani de valahogy így érzem.)

Valaki tapasztalt már ilyet?

Megosztás:

A lambdát kicseréltem,az AGR-t már régebben lezártam,hibajelet nem dob.JJaaa!Szasztok Skacok!

Megosztás:

Igazából saját vízzel főzök,van egy donor motorom,abból van de már ez volt benne amikor jól működött.Okos Emberrel megnézettem asszonta,hogy jó.

Esetleg megpróbálhatod a motorhőmérséklet-jeladót cserélni (a kétvezetékest!!), bár az inkább hidegen okozna problémákat, de ki tudja. A motor hátulján található, a generátor mögött, ha a tartalék motorblokkban is van, hamar át tudod cserélni. Ha elég gyors vagy, nem folyik el sok hűtőfolyadék.

Megosztás:

Esetleg megpróbálhatod a motorhőmérséklet-jeladót cserélni (a kétvezetékest!!), bár az inkább hidegen okozna problémákat, de ki tudja. A motor hátulján található, a generátor mögött, ha a tartalék motorblokkban is van, hamar át tudod cserélni. Ha elég gyors vagy, nem folyik el sok hűtőfolyadék.

Oks,megpróbálom azt is,gyors vagyok mint a szíl,esetleg nem lehet üza. probléma?/pl.ac pumpa,?/Bár a gyertyák szép őzbarnák voltak.

Megosztás:

Oks,megpróbálom azt is,gyors vagyok mint a szíl,esetleg nem lehet üza. probléma?/pl.ac pumpa,?/Bár a gyertyák szép őzbarnák voltak.

Igazából az AC-nek tökmindegy, hogy hideg vagy meleg a motor, szállitja a benyát. Esetleg ha kopott a kereke, vagy nagyon el van tömödve a benzinszűrő előfordulhat, hogy gyorsításnál magas fordulatszámon kevés az a mennyiség amit szállít. De nincs összefüggése a hideg vagy meleg motorral. Ha mostanában nem volt cserélve, akkor egy benzinszűrőt cserélhetsz az nem árt. Leírása a Gyik-ben.

Megosztás:

Igazából az AC-nek tökmindegy, hogy hideg vagy meleg a motor, szállitja a benyát. Esetleg ha kopott a kereke, vagy nagyon el van tömödve a benzinszűrő előfordulhat, hogy gyorsításnál magas fordulatszámon kevés az a mennyiség amit szállít. De nincs összefüggése a hideg vagy meleg motorral. Ha mostanában nem volt cserélve, akkor egy benzinszűrőt cserélhetsz az nem árt. Leírása a Gyik-ben.

AZ ŐSSZEL CSERÉLTEM,már kezdek kifogyni az ötletekből./meg a türelmem is fogytán van./Az ótó meg mindennapos használatban van melóbajárás céljábú.

Megosztás:

AZ ŐSSZEL CSERÉLTEM,már kezdek kifogyni az ötletekből./meg a türelmem is fogytán van./Az ótó meg mindennapos használatban van melóbajárás céljábú.

Pedig ehhez türelem kell, volt aki hónapokig kínlódott hasonló problémával. Mást nem tudsz tenni, mint egyenként cserélgetsz mindent ami szóbajöhet.

Megosztás:

Jó estét!

Már egyszer volt szó az üzemi hőmérsékletről.Normális dolog az,hogy 85fokos vízzel megállok valahol és 8-10perc alatt járó motornál az álló autó vize 100fokig melegszik?5celsius fokos esti hőmérsékletben.

Amikor elindulok vele és kocsikázok akkor még a 90fokt sem éri el soha hanem alatta van 100ról is visszahűlt ahogy elindultam.És álló helyzetben alapjáraton néha egy két másodpercig valami csörgést is lehet hallani a motortérből.

Azt viszont nem tudom,hogy effektív a motorból jön-e vagy csak valami alkatrész a környékéről.

Ha hengerfejes vagy a motornak valami komolyabb baja van azt miből veszem észre?

Megosztás:

Jó estét!

Már egyszer volt szó az üzemi hőmérsékletről.Normális dolog az,hogy 85fokos vízzel megállok valahol és 8-10perc alatt járó motornál az álló autó vize 100fokig melegszik?5celsius fokos esti hőmérsékletben.

Amikor elindulok vele és kocsikázok akkor még a 90fokt sem éri el soha hanem alatta van 100ról is visszahűlt ahogy elindultam.És álló helyzetben alapjáraton néha egy két másodpercig valami csörgést is lehet hallani a motortérből.

Azt viszont nem tudom,hogy effektív a motorból jön-e vagy csak valami alkatrész a környékéről.

Ha hengerfejes vagy a motornak valami komolyabb baja van azt miből veszem észre?

Napsütéses hóesést!

Első körben termosztátod lehet rossz, mert annak be kell állnia úgy, mintha a műszert odaszögelték volna a 90-es csíkhoz. Legalábbis nálam ez van.

A csörgésre a tippem a vízhűtő vagy klímahűtő ventilátorának hibája. Mivel klímás a tied, ezért a kettő együtt pörög sorba kötve (6-6Volton), mikor hűteni kell. Először megnézném, hogy a klímahűtőhöz nem e szorult be valami. Falevél, vagy ilyesmi. Hűtőmaszknál látni kicsit a ventit, de a legjobban az alsó lyukakból látható a klímahűtő ventilátor. Ha az sem, akkor kézzel pörgesd meg a ventiket és amelyiknek érdekes hangja van, az valszeg halott. Talán még annyit próbálhatsz, hogy az akksira rákötöd a vízhűtő ventit, aztán meghallgatod.

Még valami. A vízhűtőventinek (legalábbis az enyémnek) eredetileg is olyan súrlódós hangja van, mikor kézzel pörgeted. Az normális.

Szerk: a hengerfej problémát azon a legegyszerűbb felismerni, hogy eszi a vizet.

Megosztás:

Jó estét!

Ha álló kocsiban járatod a motort, normális, hogy felmenjen 100 fokig a vízhőmérséklet, de azért van a ventillátor, hogy visszahűtse onnan a vizet.

Menetszél pedig felér a ventillátorral. :huh:

Megosztás:

Ma voltam Bp.-n a körúton is lámpáknál 95 környékéig felment a víz,aztán ha egy kicsit tartósabban lehetett menni akkor lement 90környékére.Szóval ha megyek lehűl ha állok akkor meg felmegy 95fölé is.Ez ingadozik nem áll be sehova csak akkor ha tartósan megyek vele és nem állok meg.Ha áll a kocsi látványosan elkezd melegedni.A csörgés elég ritka jelenség kb 5 percenként pár másodperc.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.