antika Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Sziasztok opel f astrám van van egy olyan gondom hogy mikor elinditom mintha nem menne egy henger de ha finoman nyomom a gázt akkor felpörög,és ha odalépek hirtelen akkor le akar álni vagyis mintha egy henger nem menne. Már csinálta egypárszor de jo lett most megin csinálja. Nem e a labdaszonda kezd elromlani ezt ki lehet ideiglenesen kötni? (Mig kicserélem ha rossz) Aki tud segiteni irjon köszi! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Sziasztok opel f astrám van van egy olyan gondom hogy mikor elinditom mintha nem menne egy henger de ha finoman nyomom a gázt akkor felpörög,és ha odalépek hirtelen akkor le akar álni vagyis mintha egy henger nem menne. Már csinálta egypárszor de jo lett most megin csinálja. Nem e a labdaszonda kezd elromlani ezt ki lehet ideiglenesen kötni? (Mig kicserélem ha rossz) Aki tud segiteni irjon köszi! :huh: Jó lenne tudni milyen motor és hány éves a sas. Gyújtáskábelek és gyertyák mikor voltak cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Sziasztok opel f astrám van van egy olyan gondom hogy mikor elinditom mintha nem menne egy henger de ha finoman nyomom a gázt akkor felpörög,és ha odalépek hirtelen akkor le akar álni vagyis mintha egy henger nem menne. Már csinálta egypárszor de jo lett most megin csinálja. Nem e a labdaszonda kezd elromlani ezt ki lehet ideiglenesen kötni? (Mig kicserélem ha rossz) Aki tud segiteni irjon köszi! :huh: Ha hidegindításkor is csinálja, akkor tuti nem lambda, ugyanis azt olyankor nem nézi. Gyújtásoldalon érdemes elindulni... gyertyák gyári fajták vannak benne? mikor voltak cserélve? gyertyakábelek nincsenek kirepedezve (alig láthatóan)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
antika Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Ha hidegindításkor is csinálja, akkor tuti nem lambda, ugyanis azt olyankor nem nézi. Gyújtásoldalon érdemes elindulni... gyertyák gyári fajták vannak benne? mikor voltak cserélve? gyertyakábelek nincsenek kirepedezve (alig láthatóan)? Köszi a tippet meg nézem!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A kiemelő csapágyamnak egyre komolyabb hangja van,a szerelő azt mondta,hogy ésszerűbb lenne egyben cserélni az egész kuplung szerkezetet mert már az is a végét járja. A kuplung szerkezet amit cserélni kell az tételesen milyen alkatrészekből áll? Kb. mennyiben áll meg csak az anyag ár? A kuplung szerkezet cseréje bonyolult feladat?Kb hány órás munka és pénzbe mi a reális ár érte? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Lehet,hogy ez egy abszurd kérdés lesz de próba szerencse.. Azzal szopok,hogy a generátorszíjhoz nem találjuk a megfelelő vezetőgörgőt. 6pk1725 számú szíj kell az autóba és ehhez kéne a megfelelő vezetőgörgő száma. Esetleg valakinek van valami használható ötlete? Mást nem látok mint szétbontani és a régit mintának elvinni az emberhez aki majd beszerzi,csak sajna addig állnia kell az autónak és ezt akarnám elkerülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A kiemelő csapágyamnak egyre komolyabb hangja van,a szerelő azt mondta,hogy ésszerűbb lenne egyben cserélni az egész kuplung szerkezetet mert már az is a végét járja. A kuplung szerkezet amit cserélni kell az tételesen milyen alkatrészekből áll? Kb. mennyiben áll meg csak az anyag ár? A kuplung szerkezet cseréje bonyolult feladat?Kb hány órás munka és pénzbe mi a reális ár érte? Ha ablakos a váltó van vagy félóra! Árakat itt nézz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Lehet,hogy ez egy abszurd kérdés lesz de próba szerencse.. Azzal szopok,hogy a generátorszíjhoz nem találjuk a megfelelő vezetőgörgőt. 6pk1725 számú szíj kell az autóba és ehhez kéne a megfelelő vezetőgörgő száma. Esetleg valakinek van valami használható ötlete? Mást nem látok mint szétbontani és a régit mintának elvinni az emberhez aki majd beszerzi,csak sajna addig állnia kell az autónak és ezt akarnám elkerülni. Nem feszítőgörgőről van szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Utolsó infóm az a Viktortól, hogy már nem lehet külön kapni náluk a feszítőgörgőt, csak egyben az egész mechanikát jó drágán. De lehet hogy még máshol lehet találni külön is, de akkor tényleg ilyen vadászós móka lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Na ez az,hogy feszítőgörgőt vittem de kell még egy vezetőgörgő is ahogy mondta a szerelő és az nincs meg.Igazából a görgő dobozára feszítőgörgő volt írva de nem komplett mehanika volt mint a másik feszítőgörgő a hosszbordásszíjjhoz hanem csak egy vezetőgörgő szerű csapágy mint a vezérműszíjjhoz ami van ahhoz hasonló. Hú de megmondtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A kiemelőcsapágyon kívül még pontosan milyen alkatrészek kellenek a kuplung cseréjéhez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 A kiemelőcsapágyon kívül még pontosan milyen alkatrészek kellenek a kuplung cseréjéhez? Szerkezet és tárcsa. Lehet így kompletten szettben kapni ezeket a cuccokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Na ez az,hogy feszítőgörgőt vittem de kell még egy vezetőgörgő is ahogy mondta a szerelő és az nincs meg. Biztos, hogy a generátorszíjról van szó? Mert a vezérműszíjnál tiszta, hogy van feszítő, meg terelőgörgő, de a generátorszíjnál én még nem láttam a feszítőn kívül más görgőt, sőt a Te motorodhoz EPC-ben se találtam ilyet. Nincs egy fényképed róla? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Hosszbordásszíjjról van szó.Az a generátorszíj nem? Az a baj,hogy a görgőt visszaadtam a srácnak aki hozza,a rendes feszítő ami mehanikás az már az autóban van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Még mindig nem vágom, mi volt a probléma :huh: vezérműfeszítőt vettél a hosszbordáshoz? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Még mindig nem vágom, mi volt a probléma :huh: vezérműfeszítőt vettél a hosszbordáshoz? :) Ha nem klímás, csak szervós a gépjárműve, akkor van egy vezető/feszítő görgő. Mivel nekem klímás, ezért nincs is benne. (Tudtommal) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Én nem értek hozzá úgyhogy igazából én sem értem a problémát.Kaptam a hosszbordásszíjhoz egy feszítőgörgőt meg mégegyet.És az egyik nem jó.Azt kell kicserélni.És a srác sem talál másik fajtát ami jó lenne.Szóval ez az én nagy problémám.Egy feszítőgörgő elvileg már benne van a kocsiban amelyik jó volt.Elvileg.De most már felhívom a szerelőt,hogy pontosítsunk. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Nekem klímás és szervós is az autó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Nekem klímás és szervós is az autó! Jaaa, bocsiii :huh: De akkor neked nem 1800-as kéne? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 1725 ös kell azt mondta a szerelő,hogy a régi ilyen benne. Lehet,hogy nem is szervós csak a suzuki után könnyű tekerni?:huh: Azt még el tudom képzelni,hogy én ilyen hülye vagyok de a szerelő is?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 1725 ös kell azt mondta a szerelő,hogy a régi ilyen benne. Lehet,hogy nem is szervós csak a suzuki után könnyű tekerni?:) Azt még el tudom képzelni,hogy én ilyen hülye vagyok de a szerelő is?? :D Ne vedd vérkomolyan amit írok, de EPC szerint nekem ekkora kell és neked is. Amúgy EPC-ben csak feszítőgörgőt találtam a motorodhoz és nekem is kell, klímás és szervós motorhoz. Valamint 1800-as szíj kell neki. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltika01 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Nekem a 1725-nél nagyobb volt az előző amit odavittem és az nagy volt állítólag.Arról lett lenézve a szám amivel most üzemel az autó és az a 1725. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Nekem a 1725-nél nagyobb volt az előző amit odavittem és az nagy volt állítólag.Arról lett lenézve a szám amivel most üzemel az autó és az a 1725. Elhiszem. :) Mondjuk még nem néztem meg a sajátomat, mert akárhányszor meg akartam, nem ott állt meg a szíj, hogy lássam a számát. Leszedni meg nem egy 10 másodperces művelet. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Hát most se vmi tökéletes az ablaktörlő, mert most ugyan nem lefele indul, csak megállás előt jön fel pár centit. :huh: Gyanítom túl sokat állítottam rajta. Felkészültem a hétvégi tankleszedésre, vettem egy méter benzincsővet, meg bilincseket, aztán cserélem a tankon bellül őket, hátha ott van szivárgás. Benzincső 1100ft/méter, meg 2X100 a bilincs. Kis apróság. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skj69 Elküldve Március11, 2009 Megoszt Elküldve Március11, 2009 Helló Emberek!Valaki segijjen má, hidegen megy a gép mint a barom ,ahogy kezd melegedni elkezd rángatni gázadásnál,finom gázadásra kezd gyorsulni.A gyertyákat,kábeleket,trafót megnéztem,elosztót,gyújtásmodult cseréltem.Ötlet?Valaki találkozott már hasonló problémával?LÉCCI LÉCCI! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts