Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Az enyém se állandóan csúszott, hanem főleg induláskor, meg erősebb gázadáskor. De bem biztos, hogy ugyanez a gondja. :blush:

Az már állandó megcsúszás,bár fordulaton elhagyja.

Én arról beszélek,amikor a két tárcsa nem egy síkban fut és csak a rezgés miatt néha néha nyikkan meg.Ez szárazon nem is hallható jó ideig,de ha vizet kap...

Megosztás:

Akkor valószínű,hogy értelme sincs kiszedni az ablaktekerőt mert ha a gomb pattintós akkor meg sem lehet húzni,hogy fixebben illeszkedjen,gondolom elöregedhetett a műanyag és ennyit nyúlt a sok feszítéstől mert nem a legkönnyebb tekerni az ablakot.

Amitől féltem az kezd bekövetkezni!

Amikor váltásnál kinyomom a kuplungot olyan hangot hallok a motortérből mint amikor a fékbetét már el van kopva és a vason fog,ilyenkor van az a jellegztes surlódós,karistolós hang,szóval kuplungolás közben ilyen surlódós hangot hallok,és váltás után amikor felengedem a kuplungot meg is szűnik.

Ez mi lehet?

A bagatel kérdés pedig,hogy a gyári külső antenna foglalat 5 vagy 6 mm átmérőjű menet mert találtam antennát az auchanban csak nem tudom M5 vagy M6 kell az opelba.

2000évj. X16XEL F Astra 5 ajtó

Megosztás:

Amikor váltásnál kinyomom a kuplungot olyan hangot hallok a motortérből mint amikor a fékbetét már el van kopva és a vason fog,ilyenkor van az a jellegztes surlódós,karistolós hang,szóval kuplungolás közben ilyen surlódós hangot hallok,és váltás után amikor felengedem a kuplungot meg is szűnik.

Ez mi lehet?

Sztem a kinyomócsapágyat hallod.

Nem egészen világos, mennyi van meg neked az antennából: ha ott a sárvédőn csak egy gumidugó van, akkor nem csak a szára hiányzik. Vagy belül megvan az a része, amibe betolod az antennát?

Megosztás:

Sztem a kinyomócsapágyat hallod.

Nem egészen világos, mennyi van meg neked az antennából: ha ott a sárvédőn csak egy gumidugó van, akkor nem csak a szára hiányzik. Vagy belül megvan az a része, amibe betolod az antennát?

Akkor kinyomócsapágyat kell cserélni?

Az antenna jó kérdés volt.Most,hogy kiszedtem a folalatból a gumidugót az antenna foglaltából

és belenéztem a lukba nincs ott semmi menet,olyan mintha beletörték volna az antennát,szóval igazából el sem tudom dönteni mennyi része van meg az antennámnak de a foglalatba nem lehet univerzálisat betekerni az már látszik.Majd a szerelő mond valamit arra is.

Megosztás:

Akkor kinyomócsapágyat kell cserélni?

Az antenna jó kérdés volt.Most,hogy kiszedtem a folalatból a gumidugót az antenna foglaltából

és belenéztem a lukba nincs ott semmi menet,olyan mintha beletörték volna az antennát,szóval igazából el sem tudom dönteni mennyi része van meg az antennámnak de a foglalatba nem lehet univerzálisat betekerni az már látszik.Majd a szerelő mond valamit arra is.

1000-2000 egy sima antenna és kb. 10 perc kicserélni. :blush:

Megosztás:

SZiasztok!!

Segítséget szeretnék kérni!!!

Opel astra f 1.4 8v

motor beindítása után pár perc mulva kgyulad a check engine lámapa és folyamatosan világit.

megvanak a hibakodok meg minden csak nemtudom kivilogtatni mert nemtudom melyik az A és melyik a B láb a diagnosztikai cstalakozón amiket rövidre kell záni.

Müszerfalat cseréltem benne gondolom az nem kavart be.

Ha tud valaki segítsen fontos lenne!!!

Köszönöm!

Megosztás:

SZiasztok!!

Segítséget szeretnék kérni!!!

Opel astra f 1.4 8v

motor beindítása után pár perc mulva kgyulad a check engine lámapa és folyamatosan világit.

megvanak a hibakodok meg minden csak nemtudom kivilogtatni mert nemtudom melyik az A és melyik a B láb a diagnosztikai cstalakozón amiket rövidre kell záni.

Ha tud valaki segítsen fontos lenne!!!

Köszönöm!

Feltételezem, hogy a 10-pólusú csati van a Tiédben is, ez esetben a jobb oldali sorban (a biztik felőli) felsőt és az alatta levőt kell összezárni. Aztán gyújtást ráadod (nem indítod be), és figyeled a lámpát.

Megosztás:

Feltételezem, hogy a 10-pólusú csati van a Tiédben is, ez esetben a jobb oldali sorban (a biztik felőli) felsőt és az alatta levőt kell összezárni. Aztán gyújtást ráadod (nem indítod be), és figyeled a lámpát.

Tettem egy képet a motor topicba,nem figyeltem,hogy ide is be lett írva. :blush:

Megosztás:

Invictus az hányas felni az autódon?Valami hasonlót képzeltem el én is nyárra az enyémre.

Nem ér bele hátul a kasztni a gumiba ha 4 személy ül az autóba?Szép kerék!

Gumi adatait elárulod?

Gumi: Falken Ziex 912 195/50 R15

Felni: Dezent V 15colos

nagyobb kép katt

Soha nem ért bele a kaszniba, és a gumik igen jól tapadnak szárazon is, és vizes időben sem volt vele sosem stabilitási gondom.

Megosztás:

Sziasztok!!

1997 Opel astra f 1.4 8v

A km óra 100 fölött kb 15 km/h át csal,ezt belehet valahogy állítani??Vagy legalább kicsit csökkenteni??

Esetleg a kerékmérettel lehet variálni, de gondolom ez nem járható út. Gondolom csak ezért nem raksz fel nagyobb kerekeket. Meg lehet még próbálni szétszedni a seb.mérő órát és a mutató rugóján állítani a feszítést, de nem hiszem hogy megérné szétberhelni, amúgy is körülményes lenne calibrálni.

Megosztás:

Most 13 as kerék van rajta tavaszal 14 es az valamennyi segíthet??A müszerfalam meg kitudja miböl való gondolom valami 1.6 ból vagy nagyobból.

Nem írtad, de gondolom felfele csal. Tehát ha 100-al mész akkor mutat 115-öt. Ha visszarakod a 14-eset akkor mérséklődni fog a valós és a mért sebesség közti különbség, mert a nagyobb átmérőjű kerék ugyanannál a sebességnél kevesebbet pördűl. Most nincs kedvem számolgatni, de ha mérőszalaggal megméred a két kerék átmérőjét abból már tudsz számolni mennyit fog javulni a helyzet.

Megosztás:

Nem írtad, de gondolom felfele csal. Tehát ha 100-al mész akkor mutat 115-öt. Ha visszarakod a 14-eset akkor mérséklődni fog a valós és a mért sebesség közti különbség, mert a nagyobb átmérőjű kerék ugyanannál a sebességnél kevesebbet pördűl. Most nincs kedvem számolgatni, de ha mérőszalaggal megméred a két kerék átmérőjét abból már tudsz számolni mennyit fog javulni a helyzet.

Nekem lefele csal 8kmh-t. :blush: 100-nál megyek 92-vel.

Megosztás:

Minél nagyobb a tempo annál többet csal.

100 alatt nekem is 8-10 et csal de ha 120 at mutat az óra kb 106 al megyek de ezekszerint ez ilyen és kész:)

Ha lehet hinni az út melletti " Az Ön sebesség...." táblának akkor ha az órám szerint 60-nal megyek akkor valójában 52-vel. Amikor meglett a jogsi 50-nel mentem ahogy tanultam :blush: csodálkoztam is, hogy mindenki a seggemben autózik.

Megosztás:

KALKULÁTOR :blush:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.