Szabbensz Elküldve Január27, 2009 Megoszt Elküldve Január27, 2009 Halihó márkatársak! Van egy fura problémája az F Astrámnak... A műszerfalon van egy olyan visszajelző lámpa, hogy motort ábrázol, s benne van egy kis villám ( mint herri potter fején ) Na, ez inditás után normálisan elalszik, de amint bemelegszik az autó kigyullad, s akkor egyenetlen az alapjárat, fullad az autó, néha egyáltalán nem tud felpörögni, rángat folyamatos fordulatszámon, és a fogyasztás drasztikusan megnő sad.gif Megnézte már egy autószaki számtógéppel, a CO kibocsájtás jó, a lambadszonda szintén jó (állitólag), a légszürőbetét, és a benzinszűrő cserélve lett. Más szerelőnek gőze nincs mi a gond, néha elöjön a hiba, néha nem, s tökéletesen megy az autó akár több 100 km tert, de van hogy minden nap előjön... Tudtok valami ötletet, mi lehetne a megoldás?? Előre is köszönöm! Szabbensz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január27, 2009 Megoszt Elküldve Január27, 2009 Halihó márkatársak! Van egy fura problémája az F Astrámnak... A műszerfalon van egy olyan visszajelző lámpa, hogy motort ábrázol, s benne van egy kis villám ( mint herri potter fején ) Na, ez inditás után normálisan elalszik, de amint bemelegszik az autó kigyullad, s akkor egyenetlen az alapjárat, fullad az autó, néha egyáltalán nem tud felpörögni, rángat folyamatos fordulatszámon, és a fogyasztás drasztikusan megnő sad.gif Megnézte már egy autószaki számtógéppel, a CO kibocsájtás jó, a lambadszonda szintén jó (állitólag), a légszürőbetét, és a benzinszűrő cserélve lett. Más szerelőnek gőze nincs mi a gond, néha elöjön a hiba, néha nem, s tökéletesen megy az autó akár több 100 km tert, de van hogy minden nap előjön... Tudtok valami ötletet, mi lehetne a megoldás?? Előre is köszönöm! Szabbensz! Esetleg azt próbáltad már, hogy járó motornál rángatni, mozgatni a csatlakozókat a motortérben, akkor előjőn-e a fulladás, rángatás? Persze a gyújtókábeleknél óvatosan. :D Mi a motorkódod? Beleírhatnád az aláírásba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január27, 2009 Megoszt Elküldve Január27, 2009 Halihó márkatársak! Van egy fura problémája az F Astrámnak... A műszerfalon van egy olyan visszajelző lámpa, hogy motort ábrázol, s benne van egy kis villám ( mint herri potter fején ) Na, ez inditás után normálisan elalszik, de amint bemelegszik az autó kigyullad, s akkor egyenetlen az alapjárat, fullad az autó, néha egyáltalán nem tud felpörögni, rángat folyamatos fordulatszámon, és a fogyasztás drasztikusan megnő sad.gif Megnézte már egy autószaki számtógéppel, a CO kibocsájtás jó, a lambadszonda szintén jó (állitólag), a légszürőbetét, és a benzinszűrő cserélve lett. Más szerelőnek gőze nincs mi a gond, néha elöjön a hiba, néha nem, s tökéletesen megy az autó akár több 100 km tert, de van hogy minden nap előjön... Tudtok valami ötletet, mi lehetne a megoldás?? Előre is köszönöm! Szabbensz! Először is kérnénk egy motorkódot (forgalmiból a motorszám első 6 karaktere), másrészt nézd meg ezt, itt megtalálod, hogyan lehet kifaggatni az autót a hibáról házilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabbensz Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Helo! A motorkód: C16NZ02R... Mozgattam már a kábeleket járó motornál, akkor nem tapasztaltam semmit. A gyertyák is újak, igaz annyi hibát még elfelejtettem közölni, hogy okádja az olajat a váltó szimeringnél, meg a hengerfej környékén is. De ez nemhiszem hogy a hiba okozója lenne. Azt az angol oldalt meg átnyálazom, hátha előrébb jutok :D Köszi Szabbensz Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Helo! A motorkód: C16NZ02R... Mozgattam már a kábeleket járó motornál, akkor nem tapasztaltam semmit. A gyertyák is újak, igaz annyi hibát még elfelejtettem közölni, hogy okádja az olajat a váltó szimeringnél, meg a hengerfej környékén is. De ez nemhiszem hogy a hiba okozója lenne. Azt az angol oldalt meg átnyálazom, hátha előrébb jutok :D Köszi Szabbensz Aláírásba tedd, az évjárattal együtt. (fennt jobbra vezérlőpult, aláírás szerkesztése) Elég a C16NZ-t írni. A hf környéke mit jelent? Szelepdekli alól? Hf alól? Elosztó körül/alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Helo! A motorkód: C16NZ02R... Mozgattam már a kábeleket járó motornál, akkor nem tapasztaltam semmit. A gyertyák is újak, igaz annyi hibát még elfelejtettem közölni, hogy okádja az olajat a váltó szimeringnél, meg a hengerfej környékén is. De ez nemhiszem hogy a hiba okozója lenne. Azt az angol oldalt meg átnyálazom, hátha előrébb jutok :D Köszi Szabbensz Esetleg ha nem vagy perfekt angol.:katt ide! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabbensz Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Aláírásba tedd, az évjárattal együtt. (fennt jobbra vezérlőpult, aláírás szerkesztése) Elég a C16NZ-t írni. A hf környéke mit jelent? Szelepdekli alól? Hf alól? Elosztó körül/alatt? Javitottam az aláirásban van mostmár :D Pontosan nem tudom honnan ered, mert mindene merő olaj volt. Henger, hengerfej. A gyujtáselosztó nem kapott. Lemostam motorblokklemosóval, de még nem mentem vele, hogy ujra összepiszkitsa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabbensz Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Most próbáltam ezt a hibakód leolvasást. Ahogy irják, 1 villanás, utánna 2. De ez folyamatosan. Igy kell neki végig, hogy 1 villanás, utánna 2? 12 villanás után kezdjem számolni, s az a villanásszám adja meg a hibakódot? Bocsi h értetlenkedek itt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Most próbáltam ezt a hibakód leolvasást. Ahogy irják, 1 villanás, utánna 2. De ez folyamatosan. Igy kell neki végig, hogy 1 villanás, utánna 2? 12 villanás után kezdjem számolni, s az a villanásszám adja meg a hibakódot? Bocsi h értetlenkedek itt :D Háromszor villog 12-t.,ezután a tárolt hibakódokat,(ezeket is háromszor) ha csak tizenkettőket villog az azt jelenti,hogy nincs tárolva hiba. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Háromszor villog 12-t.,ezután a tárolt hibakódokat,(ezeket is háromszor) ha csak tizenkettőket villog az azt jelenti,hogy nincs tárolva hiba. :lol: Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs hiba, csak azt, hogy nem volt tárolva :D Bizonyos típusok néhány újraindítás után törlik a hibakódot, vagy ha nem volt tartós a hibajel ( pár mp. a határ, ha jól tudom ) akkor sem tárolja. De az akksisaru levétele is eredményezhet hibakód-törlést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Halihó márkatársak! Van egy fura problémája az F Astrámnak... A műszerfalon van egy olyan visszajelző lámpa, hogy motort ábrázol, s benne van egy kis villám ( mint herri potter fején ) Na, ez inditás után normálisan elalszik, de amint bemelegszik az autó kigyullad, s akkor egyenetlen az alapjárat, fullad az autó, néha egyáltalán nem tud felpörögni, rángat folyamatos fordulatszámon, és a fogyasztás drasztikusan megnő sad.gif Megnézte már egy autószaki számtógéppel, a CO kibocsájtás jó, a lambadszonda szintén jó (állitólag), a légszürőbetét, és a benzinszűrő cserélve lett. Más szerelőnek gőze nincs mi a gond, néha elöjön a hiba, néha nem, s tökéletesen megy az autó akár több 100 km tert, de van hogy minden nap előjön... Tudtok valami ötletet, mi lehetne a megoldás?? Előre is köszönöm! Szabbensz! Pedig még gyanús az a lambda... attól hogy van jele, még lehet rossz az a jel. Illetve az AGR szelep lehet még érdekes, le kéne zárni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabbensz Elküldve Január28, 2009 Megoszt Elküldve Január28, 2009 Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs hiba, csak azt, hogy nem volt tárolva :D Bizonyos típusok néhány újraindítás után törlik a hibakódot, vagy ha nem volt tartós a hibajel ( pár mp. a határ, ha jól tudom ) akkor sem tárolja. De az akksisaru levétele is eredményezhet hibakód-törlést. Akkor az a valószinű hogy nem tárolta a hibát, mert le kellett vennem az akksi sarut, mivel koppra lemerült 2 hétnyi állás után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február1, 2009 Megoszt Elküldve Február1, 2009 Ma amikor hazaérkeztem fura hangra lettem figyelmes. Alapjáraton jól hallható, egyértelműen az ékszíjra szűkíthető a hang forrása. A hang periodikus nyekergés, talán az indítózáshoz hasonlít egy csöppet, de annál azért halkabb, csak jellegre hasonlatos. Szerintetek mi lehet a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február1, 2009 Megoszt Elküldve Február1, 2009 Ma amikor hazaérkeztem fura hangra lettem figyelmes. Alapjáraton jól hallható, egyértelműen az ékszíjra szűkíthető a hang forrása. A hang periodikus nyekergés, talán az indítózáshoz hasonlít egy csöppet, de annál azért halkabb, csak jellegre hasonlatos. Szerintetek mi lehet a baj? Ékszíj! :D Feszítsd meg, vagy ha lusta vagy, fújd be ékszíj csúszásgátló spray-el. Bár ez utóbbi igencsak megtudja tépni az ékszíjat, ha az előtte nem volt laza.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február1, 2009 Megoszt Elküldve Február1, 2009 Ékszíj! :D Feszítsd meg, vagy ha lusta vagy, fújd be ékszíj csúszásgátló spray-el. Bár ez utóbbi igencsak megtudja tépni az ékszíjat, ha az előtte nem volt laza.... Oké, megnyugodtam. Hirtelen arra gondoltam, hogy talán a generátor adja. De akkor ezek szerint csak sima feszítés. Köszi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Daralo Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Sziasztok. Kérdésem milyen illetve mekkora ablaktörlő lapát kell az opelomhoz? Ha valaki tudná mondani az európai méretet illetve ha van akkor angolt. Voltam a boltban de rengeteg méretű van de nem tudom hogy melyik lenne nekem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Sziasztok. Kérdésem milyen illetve mekkora ablaktörlő lapát kell az opelomhoz? Ha valaki tudná mondani az európai méretet illetve ha van akkor angolt. Voltam a boltban de rengeteg méretű van de nem tudom hogy melyik lenne nekem jó. Nekem 45 centis van az F astán elöl-hátul, nem tudom a tied milyen. Európai, angol? Az enyém balkormányos, ha erre gondoltál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Daralo Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Angol illetve ír de jobb kormányos. Szóval 45 cm de nincs ennek valami más száma?De most megyek remélem tudnak majd adni 1 et ami jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Angol illetve ír de jobb kormányos. Szóval 45 cm de nincs ennek valami más száma?De most megyek remélem tudnak majd adni 1 et ami jó lesz. Hát szerintem max. collba lehetne átszámolni, de eddig mindenhol centiben láttam a méretet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Angol illetve ír de jobb kormányos. Szóval 45 cm de nincs ennek valami más száma?De most megyek remélem tudnak majd adni 1 et ami jó lesz. 17 és 3/4-ed coll, vagy 1.5ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Daralo Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 HÁt most vettem 1 et nagyon jó árban volt 18" de egy kicsit nagyobb mint a mostani de remélem jó lesz. Reggel ki is cserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Üdv Srácok! Faternak van egy '92-es 1.6i Caravanja ( C16NZ) Probléma a következő: Nemrégiben elszállt a hengerfejtömítés, az lett cserélve, picit síkolva a hengerfej is asszem. Előtte ette a vizet, olajat ( olajcserék között 2x cserélődött az olaj, csak a szűrőt Nvezetük OLAJ cserének:) ) Na szóval azóta minden jó, vagyis majdnem minden. Legutóbb az egyik henger csinált úgy mint a mesében, hol ment hol nem. Gyújtókábelt cseréltünk. Azóta jó. VISZONT: a kocsi elkezdett ENNI. Eddig 1 tank elég volt 600-630 km-re mikor hogy. Most 520 - 540 km a max. amit el lehet vele menni. A vezetési stílus nem változott, és nem tudok rájönni mitől lehet ez, hogy kb. fél és 1 literrel többet eszik. A motorban 320 xxx km van óra szerint. Nálunk van lassan 8 éve. Mi okozhatja ezt a megnövekedett fogyasztást? Valami el lehet koszolódva? THX! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 pl lambdaszonda halódása. egyébként nem csak azóta, mióta hideg van? utak nem rövidültek? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 HÁt most vettem 1 et nagyon jó árban volt 18" de egy kicsit nagyobb mint a mostani de remélem jó lesz. Reggel ki is cserélem. Én apámnak 1x vettem nagyobbat. Feltettem. ######a volt, csak kinyomta a szélvédő melletti szigetelést, azóta se tudom rendesen visszatenni. Abban az áruházban, mint amiből a 4 számút építik Pesten, vettem valami gagyi márkájú páros kiszerelésbe lapátot 300 - 400 Ft között. Újabban már csak gumit veszek. 180 ft / szál. Méretre vágod, befűzöd és teljesen jó. 1x vettem 4000 ft valami Valeo cuccot a másik autómra. Jó volt szép volt, de majdnem elsírtam magam mikor télen a jeget kapartam vele és nem volt annyival jobb mint a sima gumi, amit kicserélek. Azt legalább nem sajnálom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 pl lambdaszonda halódása. egyébként nem csak azóta, mióta hideg van? utak nem rövidültek? :D Na azt még nem cseréltünk benne mióta nálunk van. Hogy lehet lepontosítani, hogy valóban az döglött meg? Nem, a felhasználás ugyan az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts