Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

GSi board beszerelhető F Astrába? Jó lenne ha utána működne is rendesen... :wink:

Szóval lehet ilyet? Gondolom semmilyen érzékelő nincs benne gyárilag az Astrámban...

Inkább vegyél gsi-t, szerintem elég sok macerával járna egy ilyen átalakítás.

Plusz tényleg a rengeteg érzékelő ami nincs meg a tiedben.

Szal szerintem, ne foglalkozz vele.

Megosztás:

Inkább vegyél gsi-t, szerintem elég sok macerával járna egy ilyen átalakítás.

Plusz tényleg a rengeteg érzékelő ami nincs meg a tiedben.

Szal szerintem, ne foglalkozz vele.

A fogyasztásmérés foglalkoztat igazából. De majd konzultálok Gabival hogy a kis szerkentyűjén nem lehetne-e megoldani ezt. Gondolom többeket érdekelne.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 1996-os, 1.4-es Opel Astra F kocsim (sima 8 szelepes). Van egy kis baja, tanácsot szeretnék kérni, hogy mitévő legyek vele kapcsolatban.

Eddig soha semmi baja nem volt, nagyon jól ment, múlt héten volt egy bal első csapágy-csere, és egy kipufogó csere a katalizátortól hátrafelé eső részen.

Tegnap elindultam vele, és 10 perc menet után kénytelen voltam átgázolni egy 20-30 méter hosszú, kb. 30 centi magas vizen, mert az úton keresztben állt a víz végig. Lehet, hogy ennek semmi köze az esetemhez, de ezután még 1-2 km-t tudtam menni, majd az első stop tábla után alig bírt elindulni az autó, amikor sebességet váltottam, le akart állandóan fulladni, visszarántott a kocsi. Meg is álltam, hogy megnézzem mi van, de ezután már be sem tudtam indítani a motort. Az önindító pörgött rendesen, de mégsem indult a motor.

Érdekes jelenség volt, hogy amikor próbáltam indítani, akkor 2 másodperc múlva egy puffanás volt hallható, és egy kis füst (gőz?) jött ki az üresjárat motor alól, a befecskendezőszelep vagy a fojtószelep környékéről.

Az a baj, hogy totál nem értek a kocsikhoz, a könyből nézem most ki, hogy mi az, ahonnan a füstöt láttam kijönni. A motor felett van egy ilyen nagy kerek fekete doboz, és az alól jött. :)

Ezután elhúztak egy ismerősig, és másnap beindult a kocsi, de furcsa hangja volt, és egy sikeres próbakör után leállítottam, majd ismét nem akart beindulni. Végül 3-4 próbálkozás után csak beindult, és haza tudtam vele jönni. De közben éreztem, hogy néha mintha nem menne rendesen a motor, talán nincs elég benzin, vagy gyertya.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy vajon mi lehet ezek alapján a baja? Talán a víz miatt lett zárlatos, vagy attól föggetlen hiba? Hova vigyem megnézetni? Szakszervizbe vagy valami guruhoz? Tudtok bármelyikből is javasolni valakit Budapesten? Vajon el merjek vele így indulni bárhova is?

Köszi a segítséget, és bocs, hogy kicsit hosszú voltam!

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 1996-os, 1.4-es Opel Astra F kocsim (sima 8 szelepes). Van egy kis baja, tanácsot szeretnék kérni, hogy mitévő legyek vele kapcsolatban.

Eddig soha semmi baja nem volt, nagyon jól ment, múlt héten volt egy bal első csapágy-csere, és egy kipufogó csere a katalizátortól hátrafelé eső részen.

Tegnap elindultam vele, és 10 perc menet után kénytelen voltam átgázolni egy 20-30 méter hosszú, kb. 30 centi magas vizen, mert az úton keresztben állt a víz végig. Lehet, hogy ennek semmi köze az esetemhez, de ezután még 1-2 km-t tudtam menni, majd az első stop tábla után alig bírt elindulni az autó, amikor sebességet váltottam, le akart állandóan fulladni, visszarántott a kocsi. Meg is álltam, hogy megnézzem mi van, de ezután már be sem tudtam indítani a motort. Az önindító pörgött rendesen, de mégsem indult a motor.

Érdekes jelenség volt, hogy amikor próbáltam indítani, akkor 2 másodperc múlva egy puffanás volt hallható, és egy kis füst (gőz?) jött ki az üresjárat motor alól, a befecskendezőszelep vagy a fojtószelep környékéről.

Az a baj, hogy totál nem értek a kocsikhoz, a könyből nézem most ki, hogy mi az, ahonnan a füstöt láttam kijönni. A motor felett van egy ilyen nagy kerek fekete doboz, és az alól jött. :)

Ezután elhúztak egy ismerősig, és másnap beindult a kocsi, de furcsa hangja volt, és egy sikeres próbakör után leállítottam, majd ismét nem akart beindulni. Végül 3-4 próbálkozás után csak beindult, és haza tudtam vele jönni. De közben éreztem, hogy néha mintha nem menne rendesen a motor, talán nincs elég benzin, vagy gyertya.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy vajon mi lehet ezek alapján a baja? Talán a víz miatt lett zárlatos, vagy attól föggetlen hiba? Hova vigyem megnézetni? Szakszervizbe vagy valami guruhoz? Tudtok bármelyikből is javasolni valakit Budapesten? Vajon el merjek vele így indulni bárhova is?

Köszi a segítséget, és bocs, hogy kicsit hosszú voltam!

beázott. pl az osztofedél......

Megosztás:

Én is arra tippelnék, hogy beázhatott vmi. a gyújtás körül. Sztem rakd ki a napra a kocsit, nyitott motortérrel, hátha kiszárad. Ha nem akkor marad, hogy a gyújtás összes vezetékét lehúzgálod, és kifújod levegővel és ha van wd40-ed akkor azzal befújhatod a csatlakozókat. Ha ezután sem javul, akkor járasd kicsit, majd nézd meg a gyertyákat koszosak-e. ha vmelyik naon elüt színre a többitől, akkor vszínű az a hengered nem megy rendesen. Gyertyacsere esetleg kábelcsere.

Megosztás:

Mit fog szólni hozzá a motor ha megyek vele néhány 100 métert légszűrő nélkül? Kíváncsi vagyok hogy érezhető-e a külömbség, mert ha nem, akkor hanyagolnám a direktszűrő/betét verziókat. Mondjuk egy km, viszonylag pormentes úton nem okoz semmien marandó elváltozást a motorban légszűrő nélkül, ugye? :oops:

Megosztás:

Mit fog szólni hozzá a motor ha megyek vele néhány 100 métert légszűrő nélkül? Kíváncsi vagyok hogy érezhető-e a külömbség, mert ha nem, akkor hanyagolnám a direktszűrő/betét verziókat. Mondjuk egy km, viszonylag pormentes úton nem okoz semmien marandó elváltozást a motorban légszűrő nélkül, ugye? :oops:

Mi az, hogy viszonylag pormentes ? Most néhány 100 méter, vagy 1 km ? Lezártál önhatalmúlag egy szakaszt és pár 100 métert végigporszívóztál belőle ? :) :) :) :P :lol:

ui: nagyon ne erőltesd a légszűrő nélkül történő közlekedést

Megosztás:

Tavaly jött Akalira az a srác Ausztriából asszem Comodore volt de fekete az biztos, szóval sor6os 3 Weberrel, kormányszervóval, és ami itt a legfontosabb 6 trombitával a Webereken.

Kérdeztem tőle, hogy nem zavarja, hogy semmi légszűrés nélkül jött a szomszédból: hát nem, volt a válasz.

Elmondása szerint Ő maga rakta össze az autót is meg a Weber-eket is a mocira.

Ha idén is eljön a Talira megtudhuk mennit bír légszűrő nélkül.

csak idefűtztem, mer eszembejutott

Zoli

Megosztás:

Kollegám minden télen kiszedi a légszűrőt az autójából, mondván hogy akkor úgysincs por.

Pont ma takarítottam a gépsárkányt, tavaly ősszel volt egy hasonló eset, a légszűrő alatt volt egy fél tenyérnyi por, de még falevél is.

Szal nekem nagyon jó helyen van ott az a szűrő. :)

Megosztás:

A fogyasztásméréssel békén lehet hagyni ám! :)

Meg tudom oldani, csak győzze a pénztárcátok!!! :)

Légszűrő nélkül nem sokáig megy az eredeti sűrítési aránnyal a motor,

ugyanis hamar meg fog kopni dugó és a henger. Ha pedig valami nagyobb

és masszívabb állat téved bele, az nagyobb gubancot is okozhat.

Patyi Laci is tütékkel szerelte fel a szívósorát, de Ő elég könnyen vállalja

be ennek kockázatát, ugyanis van vagy 3-4 motorja még tarcsiban. 8)

Megosztás:

Nemtom lehet hogy akkor mégis megpróbálom valamilyen zuhé után rövid távon ezt a szürű nélküli dolgot...

Ma sikerült megcsinálnom, hogy hátul is legyen ablakmosó víz. Hát elég nőgyógyász dolog volt, de ma minden piros lámpánál lemostam a hátsó ablakot hogy lássák, nekem van ilyenem és működik is!! :roll:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.