Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Bocsi a kérdésem nem a témába vág...de akkor is beírom ;)

A reggeli indítás nem tetszik a motornak...olyan mint ha nem lenne alapjárat...azaz szerintem nincs is megfelelő, mert kb annyit pörög mint melegen...csak csunyább a hangja...kicsi gázpedál adagolással pár másodperc alatt beáll normálisra és szépen jár.

Apu azt kérdezte tölem hogy ebben nem -e ugy müködik mint neki anno az 1,3as Wartburgba, hogy gázpedálra indulás elött picit rákellett lépni, azzal inditotta az autómata szivatót. Csak erre a dologra én annyit tudtam mondani hogy fogalmam sincs B)

Megosztás:

Az hogy lehet? Azt mondtad az asszonynak nincs jogsija??? B) :blush: :D :lol:

Nincs, de sokmindent jobban tud a vezetésről, forgalmi helyzetről, stb mint én. ;) :P

Bocsi a kérdésem nem a témába vág...de akkor is beírom :D

A reggeli indítás nem tetszik a motornak...olyan mint ha nem lenne alapjárat...azaz szerintem nincs is megfelelő, mert kb annyit pörög mint melegen...csak csunyább a hangja...kicsi gázpedál adagolással pár másodperc alatt beáll normálisra és szépen jár.

Apu azt kérdezte tölem hogy ebben nem -e ugy müködik mint neki anno az 1,3as Wartburgba, hogy gázpedálra indulás elött picit rákellett lépni, azzal inditotta az autómata szivatót. Csak erre a dologra én annyit tudtam mondani hogy fogalmam sincs :)

Ezen nem kell rálépni a gázpedálra, én is csak a kuplungot nyomom ki.

Megosztás:

Bocsi a kérdésem nem a témába vág...de akkor is beírom ;)

Apu azt kérdezte tölem hogy ebben nem -e ugy müködik mint neki anno az 1,3as Wartburgba, hogy gázpedálra indulás elött picit rákellett lépni, azzal inditotta az autómata szivatót. Csak erre a dologra én annyit tudtam mondani hogy fogalmam sincs B)

Nem kell ilyet... itt nincs ilyen funkciója.

Lehet hogy rossz a vízhő jeladód, a kétvezetékes.

Megosztás:

Nem kell ilyet... itt nincs ilyen funkciója.

Lehet hogy rossz a vízhő jeladód, a kétvezetékes.

Őőő valami vízhő jeladó volt cserélve azt hiszem....mert annyi ilyen dolgot ki kellett cserélni mikor megvettem tavasszal...de akkor a szerelöm megkérdem mert vezeti a gépén hogy mi lett csinálva és mi nem...mert én ehez sügér vagyok B) Építőmérnökin az út és vasút építést tanítják ;) nem ezt :D:blush: És hát ez az elsö saját autóm...

Megosztás:

Nekem a fehér nem klímás és abból jön középen meleg.

Akkor tévedés történt. B) Sry.

Én akármit csinálhatok a tekerentyűvel. Ha leveszem hidegre, hideg jön, ha melegre tekerem, meleg jön, menetközben is.

Amúgy ez nem fehér Astra bug, mert nekem kék és FPepének is kék! ;)

Megosztás:

Akkor tévedés történt. B) Sry.

Én akármit csinálhatok a tekerentyűvel. Ha leveszem hidegre, hideg jön, ha melegre tekerem, meleg jön, menetközben is.

Amúgy ez nem fehér Astra bug, mert nekem kék és FPepének is kék! ;)

A fene érti hogy van ez..

Illetve én már állítgattam úgy, hogy volt amikor középről is meleg jött.

Máskor meg hideg.

Csak még nem figyeltem meg mik a beállítások.

Megosztás:

A fene érti hogy van ez..

Illetve én már állítgattam úgy, hogy volt amikor középről is meleg jött.

Máskor meg hideg.

Csak még nem figyeltem meg mik a beállítások.

Érdekes, mert amikor megvettem és elkezdtem fórumozni akkor is volt téma a befújó, és csodálkoztam is, mert nekem minegyik meleget fújt. Most meg az enyém is hideg középen. Pontosabban kevert. B)

Megosztás:

Érdekes, mert amikor megvettem és elkezdtem fórumozni akkor is volt téma a befújó, és csodálkoztam is, mert nekem minegyik meleget fújt. Most meg az enyém is hideg középen. Pontosabban kevert. B)

Majd holnap megnézem, hogy mennyire meleget fúj nekem a többi beömlőhöz képest. Lesz egy hosszabb utam.

Megosztás:

Nem tudom ez-e a megfelelő topic, de felteszem kérdésem: Neten hol tudnék Caravanhoz ablaktörlőt rendelni? Kompletten kellene a kar rugóval, esetleg csak a rugó. Szerintem a mostani rugó el van gyengülve, és nem szorítja hozzá a lapátot eléggé az üveghez, ezért csak minimális foltokat söpör le. A lapát egyébként tök új, tehát kizárt, hogy az a szar. A rugón érezni is, hogy semmit nem "húz". Azért kersek a neten, mert szerintem autósboltosok nem szívesen szaroznak ilyen bizbaszokkal B)

Megosztás:

Nem tudom ez-e a megfelelő topic, de felteszem kérdésem: Neten hol tudnék Caravanhoz ablaktörlőt rendelni? Kompletten kellene a kar rugóval, esetleg csak a rugó. Szerintem a mostani rugó el van gyengülve, és nem szorítja hozzá a lapátot eléggé az üveghez, ezért csak minimális foltokat söpör le. A lapát egyébként tök új, tehát kizárt, hogy az a szar. A rugón érezni is, hogy semmit nem "húz". Azért kersek a neten, mert szerintem autósboltosok nem szívesen szaroznak ilyen bizbaszokkal B)

Nem próbáltad meg rövídíteni a rugót? Lecsípni a végéről az akasztószemet, és a spirálból újat hajlítani neki. De lehet, hogy előbb törik, mint hajlik, ezért csak akkor tedd, ha amúgy is kuka. Esetleg felmelegíteni, és úgy meghajlítani. Bontó nincs a környéken? Az lenne a legegyszerűbb.

Megosztás:

Nem próbáltad meg rövídíteni a rugót? Lecsípni a végéről az akasztószemet, és a spirálból újat hajlítani neki. De lehet, hogy előbb törik, mint hajlik, ezért csak akkor tedd, ha amúgy is kuka. Esetleg felmelegíteni, és úgy meghajlítani. Bontó nincs a környéken? Az lenne a legegyszerűbb.

sajnos nagyon kezdő autós vagyok még, így nem volt még időm bontókat felkutatni a környéken. Helyben tuti nincs egy ablaktörlőért meg nem biztos, hogy megérné kocsikázni vidékre, igas sok okos dologra szükségem lenne bontóból, de várom a jó időt, addig gyűjtögetem a forintokat is hozzá. A rugó buherálás eddig nem jutott eszembe, de jó lenne egy alternatív megoldás a szekrényen, hogyha mégsem működne. Egyébként alapvetően a rugók anyaga elég rideg ahhoz, hogy csak úgy formálni lehessen őket. Azért is rugók B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.