Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Azt mondta az autóboltos, általában a gyári dolgokhoz nincs tömítés, meg sallang..

Illetve külön kellett volna megvenni.

Azért azon elgondolkodtam, ami termosztátot kiszedtem, az detto olyan volt, mint az új amit beraktam.

Pár apró beleütött számtól eltekintve.

Akkor most hol az igazság ?

Odaát. B) ;) :blush:

Megosztás:

Ejnye fiúk, mindjárt keresek egy moderátort! B) Vagy egy szexuálpszihológust. :D

Akarsz beszélni róla? :blush:

Nem adtak hozzá tömítést? Szutyok japó motor. ;)

Egyik gyári termóhoz sem adnak tömítést tudtommal. Nekem is mindig külön adott Viktor. :lol:

Megosztás:

Egyik gyári termóhoz sem adnak tömítést tudtommal. Nekem is mindig külön adott Viktor. :lol:

Hát gondolhatod hogy a Csergőben nem ezzel fognak szórakozni. :D

Nincs hozzá, külön gyári számon van. :)

Tudom én, mert nekem is úgy adják a haverok a boltban, csak jó egy kicsit szívni a vérét. B) ;) :blush:

Megosztás:

Sziasztok!

A középső két befúvóm hideget tol és ez ilyenkor télen egy kicsit kellemetlen, mert nem lehet 100%-osan lezárni.

Valószínűleg lecsúszott a csöve, ugye?

Hogy lehet megcsinálni? Honnan férek hozzá? Kell-e fokozottan figyelni valamire?

Megosztás:

Sziasztok!

A középső két befúvóm hideget tol és ez ilyenkor télen egy kicsit kellemetlen, mert nem lehet 100%-osan lezárni.

Valószínűleg lecsúszott a csöve, ugye?

Hogy lehet megcsinálni? Honnan férek hozzá? Kell-e fokozottan figyelni valamire?

Pont erről beszégetünk napok óta a fűtés topicban, de már többször volt téma. Gyárilag így van, hogy a sofőr ne aludjon el, van aki szivaccsal kitömi, bevált megoldás. A csöve nem tud lecsúszni, mert kemény pvc-ből van nem flexibilis. Ha nem tudod elzárni, pattintsd ki a vezető felöli rácsot, ha bevilágítasz lámpával látni fogod a mechanikáját, tudsz rajta állítani. Egy zsalut nyitsz-zársz a tekerővel, az szokott elálítodni.

Megosztás:

Pont erről beszégetünk napok óta a fűtés topicban, de már többször volt téma. Gyárilag így van, hogy a sofőr ne aludjon el, van aki szivaccsal kitömi, bevált megoldás. A csöve nem tud lecsúszni, mert kemény pvc-ből van nem flexibilis. Ha nem tudod elzárni, pattintsd ki a vezető felöli rácsot, ha bevilágítasz lámpával látni fogod a mechanikáját, tudsz rajta állítani. Egy zsalut nyitsz-zársz a tekerővel, az szokott elálítodni.

A baj ezzel csak az (nálam legalább is az volt), hogy annak a zsalunak a szivacsos (vagy gumis?) pereme már annyira el van fáradva, hogy a ventillátor simán képes kifújni mellette. Én betömtem úgy rongyokkal, hogy a rácsot alig tudtam visszatenni B) . De a hétvégén tesztelni fogom, hogy a termosz csere után nem-s már esetleg langyi levegőt fúj be. Az azért nem volna rossz... Ha mégsem akkor tavaszig rongy + szivacs vissza a rendszerbe

Megosztás:

A klímások kivételével. B) Azokban meleget fúj ott is.

Megosztás:

Nekem is meleget fog, nem nyugszom, amíg meg nem csinálom. A klímásben tényleg megy hátra is befújás? Hol, a kardánboxban?

Igen, valóban. Az ülések alatt vannak csövek. 3 darab ülésenként. De szerintem, csak akkor van befújás, mikor a klíma üzemel, mert pl meleget abszolút nem érezni és még azt sem, hogy bármilyen levegő jutna oda a ventitől. Én ezt akarom megcsinálni rajta valahogy. B)

Megosztás:

Hogy csináltad? B)

Nem csináltam sehogy, mégjópár éve egyszer csak lett.

Azóta az a trükk hogy a tekerentyűt melegen kell hagyni, indításnál, mindenkor, és meleg fog jönni. Ha elkezdem csavargatni akár csak egy kicsit is le, majd újra fel már nem fog meleg jönni. Így nekem télen egyfolytában csak a melegen van, és a befúvás mennyiségével szabályzom a meleget.

(lehet előtte is ilyen volt, csak akkor vettem észre)

Megosztás:

Nem csináltam sehogy, mégjópár éve egyszer csak lett.

Azóta az a trükk hogy a tekerentyűt melegen kell hagyni, indításnál, mindenkor, és meleg fog jönni. Ha elkezdem csavargatni akár csak egy kicsit is le, majd újra fel már nem fog meleg jönni. Így nekem télen egyfolytában csak a melegen van, és a befúvás mennyiségével szabályzom a meleget.

(lehet előtte is ilyen volt, csak akkor vettem észre)

Most ahogy mondod, az asszonynak a mániája letekerni kevert levegőre, utánna hiába tekerem fel melegre, középen hideg jön. B) Nekem meg lefagy a kezem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.