Reeckatee Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nézd meg azt a vízpumpát, lehet, hogy az is bűnös a dologban. Sztem az nem tud elromlani. Ha megszorul akkor azt tuti észre lehet venni. Nekem a vezérlés cserekor a vízpumpát is cseréltük és nem igaz, hogy nem mozgatta jobban a vizet a motorban és ezáltal egy ici picit nem volt jobbacska a fütés, de az igazi bünös sztem inkább a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Sztem az nem tud elromlani. Ha megszorul akkor azt tuti észre lehet venni. Nekem a vezérlés cserekor a vízpumpát is cseréltük és nem igaz, hogy nem mozgatta jobban a vizet a motorban és ezáltal egy ici picit nem volt jobbacska a fütés, de az igazi bünös sztem inkább a termosztát. Neki C14NZ-je van, ha ott megszorul a vízpumpa, nem indítod be az autót, mert az vezérműszíjszakadást jelent. Esetleg úgy lehetne rossz, ha elforogna a tengelyen a lapátkerék belül, de lehet, hogy ez ellen is védett a konstrukció, még nem szedtem szét vízpumpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Neki C14NZ-je van, ha ott megszorul a vízpumpa, nem indítod be az autót, mert az vezérműszíjszakadást jelent. Esetleg úgy lehetne rossz, ha elforogna a tengelyen a lapátkerék belül, de lehet, hogy ez ellen is védett a konstrukció, még nem szedtem szét vízpumpát. Igen arra értettem, hogy minden meghal...azt pedig észreveszed nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Igen arra értettem, hogy minden meghal...azt pedig észreveszed nem? Jobbik esetben B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Ma városban kocsikázás szendvedés volt kb. Elindultam, majd ügye jött a kanyar, fékezés, kuplung be. Motor felbőőőg és 2100rpmen (szemrevételezés alapján a fordszámmérőn) pörgött. Gázadás nélkül is gyorsult a kocsi, majd mikor egy stop táblás kereszteződésnél megálltam, akkor ment le 800-ra az alapjárat, amíg gurultam üresben, addig 2100. B) Sokan nézhettek, hogy fékezek és közben miért pörög a motor mint az állat. ;) Gondolhatták, hogy vagánykodok a dízelhangú benzinessel... :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Neki C14NZ-je van, ha ott megszorul a vízpumpa, nem indítod be az autót, mert az vezérműszíjszakadást jelent. Esetleg úgy lehetne rossz, ha elforogna a tengelyen a lapátkerék belül, de lehet, hogy ez ellen is védett a konstrukció, még nem szedtem szét vízpumpát. Természetesen nem pumpa szorulásra gondoltam, hanem az elforgásra. De azt írta, hogy most meg jó, lehet csak a termosztát szorult be neki, ha van ilyen. Bár nem értem, akkor miért nem nyomta a meleget a fűtés. Ezért gondoltam a pumpára. Ma városban kocsikázás szendvedés volt kb. Elindultam, majd ügye jött a kanyar, fékezés, kuplung be. Motor felbőőőg és 2100rpmen (szemrevételezés alapján a fordszámmérőn) pörgött. Gázadás nélkül is gyorsult a kocsi, majd mikor egy stop táblás kereszteződésnél megálltam, akkor ment le 800-ra az alapjárat, amíg gurultam üresben, addig 2100. B) Sokan nézhettek, hogy fékezek és közben miért pörög a motor mint az állat. ;) Gondolhatták, hogy vagánykodok a dízelhangú benzinessel... :blush: Nekem is szokott ilyen lenni főleg hideg motornál, de nekem ha kiengedem a kuplungot nem viszi a kocsit, visszaáll alapra, csak ha kinyomom akkor bőg fel. Lehet az alapjárati szarakodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nekem is szokott ilyen lenni főleg hideg motornál, de nekem ha kiengedem a kuplungot nem viszi a kocsit, visszaáll alapra, csak ha kinyomom akkor bőg fel. Lehet az alapjárati szarakodik. Na, nekem üzemmeleg motornál jelentkezett, húzta a verdát és stabilan tartotta addig, amíg állóra nem fékeztem a kocsit. Onnantól mintha észbekapott volna. Alapjáratira tippelek én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Na, nekem üzemmeleg motornál jelentkezett, húzta a verdát és stabilan tartotta addig, amíg állóra nem fékeztem a kocsit. Onnantól mintha észbekapott volna. Alapjáratira tippelek én is. Nekem is ezt csinálja,nemrég kezdte el.Szerintem fals levegő lesz nálam a gond. Fékezésnél kívűlről úgy néz ki mintha 3 pedálon állnék egyszerre.Olyan 1800-ig megy fel. Ha leszállok a fékről és a kuplungról,akkor abbahagyja 1-2 mp után. tempomat.B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nekem is ezt csinálja,nemrég kezdte el.Szerintem fals levegő lesz nálam a gond. Fékezésnél kívűlről úgy néz ki mintha 3 pedálon állnék egyszerre.Olyan 1800-ig megy fel. Ha leszállok a fékről és a kuplungról,akkor abbahagyja 1-2 mp után. tempomat.;) Én ha leszállok a kuplungról és taposom a féket, megállok, akkor áll meg pár mp után az emelt fordulat. Volt olyan is, hogy stabil 3000-n pörgött.. B) Amúgy jah, tempomat. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Én ha leszállok a kuplungról és taposom a féket, megállok, akkor áll meg pár mp után az emelt fordulat. Volt olyan is, hogy stabil 3000-n pörgött.. B) Amúgy jah, tempomat. ;) Nem lehet, hogy a fékrásegítő lyukas, és elengedi a vákuumot (pontosabban beengedi a levegőt) fékezésnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nem lehet, hogy a fékrásegítő lyukas, és elengedi a vákuumot (pontosabban beengedi a levegőt) fékezésnél? Hm. B) Ez is lehetséges. Viszont, akkor ha megállok és megszűnik a hiba, akkor nem jön elő újra a hiba. Bár lehet még időszakos probléma is a fékrásegítőnél. Úgy néz ki ehhez már szakember kéne... lövésem sincs hol nézzem meg a tömítéseket, vagy lyukat hol keressek. Mondjuk a fékrásegítő alja már elég rozsdás. (A fekete nagy fém izé alja, amiben a membrán van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nem lehet, hogy a fékrásegítő lyukas, és elengedi a vákuumot (pontosabban beengedi a levegőt) fékezésnél? Nem lehet, hogy a fékezés miatt a fékrásegítőnek termel a motor, s ezért tartja magasabban az alapjáratot? Rémlik, hogy mintha valaki írta volna ezt korábban. Amúgy üresben, fékezéskor nekem is felmegy pár másodpercre 1600-1800 köré hirtelen, s olyankor a fék is mintha megváltozna. Egyébként az alapjáratom betonstabil. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nem lehet, hogy a fékezés miatt a fékrásegítőnek termel a motor, s ezért tartja magasabban az alapjáratot? Rémlik, hogy mintha valaki írta volna ezt korábban. Amúgy üresben, fékezéskor nekem is felmegy pár másodpercre 1600-1800 köré hirtelen, s olyankor a fék is mintha megváltozna. Egyébként az alapjáratom betonstabil. Nem B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Nem ;) Akkor nem nyertem... Azért annak a hsz.-nak lehet, hogy utánanézek B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Akkor nem nyertem... Azért annak a hsz.-nak lehet, hogy utánanézek ;) Hát nem , ezt már egyszer én is felvetettem, mert amikor kijárok az udvarból az útra és fékezni kell, gázt adni, fékezni mindíg felpörög a motor, amig a féken állok, én is arra gyanakodtam, hogy a vákumot termeli a fékrásegítőnek, de itt kiokosítottak, hogy alapjáraton bőven keletkezik annyi amennyi kell. Tehát alapjárati, de ha a fékkel összefüggésben ingadozik, akkor lehet fals levegő is. Sőt ha jól emlékszem a pollenszűrőnél is van egy cső, ha az lukas az is befolyásolja a motor fordulatszámát. Azt olvaftam, úgy kell kiszűrni a fals levegőt, hogy benzinbe mártott ecsettel kell végigkenni a gyanús helyeket és ha felpörög a motor, akkor ott van a lik. De lehet, hogy ezt a légszűrő csőre írták. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Hát nem , ezt már egyszer én is felvetettem, mert amikor kijárok az udvarból az útra és fékezni kell, gázt adni, fékezni mindíg felpörög a motor, amig a féken állok, én is arra gyanakodtam, hogy a vákumot termeli a fékrásegítőnek, de itt kiokosítottak, hogy alapjáraton bőven keletkezik annyi amennyi kell. Tehát alapjárati, de ha a fékkel összefüggésben ingadozik, akkor lehet fals levegő is. Sőt ha jól emlékszem a pollenszűrőnél is van egy cső, ha az lukas az is befolyásolja a motor fordulatszámát. Azt olvaftam, úgy kell kiszűrni a fals levegőt, hogy benzinbe mártott ecsettel kell végigkenni a gyanús helyeket és ha felpörög a motor, akkor ott van a lik. De lehet, hogy ezt a légszűrő csőre írták. B) Aha, akkor a Te hülyeségedre emlékezhettem... :blush: Én meg már tájékozottnak, meg okosnak gondoltam magam ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Aha, akkor a Te hülyeségedre emlékezhettem... :blush: Én meg már tájékozottnak, meg okosnak gondoltam magam ;) Hiába nincs új a nap alatt. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Menet közben, amíg van sebességjel, addig egy emelt fordszámot tart a legtöbb ecu, de ez 900-1100rpm körül lehet. Ez "biztonsági intézkedés", hogy véletlenül se álljon le egy alapjárati ingadozás miatt a motor, és így megszűnjön a fékrásegítés. Arra írtam a nemet, hogy a te fordulatszámemelésed nem ez a jelenség, hanem fals levegő lehet B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Arra írtam a nemet, hogy a te fordulatszámemelésed nem ez a jelenség, hanem fals levegő lehet :blush: Hajjaj, az van nekem bőven ;) Szanaszét van szakadva már a gumicső, úgy van összeszalagozva több helyen. Kéne vennem végre egyet B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Indultam el a sógoréktól, beindult a motor, és egyből le is állt. Aztán hiba kerregettem nem indult el. Levettem a gyujtást, ráraktam, közben halgatóztam, és hallottam, hogy nem hallom az AC-búgását, a relé viszont kattant. Egyszer -kétszer még próbálkoztam, aztán gondoltam visszamegyek kérni csavarhúzót (torx-készletük biztos nincs B) ) és lebontom a jobb lábteret, áthidalom a relét, hátha az a rossz. Aztán megpróbáltam mégegyszer, hallottam a búgást és már indult is. Most raktam be a kocsiba torx-kulcsot, meg drótót rövidrezárni, ha legközelebb előjön ki tudom szűrni, hogy a relé kuka, vagy a kábelek, ill a pumpa. Bár nem hiszem, hogy egy szakadt kábel csak úgy állásában megjavuljon. A pumpáról se gondolom, hogy hol elindul, hol nem. Inkább a relére gyanakszom, hogy pölö koszosak lehetnek az érintkezők, mert az hallatszik, hogy behúz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Indultam el a sógoréktól, beindult a motor, és egyből le is állt. Aztán hiba kerregettem nem indult el. Levettem a gyujtást, ráraktam, közben halgatóztam, és hallottam, hogy nem hallom az AC-búgását, a relé viszont kattant. Egyszer -kétszer még próbálkoztam, aztán gondoltam visszamegyek kérni csavarhúzót (torx-készletük biztos nincs ;) ) és lebontom a jobb lábteret, áthidalom a relét, hátha az a rossz. Aztán megpróbáltam mégegyszer, hallottam a búgást és már indult is. Most raktam be a kocsiba torx-kulcsot, meg drótót rövidrezárni, ha legközelebb előjön ki tudom szűrni, hogy a relé kuka, vagy a kábelek, ill a pumpa. Bár nem hiszem, hogy egy szakadt kábel csak úgy állásában megjavuljon. A pumpáról se gondolom, hogy hol elindul, hol nem. Inkább a relére gyanakszom, hogy pölö koszosak lehetnek az érintkezők, mert az hallatszik, hogy behúz. Na, most lehet hogy megint hüleséget irok, de ha közvetlen a lefulladást illetve az előző inditást követően nem hallottad nyomni az AC-t az attól is lehet hogy még meg volt a kellő nyomás(vagy benzinmennyiség) a rendszerben.. Ha inditózás nélkül is, ha először felnyomta a benzint és én erre gyújtás le-gyújtás ráad, másodszorra nem ment az AC. Kicsit, 4-5mp-et várj vele mielőtt újra próbálod! Én is próbálgattam amikor nyomoztam a lefulladások okát. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Indultam el a sógoréktól, beindult a motor, és egyből le is állt. Aztán hiba kerregettem nem indult el. Levettem a gyujtást, ráraktam, közben halgatóztam, és hallottam, hogy nem hallom az AC-búgását, a relé viszont kattant. Egyszer -kétszer még próbálkoztam, aztán gondoltam visszamegyek kérni csavarhúzót (torx-készletük biztos nincs B) ) és lebontom a jobb lábteret, áthidalom a relét, hátha az a rossz. Aztán megpróbáltam mégegyszer, hallottam a búgást és már indult is. Most raktam be a kocsiba torx-kulcsot, meg drótót rövidrezárni, ha legközelebb előjön ki tudom szűrni, hogy a relé kuka, vagy a kábelek, ill a pumpa. Bár nem hiszem, hogy egy szakadt kábel csak úgy állásában megjavuljon. A pumpáról se gondolom, hogy hol elindul, hol nem. Inkább a relére gyanakszom, hogy pölö koszosak lehetnek az érintkezők, mert az hallatszik, hogy behúz. Át tudod tenni szerintem pl az ablakfűtés reléjét is próbaképpen ;) A legtöbb típuson megegyeznek ezen relék adatai, lábai :blush: Nyomásmérő nincs az üa rendszerben, fixen vezérli az ecu a pumpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Át tudod tenni szerintem pl az ablakfűtés reléjét is próbaképpen B) A legtöbb típuson megegyeznek ezen relék adatai, lábai ;) Nyomásmérő nincs az üa rendszerben, fixen vezérli az ecu a pumpát. Ezt nem tudom, nem tudtam, de akkor is valami oknál fogva igy csinál nekem ha nagyon rövid időközönként kapcsolva próbálom/próbálgattam hogy megy-e a pumpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Ezt nem tudom, nem tudtam, de akkor is valami oknál fogva igy csinál nekem ha nagyon rövid időközönként kapcsolva próbálom/próbálgattam hogy megy-e a pumpa. valószínű ez azért van, mert lehet az ecuban egy olyan feature, hogy nem kapcsolja be, ha pl pár mp-en belül ment már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2009 Megoszt Elküldve Január11, 2009 Na, most lehet hogy megint hüleséget irok, de ha közvetlen a lefulladást illetve az előző inditást követően nem hallottad nyomni az AC-t az attól is lehet hogy még meg volt a kellő nyomás(vagy benzinmennyiség) a rendszerben.. Ha inditózás nélkül is, ha először felnyomta a benzint és én erre gyújtás le-gyújtás ráad, másodszorra nem ment az AC. Kicsit, 4-5mp-et várj vele mielőtt újra próbálod! Én is próbálgattam amikor nyomoztam a lefulladások okát. :blush: Valszeg azzal a benzinmenyiséggel röffent be a motor, ami a csőben, vagy az injektorban volt. Át tudod tenni szerintem pl az ablakfűtés reléjét is próbaképpen :D A legtöbb típuson megegyeznek ezen relék adatai, lábai :lol: Nyomásmérő nincs az üa rendszerben, fixen vezérli az ecu a pumpát. Na mentem volna a lányom elé a szülinapi zsúrra, megint nem indult. Zseblámpánál lekaptam a lábtér burkolatot, kivettem a relét, rövidrezártam a kapcsokat (asszem 30 meg 85) búgás semmi. Vagy a pumpa, vagy kábel szakadás. Gondolom a bizti a relé után van, vagy előtte? Esetleg még azt megnézem. Holnap emelhetem meg, és mászhatok alá. B) Most nem merek vele felugrálni a dobogóra, amúgy is leszívhatta az akkut a sok kerregetés. Szerencsére felhivot az ürge, hogy hazahozza a lányom, nem kellett gyalogolni a falu másik végére. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts