Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Nem maga a motor a hibás, hanem az irányváltó szelep rajta.

Csak azért mondom, mert én is cseréltem motort, de az irányváltó nélkül adták,a régit raktam vissza. Nekem a motot volt berohadva. Először fordítva dugtam össze, elöl törölt, hátul spriccelt, meg hátul törölt, elöl spriccelt. :rolleyes:

Megosztás:

Csak azért mondom, mert én is cseréltem motort, de az irányváltó nélkül adták,a régit raktam vissza. Nekem a motot volt berohadva. Először fordítva dugtam össze, elöl törölt, hátul spriccelt, meg hátul törölt, elöl spriccelt. :rolleyes:

Nemtom neked milyen van, mert ami az enyémben van, nem szétszedhető. 3000 körül van komplett az új utángyári :)

Megosztás:

Vészprogramon megy sebességjel nélkül. Valszeg légtömegmérő nélkül is.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól működik a vészprogram. :rolleyes:

Lehúztam a légtömeget, és lényegében ugyanúgy viselkedett mint előtte. Új hiba sem jött, tehát olyan mintha ott sem lenne. (egy hangyányit mintha dadogósabb lett volna, de lehet csak beleképzelem)

Alaposabban megnéztem a csatit. Ennek így kell lennie? Zavarszűrés?

Sajnos az egyik vezeték ki van törve, de nem hinném hogy ez áthúzna valahol, ahhoz elég messze van minden más.

Még így is lehet hogy a kütyü a rossz, vagy inkább kontakthiba?

Megosztás:

Mi okozhatja azt, hogy kuplungpedálom lenyomásához viszonylag nagy erő szükségeltetik? Mozgása nem elég határozott, olyan mintha be lenne ragadva. Nem, nem a bovden a ludas, azt nemrég cseréltettem és egy fokkal sem lett jobb. Üresen a pedál sem szorul. Szerintem a bibi a kuplungszerkezetnél lehet. Ha jól sejtem egy kuplungszerkezet nyomó rugói elfáradnak vagy letörnek, akkor még könnyebb erőt kell leküzdeni a kuplung kinyomásakor.

Megosztás:

Mi okozhatja azt, hogy kuplungpedálom lenyomásához viszonylag nagy erő szükségeltetik? Mozgása nem elég határozott, olyan mintha be lenne ragadva. Nem, nem a bovden a ludas, azt nemrég cseréltettem és egy fokkal sem lett jobb. Üresen a pedál sem szorul. Szerintem a bibi a kuplungszerkezetnél lehet. Ha jól sejtem egy kuplungszerkezet nyomó rugói elfáradnak vagy letörnek, akkor még könnyebb erőt kell leküzdeni a kuplung kinyomásakor.

Kinyomó szerkezet kezd megfáradni.

Megosztás:

Hali.

Létezhet olyan, hogy ebben az esös idöben fossá párásodik a pollenszürö?

K...ára párásodott az ablakom mostanában, és ma kivettem a pollenszüröt, és majdnem csavarni lehet belölle a vizet.

Kizárnám hogy a szélvédönél ázik be, mert fa..án ki van nyomva szilóval, és a müanyag is jol volt a helyén.

Megosztás:

Hali.

K...ára párásodott az ablakom mostanában, és ma kivettem a pollenszüröt, és majdnem csavarni lehet belölle a vizet.

Kizárnám hogy a szélvédönél ázik be, mert fa..án ki van nyomva szilóval, és a müanyag is jol volt a helyén.

Pedig vhol vizet kaphat, nem hiszem hogy olyan magas a levegő páratartalma, hogy megszíja magát.

Megosztás:

Tegnap mikor csináltam a ledezést, szét kellett szednem a műszerfalat.

Azóta az óra nem mér sebességet. A spirál rendben mert ha a váltó felőli oldalon megforgatom, mozog a mutató. A váltónál van egy műanyag alkatrész, amire a spirált ráerősítem, és ez megy bele a váltóba. szerintem abból eshetett ki valami amit nem vettem észre...nem tudjátok van abban még valami ami nekem hiányzik?

Megosztás:

Tegnap mikor csináltam a ledezést, szét kellett szednem a műszerfalat.

Azóta az óra nem mér sebességet. A spirál rendben mert ha a váltó felőli oldalon megforgatom, mozog a mutató. A váltónál van egy műanyag alkatrész, amire a spirált ráerősítem, és ez megy bele a váltóba. szerintem abból eshetett ki valami amit nem vettem észre...nem tudjátok van abban még valami ami nekem hiányzik?

Azt írtad a műszerfalat szedted ki, és akkor szállt el a seb.mérő. Akkor még nem volt lebontva a váltóról, akkor nem ott van a hiba. Lehet hogy nem toltad rá teljesen a spirált az órára, amikor kézzel megforgattad akkor meg picit beljebbtoltad a gégecsőbe, ezért működött.

Megosztás:

Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy az első és a hátsó ködlámpa kapcsoló az csak az ábrában különbözik, vagy esetleg az elektromos, mechanikus csatlakozásban is. Tönkre ment az első kapcsolóm és nem akarom tudatlanul beleerőszakolni egy hátsó ködlámpa kapcsolót. Több kárt csinálhatok mint hasznot.

Megosztás:

Azt írtad a műszerfalat szedted ki, és akkor szállt el a seb.mérő. Akkor még nem volt lebontva a váltóról, akkor nem ott van a hiba. Lehet hogy nem toltad rá teljesen a spirált az órára, amikor kézzel megforgattad akkor meg picit beljebbtoltad a gégecsőbe, ezért működött.

A meghajtó fogaskereke csúszott be a váltóba most szeretném kipiszkálni.

Megosztás:

Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy az első és a hátsó ködlámpa kapcsoló az csak az ábrában különbözik, vagy esetleg az elektromos, mechanikus csatlakozásban is. Tönkre ment az első kapcsolóm és nem akarom tudatlanul beleerőszakolni egy hátsó ködlámpa kapcsolót. Több kárt csinálhatok mint hasznot.

Nem egyformák elektromosan, gondolom mechanikusan sem.

Megosztás:

Üdvözletem!

Valamelyiknek eggyel több lába van és ha jól emlékszem, akkor nem is úgy vannak a lábak rakva (egyik mintha 90 fokkal el lenne forgatva).

Megosztás:

Valamelyiknek eggyel több lába van és ha jól emlékszem, akkor nem is úgy vannak a lábak rakva (egyik mintha 90 fokkal el lenne forgatva).

Köszi a választ. Ez egy jó támpont, tudom most már mit kell nézzek rajta. Nincs más hátra kibányászom a másik kapcsolót és ezek alapján összahasonlítom.

Megosztás:

Pedig az kapja a vizet a szélvédőről... Nekem sem volt már elég a sziló egy idő után, annyira szar,

hullámos volt a műanyag a szélvédőn.

Megosztás:

Szerintem a légtömeg KO.

Nekem valamiért gyanús hogy nem.

"Might be worth unplugging the afm and squirting some WD40 on the contancts, and replugging."

Éshánem? De. :)

Mondjuk egy másik komment miatt fújtam be, abban azt is írták hogy ha teljesen jónak is látszik akkor is meg kell próbálni.

Befújtam, indítottam még égett a lámpicsku, aztán 10-20 másodperc múlva elaludt. Egy 20km-t mentem vele és nem jött elő. Nem akarom elkiabálni, de talán. Múltkor is elhallgatott egyszer de rögtön visszajött ahogy kiforgattam rendesen a motort. Most ilyet nem csináltam, de 4000-ig azért így is pörgött.

Meg az IAT csatiját is befújtam, azon volt is valami piszok.

Biztos ami biztos a szívórészt majd lekapom teljesen és megtisztítom. Múltkor a benzinnyomás szabályzó vákuumcsöve akadt a kezem közé, és nem volt valami meggyőző a csatlakozás.

Olvastam olyat hogy ha egész éjszakán keresztül le van véve az akksisaru akkor törlődnek a hibák. Másik helyen 3 napot írtak. Olyan 12 óra biztos nem elég. Legalábbis nálam.

Persze hogy ne legyen minden tökéletes, hirtelen gyorsításoknál (előzés) elkezd rángatni/fulladni. A tank kifogyóban, és ilyet már csinált hasonló helyzetben. Holnap megszemrevételezem az AC-t. Remélem hogy jó helyen tapogatózom.

Kiszedtem a középkonzol, mert valami zörgött mögötte. Kábeleken a szivacsborítás apró darabokban morzsolódott már le. Persze jó ragadós is volt. :rolleyes: Ezt is megreparáltam, de a zörgés nem múlt el teljesen. :)

Ja és van egy 12-es és 96-os hibakódom a középkijelzőn. :)

Megosztás:

Ja és van egy 12-es és 96-os hibakódom a középkijelzőn. :rolleyes:

Ilyet találtam:

F12 - Home Diagnostics F81 - Signal SDA low

F82 - Signal SCL low

F83 - Signal mrq low

F84 - Signal SDA high

F85 - Signal SCL high

F86 - Signal mrq high

F87 - Short Signs SDA and SCL

F88 - Short Signs SDA and mrq

F89 - Short Signs SCL and mrq

F91 - Signs SDA and SCL exchanged

F92 - Signs mrq SCL and exchanged

F93 - Internal error of radio

F94 - Unable to exchange data with radio

F95 - Gap Radio communication between the TID and

F96 - Signals Mrq SDA and exchanged

F169 - Falla temperature sensor, signal low

F171 - Falla temperature sensor, high signal

Miez a sok 3betűs?

Megosztás:

Tegnap délután levettem az akkusarut, mert gyújtáskapcsolót heréltem, s nem akartam megint letestelni. Nem tettem vissza éjszakára, csak kb. ma délután 1 óra körül, mikor végeztem. Akkor elindítottam (mert fáztam lenn a kocsiban :) ), első indításra felpörgött, majd leállt, másodikra, harmadikra is. Negyedszerre gázrásegítéssel sikerült berobbantani, piszkosul dadogott, remegett. Kb. negyedórát járattam, de azalatt nem simult meg az alapjárat, végig kicsit furcsa volt. Sárga lámpa nem volt. Menni nem mentem vele, mert ugye kormány nélkül nehéz... :rolleyes:

Kb. 23-24 órán át maradt áram nélkül, lehetséges, hogy valami beállítás ott kitörlődött?

Megosztás:

Persze hogy ne legyen minden tökéletes, hirtelen gyorsításoknál (előzés) elkezd rángatni/fulladni. A tank kifogyóban, és ilyet már csinált hasonló helyzetben. Holnap megszemrevételezem az AC-t. Remélem hogy jó helyen tapogatózom.

Dettó mint nálam. :rolleyes:

Kb. 23-24 órán át maradt áram nélkül, lehetséges, hogy valami beállítás ott kitörlődött?

Szerintem nem törlődhet semmi. Ha vki egész télre leállitja a kocsit, kiveszi az akkut annak is indulnia kell tavasszal.

Megosztás:

Tegnap délután levettem az akkusarut, mert gyújtáskapcsolót heréltem, s nem akartam megint letestelni. Nem tettem vissza éjszakára, csak kb. ma délután 1 óra körül, mikor végeztem. Akkor elindítottam (mert fáztam lenn a kocsiban :) ), első indításra felpörgött, majd leállt, másodikra, harmadikra is. Negyedszerre gázrásegítéssel sikerült berobbantani, piszkosul dadogott, remegett. Kb. negyedórát járattam, de azalatt nem simult meg az alapjárat, végig kicsit furcsa volt. Sárga lámpa nem volt. Menni nem mentem vele, mert ugye kormány nélkül nehéz... :rolleyes:

Gyakorlatilag az összes. Ilyenkor az ECU-nak újra kell tanulnia a különböző érzékelők jeleit, főleg a lambdáét. Azt, hogy gázadás nélkül nem indul be akkusaru levétele után, nekem is elő szokta adni, valszeg ennek az alapértékeit is újra kell ilyenkor tanulnia.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.