Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Itt Pécsen 4-et mondtak a kerékagyra.

Azt nem tudom, hogy jobb ?

Ha veszek a bontóban egy komplett gólyalábat, vagy kerékagy és új csapágy. :D

Szerintem jobb ha új agy új csapágy. csapágy sem drágább ;)

Előmelegítő jó dolog. Fűtéskörbe szokták kötni, az a rendszer egyik legalsó pontja mindig,

és így elég jól átáramoltatja a motoron is, fűtőradiátoron is a meleg vizet. Csak egy jó cucc

drága nagyon... webasto-t szokták asszem ajánlani.

Megosztás:

Előmelegítő jó dolog. Fűtéskörbe szokták kötni, az a rendszer egyik legalsó pontja mindig,

és így elég jól átáramoltatja a motoron is, fűtőradiátoron is a meleg vizet. Csak egy jó cucc

drága nagyon... webasto-t szokták asszem ajánlani.

Nézegettem állófűtéseket. Vaterán 40-től indul az áruk 150.000ig :D

A legolcsóbbak azok a nagyobb autókból kiszerelt bontottak, bmw, merci, azok 40től, benzinesek, és a vízet melegítik. Hogy kell egy ilyet bekötni? Gondolom, a motortérbe lenne, kapna tápot, benyát, és ennyi? Kipuff? Akksit terheli? Saját AC-je van? Engem érdekelne, még ez a 40 guriga is kibírható, de mennyire megbízható egy ilyen? Egyszer lemegyek, és a fényezés patakokban folyik le az autóról ;) Mennyit fogyaszt egy ilyen? Hány éves a kapitány? :P

Megosztás:

Nagy hiba :D :P :D

Egyébként szerintem az olajat előmelegíteni több értelme van, mert a kenés miatt lényeges elsősorban az üzemi hőmérséklet elérése nem? :D

Ilyen barátok mellett ellenségre már nincs is szükségem :D

Hát szerintem ezek a műszerek inkább kényelmi, mintsem kenéstechnikai szempontból hasznosak... Bár ha melegebb a víz, melegebb a blokk, akkor az olaj is hamarabb felmelegszik, nem? ;)

Megosztás:

Na igen, nem rossz, hasonló van a hever traktorjában is... hálózati(220V) csatlakozós, tehát mindig egy konektor közelében kell hagyni a kocsit ha hosszabb időre leállitod...de biztos hogy jó dolog!

nekem gyári(A omega)lett beszerelve.benzinel megy és kb. 1.8-2 litert fogyasz óránként.programozható(1 hétre előre).

felmelegíti a motort(az utasteret már én fabrikáltam hozzá)max. 70 fokra,van hozzá hőgomba.

az vele a baj,ha elszarodik(mint az enyém)nem ért hozzá senki.

ameddig(5 évig)jó volt addig áldottam a kitaláló nevét.még a hó is leovadt róla.

Megosztás:

nekem gyári(A omega)lett beszerelve.benzinel megy és kb. 1.8-2 litert fogyasz óránként.programozható(1 hétre előre).

felmelegíti a motort(az utasteret már én fabrikáltam hozzá)max. 70 fokra,van hozzá hőgomba.

az vele a baj,ha elszarodik(mint az enyém)nem ért hozzá senki.

ameddig(5 évig)jó volt addig áldottam a kitaláló nevét.még a hó is leovadt róla.

Ez olyan Zaporozsec kályha féle dolog lehet, nem? A Webasto gyárt ilyeneket és aranyporért mér kapni is lehet. A működési elvét ismerem, és a zapikályhát már raktam is össze működőképesre, de az csak levegőt melegít, nem vizet. Ha gondolod ötletekkel tudok segíteni a javításban.

Megosztás:

Ez olyan Zaporozsec kályha féle dolog lehet, nem? A Webasto gyárt ilyeneket és aranyporért mér kapni is lehet. A működési elvét ismerem, és a zapikályhát már raktam is össze működőképesre, de az csak levegőt melegít, nem vizet. Ha gondolod ötletekkel tudok segíteni a javításban.

webasto ez is aszem.

a vezérlő elektronika fosta össze magát.mechanikusan most is üzemel ha kell egy ki-be kapcsolóval.

az egész nem nagyobb mint egy tejes doboz.ebben benne van a keringetőszív.,vízhőcserélő,égőfej.

nagyon korrekt és jó hatásfokú.

az utasteret meg egyszerüen a venti bekapcsolásával fűti fel.

Megosztás:

Most voltam a bontóba ott henteregtek a telók a földön. ;) De miért akarsz előre ilyet szerelni? Nagyon pontosan be kéne lőni hogy felemelje a mociháztetőt. Lehet nem is bírná. Szerintem nehezebb mint a csomagtérajtó.

De nem lehetetlen! Csak kerül 1 olyan pont a motortérben ami elbírná azt a súlyt :P Ha más megoldás nincs akkor pl. az 5 BMW csak meg bírja :D

Megosztás:

De nem lehetetlen! Csak kerül 1 olyan pont a motortérben ami elbírná azt a súlyt :D Ha más megoldás nicns akkor pl az 5 BMW csak meg bírja ;)

Mármint arra gondoltam a a teló nem bírná. Gondolom egy rugó van benne, meg olaj, hogy ne úgy csapódjon be. De aztán próbálgatással meg lehetne találni azt a felfogatási pontot ahol szépen felemelkedne mint a hátsó ajtó. Hmmm... nem is olyan rossz ötlet! :D Megvan a következö projekt! :P

Megosztás:

Mármint arra gondoltam a a teló nem bírná. Gondolom egy rugó van benne, meg olaj, hogy ne úgy csapódjon be. De aztán próbálgatással meg lehetne találni azt a felfogatási pontot ahol szépen felemelkedne mint a hátsó ajtó. Hmmm... nem is olyan rossz ötlet! :D Megvan a következö projekt! ;)

..bontóban szerzel egy Q7-es csomagtér nyitó rendszert és az biztosan meg is birja.. :P

Megosztás:

ja, tényleg, erre nem is gondoltam..hehehe ;) :D :P

Alapvetően mindent szétszedős kisfiú voltam. A szüleim festéskor berakták a járókába a kakukkos órát a konyhából, hogy addig se üvölt a gyerek. Nem is üvöltöttem, de a kakukk is megnémult. Pedig csak egy gumikacsa, egy plüssmaci meg a cumim volt nálam. Soha többé nem követték el azt a hibát. Na ezt a tulajdonságomat nem nőttem ki. Mindig mindent szétszedek , erről a feleségem tudna bővebben mesélni, csak félek a moderátorok nem bírnák az iramot. :D Én nem tudom az Opelt csak vezetni, nekem szerelnem is KELL! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.