Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

X17DTL-nél 25Nm + 90 + 90 + 45 fok; miután felmelegedett még 30 + 15 fok és persze mind középről fentről csigavonalban... de azért ne vegyél mérget rá, mert ez lehet hogy régi/sz*r infó :!:

X17DT viszont alúlról középről indul a csigavonal és 40Nm + 60 + 75 + 60 + 75 ... itt elvileg később nem kell, de azért szerintem nézz inkább Te is utána...

Megosztás:

X17DTL-nél 25Nm + 90 + 90 + 45 fok; miután felmelegedett még 30 + 15 fok és persze mind középről fentről csigavonalban... de azért ne vegyél mérget rá, mert ez lehet hogy régi/sz*r infó :!:

X17DT viszont alúlról középről indul a csigavonal és 40Nm + 60 + 75 + 60 + 75 ... itt elvileg később nem kell, de azért szerintem nézz inkább Te is utána...

Köszi az első variáns a megfelelő :arrow: egyszer majd le :drinkers:

Megosztás:

Sziasztok!

Ha le akarom mosatni a hátsó szélvédőt a lapát segítségével, akkor nem spriccel folyadékot a lapát alá. Lehet, hogy valahol a kaszniba folyik a mosófolyadék? Tudomásom szerint a szivattyú ellentétes mozgásából adódóan tudjuk váltani az első ill. hátulsó ablak mosását. Ha leveszem a szivattyúról a csövet, ami hátulra juttatja a vizet, és betömöm egy vakdugóval, az jó megoldás, vagy tönkreteszi a szivattyút?

Megosztás:

Sziasztok!

Ha le akarom mosatni a hátsó szélvédőt a lapát segítségével, akkor nem spriccel folyadékot a lapát alá. Lehet, hogy valahol a kaszniba folyik a mosófolyadék? Tudomásom szerint a szivattyú ellentétes mozgásából adódóan tudjuk váltani az első ill. hátulsó ablak mosását. Ha leveszem a szivattyúról a csövet, ami hátulra juttatja a vizet, és betömöm egy vakdugóval, az jó megoldás, vagy tönkreteszi a szivattyút?

Miért kéne eldugaszolni a szivattyút, ha hátra úgy sem küld vizet :?:

1ébként valószínűleg a cső van elszakdva hátsó ajtónál lévő gumiharang környékén. Ha nyomod hátra a vizet és a kocsi jobb oladalán a 2 ajtó között folyik, akkor valószínűleg ez a hiba.

Megosztás:

Miért kéne eldugaszolni a szivattyút, ha hátra úgy sem küld vizet :?:

1ébként valószínűleg a cső van elszakdva hátsó ajtónál lévő gumiharang környékén. Ha nyomod hátra a vizet és a kocsi jobb oladalán a 2 ajtó között folyik, akkor valószínűleg ez a hiba.

Ha hátul van elszakadva a cső, a viz a két ajtó között folyik? Miért, arra lejt?

Megosztás:

Nemtom, de asszem ott van lyuk, szóval ha volt ennyi a mérnökökben, akkor arra lejt is egy kicsit. De mintha lenne egy lyuk a hátsó ajtó közepénél is, mert nekem asszem ott folyt ki az egész. Lényeg, hogyha oazon a tájékon folyik ki valami akkor a cső a szar.

Megosztás:

Nemtom, de asszem ott van lyuk, szóval ha volt ennyi a mérnökökben, akkor arra lejt is egy kicsit. De mintha lenne egy lyuk a hátsó ajtó közepénél is, mert nekem asszem ott folyt ki az egész. Lényeg, hogyha oazon a tájékon folyik ki valami akkor a cső a szar.

Nekem középen folyik és azt hittem, hogy valahol középen van elszakadva. De végülis ott nem nagyon szakadhat el. Ezekszerint mégis hátul lenne (az elöző tulaj levette az ajtót - lehet akkor szakadt el) .

Megosztás:

Ezt úgy tudod megnézni a legegyszerűbben hogy kinyitod a hátsó ajtót és megnyomogatod a gumiharangot a jobb oldalon. Ha nem érzel benne csövet (mindenhol) akkor ott van elszakadva. Ha igen akkor kiveszed azt a gumi izét és belekukkantasz jobban. Persze bárhol szét lehet fagyva, de az a legvalószínűbb hogy a hátsó ajtónál megy a szét a nyitogatás miatt.

Megosztás:

Nincs gumicső....

Hát most én is itt tartok. :)

Ha jobb idő lesz, akkor valószínüleg szétbontom az egész belső teret, de addig nincs hátul víz... :) Szörnyű!!

Nemtom meddig csúszhatott benne vissza a cső másik vége. Meg kíváncsi vagyok hogy ezt az Uhuék hogy csinálták a szervízben?? :oops:

Megosztás:

Ezt már megtettem és nem találtam meg. A tetőkárpit leszedése pedig nem egyszerű, mert egymásba épülnek az idomok és szinte mindegyiket le kell szedni hozzá. De ha jobb idő lesz, akkor nekiállok egy hétvégén (szar utcán szerelni...:) ). Persze majd dokumentálom! :wink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.