zotya975 Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Én is kérdeztem egy olyat az előző gurulómra anno. Az utolsó csavarig szét volt bontva de egy hónap alatt megújult minden része. Mondjuk annyi lóvéért vehettem volna egy másikat de az megint zsákbamacsek lett volna úgyhogy maradt a teljes felújítás -és tudtam, hogy egy ideig nem lesz vele gond. Nem beszélve a saját munka öröméről, legalábbis én szeretem összekenni magam olajjal. Meg ugye így biztos lehetsz benne, hogy az van beépítve amit megvettél. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Nem beszélve a saját munka öröméről, legalábbis én szeretem összekenni magam olajjal. Meg ugye így biztos lehetsz benne, hogy az van beépítve amit megvettél. :lol: Én valahogy most nem tudtam neki örülni, még mindig görcsben a derekam, szerzett a kezem egy karmolást is és plusz a fülem is megfájdult viszont szeretek tisztán dolgozni. Rühellem ha nyakig úszok az olajban meg a retekben. Hááát, akihez régebben viszegettem a kocsit ahhoz egyrészt mostanság nehéz bejutni mert sok a munkája, másrészt ugyan olcsón dolgozik de a keret nem enged meg mostanság ilyesmit, harmadrészt meg nyugodtan ott merem hagyni nála full tankkal mert tudom, hogy nem szívja le és nem b#sz át. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Nna kicseréltem a vízpumpát, sakál minden része csak egy kissé hülye a hangja -bizonyos fordulatnál "fütyülős turbó" hangot ad. Vagy csak azért lenne mert még nincs összekopva benne a cuccos? Milyen vízpumpát vettél? Mennyiért? Feszesség a feszítőn jelnél van? Én azt kérdeztem tőle. hogy mennyiért van veszteségmérés.... Arra kaptam a 9-10ezres választ.... Teljesítménymérésnél is van hajtáslánc veszteség mérés, lényegében jól válaszolt :lol: De neked résveszteségmérés kell :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Milyen vízpumpát vettél? Mennyiért? Feszesség a feszítőn jelnél van? Ruville, épp nem volt egy 10-es EDC kedvezménnyel az Unixnál. Ami szemre nem tetszett benne a műanyag szívólapát, az eredetijén alu van. Igen, szemmel-kézzel is érezhető, hogy nem laza de nincs is agyon húzva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Igen, szemmel-kézzel is érezhető, hogy nem laza de nincs is agyon húzva. Nem szemmel-kézzel kell azt nézni, hanem egy átforgatás után a feszítőnek kell jelen lennie :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Ott van, azért mondtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Hát igazából azt hiszem a választ ti jobban tudjátok ha azt mondom, hogy szeretném megtudni mennyire kopott a motor. Mert amint korábban említettem csökkent a teljesítménye és falja az olajat. Azt tudom, hogy gyenge, inkább azt szeretném megtudni, hogy mitől gyenge. :lol: 1: Kompresszió mérőt veszel, vagy csinálsz,nem egy nagy ügy. meg méred a kompressziót. 2:leveszed a vezérlést és minden hengert külön külön nyomás alá helyezed még le nem zárnak a szelepek, és megnézed a nyomásveszteséget. Ezek a legegyszerűbbek, de ha tényleg gyenge a motor és eszi az olajat ott azért sok jóra ne számíts. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Én valahogy most nem tudtam neki örülni, még mindig görcsben a derekam, szerzett a kezem egy karmolást is és plusz a fülem is megfájdult viszont szeretek tisztán dolgozni. Rühellem ha nyakig úszok az olajban meg a retekben. Hááát, akihez régebben viszegettem a kocsit ahhoz egyrészt mostanság nehéz bejutni mert sok a munkája, másrészt ugyan olcsón dolgozik de a keret nem enged meg mostanság ilyesmit, harmadrészt meg nyugodtan ott merem hagyni nála full tankkal mert tudom, hogy nem szívja le és nem b#sz át. Mégis mit műveltél, hogy így le vagy robbanva? Görcs, karmolás, fülfájás,ezek milyen betegség tünetei? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Mégis mit műveltél, hogy így le vagy robbanva? Görcs, karmolás, fülfájás,ezek milyen betegség tünetei? :lol: :lol: Sajnos ez már csak ilyen, hosszú mese, nem a semmiért szereltek le. Amúgy tegnap mentem vele vagy 15 km-et és olyan szépen elcsendesedett az a fütyülő hang, hogy nem is hallatszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Sajnos ez már csak ilyen, hosszú mese, nem a semmiért szereltek le. Amúgy tegnap mentem vele vagy 15 km-et és olyan szépen elcsendesedett az a fütyülő hang, hogy nem is hallatszik. Itt minden Opelest leszerelnek? Jó lesz vigyázni! Kicsit OFF, de tegnap amikor tankoltam tele volt Suzukival a kút. Előttem 2, mellettem 2, mögöttem meg egy. Mondtam az asszonynak kapaszkodjon, kitörünk előre, ezek vmit akarnak! :lol: Jellemző , csökken pár forintal a benzin ára, sok paraszt(én is) rohan tankolni, 20literen nyertem vagy 50 forintot. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Csak kiváncsiságból kérdezném, biztosan tudja valaki közületek, hogy beszerelhető-e utólag fordulatszámmérős műszerfal olyan Astrába amelyikben gyárilag nincs benne és hogy ez milyen egyéb változtatásokat igényelne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Csak kiváncsiságból kérdezném, biztosan tudja valaki közületek, hogy beszerelhető-e utólag fordulatszámmérős műszerfal olyan Astrába amelyikben gyárilag nincs benne és hogy ez milyen egyéb változtatásokat igényelne? Ki lehet cserélni. Arra kell figyelni, hogy a km óra W száma megegyezzen. Ha nincs benne a ford számmérő jelvezetéke, akkor azt is ki kell építeni. Ez 1 db vezeték az ECU-tól az óráig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ki lehet cserélni. Arra kell figyelni, hogy a km óra W száma megegyezzen. Ha nincs benne a ford számmérő jelvezetéke, akkor azt is ki kell építeni. Ez 1 db vezeték az ECU-tól az óráig. ..akkor ezekben már nem a bowdenes megoldás van.. :lol: De mi is az az ECU? Ahol a biztositékok vannak? Apropó, biztositékok! Az AC pumpa relé merre van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 ..akkor ezekben már nem a bowdenes megoldás van.. :lol: De mi is az az ECU? Ahol a biztositékok vannak? Apropó, biztositékok! Az AC pumpa relé merre van? Az ECU a motorvezérlő elektronika, és mind a kettő az jobb A oszlop tövében található a műanyag burkolat alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Az ECU a motorvezérlő elektronika, és mind a kettő az jobb A oszlop tövében található a műanyag burkolat alatt. Ott találtam egy"dobozt", gondolom arról van szó, ha a gyújtást rákapcsolom akkor ott kattan halkan amikor a pumpa felnyomta a benzint...de az (számomra) teljesen hozzáférhetetlennek tűnik. :lol: Azért érdekelne mert azt is hallottam hogy az AC relé hibája is okozhat lefulladást..megnézném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ott találtam egy"dobozt", gondolom arról van szó, ha a gyújtást rákapcsolom akkor ott kattan halkan amikor a pumpa felnyomta a benzint...de az (számomra) teljesen hozzáférhetetlennek tűnik. :lol: Azért érdekelne mert azt is hallottam hogy az AC relé hibája is okozhat lefulladást..megnézném. A burkolatok levétele után hozzáférhető. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 A burkolatok levétele után hozzáférhető. :lol: Aha, köszi! Én csak úgy benéztem a kesztyűtartó alatt és nekem úgy tűnt hogy olyan csavarokkal van rögzitve amelyek a motortérből nyúlnak átt és félő hogy valami tartócsavarok amelyeket ha megengedek valami amott lepottyan...vagyis ezt csak én gondoltam, féltem tőle... De most majd már bátrabban közelitek a dologhoz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Aha, köszi! Én csak úgy benéztem a kesztyűtartó alatt és nekem úgy tűnt hogy olyan csavarokkal van rögzitve amelyek a motortérből nyúlnak átt és félő hogy valami tartócsavarok amelyeket ha megengedek valami amott lepottyan...vagyis ezt csak én gondoltam, féltem tőle... De most majd már bátrabban közelitek a dologhoz. :lol: Nemrég cseréltem AC relét,ha jól rémlik,a küszöbburkolatot,és a lábtérnél lévőt kell csak levenni. Egyébként nincs vele semmi trükk. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Esetleg gyújtótrafót tudna valaki az én kis "Astrál- testembe"? Jó lenne Komárom közeléből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nemrég cseréltem AC relét,ha jól rémlik,a küszöbburkolatot,és a lábtérnél lévőt kell csak levenni. Egyébként nincs vele semmi trükk. :lol: Na, akkor majd meglesem. Mennyibe kerül az új relé-persze csak ha tényleg cserére szorulna.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Na, akkor majd meglesem. Mennyibe kerül az új relé-persze csak ha tényleg cserére szorulna.. Nekem 2400Ft körül.(6238525 a cikkszáma) De azt nem tudom,hogy a tiedbe is ilyen kell-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nekem 2400Ft körül.(6238525 a cikkszáma) De azt nem tudom,hogy a tiedbe is ilyen kell-e. Nos, voltam autósboltban. Ők nem találták a kódját/cikkszámát. Erre fel felhivta a srác az "Opelosokat"-nyilván van haverja a márkakereskedésben-és alvázszám szerint kerestek relét....vagyis azt a cikkszámot amely szerint aztán rendeltek volna. Ámde! Megadtak kettőt is, mármint számot, egy"régit" meg egy "újat", de nem tudni melyik kell nekem-érdekes hogy ezt egy márkaszerviz nem tudja. Ja, és csak tőlük tudnának rendelni gyárit mert a boltban nem találta meg a számok szerint sem a szállitóik kinálatában a srác. Az ár kb. passzol a tiéddel. Ja, még annyit tudtam meg hogy lila szinű. Mellesleg elmentem egy szervizbe is-oda ahol még nem voltam a problémával-és ott is azt tudták csak mondani hogy nem tudnak mit mondani..menjek vele amig végleg meg nem adja magát, hm. Ő is csak kihozott egy laptopot, rádugta, játszadozott vele, de a hiba 0. Pedig tegnap is lefulladt...ezek szerint nem jegyzi meg a gép a hibát...vagy olyan hiba lehet amit nem is "jegyzetel" egyébként sem? Szóval, ők meg az AC pumpára, vagy a reléjére gyanakszanak mivel volt már hasonló esettel dolguk ahol egy felicia produkált véletlenszerű haldoklást. ...most pedig megyek és "szétbarmolom" a kocsit.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nos, voltam autósboltban. Ők nem találták a kódját/cikkszámát. Erre fel felhivta a srác az "Opelosokat"-nyilván van haverja a márkakereskedésben-és alvázszám szerint kerestek relét....vagyis azt a cikkszámot amely szerint aztán rendeltek volna. Ámde! Megadtak kettőt is, mármint számot, egy"régit" meg egy "újat", de nem tudni melyik kell nekem-érdekes hogy ezt egy márkaszerviz nem tudja. Ja, és csak tőlük tudnának rendelni gyárit mert a boltban nem találta meg a számok szerint sem a szállitóik kinálatában a srác. Az ár kb. passzol a tiéddel. Ja, még annyit tudtam meg hogy lila szinű. Mellesleg elmentem egy szervizbe is-oda ahol még nem voltam a problémával-és ott is azt tudták csak mondani hogy nem tudnak mit mondani..menjek vele amig végleg meg nem adja magát, hm. Ő is csak kihozott egy laptopot, rádugta, játszadozott vele, de a hiba 0. Ők meg az AC pumpára, vagy a reléjére gyanakszanak mivel volt már hasonló esettel dolguk ahol egy felicia produkált véletlenszerű haldoklást. ...most pedig megyek és "szétbarmolom" a kocsit.. :lol: Ha már úgyis szétszeded, nézd meg mi a betűjele a trafónak. Sárga cimke fekete betűvel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Ha már úgyis szétszeded, nézd meg mi a betűjele a trafónak. Sárga cimke fekete betűvel. Na, most ne vagyok egészen biztos benne, de ha jól emlékszem XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Na, most ne vagyok egészen biztos benne, de ha jól emlékszem XE Én is csak ma néztem meg. A bontós haverom kérdezte, mikor mondtam, hogy kellene egy. Nem tudom, hogy mi a külömbség, van-e más jelű egyáltalán. Biztos az a jele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts