Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

:) Juhé!

Tehát akkor jobboldalon fent megy végig? Már a tetőkárpit uninstallhoz is hozzákezdem, de nagyon trükkösen egymásba épülnek az elemek, szinte az egészet szét kell szedni hogyha, valamelyik elemet ki akarom venni. Nemtom ér-e ennyit...

Köszi a segítséget!

Megosztás:

:) Juhé!

Tehát akkor jobboldalon fent megy végig? Már a tetőkárpit uninstallhoz is hozzákezdem, de nagyon trükkösen egymásba épülnek az elemek, szinte az egészet szét kell szedni hogyha, valamelyik elemet ki akarom venni. Nemtom ér-e ennyit...

Köszi a segítséget!

Lemondasz róla? Nekem is szét van menve. Ha priccolok, valahol a két ajtó között folyik le a viz. Én arra gondoltam esetleg, hogy nem-e lenne könnyebb új csövet betolni, mint megbontani a kárpitot? Mit szoltok hozzá?

Megosztás:

Engedelmetekkel, nekem csütörtökön szereltek fel tetőantennát, és végig néztem, ahogy szétbontották hátul a tetőkárpitot, így elmondva nem nagy kaland, ami hátul, a csomagtér felöl van összekötőelem, na azt nem nagy kaland szétszedni.Szóval sztem csak bátran. :wink:

Megosztás:

Tisztelt F astrás kollegák!

Érdekes jelenséget produkált az autom. Szeretném ha valaki tudna nekem segiteni vagy volt már ilyen problémája. 60000 km van benne kikellett cserélnem a termosztátot egyuttal kicseréltük a vezérmü szijat is. Elmentem vele 800 km és menet közben megált amotor

Szétszedtük és látjuk hogy elment a vezérlés 5 fogat. A szij feszes ép a vizpumpa jo a feszitö jó. Pesze elhajlottak a szivoszelepek. Tanácstalan vagyok hogy mi történhetett,

Megosztás:

Érdekes jelenséget produkált az autom. Szeretném ha valaki tudna nekem segiteni vagy volt már ilyen problémája. 60000 km van benne kikellett cserélnem a termosztátot egyuttal kicseréltük a vezérmü szijat is. Elmentem vele 800 km és menet közben megált amotor

Szétszedtük és látjuk hogy elment a vezérlés 5 fogat. A szij feszes ép a vizpumpa jo a feszitö jó. Pesze elhajlottak a szivoszelepek. Tanácstalan vagyok hogy mi történhetett,

Hol lett kicsérelve? Lehet hogy rosszul lett összerakva. Mondjuk 5 fog elég sok, de lehet hogy alacsony fordulaton még elmegyeget 800km-t...

Megosztás:

Ez bizony szomorú :) , de sajnos szerintem itt akkor két dolog történhetett:

1: Csak a szíj lett cserélve, a görgők nem (azokon ugyanis lehetnek hajszálrepedések, amit nem lehet észrevenni, ezért azokat is mindig kell cserélni)...

2: Lehet, hogy a nem a megfelelő szerelőhöz vitted...

Megosztás:

Egy kollegámmal csináltuk automata feszitö van az is jo de kicsit még feszitettünk a vizpumpával is. minketten néztük töbször is jo lett összerakva. Szépen is ment most pár napja kezdett csilingelni gyorsitáskor. tegnap olyan 40 es temponál hirtelen megált . Ujj szij semmi nem látszik rajta a vizpumpa szépen forog a szijj olyan feszes volt ahogy annak lenni kell. Sajnos mind a négy szivo szelep szár elgörbült. Ami bánt hogy nem tudjuk mitöl mehetett átt.

Megosztás:

Ami bánt hogy nem tudjuk mitöl mehetett átt.

Szerintem átsiklottál afelett amit írtam... nem mondtad, hogy a görgők lettek-e cserélve... mint írtam azt nem lehet szemmel eldöntetni, hogy jó...

Ezen kívül csak a vízpumpával vagy összerakással lehet gond szerintem, bár nem értek hozzá...

Megosztás:

Warwolf!

Sajnos itt nem elég a tetőkárpit hátulját felszabadítani, ugyanis pont a

tetőoszlop széléhez kell hozzáférni. De azt elképzelhetőnek tartom, hogy

ha a hátsó oldalsó műanyag is lekerül, akkor az ajtógumi alól már fel

lehet húzni a tetőkárpitot annyira, hogy beférjen az ember keze...

Rozsap!

A szíjjal együtt mindig cserélni kell a vezetőgörgőket és a feszítőt is!

Valszeg az volt a baj, hogy a feszítő már nem úgy dolgozik ahogy neki

kellene, ezért az egyik terhelésváltásnál elengedte a szíjat. Most hogy

szét kellett szedni a motort, javaslom az említett cuccok cseréjét is, ha

nem akarod ugyanezt átélni megint a közeljövőben!

Ami még lehet: rossz a vízpumpa, megakadt kicsit, és ugrott az egész

szíj. Viszont ilyenkor azért látszik a szíjon is a következmény.

Megosztás:

Köszönöm a gyors reagállásokat mostmár én is a görgöre és a feszitöre gondolok elvileg azt mondták nem kell minden szij cserélnél cserélni. Más nem lehet tényleg 58000 van a mororba ha vizszivattyu lett volna az meglátszana . Még egy kérdésem lenne a fütés szabályzoknál izzot szeretnék cserélni nem sikerült rájönnöm hogy jön szétt. Méggegyszer köszönöm a segitséget és kellemes hétvégét kivánok minden kedves opel tulajdonos kollegának! Rózsa István szegedröl!

Megosztás:

az én problémám is a hátsó szélvédőmosás :)

Nem müxik a h.ablaktörlőm és a mosófolyadék meg elfolyik jobb oldalt a két ajtó között! :twisted:

Ha sikerül valakinek megbütykölni,írjon már be legyenszíves,végülis hogy sikerült a legegyszerűbben

:wink:

Bár majd csak tavasszal ugrok neki szerintem...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.