Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Én úgy vettem észre h nekem a 2 müanyag között szivárog de lehet h a szélvédő s a müanyag között, de nagyon szivás akérhol folyik...

Hali.

Én is sziloplasztal nyomtam ki, fekete szinüvel, ha egy kicsit jobban figyelek az esztétikára, még jól is mutatna.

Több mint két honapja birja a strapát.

Megosztás:

Én úgy vettem észre h nekem a 2 müanyag között szivárog de lehet h a szélvédő s a müanyag között, de nagyon szivás akérhol folyik...

Nem lehet, hogy rosszul raktad a helyére vízterelőt, amikor szűrőt cseréltél? ;) Nekem egyszer sikerült. :rolleyes:

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Köszönöm a segítségeteket, igaz jó régen kaptam tőletek kb féléve de csak most tudtam megvalósítni mert most volt rá másfél órám.

Vezető oldali ajtókilincs rúgója, és ablaktekerő szerkezet állítás!

a vezetőajtó kilincs visszahúzó rúgóját kitudtam cserélni de volt valami problémám amit az egyik kartárs már jelzett de akkor elmondom a megoldást.

Tehát az volt a probléma hogy a kilincs tengelyét nem lehetet kitolni azért mert mind a két végén a tengelyen volt két pöcök kialakitva. a megoldás az egyik oldalon lévő pöcköt egyszerű reszelővel le lehet reszelni szinte félperc alatt és akkor ki lehet tolni úgy félig a kilincs tengelyét és a rúgót kilehet akkor veni. Visszarakás előtt célszerű egykicsit ellapitani azon a helyen a tengelyt ahol a reszelés történt és akkor már nem csuszkál a kilincs tartóelemeken!!

Most remekül működik remélem sokáig!!

Megosztás:

Nálam az a jelenség legújabban, hogy hideg motornál a kipufogó, gázadás után pukkan egyet-kettőt. Alapjáraton nem, meg ha folyamatosan adom a a gázt akkor sem, csak mikor leveszem a lábam a gázpedálról. Elég hamar el szokott múlni, reggeli indírás után max. 1 Km megtételéig csinálja, vagy még addig sem.

Mi lehet a gond? Kell ezzel foglalkozni, mert a szerelőm azt mondta, hogy nem gond, de nem mondta meg, hogy mi is ez.

Megosztás:

Nálam az a jelenség legújabban, hogy hideg motornál a kipufogó, gázadás után pukkan egyet-kettőt. Alapjáraton nem, meg ha folyamatosan adom a a gázt akkor sem, csak mikor leveszem a lábam a gázpedálról. Elég hamar el szokott múlni, reggeli indírás után max. 1 Km megtételéig csinálja, vagy még addig sem.

Mi lehet a gond? Kell ezzel foglalkozni, mert a szerelőm azt mondta, hogy nem gond, de nem mondta meg, hogy mi is ez.

Gyújtás beállítás?

Megosztás:

Nekem is ez jutott eszembe, hogy utógyujtás lehet, de akkor miért csak hidegen, 1-2 percig? Vagy a gyujtás így szokott elromlani, ezek a kezdeti jelek és majd egyre rosszabb lesz?

Igaz az enyém dizil de félfüllel hallottam ezt-azt benyás haveroktól. Szerintem a gyújtás jó kiinduló pontnak számít. Jó tudni, hogy hidegen minden motor egyenletlenebbül jár, rángat stb, fôleg a benyásak. Valószinü nincs nagy baj de ha van is inkább csírájában kell elfolytani, mert így a zsebednek meg az idegeidnek is kedvezôbb. :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok !

X16XEL motor torpan elindulásnál ,van olyan , hogy másodpercekig csak hörög ,

( pl. a meredek garázsfeljárón nem tudok tolatva kiállni , csak koppgázzal )

aztán lenyomva a gázpedált tökig hirtelen megugrik , menetközben is olyan , mintha gondolkodna , hogy gyorsuljon , és nagyon magas a fogyasztás

most egy 1.0 Suzukival járok a héten , és esküszöm ,jobban gyorsul ,fürgébb , mint az Astra

ötleteket várnék Tőletek a hiba okára

ami nem lehet rossz : gyertyák , lambda , MAP , termosztát , vizhőfok jeladó ,

országúton nagyjából kultúrált a menetteljesítmény

Köszi

Megosztás:

csak hogy bonyolítsam a helyzetet :

az autó gázüzemű , és gázzal járva is előjön a hiba ;)

Honnan kapja a gyújtás jelet? Lehet ott a probléma? Volt már valami hasonló gixer itt a fórumon hajólemlxem. :lol:

HAAL, vagy nem hall jeladó környékén. Csak egy tipp.

Erősen előgyújtás szabályozás szaga van a dolognak.

Yooccoo!

B+. Le estem a székről. :rolleyes: ;)

Megosztás:

Elég jellegzetes, kipufogószelep hibára vall. (Beégés...) Ha az, akkor szelepcsiszolással a szebb jövőért, ELŐRE! (ahogy a jó úttörő mondaná...) :rolleyes:

Megosztás:

Ez milyen szelep és hol van?

Most arra gondolok, hogy a hengerek szelepei, de azt elég nagy munka lehet kicserélni ill. csiszolgatni. Vagy új kellene inkább?

A hengerfejben a vezérműtengely és a himba alatt a hidrotőkével szemben. Leveszed a tetejét, töltesz egy kis petróleumot a szelep tövére és hagyod egy kicsit állni (feltéve ha mozgóképes!) azt indíts és kirugja magát. Egy autószerelő ismerősöm azt csinálta az 1.7D Vectrájával, neki bejött.

Megosztás:

A hengerfejben a vezérműtengely és a himba alatt a hidrotőkével szemben. Leveszed a tetejét, töltesz egy kis petróleumot a szelep tövére és hagyod egy kicsit állni (feltéve ha mozgóképes!) azt indíts és kirugja magát. Egy autószerelő ismerősöm azt csinálta az 1.7D Vectrájával, neki bejött.

Ebben nincs himba, és megnézném, a petróleum hogy jut le egy szelepszárszimmering mellett a szelepvezetőben :rolleyes:

Amúgy ha be van égve a kipuffszelep, annak nincs jó házi módszere. Hengerfej le, felújításra elvisz (nem drága),

majd új tömítésekkel és hf csavarokkal vissza. Új életre kel a motor... ;)

Amúgy ezt a hibát tutira lehet szűrni veszteségméréssel.

Megosztás:

Ebben nincs himba, és megnézném, a petróleum hogy jut le egy szelepszárszimmering mellett a szelepvezetőben :rolleyes:

Amúgy ha be van égve a kipuffszelep, annak nincs jó házi módszere. Hengerfej le, felújításra elvisz (nem drága),

majd új tömítésekkel és hf csavarokkal vissza. Új életre kel a motor... ;)

Amúgy ezt a hibát tutira lehet szűrni veszteségméréssel.

hello ,

az én Astrám is visszadurrog gázadás után , sőt , olyan is volt ,hogy leállt a motor

Megosztás:

Akkor méressek veszteséget? Vagy hogy hívják? Kompresszió? Remélem nem drága mérés és a szerelés sem lesz az. Kb mennyi a 2 külön-külön?

A kompressziómérés csak megközelítően tud választ adni, és inkább az egyes hengerek közötti különbségek felderítésére ad választ. A nyomásveszteségmérésből hengerenként külön -külön meg lehet állapítani (jó közelítéssel) a henger és / vagy a gyűrűk kopottságát, vagy a szelepek állapotát.

Ára 4-5000 Ft körül van.

Hengerfej felújítást 25-50 ezer közé saccolom, attól is függően, hogy 8 vagy 16 szelepes a motor.

Megosztás:

16 szelepes.

Egy ilyen hengerfej felújításban mi van benne, mit csinálnak vele?

Síkolás, szelepfészek marrás, szelepek becsiszolása, szelepszár- és vezérműtengely szimmeringek cseréje,

ha kell, szelepvezetők cseréje, hidrotőkék és olajjáratok átmosása, nyomáspróbázás. 3 éve Szurominál

(erre szakosodott szakműhely) 25 pénz volt a 16v hengerfej anyaggal együtt (vezetők nélkül).

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.