powerup Elküldve Június20, 2008 Megoszt Elküldve Június20, 2008 A sineken amelyeken az ules mozog, lyukak vannak. Az ulesek aljan van 2-2 pocok ami ezekbe a lyukakba beakad. Namostmar az egesz olyan mintha tul nagyok lennenek ezek a lyukak, a lotyoges innen szarmazik. Mind a 2 elos ules zakatol csak mivel vezetni a a bal elso ulesrol szoktam ezert csak az anyosules vacakol. Ugy tudom tipushiba...igy csak maszekolni lehet, hoaba cserelem. Nekem a vezetőűlés konzolja nyikorgott, kerestem bontóban egy masszívabbat és kicseréltem arra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Lehet segiteni azon, hogy minden mosaskor ne zuduljon ra a pollenszurore a szelvedorol lefolyo viz??? Minden automosas utan 2 napig szaritanom kell a szurot.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Van felette egy műanyag, annak kell rendesen passzolnia, ami azonban az idő múlásával egyre nehezebb feladat neki. Igazán jó megoldást még nem sikerült találni a problémára szerintem senkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Van felette egy műanyag, annak kell rendesen passzolnia, ami azonban az idő múlásával egyre nehezebb feladat neki. Igazán jó megoldást még nem sikerült találni a problémára szerintem senkinek. Két megoldás van: - venni újat (20e Ft körül van) - tömíteni valami ragasztóval (FBS, sziloplaszt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 - tömíteni valami ragasztóval (FBS, sziloplaszt). Ezt az utat már megjártam, de nem bizonyult hosszútávúnak, ugyanis elkezdett annyira megvetemedni, hogy elemelte a szilót is pár helyen. Persze ez kinek rövidebb, kinek hosszabb folyamat, de csak ideiglenes ez a megoldás, nem végleges :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Ezt az utat már megjártam, de nem bizonyult hosszútávúnak, ugyanis elkezdett annyira megvetemedni, hogy elemelte a szilót is pár helyen. Persze ez kinek rövidebb, kinek hosszabb folyamat, de csak ideiglenes ez a megoldás, nem végleges :rolleyes: Powerup műpadlóból hajtott fölé egy kis tetőt, vagy mit. Azt mondja teszi a dolgát. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Powerup műpadlóból hajtott fölé egy kis tetőt, vagy mit. Azt mondja teszi a dolgát. ;) talán még ez lehet a legjobb megoldás :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 A sineken amelyeken az ules mozog, lyukak vannak. Az ulesek aljan van 2-2 pocok ami ezekbe a lyukakba beakad. Namostmar az egesz olyan mintha tul nagyok lennenek ezek a lyukak, a lotyoges innen szarmazik. Mind a 2 elso ules zakatol csak mivel vezetni a a bal elso ulesrol szoktam ezert csak az anyosules vacakol. Ugy tudom tipushiba...igy csak maszekolni lehet, hiaba cserelem. Igen, mindenkinél zörög valamennyire csak valahol jobban valahol kevésbé, ezért ajánlottam a másikat. A csúsztatást pedig azért, mert a lyukak nem egyenlő mértékben vannak kopva, így nem ugyanúgy zörög minden helyzetben. A kevésbé használt pozíciókban (nagyon elöl, nagyon hátul, kinél hogy) kevésbé zörög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 talán még ez lehet a legjobb megoldás :rolleyes: Én pedig leragasztottam vastag szigetelőszalaggal a kasztni azon élét amely a pollenszűrő felett van. (igaz csak a felét mert elég nehéz hozzáférni) Viszont én nem olyan sűrűn használom esőben, így egyértelmű tapasztalatokat nem tudok mondani, de nem rémlik hogy mióta megcsináltam zavaróan párásodott volna. Előtte igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 gen, mindenkinél zörög valamennyire csak valahol jobban valahol kevésbé, ezért ajánlottam a másikat. A csúsztatást pedig azért, mert a lyukak nem egyenlő mértékben vannak kopva, így nem ugyanúgy zörög minden helyzetben. A kevésbé használt pozíciókban (nagyon elöl, nagyon hátul, kinél hogy) kevésbé zörög..........minden pozicioban zorog ugyhogy megprobalom kiekelni. Ami a pollenszurot illeti, mennyire szabad lefodni, hogy ne zavarja a levego keringeseben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Ami a pollenszurot illeti, mennyire szabad lefodni, hogy ne zavarja a levengo keringeseben? Természetesen minél kevésbé. :rolleyes: Powerup féle megoldásban (ha jól gondolom) a PVC darab kupolaszerűen van behajlítva, az biztos nem zavarja semennyire. És az én megoldásom sem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Tudnal 1 ilusztraciot mellekelni? Orientativ jellegu. Ha jo a megoldas szivesen lecsekkolnam :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Nagyon zavaro szamotokra ha ekezetek nelkul irok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Powerup műpadlóból hajtott fölé egy kis tetőt, vagy mit. Azt mondja teszi a dolgát. ;) Én meg tettem fölé műanyag hullámlemezt, olyat amit a kertészeti üzletekben lehet kapni fűszegélynek. A levegő a hullámok alatt bejut, de a víz nem. Boldog voltam, lebegtek a füleim.... aztán az első mosás után megint páratenger volt. Nomeg az esőben is. Szóval valahol máshol is bejut a nedvesség. Például a szélvédő alján levő vékony gumi tömítőcsík is elvált az üvegtől. Sziszifuszi meló kideríteni és kiküszöbölni a hibát. Ráadásul a kombinál még rosszabb a helyzet valahogy, mert a szellőzés sem olyan jó. Lehet, hogy itt is lehet hibát találni. Az biztos, hogy kissé elégtétélt kaptam amikor 2 hete a Garda tónál voltunk és a zuhogó esőben megállt egy német rendszámú Astra F a kávézó előtt ahol a teraszon iszogattunk, és az asszony is meg az ember is két nagy törülközővel próbálták az ablakokat belülről szárazra törülni. Nem sikerült.....! Legszebb öröm a káröröm... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Nagyon zavaro szamotokra ha ekezeketek nelkul irok? Nekem nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Nagyon zavaro szamotokra ha ekezeketek nelkul irok? Na ezt nem hogy ekezetek nelkul, de meg magyarul sem sikerult :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Tudnal 1 ilusztraciot mellekelni? Orientativ jellegu. Ha jo a megoldas szivesen lecsekkolnam :rolleyes: A sajátomról nem, mivel annyira szűk a hely, hogy nem fér be a fényképező sem. A kezem is alig. A lényeg, hogy a pollenszűrő felett van a kasztninak az az éle ahonnan lefolyik a víz, ez többrétegű és ennek mindkét oldalára hosszanti irányban vastag szigetelőszalagot kell ragasztani úgy, hogy az élet közrefogja, így a víz belefolyik a szalagba majd annak két oldalán folyik el, ami nem a pollenszűrő felett van. Magyarázni nehéz, ha leszeded a műanyagot és megnézed szerintem egyértelmű lesz. Powerup-éról meg talán már linkeltek korábban a fórumban -> Keresés. Ékezet nélküli nem annyira zavaró, de ha tudsz akkor inkább úgy írj. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Mekkora szívas... ;) Jómúltkor rábukkantam a neten valamire miszerint ha menetközben benyomom a középkonzol digi kijelzője melletti kis gombokat 15 sec-ig akkor kijelzi a pillanatnyi sebességet.....Hát mit ne mondjak...repesztek 50-el mint állat, gombok benyom, vár, megjön az eredmény...41 km-h :rolleyes: Visszagondoltam picit azokra a pillanatokra mikor becsületes, jogsitisztelő üzemmódban óra szerinti "50-el" csordogálok a város utcáin s nekifeszült idegekkel anyázok a mellettem elsuhanókra...bakker,közben meg Én döcögtem ;) ....valami baj lehet a spirállal vagy csak ez is biztonsági Opel fogás??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 ez mindig is így volt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Opelnél a spirálos órák 6-10%-ot csalnak felfelé átlagban ;) De megnyugtatlak, a többi márkánál is hasonló a helyzet. A digi órák kicsit kevesebbet, 4-6%-ot :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 De milyen idegesítő ez is... megyek a tóparton, és itt van néhány 40-es szakasz, és látom, hogy szépen mindenki beáll 40-re (legalábbis a túristák), én meg ránézek a BC-re, és 33 :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Mekkora szívas... ;) Jómúltkor rábukkantam a neten valamire miszerint ha menetközben benyomom a középkonzol digi kijelzője melletti kis gombokat 15 sec-ig akkor kijelzi a pillanatnyi sebességet.....Hát mit ne mondjak...repesztek 50-el mint állat, gombok benyom, vár, megjön az eredmény...41 km-h :rolleyes: Visszagondoltam picit azokra a pillanatokra mikor becsületes, jogsitisztelő üzemmódban óra szerinti "50-el" csordogálok a város utcáin s nekifeszült idegekkel anyázok a mellettem elsuhanókra...bakker,közben meg Én döcögtem ;) ....valami baj lehet a spirállal vagy csak ez is biztonsági Opel fogás??? Az enyém is hasonló, óra szerint 50-nél és 90-nél is valójában 10-el kevesebbet megy. GPS-el mértük... Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Dizil üzemanyagtank és dizil üzemenyagtank között van különbség ? Azonkívül, hogy az egyik csöpög, a másik meg nem :rolleyes: Ez itt jó lehet nekem ? Illetve milyen ár ez ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 szerintem dízelnél is van különbség a tankok méretében, de valaki megmondja a tutit úgyis :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Dizil üzemanyagtank és dizil üzemenyagtank között van különbség ? Azonkívül, hogy az egyik csöpög, a másik meg nem :rolleyes: Ez itt jó lehet nekem ? Illetve milyen ár ez ? EPC szerint nincs különbség az egyes diesel tipusok tankja között ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts