J0hnny Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Feltéve, hogy átmegy...nekem rosszak a tapasztalataim... Én elvittem, hogy jó az autó aztán kicseréltük a fél fékrendszert...pedig rendes volt a srác aki vizsgáztatta... Második vizsga előtt elmentem beméretni a felújított féket :lol: (volt benne kb. ezer km koptatás, hogy fogjon ahogy kell) Aztán a mérés után inkább megkentem a második vizsgát biztos ami biztos...de, ha elsőre megkenem olcsóbban kijövök... Kényes téma :sowwy: Fékkel kormánnyal nem játszunk! Legalább az legyen jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Fékkel kormánnyal nem játszunk! Legalább az legyen jó! Nagy igazság! De még a gumival sem, meg a lámpákkal sem, mega biztonsági övvel sem, mega ....... sem! Piszkosul utálom, ha valaki umbuldás autóval közlekedik!!! Elsősorban az 5 unokámat féltem egy ilyen baromtól aki a trágya autójával balesetet okozhat egy vétlen közlekedő társának! Nem arra értem aki véletlenül elfelejti, hogy éppen 2 napja lejárt a műszakija, hanem arra aki tudatosan követi azt el. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 ...Elsősorban az 5 unokámat féltem egy ilyen baromtól aki a trágya autójával balesetet okozhat egy vétlen közlekedő társának!... Nem beszélve az ittas vezetőkről... De sajnos majdnem mindig a vétlenek szenvednek az ilyen emberek miatt :sowwy: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Nagy igazság! De még a gumival sem, meg a lámpákkal sem, mega biztonsági övvel sem, mega ....... sem! Piszkosul utálom, ha valaki umbuldás autóval közlekedik!!! Elsősorban az 5 unokámat féltem egy ilyen baromtól aki a trágya autójával balesetet okozhat egy vétlen közlekedő társának! Nem arra értem aki véletlenül elfelejti, hogy éppen 2 napja lejárt a műszakija, hanem arra aki tudatosan követi azt el. :sowwy: Apám mindig azt mondta: szétlehet rohadva az alja,belseje lehet kaka,de a kormány és a fék mindig legyen jó! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lalika Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Sziasztok! X16 SZR F Astrám (2000) van. Az az egyik gondom, hogy a kuplung -és a gázpedál is nyikorog már egészen kis lenyomásra is. Az ülés nyikorgását már megszoktam de ezt nem akarom. Nektek is nyikorog a gázpedál már ksi lenyomásra is? Mi lehet az oka? Mit tegyek? A másik: bal első futómű felől tegnap elkezdedődött egy rendellenes zaj : ropogást hallok folyamatosan. Lengéscsillapító csere már volt. Mi okozhatja ezt a zajt, ezt a ropogó hangot? Egyenes, sima úton is hallom , ha egy kis útegyenetlenségre hajtok akkor még durvább... köszi mindenkinek .. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Sziasztok! X16 SZR F Astrám (2000) van. Az az egyik gondom, hogy a kuplung -és a gázpedál is nyikorog már egészen kis lenyomásra is. Az ülés nyikorgását már megszoktam de ezt nem akarom. Nektek is nyikorog a gázpedál már ksi lenyomásra is? Mi lehet az oka? Mit tegyek? A másik: bal első futómű felől tegnap elkezdedődött egy rendellenes zaj : ropogást hallok folyamatosan. Lengéscsillapító csere már volt. Mi okozhatja ezt a zajt, ezt a ropogó hangot? Egyenes, sima úton is hallom , ha egy kis útegyenetlenségre hajtok akkor még durvább... köszi mindenkinek .. :lol: Hali! Nyikorgásra szerintem jó a WD40,vagy ilyesmi. Nekem a kuplung nyikorog, mióta bowdent cseréltem benne, akkor kellett volna picit megfújni :sowwy: . Amúgy valaki az ülés nyikorgását is így oldotta meg :lol: . Ha kormányzás közben hallod a ropogást, az lehet toronycsapágy. Nekem annyira szét volt menve,hogy elcsavarta már a toronyszilentet is... A féltengely is kanyarodás közben szokott kopogni. Egyenes úton talán valami szilent zajonghat, de majd a hozzáértők megmondják :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Ha kormányzás közben hallod a ropogást, az lehet toronycsapágy. Ha meg egyenesben huplis úton inkább, akkor lengőkarszilentek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Hali! Ha már előjött a futómű akkor leírnám az én bajomat is: viszonylag lendületesebb balra kanyarodásnál néha a jobb első futómű felől erőteljes roppanó-koppanó hangot lehet hallani. Mi lehet a probléma? Kocsi astra caravan 1997-es (x14nz motor, 140ekm). Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 stabrúd-bekötő eltört valszeg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Sziasztok! Merre keresgéljem a HALL jeladót? Hogy néz ki X14XE esetén? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Merre keresgéljem a HALL jeladót? Hogy néz ki X14XE esetén? Melyiket? Főtengely? Vezérműtengely? ABS? :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lalika Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 a rendellenes zaj valszeg a stabilizáló rúdon lévő gömbcsuklóbol jön, nálam is az a probléma jaja köszi szépen mindenkinek de ez jött be ! :sowwy: :=( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Melyiket? Főtengely? Vezérműtengely? ABS? :sowwy: Ami miatt nehezen indulhat az autó (indítómotor egyből forog, és forgat, gyertyák OK, pár másodperc mulva indul csak a motor. hidegen mint a doxa óra, csak 10 fok fölött csinálja). A lambda szondát és hall jeladót irta valaki, mint lehetséges hibaok, de hogy melyiket? Biztos nem az ABS-ét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Ami miatt nehezen indulhat az autó (indítómotor egyből forog, és forgat, gyertyák OK, pár másodperc mulva indul csak a motor. hidegen mint a doxa óra, csak 10 fok fölött csinálja). A lambda szondát és hall jeladót irta valaki, mint lehetséges hibaok, de hogy melyiket? Biztos nem az ABS-ét. Nekem pont fordítva van, hidegen kell jóval többet tekertetni. Arra gondoltam, teszek egy olyan visszacsapószelepet a benyacsőbe, amilyet a dieselbe szoktak, hátha azért indul nehezebben, mert visszamegy a benya a tankba, és lelevegősödik a cső. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 részben az lehet az oka lehet, hogy csak a csöveket kellene lecserélni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Nekem pont fordítva van, hidegen kell jóval többet tekertetni. Arra gondoltam, teszek egy olyan visszacsapószelepet a benyacsőbe, amilyet a dieselbe szoktak, hátha azért indul nehezebben, mert visszamegy a benya a tankba, és lelevegősödik a cső. Ha kipróbálod és működik, akkor én is megjátszom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Nekem pont fordítva van, hidegen kell jóval többet tekertetni. Arra gondoltam, teszek egy olyan visszacsapószelepet a benyacsőbe, amilyet a dieselbe szoktak, hátha azért indul nehezebben, mert visszamegy a benya a tankba, és lelevegősödik a cső. De nektek indításkor az AC nem termel nyomást? :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 De nektek indításkor az AC nem termel nyomást? :sowwy: Ha van egy légbuborék a csőben, hiába termel nyomást, amíg ki nem megy az injektoron a levegő, addig nem indul be a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Akkor hidegen is nehezen indulna. Én a hőmérséklet jeladót nézném meg első körben, és a lambdát. Meg a fals levegőt. (szerintem nem hall jeladó lesz az) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Akkor hidegen is nehezen indulna. Én a hőmérséklet jeladót nézném meg első körben, és a lambdát. Meg a fals levegőt. (szerintem nem hall jeladó lesz az) Én meg az adagoló környékét...ja bocs,ez nem olyan! :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április24, 2008 Megoszt Elküldve Április24, 2008 Én meg az adagoló környékét...ja bocs,ez nem olyan! :lol: :P :sowwy: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Még szerencse,hogy ma belekukkantottam a motortérbe: ékszíj Kellemes vasárnap délutáni elfoglaltság volt kicserélni,mert a szervó miatt a motortartó bakon is át kellett fűzni. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 nincs ennek semmi baja, mert így legalább ha egy elfárad, a többi hajtja tovább a lovakat :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Még szerencse,hogy ma belekukkantottam a motortérbe: ékszíj Kellemes vasárnap délutáni elfoglaltság volt kicserélni,mert a szervó miatt a motortartó bakon is át kellett fűzni. :sowwy: Én is múlt héten cseréltettem a laposszíjat + feszítőt. Szerelőm szerint a motortartó még nem volt megbontva, így valószínű 150 ezer lehetett benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április28, 2008 Megoszt Elküldve Április28, 2008 nincs ennek semmi baja, mert így legalább ha egy elfárad, a többi hajtja tovább a lovakat :sowwy: Na az enyémek is hasonló állapotban voltak én is cseréltem őket azóta nem nyikorog a szervóm teljes kormánykitérésnél :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts