Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Itt legtöbben a protec nevű csodaszert használjuk. piros konzervdoboz, és nagyon erős hatása van.

Én személyszerint használom a Meta Megalene adalékot a benyához (amikor éppen nem sietek vagy felejtem el :D ),

ez inkább az állagmegóvásra és folyamatos tisztántartásra jó.

A Protecet februárban töltöttem először a gépbe, utána kicseréltem a benzinszűrőt, ahogy korábban javasoltátok. (A Megalene-t majd nyáron fogom kipróbálni.) A Protecet egyébként milyen gyakran használjátok? Nekem azt mondták, hogy szervízintervallumonként érdemes beletölteni a tankba.

Tápi, melyik volt az a cég, amelyiket korábban javasoltátok az ultrahangos tisztítás kapcsán? Emlékszem, hogy a honlap címét itt a fórumon olvastam...

Egyébként nincs semmi problémám, csak tájékozódom.

Megosztás:

Üdv!

kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített...

Valakinek ötlete?

Megosztás:

Üdv!

kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített...

Valakinek ötlete?

Sztem meg kellene próbálkozni egy motorhőmérséklet-érzékelő cseréjével. A motor hátsó részén található (legalábbis azt hiszem), 2 vezeték megy bele! (az egyvezetékes hőgomba a műszerfalé!).

Megosztás:

Kimértük a hőmérséklet jeladót úgy nézki, hogy az jó. (megmértük ohmmérővel kül. hőmérsékleteknél, és a megfelelő értékeket produkálta)

Meg kéne nézni, hogy amikor nem indul, mi nincs? Benzin, szikra..? Valamint ki kéne próbálni, hogy ilyenkor tolásra be indul-e?

Megosztás:

Ha kihúzatjátok az autót 1-ben és hagyod motorfékkel lelassulni nektek, leáll, vagy lefullad az autó, mert nekem nem, hanem motorfékből lelassulva megy szépen lassan.

Csak kérdem, hogy ez probléma?

Ez csak a benzinseseknek újdonság! :D

Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból.

Megosztás:

IDÉZET(J0hnny @ 2008-04-01 - 00:42) *

Ez csak a benzinseseknek újdonság! biggrin.gif

Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból.

Nem mindenkinek új dolog. :D

Nyomatékosabb mocik képesek erre.

Az 1,4-es 60 lovas, az 1,4-es ekóóótek és a mostani kocsim is tud alapjáraton menni haladni. Sőt a jelenlegi még kettesben is enyhe hegynek fel.

Megosztás:

Köze nincs a turbóhoz,csak az elektromos pedál/elektromos adagoló vezérlés miatt elég furán reagál.

Csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. Bár én csak az 1,3 CDTI-t próbáltam C combo kasznival, de kb. 50 méter megtétele után elkezdtem a szűrő tisztaságától, az út egyenetlenségéig mindenféle hibára gondolni. Pedig egyszerüen nincsen alapjáraton nyomatéka. Ugyanakkor az 1,7 Di az verhetetlen volt, ugyanebben a kaszniban. Kettes, alapjárat, felüljárón felfele. Andássy út dugó, csak kuplung és váltó, egészen 5.-ig. Ekkor már kb. 40-45 Km/h -val döcögött. Na olyan negatív előjelű fogyasztást nem fog produkálni az én csacsim, az biztos.

Tudtommal a turbó mindkét típusnál 1750-2200 ford./perc körül indul be.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.