opelastras Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Itt legtöbben a protec nevű csodaszert használjuk. piros konzervdoboz, és nagyon erős hatása van. Én személyszerint használom a Meta Megalene adalékot a benyához (amikor éppen nem sietek vagy felejtem el :D ), ez inkább az állagmegóvásra és folyamatos tisztántartásra jó. A Protecet februárban töltöttem először a gépbe, utána kicseréltem a benzinszűrőt, ahogy korábban javasoltátok. (A Megalene-t majd nyáron fogom kipróbálni.) A Protecet egyébként milyen gyakran használjátok? Nekem azt mondták, hogy szervízintervallumonként érdemes beletölteni a tankba. Tápi, melyik volt az a cég, amelyiket korábban javasoltátok az ultrahangos tisztítás kapcsán? Emlékszem, hogy a honlap címét itt a fórumon olvastam... Egyébként nincs semmi problémám, csak tájékozódom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Én 30-40ezrenként szoktam használni. Mostanság kéne omegában is, de visszatart még egy kicsit a benyaszűrő csere, mert nagyon anyázós művelet ennél a típusnál sajna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Tápi, melyik volt az a cég, amelyiket korábban javasoltátok az ultrahangos tisztítás kapcsán? Emlékszem, hogy a honlap címét itt a fórumon olvastam... http://www.gats.hu/ Központibefecsire még olcsóbb is mint a flakon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandras Elküldve Március28, 2008 Megoszt Elküldve Március28, 2008 Üdv! kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített... Valakinek ötlete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március28, 2008 Megoszt Elküldve Március28, 2008 Üdv! kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített... Valakinek ötlete? Sztem meg kellene próbálkozni egy motorhőmérséklet-érzékelő cseréjével. A motor hátsó részén található (legalábbis azt hiszem), 2 vezeték megy bele! (az egyvezetékes hőgomba a műszerfalé!). Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandras Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Kimértük a hőmérséklet jeladót úgy nézki, hogy az jó. (megmértük ohmmérővel kül. hőmérsékleteknél, és a megfelelő értékeket produkálta) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Kimértük a hőmérséklet jeladót úgy nézki, hogy az jó. (megmértük ohmmérővel kül. hőmérsékleteknél, és a megfelelő értékeket produkálta) Meg kéne nézni, hogy amikor nem indul, mi nincs? Benzin, szikra..? Valamint ki kéne próbálni, hogy ilyenkor tolásra be indul-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Meg kéne nézni, hogy amikor nem indul, mi nincs? Benzin, szikra..? Valamint ki kéne próbálni, hogy ilyenkor tolásra be indul-e? A tologatás a katalizátornak nem igazán tesz jót! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 A tologatás a katalizátornak nem igazán tesz jót! :D Ő azt írja, hogy néha percekig indítoznak. Na az nem tesz jót. Feltéve, ha egyáltalán olyankor kap benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomson Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 Sziasztok Szükségem lenne egy astra F szerelési könyvre. Ha valakinek van ilyen legyen szives küldje át elöre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 opelke.uw.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 Ha kihúzatjátok az autót 1-ben és hagyod motorfékkel lelassulni nektek, leáll, vagy lefullad az autó, mert nekem nem, hanem motorfékből lelassulva megy szépen lassan. Csak kérdem, hogy ez probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 Csak kérdem, hogy ez probléma. Ha a végén van kérdőjel, akkor nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 Ha kihúzatjátok az autót 1-ben és hagyod motorfékkel lelassulni nektek, leáll, vagy lefullad az autó, mert nekem nem, hanem motorfékből lelassulva megy szépen lassan. Csak kérdem, hogy ez probléma? Ez csak a benzinseseknek újdonság! :D Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március31, 2008 Megoszt Elküldve Március31, 2008 Ez csak a benzinseseknek újdonság! :D Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból. Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 ja-ja nyomaték! C16NZ benzin-gáz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre. Nekem furcsa volt eleinte...az ezres unó, ha kicsúsztattam a kuplungot lefulladt...az astra meg megy tovább :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomson Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 opelke.uw.hu Szia Köszönöm köszi a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 IDÉZET(J0hnny @ 2008-04-01 - 00:42) * Ez csak a benzinseseknek újdonság! biggrin.gif Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból. Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre. Az 1,4-es 60 lovas, az 1,4-es ekóóótek és a mostani kocsim is tud alapjáraton menni haladni. Sőt a jelenlegi még kettesben is enyhe hegynek fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Az 1,4-es 60 lovas, az 1,4-es ekóóótek és a mostani kocsim is tud alapjáraton menni haladni. Sőt a jelenlegi még kettesben is enyhe hegynek fel. Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt. nem is veszek olyan sz@r kocsit! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Tegnap kipróbáltam, nekem se fullad le, pedig egy füves udvaron próbáltam, nem aszfalton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt. ezen nem kell csodálkozni, hisz ott alapjáraton nem sok a nyomaték, mivel turbicsekes moci. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 ezen nem kell csodálkozni, hisz ott alapjáraton nem sok a nyomaték, mivel turbicsekes moci. Köze nincs a turbóhoz,csak az elektromos pedál/elektromos adagoló vezérlés miatt elég furán reagál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Köze nincs a turbóhoz,csak az elektromos pedál/elektromos adagoló vezérlés miatt elég furán reagál. Csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. Bár én csak az 1,3 CDTI-t próbáltam C combo kasznival, de kb. 50 méter megtétele után elkezdtem a szűrő tisztaságától, az út egyenetlenségéig mindenféle hibára gondolni. Pedig egyszerüen nincsen alapjáraton nyomatéka. Ugyanakkor az 1,7 Di az verhetetlen volt, ugyanebben a kaszniban. Kettes, alapjárat, felüljárón felfele. Andássy út dugó, csak kuplung és váltó, egészen 5.-ig. Ekkor már kb. 40-45 Km/h -val döcögött. Na olyan negatív előjelű fogyasztást nem fog produkálni az én csacsim, az biztos. Tudtommal a turbó mindkét típusnál 1750-2200 ford./perc körül indul be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts