Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Na alapjáratok meg fordulatszámok... :?

Ha gurul az autó (üzemmeleg motor, nem nagy sebesség) kinyomott kuplunggal, az alapjáratom 1500 körül áll be, utána kb. 1 sec-ig visszaesik 1200-1300-hoz, és újra fel 1500-re. Ha megállok rögtön 900.

Miért más az alapjárat ha mozog az autó? És miért ingadozik?

Sztem ez az elektronika (ami kapcsolatban áll a sebességmérővel) és a szervó miatt van. Egy kicsit más, de ha fékezel, akkor is feljebb kúszik a fordulat.

Az én alapjáratom kb 800 volt előtte, és nem ugrált a motor. Meg fogom nézni a vákuumcsöveket. Az tény, hogy egy éve kilyukadt a kartervisszavezető cső, és lehet, hogy ott bejutott valami kosz is... :?

Az elég rossz, hogy alulról nem védi semmi a motorteret a felverődő sártól, így az ékszíj szó nélkül sárcsíkot fest a motortháztetőre :)

Majd eszkabálok oda valamit, mert nem találok sehol hozzá való kartervédő lemezt.

Csak meg kellene várnom, hogy egy kicsit melegebb legyen az idő...

Megosztás:

Nemtom igazából hol lenne ez jó helyen, de talán itt van a legkevésbé rossz helyen. Tehát:

Fékfolyadékból gyári DOT 4? Vagy verseny DOT 5.1? Mennyivel jobb az? Kell az nekem? :)

Nekem most 5.1 van benne. Igazából nem sok különbséget érzek. De 2500 volt egy flakonnal (Ferrodo). A 4-es sem lett volna sokkal olcsóbb. Rosszabb meg biztos nem lesz tőle.

Ha jól tudom csak a forráspont az eltérés.

Ha néha meg szoktad hajtani akkor nem lehet baj ha a jobbat veszed, de városi használatra szerintem felesleges.

És csináljon már valaki egy fék témát akinek van valami gondja.

Megosztás:

igen ez akartam mondani,h ez a sokak által megvetett lámpától lámpáig patkány utcai versenyző stilus mellett jön elő. konkrét példa pólus start a sztmihályin roda végig 2 piros volt összesen, majd árpád út. És kb központ és városkapu közé tenném a feleszmélést, mely szerint a fék nem fog szó legszorosabb értelmében SEMMIT :roll:

Megosztás:

igen ez akartam mondani,h ez a sokak által megvetett lámpától lámpáig patkány utcai versenyző stilus mellett jön elő. konkrét példa pólus start a sztmihályin roda végig 2 piros volt összesen, majd árpád út. És kb központ és városkapu közé tenném a feleszmélést, mely szerint a fék nem fog szó legszorosabb értelmében SEMMIT :roll:

Gondolom ott azért már a tárcsák sem fáztak nagyon... :twisted: :twisted:

Megosztás:

Sziasztok. Új vagyok itt, de már most problémáim vannak!

Van egy 92/6os évjáratú opel astra F autóm C20NE (8V) motoros. Hétfőn vettem a vasat, gyertyacsere, olajcsere, olajszűrő csere volt benne ma reggel, de tegnapelőtt és ma is megjátszotta azt velem, hogy megyek az úton kb 2500-3000rpm-es fordulaton, egyszer csak kigyulladnak azok a lámpák a műszerfalon, amik akkor szoktak, mikor ráadom a gyújtást, aztán elalszik és a motor úgy áll le, hogy nem rángat egyet sem...és konstans sebességgel a fordulatszámmérő lemegy 0-ra. Eddig rossz gyertya volt benne (tegnapelőtt) és kb 10x kellett önindítóznom, hogy beinduljon a motor, de ma pöccre indult, és azóta semmit nem tapasztaltam!

Mi a fene baja lehet? Se nem rángat, se semmi, csak abból veszem észre, hogy leállt a motor, hogy valami világít kicsit a műszerfalon.

Légyszi segítsetek, hogy mit lehet evvel tenni!

Előre is köszi

Megosztás:

Sziasztok. Új vagyok itt, de már most problémáim vannak!

Van egy 92/6os évjáratú opel astra F autóm C20NE (8V) motoros. Hétfőn vettem a vasat, gyertyacsere, olajcsere, olajszűrő csere volt benne ma reggel, de tegnapelőtt és ma is megjátszotta azt velem, hogy megyek az úton kb 2500-3000rpm-es fordulaton, egyszer csak kigyulladnak azok a lámpák a műszerfalon, amik akkor szoktak, mikor ráadom a gyújtást, aztán elalszik és a motor úgy áll le, hogy nem rángat egyet sem...és konstans sebességgel a fordulatszámmérő lemegy 0-ra. Eddig rossz gyertya volt benne (tegnapelőtt) és kb 10x kellett önindítóznom, hogy beinduljon a motor, de ma pöccre indult, és azóta semmit nem tapasztaltam!

Mi a fene baja lehet? Se nem rángat, se semmi, csak abból veszem észre, hogy leállt a motor, hogy valami világít kicsit a műszerfalon.

Légyszi segítsetek, hogy mit lehet evvel tenni!

Előre is köszi

Nyomványolod a gázpedált, amikor leáll, vagy csak gurulsz kinyomott kuplunng mellett/motorfék dolgozik ?

Megosztás:

Ezt sokminden okozhatja: pl. AC relé, gyertyakábel, Hall-jeladó... stb...stb

Érdemes lenne egy Tech műszeres vizsgálatra vinni...

Egyébként akkor szoktak előjönni a problémák, amikor az ember megveszi a vasat, szal fel a fejjel... de mondjuk az, hogy a motor időnként leáll pár nappal a vásárlás után az bizony erősen felveti az eladó felelősségét... egy igazságügyi szakértő valószínű nem mondaná erre azt, hogy veled történt meg először, ha ennyire rendszeres a hiba...

De, hogy ne kedvetlenítselek el: a C20NE egy elég jó és megbízható motor, ilyen hiba viszont sajnos minden autóval előfordulhat...

DE az ilyen jellegű problémákkal az a baj, hogy ha a Tech nem mond semmit, akkor sajnos előfordulhat az, hogy sok mindent kell kicserélni fölöslegesen mire kiderül, hogy mi is volt a rossz...

Ennek elkerülésére szerintem az lenne a legjobb, ha egy ilyen motorokhoz tényleg értő szerelővel, vagy egy jó szakszervízzel javíttatnád, ugyanis az esetleges magasabb munkadíj bőven megtérül, ha hamar rátalának a hibára...

De azért egyéb tüneteket tényleg jó lenne ha írnál: üzemmeleg ilyenkor a motor ? gázt nyomod-e ? mennyi idő után hajlandó újra beindulni ? hogy? könnyen, vagy köszörül ?

Megosztás:

Sziasztok!

Rég jártam felétek.

Segíjetek! 93-as astram hátsó ablaktörlője beállt félúton.

4 napja tapasztaltam először, hogy nem akar indulni reggel (-15 fok vok talán azért), de du.-ra beindult. Tegnap elindult de féluton megált, azóta semmi.

Ötlet?

Nézzek meg valamit még mielőtt szerelőhöz rohanok vele?

Előre is köszi!!!

Megosztás:

Írjál neki egy mailt az opel16v@freemail.hu -ra, birtokol egy ilyen, eladó motort

Asszem az nálam van! :)

Gabi!

Tényleg nem ment, ugy néz ki hogy a tengely be van állva. Viszont az én motorom jónak tűnik, abból meg a Tiedből össze lehetne hozni egy működöt. A Gsi-jét meg csak tisztítani kéne, nem? Akkor lenne 2 működő szerkentyű... 8)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.