Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Üzemi hőmérséklet rendben? (nekem volt hogy egy rossz termosztát miatt jóval többet evett (1-2 l), igaz az még nz-n volt)

Injektorokra is rá lehetne nézni. Szűrőkben az ü.a.szűrő is benne van?

Gyertyakábelek milyen állapotúak?

Nem nagyon dzsuvás a fojtószelepház?

Hát ez dzsuvás, mármint fojtó szelep ház, indul hidegen, kint a fogyi tökéletes, asszem 6 körül ha jól emlékszem.

Ez a fojtószelep ház takarítás fog következni, sajna még nem csináltam ilyet, de rá keresek.

Megosztás:

... kint a fogyi tökéletes, asszem 6 körül ha jól emlékszem...

Ezt nem nagyon értem.

A leszedés/takarítás se-nél nem bonyolult csak szép sorban le kell bontani mindent róla. Nagyon extrém esetektől eltekintve ez azért nem nagyon okozhatna túlságosan nagy fogyitöbbletet. Viszont ha rendszeresen nagyon bekoszolódik, akkor az nagy kartergázra utal, ami meg a motor rossz állapotára.

Megosztás:

HI SKACOK!

Segítség kellene nekem!

1,6-os benzines F astra indításnál az első 2-3 másodpercben nem nagyon tudja összeszedni magát. Olyan érzés, mintha le akarna fulladni, össze-vissza jár a motor, és aztán rendbe jön, de kontrolllámpa világít!

Mi lehet a probléma?

Megosztás:

HI SKACOK!

Segítség kellene nekem!

1,6-os benzines F astra indításnál az első 2-3 másodpercben nem nagyon tudja összeszedni magát. Olyan érzés, mintha le akarna fulladni, össze-vissza jár a motor, és aztán rendbe jön, de kontrolllámpa világít!

Mi lehet a probléma?

Kezdésnek olvasd ki a hibakódot. Keress rá a fórumban hogyan lehet, sokszor volt róla szó.

Megosztás:

Ezt nem nagyon értem.

A leszedés/takarítás se-nél nem bonyolult csak szép sorban le kell bontani mindent róla. Nagyon extrém esetektől eltekintve ez azért nem nagyon okozhatna túlságosan nagy fogyitöbbletet. Viszont ha rendszeresen nagyon bekoszolódik, akkor az nagy kartergázra utal, ami meg a motor rossz állapotára.

De mit is nem értel? 5éve van nála azóta csak a kötelező dolgok voltak csinálva ,nincs vészes kartergáz oilt nem eszi csak ami elő van írva.

Megosztás:

Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Ha én veszek egy turbódízel autót, és tönkre megy a turbóm, tudom attól használni, vagy azonnal szervizelni kell h járhassak vele??

A turbo szinte soha nem adja meg magát egyik percről a másikra (gyári turbonyomás mellett), kivéve, ha valamilyen mechanikai sérülés nem éri. Szép lassan kezd el kopni valamelyik kerék, vagy kezdi átengedni az olajat a tengelye. A motor teljesítmény csökken, az olajfogyasztás meg nő. Kiiktatni a rendszerből viszont nem egyszerű dolog, mert akkor kell hozzá egy szívó dizel leömlője, amit hozzá kell igazítani a kipufogórendszerhez, valamint a szívó oldalt is direktre kell kötni, meg szükséges a turbo olajzását és hűtését szolgáló csövek ledugózása is. Szóval körülményes. :lol:

Megosztás:

Csak most kezdte a nagyon evést? Hirtelen vagy mindig csak kicsit többet és most szúrja már nagyon a szemet?

Hát azt mondja most vette észre, szerintem ahogy bejött a hidegebb idő tehát valahol a autómata szívatónál lehet valami. Hő érzékelőt cseréltük.

Megosztás:

Sziasztok! Olyan gondom támadt, hogy a bezincsövem elérett és nyomja ki a benzint. Azon a részen, ahol a benzinszűrőből jön kifelé egy gumicső kb.10-15 cm hoszzú, feketeszínű és egy vékonyabb kék csőbe csatlakozik. Ez a fekete cső a ludas! Nem tudjátok, hogy hogyan lehet leválasztani a kék csőről??? Köszi!!!!!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.