Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok! Előszőr elmondom a kocsim adatait, aztán hogy mi a gondja. '92-es Astra 1.6i motorral. A gondom pedig az lenne, hogy tegnap meleg motornál egyszercsak alapjáratnál, ha rányomok a gázpedálra megfulladt majd lefulladt a kocsi. Ez elég kellemetlen volt a belváros kellős közepén minden eggyes piroslámpánál vagy gyalogos átengedésénél, ahol alapjárati fordulatnál kellett gázra lépni a kigyorsításhoz. Alapjárat van, ha sikerül felbőgetnem a motort és nyomkodom a gázt magas fordulaton akkor nem fulladt meg, amint viszont leengedtem a fordulatot alapjáratra majd gázpedált megnyomtam lefulladt és leállt. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy miután leállt, utána kb fél percig kellett indítózni mire nagy nehezen elkapta. Viszont érdekes módon ma megpróbáltam beindítani és csodák csodájára viszonylag pöcc-röff-re indult hideg motorral, és gázt pumpálva egyáltalán nem fulladt meg. Elkézelhető, hogy ha bemelegedne a motor akkor újra előjönne a jelenség? Egyébként úgy kb 2 hónapja is csinált egyszer ugyan ilyet, de akkor 2 perc múlva megszűnt ez a jelenség és azóta nem is volt gond a kocsival, tegnap viszont akárhogy bőgettem(gondoltam hátha valami koszt kapott a motor) nem akart megjavulni. Most szerelőnek megmutatnám, csak az a gáz, hogy most meg az Istenér sem akar megfulladni, pedig zavar hogy ez visszatérő jelenség lehet. Mi lehet a gond?

Megosztás:

Tyű hát ha keresgélsz a fórumban akkor sokaoknak van - volt ilyen fulladásos gondja , úgy tűnik ez ilyen "mindenkivel megesik egyszer" ...

- alapjárati motort szokták tanácsolni tisztítani

- légtömegmérőd (ha van :lol: ) is lehet bibis ...

- falsot szív e esetleg valahol?!

- ha koszra tippelsz akkor cserélj egy benya szűrőt és levegő szűrőt is ha nem lennének viszonlyag újak a mostaniak

és várd meg hogy a többiek mit tanácsolnak még :lol:

Sziaszto...... hónapja is csinált egyszer ugyan i..... akart megjavulni. Most szerelőnek megmutatnám, csak az a gáz, hogy most meg az Istenér sem akar megfulladni, pedig zavar..zatérő jelenség lehet. Mi lehet a gond?
Megosztás:

Sziasztok! Előszőr elmondom a kocsim adatait, aztán hogy mi a gondja. '92-es Astra 1.6i motorral. A gondom pedig az lenne, hogy tegnap meleg motornál

Még a vákumcsőveket is lehet ellenőrizni, esetleg az elektromos csatlakozókat, kivétel nélkül mindet, amit a motortérben találsz. Ahol elzöldült érintkezót találsz, azt tisztísd meg és kezeld le valami kontaktsprével.

Megosztás:

Sziasztok! Előszőr elmondom a kocsim adatait, aztán hogy mi a gondja. '92-es Astra 1.6i motorral. A gondom pedig az lenne, hogy tegnap meleg motornál egyszercsak alapjáratnál, ha rányomok a gázpedálra megfulladt majd lefulladt a kocsi. Ez elég kellemetlen volt a belváros kellős közepén minden eggyes piroslámpánál vagy gyalogos átengedésénél, ahol alapjárati fordulatnál kellett gázra lépni a kigyorsításhoz. Alapjárat van, ha sikerül felbőgetnem a motort és nyomkodom a gázt magas fordulaton akkor nem fulladt meg, amint viszont leengedtem a fordulatot alapjáratra majd gázpedált megnyomtam lefulladt és leállt. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy miután leállt, utána kb fél percig kellett indítózni mire nagy nehezen elkapta. Viszont érdekes módon ma megpróbáltam beindítani és csodák csodájára viszonylag pöcc-röff-re indult hideg motorral, és gázt pumpálva egyáltalán nem fulladt meg. Elkézelhető, hogy ha bemelegedne a motor akkor újra előjönne a jelenség? Egyébként úgy kb 2 hónapja is csinált egyszer ugyan ilyet, de akkor 2 perc múlva megszűnt ez a jelenség és azóta nem is volt gond a kocsival, tegnap viszont akárhogy bőgettem(gondoltam hátha valami koszt kapott a motor) nem akart megjavulni. Most szerelőnek megmutatnám, csak az a gáz, hogy most meg az Istenér sem akar megfulladni, pedig zavar hogy ez visszatérő jelenség lehet. Mi lehet a gond?

Ilyet nekem hideg motornál csinál, mármint nem fullad le, csak lepadlózva megtorpan, és csak nagysokára pörög fel. Viszont amint egyszer sikerül felpörögnie, vagy nem teljes gázzal, hanem finoman pörgetem fel, utána semmi gond. Sztem: benzinszűrő, benzincsövek tömítettségét ellenőrizni, legközelebb más kútnál tankolni, elosztós gyújtás esetén rotort, elosztófedelet ellenőrizni, gyertyák, gyújtókábelek cseréje, vákuumcsövek ellenőrzése (repedés, ritkulás keresése), fojtószelep poti csere (próbára kölcsönkérni). A C16NZ-nek már van AGR szelepe is, ha jól tudom, esetleg az is lehet ludas. Sárga hibalámpa nem világít ilyenkor?

Megosztás:

Benzinszűrő, gyertyák, légszűrő teljesen újak mind. Az mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy hétvégén sikerült kifogyasztanom a kocsiból állóra a benzint. Nem tudom ez injektornál mennyit számít, de karburátoros kocsinál nem tesz valami jót neki ha a tank aljáról felkapja a mocskot. Mondjuk mentem vele a tank kiürítése óta kb 100 km-ert, és csak most jött ki. Érdemes most akkor újra benzinszűrőt cserélnem? Ki rudja mi folyt végig rajta a tank kiürítésénél...

Megosztás:

Kezd beigazolódni az a gyanúm, hogy van összefüggés a kocsim időnkénti rángatása és a tankban lévő üzemanyag mennyisége között. Már régebben is tapasztaltam, hogy kanyargós úton pillanatokra megtorpanna az autó, főleg akkor, ha kevesebb benzin van a tankban. A múlkor már igencsak időszerű lett volna tankolnom, de sietnem kellett melóba. Az úton van egy 7-8 kanyarból álló jobbos-balos-jobbos húzós kanyarkombináció. A kocsi minden kanyar után úgy megtorpant, hogy a mögöttem lévők már azt hihették, hogy szórakozom velük. Én meg az első kanyarnál megijedtem, hogy most fogyott ki a benzin a kocsiból. Ki is gyulladt a sárga lámpa, amit hazaérve kivillogtattam és 44-es hibakódot mutatott, azaz "Lambda szonda / befúvásjel - keverék túl szegény". Olyan mintha valami szennyeződés úszkálna a tankban, ami néha akadályozná a benzin továbbjutásást, de lehet hülyeség. Valakinek van hasonló tapasztalata?

Megosztás:

Valakinek van hasonló tapasztalata?

hasonló megtorpanás, ami idővel állandósult 3000 1/percnél C20NE esetén: tankban lévő benzinszűrő felcsúszott a csövön, kisdzsuva rögtön eltömte.

C16NZ: benzinszűrő cserével az addig javíthatatlan alapjárat azonnal kisimult (átfújni alig lehetett rajta), terheléses torpanás megszűnt.

AC-relé, kontakthiba is fordult már elő.

Megosztás:

Nekem már régóta illet volna gázolajszűrőt cserélnem,de lusta voltam! :lol:

Most,hogy az adagolóhoz hozzá kellett nyúlni,egy elöregedett tömítés miatt,így szóltam a szakinak,ah már úgyis hozzányúl az üa rendszerhet,cserélje már ki a szűrőt is!

Hát az öreg azt mondta,hogy néger kurv@ segge nincs olyan fekete,mint amilyen a szűrőm belseje volt! :lol:

Irultam,pirulta,de ezek után minden tél előtt cserélni fogom!

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Tegnap Marosvásárhelyről hazafelé jövet viccesen kezdett viselkedni az ablaktörlőm. Mivel egész úton esett, majdnem 10 órát ment folyamatosan (amiből órákat ment a legnagyobb sebességen...) és most azt csinálja, hogy legalacsonyabb fokozatban megállnak a törlők függőleges helyzetben. Kibontottam a műanyag burkolatot és WD40-nel megfulykodtam a csuklókat ill. a motor tengelyét, de nem segített. Aztán találtam egy fém lemezfület, amin friss törés nyoma van. A lemez vastagsága kb 2 mm. Sajnos nem értem ennek az eszköznek a működését, ezért ha valakinek van jó ötlete: szivesen veszem!

Előre is köszi a segítséget!

Megosztás:

Tisztelt berzines kollégák, van 1.4se motoros fastra és sokat eszik. Mit kéne megnéznem rajta hogy ne zabálja le az öcsém fejét. Szűrők cserélve, gyertya cserélve, hidegen rángatott érzékelő gomba cserélve. :lol:

lambda-szonda?

bár annak a cseréje kicsit borsos...

de okozhat túlfogyasztást.

sárgalámpa, hibakód-kiolvasás nem volt ?

Megosztás:

Tisztelt berzines kollégák, van 1.4se motoros fastra és sokat eszik. Mit kéne megnéznem rajta hogy ne zabálja le az öcsém fejét. Szűrők cserélve, gyertya cserélve, hidegen rángatott érzékelő gomba cserélve. :lol:

Én is azt kérdezem, mennyi a sok? A hőgomba cseréje megoldotta a rángatás problémát? Keresd meg a csövet, ami az aktívszén-tartályról jön, és nézd meg, nincsenek-e benne szénszálak, vagy szenes szennyeződés.

Megosztás:

Üzemi hőmérséklet rendben? (nekem volt hogy egy rossz termosztát miatt jóval többet evett (1-2 l), igaz az még nz-n volt)

Injektorokra is rá lehetne nézni. Szűrőkben az ü.a.szűrő is benne van?

Gyertyakábelek milyen állapotúak?

Nem nagyon dzsuvás a fojtószelepház?

Fék nem fog be kicsit?

Guminyomás nem túl alacsony?

Katalizátor nincs-e eltömődve, esteleg a dobok?

Tömítettségek rendben vannak? (tömítéseknél és gumicsöveknél is)

Maga a motor milyen állapotban van (hengerek, gyűrűk, szelepek)? (veszteségmérés vagy kompressziómérés) Akkor a legnagyobb a valószínűsége hogy itt nem stimmel valami, ha fokozatosan romlott az állapota.

Megosztás:

no, mostan akadtam el emberek :lol:

olajcserét hajtottam végre

ahogy kell, saru le, satöbbi-satöbbi, ahogy a nagykönyben meg van írva

végeztem, olajszint jónak tűnik, pakoljunk vissza

saru fel, ember ül az autóba

indítózás

teker-teker

semmi

indítózás

teker-teker

semmi

no, segítség ide, van-e szikra

hát nincs

riasztó, immo kiszedve

mi lehet a gond?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.