Gepard Elküldve Június20, 2007 Megoszt Elküldve Június20, 2007 Következik a gyertyacsere De szigorúan csak gyárira! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június21, 2007 Megoszt Elküldve Június21, 2007 Csakis gyárira.... ezt itt tanultam. Olcsó is volt, remélhetőleg jobban is megy majd a motor. Gyertya kicserélve, rángatás ugy tünik jórészt eltünt, de nem mentem csak egy pár kilométert. Holnap majd autóval megyek melóba, azalatt a 70 km alatt eldöl, hogy mennyire javult a helyzet. Ami a változó szivócsőhosszat illeti, van egy kis kar, ami elmozditható, ott abban a zónában. Táplálás is van hozzá, de nem láttam mozogni müködő motornál, bárhogy is gázoltam. Valószinüleg terhelés is kell hozzá. Mackósajt, esetleg megnézed te is, hogy van-e ilyen nálad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június21, 2007 Megoszt Elküldve Június21, 2007 István, a képen is látható C14NZ-d is megvan még? Gondolom nem abba tettél X18XE mocit :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június21, 2007 Megoszt Elküldve Június21, 2007 István, a képen is látható C14NZ-d is megvan még? Gondolom nem abba tettél X18XE mocit <_< Hehe.... nem, pedig állati Astra lenne :rolleyes: . Szóval most akarom lecserélni erre az X18XE-s Vectra B-re. Ugyhogy szeptemberben megválnék tőle mert akkor lesz az enyém a Veki. Kicsit sajnálom, mert jó autó, nem hagyott sohasem cserben. Csak nincsen klimája és az a fránya rozsda... Na persze Opelnél maradok, ezért lesz a Vectra... Ja, és az Astra topikot nem fogom hanyagolni, mert itt vagyunk talán a legtöbben.... (lélekben Astrás maradok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 ... Mackósajt, esetleg megnézed te is, hogy van-e ilyen nálad? kicsit még pihizek, és utána összeszedem magam, megnézem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 Le vagyok törve. Gyertyacsere, folytószelepháztisztitás megejtve, hőmérsékletjeladó, gyertyakábel és falslevegő leelenörizve és még mindig dadog a motor egy komolyab gázolásra. Főleg ha városban araszolgatva jól kimelegedik. Olyankor roppant szar érzés, hogy hármasban odalépnék s nem megy sőt rángat ha nincsen legalább 2000 felett a motor. szóval nincsen már ötletem.... sajnáljatok :rolleyes: <_< ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 ugye nincsen direktszűrőd? légszűrő lett mostanában cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 valami a szívó oldallal lesz. Nem jársz mostanában esetleg felém? 1-2 dolgot tudnánk próba erejéig cserélni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 ugye nincsen direktszűrőd? légszűrő lett mostanában cserélve? Hm.... kipróbáltam ugy is, hogy kivettem a levegőszürőt.... az sem segitett. Kész X atka... s nincsen már ötletem..... valami a szívó oldallal lesz. Nem jársz mostanában esetleg felém? 1-2 dolgot tudnánk próba erejéig cserélni. Lehet, hogy a kései nyaralásunk a környéketeken lesz (Hajduszoboszló) valamilyenkor szeptemberben (addig nem mehetünk, mert a napokban kell érkezzen a gyerkőc :rolleyes: ). Ha addig sem fogom tudni megoldani (lévén, hogy már egy éve igy megy), akkor megkereslek egy délután egypár csere erejéig.... Talán összejön valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 Addig csak meg kéne oldani az X-aktát. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 Hidd el mindent beleadok!!!! Lehet elmegyek majd egy tesztre vele. Van egy gyerek, aki állítólag nagyon ért hozzá és hátha Tech2-vel fog látni valamit. Remélhetőleg.... habár szivóoldalon mit is láthatna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 levegő hőmérséklet szenzort, légtömegmérőt, folytószelep potit, meg passz, hirtelen ezek jutnak eszembe. De láthat még mást is, nem csak szívó oldalt. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Na azt hiszem, hogy untattalak már eleget az X18XE-s moci melegen való rángatásával. Most derült ki, hogy talán a multkori tesztelésnél azt mondták, hogy gyenge a lambdaszonda. Hm... szerintetek ez okozhat rángatást? Ki lehet valahogyan mérni a lambdaszondát? Ha jól emlékszem, Gábor régebb irt valami olyat, hogy oszcilószkóppal talán mérhető... na de tudom, hogy ez már a fantasztikumhoz tartozik.... csak Tech2 lesz belőle..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 ahogy mondod, oszcilloszkóp! És nem untatsz szerintem senkit sem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Na igen... és mit is kellene látnom a szkópon? Azt, hogy elég gyors-e a jel a terhelés függvényében? Amugy megnézed légysz. mennyibe is kerülne a Csergőnél egy idevaló lambdaszonda? Képzeld, minél melegebb a motor annál szarabbul megy, néha az az érzésem, hogy már nem is akar húzni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Toro Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Hi! Egy (lehetőleg analóg) voltmérővel is remekül ki lehet mérni a lambda szondát. X18XE - ben fütött van van. Mérd meg azt is, hogy a fűtés meg kapja-e a tápfeszt. Hajrá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június26, 2007 Megoszt Elküldve Június26, 2007 Analóg műszerrel és tech2-vel semmire sem mész lambdánál. Szkóppal kell megnézni a jel meredekségét. Bosch műhelyekben pl van ilyesmi, meg itt Pesten tudok egy autocomputer nevű céget is, aki ilyet tud mérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június26, 2007 Megoszt Elküldve Június26, 2007 ...Amugy megnézed légysz. mennyibe is kerülne a Csergőnél egy idevaló lambdaszonda?... Én néztem meg, ha nem baj :rolleyes: a gyári 45892Ft, az Ident Opel pedig 37235Ft. Ezekből természetesen lejönne a klubkedvezmény, ha lenne <_< . Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június26, 2007 Megoszt Elküldve Június26, 2007 Én néztem meg, ha nem baj :rolleyes: a gyári 45892Ft, az Ident Opel pedig 37235Ft. Ezekből természetesen lejönne a klubkedvezmény, ha lenne <_< . Köszi.... Húha, nem semmi.... az ident felér az eredetivel? Vagy muszáj gyárit venni? Mert ugy értettem az utángyártott az gyenge nagyon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június26, 2007 Megoszt Elküldve Június26, 2007 Köszi.... Húha, nem semmi.... az ident felér az eredetivel? Vagy muszáj gyárit venni? Mert ugy értettem az utángyártott az gyenge nagyon.... Javasolt a gyári, bár én úgy tudom, az ident csak nevében és csomagolásában tér el a gyáritól, de ezt lehet rosszul tudom :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június26, 2007 Megoszt Elküldve Június26, 2007 én azt mondom, hogy bár van különbség a kettő közt árban, ám ilyen értékben az az 5-7e már nem biztos, hogy megéri az esetleges szívást. Ha 45 vs 25 lenne, hát akkor igencsak elgondolkoztató lenne, de nem biztos, hogy az olcsóbb tényleg olcsó is lesz. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Toro Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Analóg műszerrel és tech2-vel semmire sem mész lambdánál. Szkóppal kell megnézni a jel meredekségét. Bosch műhelyekben pl van ilyesmi, meg itt Pesten tudok egy autocomputer nevű céget is, aki ilyet tud mérni. Azért én csak ráraknám a voltmérőt. Azt, hogy ha egyáltalán nem működik a szonda azon is látni + a fűtését is ki kéne mérni. István Azt írtad, hogy kimérted a hőfokjeladót és jó volt. Az oda menő kábel nem volt sérült? X18XE-nél tipushiba, hogy a motorburkolat kidörzsöli alatta a köteget. Láttam ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Azért én csak ráraknám a voltmérőt. Azt, hogy ha egyáltalán nem működik a szonda azon is látni + a fűtését is ki kéne mérni. A fűtését tényleg ki lehet mérni. Viszont ha már nem jók a voltértékek, azt a sárga lámpa és a hibakód is jelzi. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 István Azt írtad, hogy kimérted a hőfokjeladót és jó volt. Az oda menő kábel nem volt sérült? X18XE-nél tipushiba, hogy a motorburkolat kidörzsöli alatta a köteget. Láttam ilyet. nem mértem..... de nem volt sárga lámpa.... ha meg lehúztam a jeladórol akkor azonnal megjelent. Azért rámérek alehúzott csatin levő feszültségre, ami a vezérlőtöl jön.... Ami pedig a lambdaszondát illeti... ha Tech 2 -vel sem látható, akkor vajon miből láthatta a szerelő, hogy állitólag már gyengén müködik? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 akkor vajon miből láthatta a szerelő, hogy állitólag már gyengén müködik? :rolleyes: csak szkóppal állapítható ez meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts