Silver79 Elküldve Június11, 2007 Megoszt Elküldve Június11, 2007 Az érzékelő a levegőhőmérséklet-érzékelő. Egyébként egy hőmérsékletre változó ellenállás <_< És annak koszossága okozhatja a fenti problémát? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június11, 2007 Megoszt Elküldve Június11, 2007 És annak koszossága okozhatja a fenti problémát? :rolleyes: Hát, ha a kollega azt mondja. Nekem nem volt ilyenirányú gondom, de nekem ki is van kötve a kartergáz. Egy kis tisztítás nem árthat. Én mondjuk féktisztítóval fújnám, és megvárnám míg megszárad, bár a fémszálhoz úgysem férsz hozzá. Ha nem oldja meg tovább kell keresgélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Hi Silver, mennyi ismerős emberke jön vissza :rolleyes: Hogy kicsit belepofázzak én is, sztem ha tudsz valahonnan egy kölcsön légtömegmérőt, azt még meg lehetne próbálni. Nekem az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy lehetséges-e, hogy nagy melegben "meghülyül" a motorvezérlés? Azt csinálta pár napja a gép, hogy melóból hazafelé menet délután 2-kor, mikor az egész napos napsütés miatt tojássütő hőmérsékletű volt az autó, eltűnt az alapjárat. Elindultam hazafelé, párszáz méter után van egy körforgalom, ahogy előtte lassítottam kinyomott kuplunggal egyszerűen leállt a motor. De simán újra tudtam indítani. Aztán kicsivel később hasonló helyzetben megint előadta ugyanezt. Mire hazaértem, addigra viszont már semmi baja sem volt, sőt azóta se produkálta ezt a dolgot. Mitő lehet? Pucolnom kéne az alapjárati mocit, vagy ez inkább vezérlés hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Hi Silver, mennyi ismerős emberke jön vissza :D Hogy kicsit belepofázzak én is, sztem ha tudsz valahonnan egy kölcsön légtömegmérőt, azt még meg lehetne próbálni. Pucolnom kéne az alapjárati mocit, vagy ez inkább vezérlés hiba? Hát azt sajna nem nagyon tudok kölcsönkérdni de sztem holnap elviszem "dokibácsihoz" a gépsast :rolleyes: Szerintem , bár nem értek hozzá, de inkább alapjárati moci.És nem is biztos hogy koszos csak a meleget nem minden bírja ;) Onnan gondolom, hogy csak az alapjárat ment el. Ha vezérlő lenne akkor gondolom más is bolondozott volna. HA meg csak melegbe csinálta amugy nem akkor nem hiszem hogy koszos. Persze ezt csak a parszti eszem diktálja <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Hi Silver, mennyi ismerős emberke jön vissza <_< Hogy kicsit belepofázzak én is, sztem ha tudsz valahonnan egy kölcsön légtömegmérőt, azt még meg lehetne próbálni.... Neki nincs légtömegmérője, úgyhogy azt szerintem ne kérjen kölcsön. :rolleyes: Napsütéstől a motortérben nem lesz annyira hűde meleg, max. ha előzőleg is ment az autó és nem tudott lehülni. Tisztíts ki mindent amit lehet, meg nézd át a kontaktokat, csöveket. Aztán ha nem szűnik meg, akkor lehet tovább gondolkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Neki nincs légtömegmérője, úgyhogy azt szerintem ne kérjen kölcsön. :rolleyes: Biztos vagy Te ebben? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Neki nincs légtömegmérője, úgyhogy azt szerintem ne kérjen kölcsön. :rolleyes: Napsütéstől a motortérben nem lesz annyira hűde meleg, max. ha előzőleg is ment az autó és nem tudott lehülni. Tisztíts ki mindent amit lehet, meg nézd át a kontaktokat, csöveket. Aztán ha nem szűnik meg, akkor lehet tovább gondolkozni. Nincs légtömegmérőm? :D Nekem elég jol fel szopkott melegedni a motortér. ;) Amúgy a gyújtáson mimódon lehet állítani? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 MAP szenzorotok van. alias szívóvákuum érzékelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Nincs légtömegmérőm? ;) Nekem elég jol fel szopkott melegedni a motortér. <_< Amúgy a gyújtáson mimódon lehet állítani? :rolleyes: gyújtáson szerintem nkeed sehogy.. dis modulos asszem, és abban az elektronika állítja abszolút. esetleg az oktánszámdugóval tudsz variálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 gyújtáson szerintem nkeed sehogy.. dis modulos asszem, és abban az elektronika állítja abszolút. esetleg az oktánszámdugóval tudsz variálni. És az elektronika által se lehet szabályozni? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 És az elektronika által se lehet szabályozni? :rolleyes: szabályozza az magának. ha gond van a gyújtással, akkor érzékelő, illetve más elektromos bibi lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Biztos vagy Te ebben? <_< Aha. Ahogy macisajt is mondja, van map meg levegőhőmérsékletmérő. Gábor azt mondja utóbbi nélkül nincs is az előbbi. A légtömegmérő az a valami ami a pillangószelep előtt és a légszűrődoboz mögött van, és vezetékek mennek rá. ;) Van csappantyús meg izzószálas. Amúgy a gyújtáson mimódon lehet állítani? :rolleyes: Ha rendben vannak a gyertyák a kábelek és a dis modul, akkor nincs rá szükség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 És az elektronika által se lehet szabályozni? :rolleyes: Chiptuning <_< Alapból a terhelési adatok (gázpoti, légtömeg), a fordulatszám, és a kopogásszenzor befolyásolja. Illetve kopogásszenzor korábbi évjáratokban még nem jellemző, ott oktánszámdugóval lehet változtatni az előgyújtási értékeken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Valami elektromos problémám van.A múltkori alapjárati motor-folytószelep ház-levegő hőmérséklet érzékelő pucolás után megszűnt az a gondom,hogy az autó nagyobb gázadásra csak késve reagált,vagy egyet -kettőt rángatott és utána kezdett csak gyorsulni.Ma,ahogy jöttem haza,megint elkezdte. Egyelőre ötletszerűen csinálja,hideg és meleg motornál egyaránt előfordul.:rolleyes: Mivel ilyen rövid idő alatt nem dzsuvásodhatott el újra,más lesz a probléma.De mi??? Sárga lámpa nem volt,gondolom akkor villogtatni sem érdemes.A gyertyákban alig van 2000km,a kábelek is lettek cserélve tavaly. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Valami elektromos problémám van.A múltkori alapjárati motor-folytószelep ház-levegő hőmérséklet érzékelő pucolás után megszűnt az a gondom,hogy az autó nagyobb gázadásra csak késve reagált,vagy egyet -kettőt rángatott és utána kezdett csak gyorsulni.Ma,ahogy jöttem haza,megint elkezdte. Egyelőre ötletszerűen csinálja,hideg és meleg motornál egyaránt előfordul.:rolleyes: Mivel ilyen rövid idő alatt nem dzsuvásodhatott el újra,más lesz a probléma.De mi??? Sárga lámpa nem volt,gondolom akkor villogtatni sem érdemes.A gyertyákban alig van 2000km,a kábelek is lettek cserélve tavaly. Ha elektromos a problémád, akkor mitől szűnt volna meg a pucolástól? Gyertya és kábel gyáriak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScatMan Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 C14NZ-nél gyújtásmodul csere segített ilyen problémán. A végefelé már le-leállt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Nekem az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy lehetséges-e, hogy nagy melegben "meghülyül" a motorvezérlés? Azt csinálta pár napja a gép, hogy melóból hazafelé menet délután 2-kor, mikor az egész napos napsütés miatt tojássütő hőmérsékletű volt az autó, eltűnt az alapjárat. Elindultam hazafelé, párszáz méter után van egy körforgalom, ahogy előtte lassítottam kinyomott kuplunggal egyszerűen leállt a motor. De simán újra tudtam indítani. Aztán kicsivel később hasonló helyzetben megint előadta ugyanezt. Mire hazaértem, addigra viszont már semmi baja sem volt, sőt azóta se produkálta ezt a dolgot. Mitő lehet? Pucolnom kéne az alapjárati mocit, vagy ez inkább vezérlés hiba? Keresztkérdések jönnek: - Mikor cserélted az üzemanyagszűrőt? - Folyamatos-e a benzin ellátás? Villany probléma is lehet, miszerint nem működteti a tápszivattyút rendesen (érintkezés) Oder, haldoklik a nyomáskapcsoló az innyektorban, vagy a szivattyú. szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június13, 2007 Megoszt Elküldve Június13, 2007 Keresztkérdések jönnek: - Mikor cserélted az üzemanyagszűrőt? - Folyamatos-e a benzin ellátás? Villany probléma is lehet, miszerint nem működteti a tápszivattyút rendesen (érintkezés) Oder, haldoklik a nyomáskapcsoló az innyektorban, vagy a szivattyú. szerintem. Szerintem ennek sok köze nem lesz a benyához, hiszen az menet közben is jelentkezne, nem csak az alapjárat közeli fordulaton és melegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június13, 2007 Megoszt Elküldve Június13, 2007 Keresztkérdések jönnek: - Mikor cserélted az üzemanyagszűrőt? - Folyamatos-e a benzin ellátás? Villany probléma is lehet, miszerint nem működteti a tápszivattyút rendesen (érintkezés) Oder, haldoklik a nyomáskapcsoló az innyektorban, vagy a szivattyú. szerintem. - Üzemanyagszűrőt még nem cseréltem, mióta az autó nálam van (2 éve) de tervben van, viszont sztem az nem alapjáraton okozna problémát - A benzinellátás folyamatosságáról nem sokat tudok nyilatkozni, nagyobb fordulaton se hagy ki a motor, ahol több anyag kell neki, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne vele. Hidegen, közvetlenül elindulás után szokott kissé rángatva menni pár száz méterig, ha hirtelen lepadlózom, de aztán semmi gond, ez viszont állítólag "normális" ezeknél. - Ha a tápszivattyú nem működne rendesen, akkor nem is tudtam volna újraindítani sztem, vagy azóta is csinálta volna. - A nyomáskapcsolót hogyan tudom leellenőrizni? Nem kell hozzá szakműhely? Mindenesetre kipucolom az alapjárati mocit és környékét, aztán meglátjuk, mi lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június13, 2007 Megoszt Elküldve Június13, 2007 Nekem hasonló gondom volt az omival. A teljes folytószelepház tisztítás és a vízhő gomba (komputeré, a kétvezetékes) cseréje segített. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Június14, 2007 Megoszt Elküldve Június14, 2007 Reggel elvittem a drágaszágom a dokibácsikhoz. Megállapították hogy gyújtókábel okozta a bibit. Kicseréltek kettőt szedett vedettre és hasít a gépsárkány ahogy kell.Sokkal egyenletesebb a motor. És jobban is húz. Már csak aza kérdés milyen káébelt vegyek, de ezt feltettem az elektromos részben :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Június15, 2007 Megoszt Elküldve Június15, 2007 Hát valahol biztos volt róla szó amit msot szeretnék kérdezni. 1.4se hideg motor ,váltás utánni gázadáskor rángat . Melegen nem csinálja ,nem ír hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június15, 2007 Megoszt Elküldve Június15, 2007 Hát valahol biztos volt róla szó amit msot szeretnék kérdezni. 1.4se hideg motor ,váltás utánni gázadáskor rángat . Melegen nem csinálja ,nem ír hibát. Ja, 3 hozzászólással feljebb :rolleyes: Folytószelepház pucolás és hőjeladó csere (a kétvezetékes!). Gabi, én a hőjeladót tavaly cseréltem, tehát marad a tisztogatás <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Június15, 2007 Megoszt Elküldve Június15, 2007 Ja, 3 hozzászólással feljebb :rolleyes: Folytószelepház pucolás és hőjeladó csere (a kétvezetékes!). Gabi, én a hőjeladót tavaly cseréltem, tehát marad a tisztogatás <_< úúúbakker,boccs Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június15, 2007 Megoszt Elküldve Június15, 2007 úúúbakker,boccs Semmi gond, jó újra látni téged is itt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts