Tápiószecső Elküldve Január30, 2007 Megoszt Elküldve Január30, 2007 A kapcsoló betét az a kis fekete kütyü a slussz végén, abba mennek a kábelek. kis hernyócsavarral oldható a slussz részről. Amikor mókoltál vele, akkor csak kiszedtél kábeleket, vagy némelyiket át is kötözted olyan helyre, amiről úgy gondoltad hogy jó? :unsure: Ezt majd megnézem. Csak igazából ahhoz, hogy mindenhez jól hozzá lehessen férni le kellene bontani az egész műszerfalat. Ha már itt tartunk az a fekete műanyag gyufásdoboz ami alulról van ráerősítve, az ugye az immo? Nem kötöztem semmit. :huh: Leginkább olyan kábelek száműződtek, amik nem voltak bekötve sehova. Egyébként már hónapok óta járkálok vele, az összerakás még valahogy ősszel volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2007 Megoszt Elküldve Január30, 2007 Csak a kormányburkolat alsó felét kell levenni (2+3csavar). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február3, 2007 Megoszt Elküldve Február3, 2007 Tegnap mentem elég sokat. Legnagyobb jóindulattal is csak langyos volt több alkalommal is, viszont jóval kevesebbet fűtöttem. Lehet mégis csak itt lesz a titok nyitja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február11, 2007 Megoszt Elküldve Február11, 2007 Jöttünk ma haza felé, és világítani kezdett a motorkontroll lámpa.Kivillogtatva 0-1-3-0.Ergo holnap mehetek lambdaszondát felhajtani.....Igazán remek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február11, 2007 Megoszt Elküldve Február11, 2007 Saját tapasztalat alapján gyárit érdemes belerakni...még ha anyagi okok miatt bontóból hozol az is jobb mint egy új utángyártott. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február11, 2007 Megoszt Elküldve Február11, 2007 Saját tapasztalat alapján gyárit érdemes belerakni...még ha anyagi okok miatt bontóból hozol az is jobb mint egy új utángyártott. :huh: A hobbi/kellék szaküzletemben kezdek! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február11, 2007 Megoszt Elküldve Február11, 2007 Jöttünk ma haza felé, és világítani kezdett a motorkontroll lámpa.Kivillogtatva 0-1-3-0.Ergo holnap mehetek lambdaszondát felhajtani.....Igazán remek. Látom már megtaláltad a hibakódhoz tartozó definíciót. :unsure: Csakis gyári szondát vegyél! (22-23e) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Február12, 2007 Megoszt Elküldve Február12, 2007 Cserélt már valaki komplett fűtéskonzolt ? Érdekelne,hogy ki lehet-e cserélni az egész műszerfal kiszerelése nélkül.Megfordult a fejemben a klímásítás,ahhoz pedig cserélni kell... :unsure: Talán ha először kiszedem a fűtőradiátort,lesz elég hely hogy kifordítsam....A műszerfalat nem szívesen szerelném le... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2007 Megoszt Elküldve Február12, 2007 Szerintem mindenképpen ki kell bontani a műszerfalat. Én már szedtem ki, de nem tudom elképzelni a műszerfal uninstall nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Február12, 2007 Megoszt Elküldve Február12, 2007 Szerintem mindenképpen ki kell bontani a műszerfalat. Én már szedtem ki, de nem tudom elképzelni a műszerfal uninstall nélkül.Sajna ettől tartottam....azért köszi.! Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Én is úgy tudom hogy a klimásításhoz le kell szedni az egész műszerfalat :unsure: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Látom már megtaláltad a hibakódhoz tartozó definíciót. :huh: Csakis gyári szondát vegyél! (22-23e) Gondolom szeretne új gyárit venni ennyiért,mikor el akarja adni az autót. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Gondolom szeretne új gyárit venni ennyiért,mikor el akarja adni az autót. :huh: Akkor jó magyar szokás szerint ki lehet kötni a check lámpát is. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Ident lett, és nincs motorkontroll lámpa.Ha már visszaépítem a gyáriságot, legalább ennyire ne busszak ki az új tulajjal.Ugysem olyan megszálott, mint adott esetben ém........voltamvagyok :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Azzal mondjuk nem sok időre lett megoldva a probléma. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február14, 2007 Megoszt Elküldve Február14, 2007 Azzal mondjuk nem sok időre lett megoldva a probléma. :unsure: Most jó, és nincs chek control.Amúgy valszeg a gyári is csak megsz@patott. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
steelhand Elküldve Április18, 2007 Megoszt Elküldve Április18, 2007 Egy váltós kérdés: Ha teletankolom 2 liter olajjal a váltót és elkezd mindkét kardán mellett kifolyni felesleg, akkor ott szimmering probléma van ha jól gondolom, úgye? üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április18, 2007 Megoszt Elküldve Április18, 2007 Igen, de nem szabad túltölteni nagyon, mert az az új szimmeringeket is tönkre tudja vágni. Egyébként gyári szimmering asszem 1700 körül van a csergőben /db :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április18, 2007 Megoszt Elküldve Április18, 2007 Ha jól rémlik, egy liter kell bele, de van egy ellenőrzőnyilás az oldalán, addig kell tölteni hivtalosan. Nekem fent a váltótoronynál engedett, ahol a rudazat belemegy a váltóba, ott kellett a szimmeringet kicserélni. Állítólag tipushiba, hogy ott előbb-utóbb mindegyik elkezd folyni :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április18, 2007 Megoszt Elküldve Április18, 2007 1,6-1,8 körül szokott bele kelleni váltótípustól függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
steelhand Elküldve Április19, 2007 Megoszt Elküldve Április19, 2007 Köszi a válaszokat, a szimmeringeket megvettem. Akkor cserére fel!:rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május3, 2007 Megoszt Elküldve Május3, 2007 Sziasztok! Azt hiszem kupplungcserém lesz :rolleyes: Anyagilag mennyire fájdalmas ez az akció? Az elmúlt 1-2 hétben azt vettem észre, hogy nem emel ki rendesen, hiába nyomom be teljesen a kupplungot. Egy két napja, mintha reccsent volna valami, mikor tövig nyomtam a pedált. Ma már alig tudom berakni 1-esbe járó motornál. Ahogy elnéztem, állítani már nem sokat lehetne rajta. Kb. két hete vettem első gátlókat, szerintem a szilentek is eléggé odavannak, úgyhogy kezdhetem felújítani a kocsit :mellow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május3, 2007 Megoszt Elküldve Május3, 2007 Sziasztok! Azt hiszem kupplungcserém lesz :rolleyes: Anyagilag mennyire fájdalmas ez az akció? Az elmúlt 1-2 hétben azt vettem észre, hogy nem emel ki rendesen, hiába nyomom be teljesen a kupplungot. Egy két napja, mintha reccsent volna valami, mikor tövig nyomtam a pedált. Ma már alig tudom berakni 1-esbe járó motornál. Ahogy elnéztem, állítani már nem sokat lehetne rajta. Kb. két hete vettem első gátlókat, szerintem a szilentek is eléggé odavannak, úgyhogy kezdhetem felújítani a kocsit :mellow: 35-40e.+munkadíj..............sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május3, 2007 Megoszt Elküldve Május3, 2007 na most... ha recseg, akkor ugye nem emel ki, vagyis nyúlt a bowden, mert ha kopna, akkor a bowden nyúlása még jól is jönne. ergó, kopó(csúszó) kuplung + fix bowden= lazítani kell, recsegős váltás= tessék húzni a bowdenen(feszíteni) ha nem megy, akkor meg bowden csere. azt akartam ezzel írni, hogy ha recseg, és koppra "feszítve" van beállítva, akkor bowden cs. előbb ezt nézd meg, és írd le, mi a helyzet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május3, 2007 Megoszt Elküldve Május3, 2007 na most... ha recseg, akkor ugye nem emel ki, vagyis nyúlt a bowden, mert ha kopna, akkor a bowden nyúlása még jól is jönne. ergó, kopó(csúszó) kuplung + fix bowden= lazítani kell, recsegős váltás= tessék húzni a bowdenen(feszíteni) ha nem megy, akkor meg bowden csere. azt akartam ezzel írni, hogy ha recseg, és koppra "feszítve" van beállítva, akkor bowden cs. előbb ezt nézd meg, és írd le, mi a helyzet. :mellow: Na, ennek a bowden-cserének jobban örülnék, jó lenne ennyivel megúszni! Egyébként kb. mennyi km után válik aktuálissá a kupplungcsere? Úgy általánosságban, ha van ilyen? A kmórában 120ezer van, eszerint még korainak tartanám. Na most, vagy visszatekerték, és akkor :rolleyes: , vagy tényleg csak bowdennyúlás. Köszi a gyors válaszokat! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts