warwolf Elküldve Július25, 2006 Megoszt Elküldve Július25, 2006 Ma uninstalláltam azt a "hővédő lemezt" ami a leömlő utáni kipuffszakaszon "védte" a hőt.Most hihetetlenül csöndesebb lett a gép.Már amennyire a kipuff engedi ugye.Amúgy nemes 1Xűséggel levágtam oldalvágóval.Primitív megoldás, de hatásos! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZAG Elküldve Július27, 2006 Megoszt Elküldve Július27, 2006 Nektek nem tükrözödik a müszerfal teteje,a szélvédőn?? Vagy csak az enyém ilyen sz@r?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július27, 2006 Megoszt Elküldve Július27, 2006 Nektek nem tükrözödik a müszerfal teteje,a szélvédőn?? Vagy csak az enyém ilyen sz@r?? Nekem is tükröződik... ezt lehet tetőzni még egy kis szilikonozással(nejem 1x megtette)... Kerüld a szilikonszerű műszerfalápolókat. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZAG Elküldve Július27, 2006 Megoszt Elküldve Július27, 2006 Nekem is tükröződik... ezt lehet tetőzni még egy kis szilikonozással(nejem 1x megtette)... Kerüld a szilikonszerű műszerfalápolókat. :) Akkor az a baj,hogy a nagyeszű volt tulaj agyon szilikonozta az enyémet is... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Július28, 2006 Megoszt Elküldve Július28, 2006 Akkor az a baj,hogy a nagyeszű volt tulaj agyon szilikonozta az enyémet is... :unsure: Enyém is tükrözödik mint állat. mondjuk ezért én is hibás vok.. vmi klasz kis müszerfal ápólóval kenegettem régóta.. szép lesz töle nagyon...csak épp ilyenkor tüző napon visszacsillog :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július28, 2006 Megoszt Elküldve Július28, 2006 Én anno az offSuzukimon jártam így, nyáron, eskűvő előtt szépen kiglancoltam, aztán meg Kmét belvárosában nem láttam semmit, hála a műszerfal szilikonsprayvel történő tixtításának.Az Astrán már ilyen hibát nem követek el, van hozzá egy speckó műszerfaltisztító rongyikám, ami szövetszerű, és a Máté-Ker inc. forgalmazza a Kullai közön.Nagyon jó, mert a port leszedi, a műszerfalat ápolja, de mégsenem fog tőle csilivilizni.......... más: Tegnap hiába vártam a megszokott kipufogósom tel.hívására, hogy upgradeljünk kicsit a kipuffon, el volt havazva melóval, én viszont nem voltam hajlandó a középdobból kiszakadt, rettenetes hangú autómmal közlekedni, ezért este felhívtam azt az emberkét, aki anno megcsinázta a Corsát, és elmentem hozzá, aztán jóól megszerkesztettük a kipufogót.Magyarul vissza lett heggesztve a cső oda, ahová való, a középdobba. Viszont szembesülnöm kellett azzal a ténnyel is, hogy a középdobom élete alkonyán van, szóval hamarosan egy olyanba is be kell majd ruháznom.Bár nem nagy összeg, de mégis.............. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Július28, 2006 Megoszt Elküldve Július28, 2006 Nektek nem tükrözödik a müszerfal teteje,a szélvédőn?? Vagy csak az enyém ilyen sz@r?? Flokkoltatni kell és akkor nem fog csillogni, viszont az meg nagyon kényes a porszívózásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus1, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2006 Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy hogyan lehet kiszedni az Astrából kompletten a váltórudazatot? Az utastérben levő részeire gondolok. Szedett már szét ilyesmit valaki? Kicsit fel kéne újítani, a műanyag alkatrészei nagyon kikoptak, lötyögnek már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus1, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2006 Semmi ördöngősség. Miután a motortérben lekötötted az ottani rudazatról (13-as fejű csavar), már csak a középkonzolt kell uninstallálni, és a kulisszát tartó 4db 10-es fejű csavart. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus1, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2006 mi lötöyg? maga a váltókar? mert az nálam is szörnyű Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus1, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2006 mi lötöyg? maga a váltókar? mert az nálam is szörnyű Igen, maga a váltókar is, meg a rudazat összes csatlakozása is. Egyrészt zörög bizonyos fordulatszámnál (~2500), másrészt néha nehezen találok sebességet. Előfordul, hogy a 3.-at az 5. helyén találom meg, meg ilyenek... :) Az a bizonyos stift is cserére szorul, ami a váltónál szokott ilyesmit okozni, de ahogy néztem, ott maga a műanyag is kikopott, nemcsak a stift, úgyhogy arra gondoltam, perselyezni kéne, mint mindenhol, ahol műanyag alkatrészek vannak. :unsure: Gábor, Te talán emléxel még, mikor a BC-met beszerelted, volt egy zörgés, amit nem tudtam, mi okoz. Nos, az a váltórudazat volt már akkor is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus2, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2006 Úgylátszik mostanában ablaktörlős időszakom van: tegnap este megyek melózni, erre a legnagyobb zivatar kellős közepén megáll az ablaktörlőm kb. középen :unsure: Persze semmit se láttam, épp csak az út szélén a fehér csíkot, szépen lehúzódtam egy mellékutcánál, biztitábla-fedél levesz, persze, hogy ki volt égve a biztije. Rögtön beugrott, hogy a hátsó ablaktörlőm már hónapokkal ezelőtt is nehézkesen ment, ezek szerint mostmár teljesen beállt. Biztit kicseréltem, az első törlő rögtön jó is lett. Most szétszedtem a hátsó ablaktörlőmotort, szépen be van állva. Szerencsére javítható, úgyhogy estére kész is lesz, mire megyek melózni. Remélem több ablaktörlő mostmár nem romlik el a családban, de legalább már van egy ötletem mellékállás gyanánt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Augusztus2, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2006 ˇmegáll az ablaktörlőm kb. középen :unsure:ˇ DTM ruleeeez :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Mi lehet a hiba? Jelenség: szinte mindig csak 3-ba/ból teljesen kinyomott kuplunggal 'reccsenve' (egy nagyon kicsit) megy be és volt már hogy mintha hajtásból venném ki. Nem mindig csinálja. Talán még a 2-esnél éreztem. (nemártana egy váltó topik) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Mi lehet a hiba? Jelenség: szinte mindig csak 3-ba/ból teljesen kinyomott kuplunggal 'reccsenve' (egy nagyon kicsit) megy be és volt már hogy mintha hajtásból venném ki. Nem mindig csinálja. Talán még a 2-esnél éreztem. Nekem is volt ilyen a gyári váltónál, mindig csak a 3. fokozatnál. Aztán szétszedtük a váltót, és minden tökéletes volt benne. Úgyhogy inkább a váltórudazat lehetett nálam a ludas. Kuplung nálam kicsukva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 ....(nemártana egy váltó topik).... http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=877&st=0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Nekem is volt ilyen a gyári váltónál, mindig csak a 3. fokozatnál. Aztán szétszedtük a váltót, és minden tökéletes volt benne. Úgyhogy inkább a váltórudazat lehetett nálam a ludas. Kuplung nálam kicsukva. Nálam sajnos a kuplung sincs kizárva. Végülis azt szerettem volna tudni hogy lehet-e a kuplung úgy, hogy csak a 3-as vacakol. Mert nekem az lenne a logikus, hogy akkor minden fokozatban előfordul. Váltót meg nincs kedvem leszedni róla. :unsure: Majd nézelődök a rudazatnál én is. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=877&st=0 Köszi. De nekem ha astra f specifikus problémám van, akkor általában az astra f-en belül nézelődöm. Azért majd legközelebb inkább oda írok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Mi lehet a hiba? Jelenség: szinte mindig csak 3-ba/ból teljesen kinyomott kuplunggal 'reccsenve' (egy nagyon kicsit) megy be és volt már hogy mintha hajtásból venném ki. Nem mindig csinálja. Talán még a 2-esnél éreztem. (nemártana egy váltó topik) A bratyóm A Vekije csinál hasonlót,de az ötödikkel.Mikor megvette,nagyon fennt fogott a kuplung,lejjebb állítottam,de akkor az ötödiket néha csak másodjára veszi.A többi fokozattal nincs probléma,a kuplung sem csúszik.A rudazatot kéne szétszedni,de sok kedvem nincs hozzá.. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Egyre rosszabb lesz. A gyors 3-asba váltásokat egyáltalán nem preferálja. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Egyre rosszabb lesz. A gyors 3-asba váltásokat egyáltalán nem preferálja. :D Ugyanez volt nálam is. :) Nézd meg a Duna Street Rallye-s belső videókat... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus12, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2006 Ugyanez volt nálam is. :) Nézd meg a Duna Street Rallye-s belső videókat... :unsure: Megnéztem, ha jóra gondolok akkor csak párszor hallottam, de akkor nagyon durva volt. :D Nekem ennyire azért nem vészes még. Viszont nézelődtem. Felül keresztben van egy kis rudacska ami az oldalirányú mozgásért felelős és két gömbfejbe csatlakozik. Azok alatt volt egy-egy gumi alátét valami iszonyatosan siralmas állapotban, most azokat kicseréltem, és mentem egy kört. Mindenképp jobb lett, mert csak kétszer csinálta. Egyszer 4-ből 3-ba egyszer meg szándékosan túl gyorsan váltottam 2-ből. Úgyhogy a probléma még biztos nem szűnt meg. Nektek konkrétan mi volt a megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus13, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2006 Nektek konkrétan mi volt a megoldás? :unsure: No meg persze más váltó... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 :unsure: http://www.opel16v.hu/kepek/2006/konzol2.jpg No meg persze más váltó... :) Hát én lehet más utat választok majd. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScatMan Elküldve Augusztus16, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2006 Hát én lehet más utat választok majd. :unsure: OFF Szia Tápi! Jó a műszerfalad? :) ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus17, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2006 OFF Szia Tápi! Jó a műszerfalad? :unsure: ON PÜ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts